Bilde 1 av Aamodtterrassen 3Bilde 2 av Aamodtterrassen 3
Digital salgsoppgave
Aamodtterrassen 3

2008 Fjerdingby • Rælingen kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og arealeffektiv 1-roms selveier m/ alkove | Pent kjøkken og bad | Balkong | Kort vei til Lillestrøm
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
1
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
29 m²
Bruksareal (BRA)
29 m²
Fellesutgifter
kr 3 315 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 856 / Mnd
Prisantydning
kr 2 390 000
Omkostninger
kr 69 890
Fellesgjeld
kr 61 895
Totalpris
kr 2 521 785
Fellesformue
kr 43 143
Byggeår
1960
Tomt
Festet fellestomt 55012 m²
Oppdragsnummer
77230185
Prisantydningkr 2 390 000,-
Fellesgjeldkr 61 895,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 59 270,-
  
Totalpris kr 2 521 785
Eiendom
Aamodtterrassen 3, 2005 Rælingen. Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 102 bnr. 54 snr. 1 orgnr. 971275685 i Rælingen kommune

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 29 kvm, Bruksareal: 29 kvm.  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
Ingen. Rommet som er benyttes som soverom tilsfredstiller ikke krav til varig opphold og kan derfor ikke benevnes som soverom.

Byggeår
Ca. 1960 ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Tomt
Festet fellestomt på ca. 55 011 kvm.

Prisantydning
2 390 000,- + omk.

Tilstandsrapport
I forbindelse med dette salget er det innhenet tilstandsrapport utført av:
Takstmann: Anticimex
Takstdato: 24.10.23

Andel fellesgjeld/Fellesformue
61.895,- pr. 22.10.23
43.143,- pr. 31.12.22

Dette ifølge opplysninger mottatt fra forretningsfører.

Totalpris inkl. omkostninger
2 390 000,- (Prisantydning)
61 895,- (Andel av fellesgjeld)

2 451 895,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
59 270,- (Dokumentavgift)

69 890,- (Omkostninger totalt)

2 521 785,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 315,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Kapitalkostnader, forsikring, administrasjon, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon, grunnpakke kabel-tv/internett m.m.

Kommunale avgifter
Kr 10.271 pr. år. Dette ifølge opplysninger mottatt fra kommunen. Kommunen opplyser at tallet er en satt prognose for år 2023.

Spesifikasjon mottatt fra kommunen:
Vanngebyr 60 M2 29,88 1/1 kr. 1 792,50
Fastledd vann privat 1 Ab 1 kr. 306,25
Kloakkgebyr 60 M2 32,06 1/1 kr. 1 923,75
Fastledd avløp privat 1 Ab  kr. 1 492,50
Renovasjon 660 l 0.17 DEL 18 681,25  kr. 3 175,81
Feiegebyr 1 LØP kr. 580,00
Sum: kr 10 270,80 kr

Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eier
Behishta Sidikyar.

Beskrivelse
EIE Lillestrøm har gleden av å presentere en flott 1-roms med innredet rom/alkove i Aamodtterrassen 3!

Arealeffektive selveierleilighet beliggende i et populært boligområde på Fjerdingby i Rælingen kommune. Leiligheten ligger i en 6-mannsbolig. Det er kun ca. 100 m til Aamodt senter med bl.a. KIWI, apotek og frisør. Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter rett i nærheten. Kort vei til Lillestrøm med alle bymessige fasiliteter og stor kollektivterminal med hurtigtog til Oslo og Gardermoen.

Kvaliteter verd å merke seg:
- Arealeffektiv 1-roms m/ innredet rom
- Åpen stue-/kjøkkenløsning
- Pent kjøkken med glatte fronter
- Flislagt bad m/ gulvvarme
- Romslig balkong
- 2 kjellerboder
- Sentral beliggenhet - kort vei til Lillestrøm
- Barnevennlige omgivelser
- Ingen forkjøpsrett

Velkommen til en hyggelig visning!

Parkering
Felles biloppstillingsplasser rett ved. Eier opplyser at plassene disponeres blant annet av eierne i dette bygget og benyttes etter først-til-mølla prinsippet. Det følger således ingen fast p-plass med denne leiligheten. Ellers parkering etter gjeldende bestemmelser for området.

Beliggenhet
Eiendommen er beliggende i hyggelige omgivelser i et attraktivt, rolig og barnevennlig boligområde på Fjerdingby.

Barne-/familievennlig:
Eiendommen har en  familievennlig beliggenhet. Det finnes flere barnehager i nærheten og det er kort vei til skoler i alle trinn, som Fjerdingby skole (1-7 klasse), Marikollen ungdomsskole (8-10 klasse) og Rælingen videregående skole. Rælingen vgs. er en populær skole med bl.a. egen idrettslinje.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen gjøres på Kiwi på Aamodtsenteret på Fjerdingby, i kort gangavstand. Her er det gode parkeringsmuligheter, og butikken har åpent fra 7-23 alle hverdager. På senteret er det i tillegg apotek og frisør. Det er samtidig kort vei til Strømmen og Lillestrøm med de aller fleste bymessige fasiliteter. Lillestrøm sentrum byr på bla. kjøpesenter, restauranter, treningssentre, butikker og dagligvarehandel. På kulturfronten står Lillestrøm for store nysatsinger og kan by på et rikt og variert uteliv.

Fritid/rekreasjon:
Eiendommen ligger ved Nordre Øyeren Naturreservat i nordenden av innsjøen Øyeren, der elvene Glomma, Nitelva og Leira renner ut. Her finner vi Nord-Europas største innlandsdelta, med et yrende liv av fisk, fugl, dyr og planter. På den andre siden har vi Østmarka med flotte turmuligheter både på sommeren og i vinterhalvåret. Der finnes det en mengde turisthytter, fiske-/badevann samt høyder som Ramstadslottet og Bjønnåsen. Bjønnåsen er kjent for å ha Østmarkas beste utsikt. Her er det satt ut benker og bord, samt en retningsviser som forteller deg hva du ser på. Utsikten er vel verdt turen opp. Like ved finnes også Marikollen idrettspark, et eldorado for fritidsaktiviteter både for barn og voksne. Her finnes blant annet alpinbakke, flere kunstgress-baner, nyere idrettsanlegg, idrettshall og en helt ny aktivitetspark. Marikollen er for tiden under en spennende utbygging og det vil bli enda flere aktivitetstilbud for hele familien etterhvert.

Kollektivtransport/bil:
Nærmeste bussholdeplass er ikke mange minutters ganga unna og herfra er det hyppige avganger med buss mot Lillestrøm. Lillestrøm er et stort kollektivknutepunkt. og herfra tar det kun 10 min med tog til Oslo S, og 12 min til Gardermoen. Med bil tar det ca. 5 min til Lillestrøm, 25 min. til Oslo og 35 min. til Gardermoen.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av småhusbebyggelse.

Tomt
Festet fellestomt på ca. 55 011 kvm. Opparbeidet felles tomt med bl.a: Plen, trær, busker, parkeringsplass m.m.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
1. etasje: Entré/gang, bad, innredet rom, stue/kjøkken.
Boligen disponerer ifølge eier 2 kjellerboder

Utgang til balkong fra stuen.

Byggemåte
Selveierleilighet beliggende på Fjerdingby i Rælingen kommune. Sameie med felles tomteareal opparbeidet med blandt asfaltert oppkjørsel, plenarealer og diverse beplantning. Seksmannsbolig over to etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betongkonstruksjon. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk kledd med utvendig liggende trekledning. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Terrassedør og vinduer med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra 2012. Oppvarming med elektrisitet. Leilighet ligger i byggets første etasje. Adkomst via felles trappegang med callinganlegg. Leiligheten består av entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og innredet rom som er benyttet som soverom. Utgang fra stue/kjøkken til sydvestvendt overbygget balkong på 7 m2. I tillegg disponerer leiligheten to boder i kjeller. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.  For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 29 kvm ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Bruksareal
Bruksareal: 29 kvm ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Boder
Eier opplyser at leiligheten disponerer tilgang til 2 kjellerboder.

Standard
Leiligheten har en normal standard, samt en fin planløsning. Leiligheten fremstår som normalt vedlikeholdt.

Følgende er uttdrag fra vedlagt tilstandsrapport:

Våtrom
Bad fra ukjent årstall. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket himling med malte flater. Vegghengt servantinnredning med dør. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med glassdører. Vegghengt dusjarmatur. Gulvstående toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system og metall. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekk med ventil i vegg. Følgende punkt har fått TG2. TG 2 Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 4 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Kjøkken
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall med slette fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ettgreps kran. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Ventilator i overskap. Vannrør med rør-i -rør system. Avløpsrør av plast. Følgende har fått TG2. TG 2 Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt bør etableres.

Etasjeskiller - 1.etasje
Etasjeskille av tre. Det er gjort målinger i følgende rom: stue/kjøkken og entré. Følgende har fått TG2. TG 2 Skjevhetsmåling Det er noe skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 10 mm i entré og 5 mm i stue/kjøkken.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Vannrør med rør-i-rør system og metall. Vanninntaksrør i kobber. Hovedstoppekran er plassert i kjeller. Synlige avløpsrør i plast og støpejern. Stakeluke er plassert i kjeller. Automatisk vannstopper med fuktsensor i kjeller ved bereder. Varmtvannsbereder på 76L fra 2007 plassert i kjeller. Følgende har fått TG2. TG 2 Hovedstoppekran Stoppekran er plassert utenfor boenhet. Ikke hensiktsmessig mht lekkasjeproblematikk. Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er vurdert til å være fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Elektrisk anlegg
Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll. Forenklet vurdering: Er det synlig tegn til merker på plugg til varmtvannsbereder: Nei Er det synlig tegn på termiske skader: Nei Er det synlig tegn på utette kabelinnføringer i inntak og/eller sikringsskap: Nei Selgers opplysninger: Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: Ukjent Foreligger det eltilsynrapport fra de siste fem år: Nei Forekommer det at sikringer løses ut: Nei Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: Nei Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: Ja Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: Nei Fungerer hvitevarer som følger boligen: Ja Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles trappegang. Følgende har fått TG2. TG 2 Forenklet vurdering av det elektriske anlegget Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.

Balkonger, terrasser, veranda etc
Utgang fra stue til sydvestvendt terrasse på 7 m2. Gulvoverflate av terrassebord med rekkverk av tre. Rekkverkshøyde er målt til 79 cm. Følgende har fått TG2. TG 2 Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer) Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Følgende er utdrag fra selgers vedlagte egenerklæring:
 Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Ja. Kommentar: Byttet gulv.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Oppvarming
Varmekabler på bad. Panelovn.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G (Rød).

Kommunale avgifter
Kr 10.271 pr. år. Dette ifølge opplysninger mottatt fra kommunen. Kommunen opplyser at tallet er en satt prognose for år 2023.

Spesifikasjon mottatt fra kommunen:
Vanngebyr 60 M2 29,88 1/1 kr. 1 792,50
Fastledd vann privat 1 Ab 1 kr. 306,25
Kloakkgebyr 60 M2 32,06 1/1 kr. 1 923,75
Fastledd avløp privat 1 Ab  kr. 1 492,50
Renovasjon 660 l 0.17 DEL 18 681,25  kr. 3 175,81
Feiegebyr 1 LØP kr. 580,00
Sum: kr 10 270,80 kr

Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ikke innført eiendomsskatt i Rælingen kommune pt.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 315,- pr.mnd. Inkluderer Reparasjon og vedlikehold, TV/bredbånd, forretningsførerhonorar, revisjonshonorar, forsikringer, verktøy, inventar og driftsmateriell m.m.

Fellesutgifter: Renter felleslån 2 322 Felleskostnader 1 327 Avdrag felleslån 2 126 Tilleggsytelser: Nedbetaling vinduer 300 Telia/Get 444 Avsetn. vedlikeh. rørprosjekt 2 roms 796

Sameiet har felles lån og andel renter og avdrag vil på fellesgjelden reguleres månedlig i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene.

Faste løpende kostnader
Felleskostnader, strømforbruk, internett, innboforsikring. Listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 83987212651, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 22.10.2023: 6.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 247
Saldo per 22.10.2023: 16 432 367
Andel av saldo: 61 895
Første termin/første avdrag: 30.05.2019 ( siste termin 30.04.2044 )
Nedbetalingsplanen fra Handelsbanken viser at lånet skal innfris i 2022, men mest sannsynlig skal refinansieres

Lånenummer: 83987212678, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 22.10.2023: 6.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 312
Saldo per 22.10.2023: 19 172 408
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 30.01.2020 ( siste termin 30.09.2049

Boligselskap er tilknyttet sikringsordning.
Dette ifølge forretningsfører.

Årsregnskap
Årsresultat er ifølge sameiets regnskap for 2022 kr. 2 842 343,- Budsjettert årsresultat for 2023 er i samme regnskap kr. 2 777 646,-.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Polisenummer: 91324021

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021:
Som primærbolig: kr 557 729
Som sekundærbolig: kr 2 007 823

Sameie
Eierseksjonen tilhører Aamodthagen Boligsameie med organisasjonsnummer 971275685. Sameiet er i henhold til grunnboken oppdelt i 195 seksjoner. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning som kan sees hos megler ved forespørsel.

Forretningsfører
USBL.

Styregodkjenning
Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. En seksjonseier har rett til å leie ut sin seksjon, men leier må godkjennes av styret. Godkjenning kan bare nektes dersom det er saklig grunn til det. jf. sameiets vedtekter punkt 3.

Dyrehold
Ifølge opplysninger innhentet fra husordensreglenes punkt 3 vedrørende dyrehold plikter enhver sameier som har dyr i opphold hos seg å opptre slik at det ikke er til unødig sjenanse for andre. For ytterligere informasjon om sameiets regler om dyrehold oppfordres interessenter til å gjøre seg kjent med sameiets husordensregler punkt 3. Husordensreglene kan fåes av megler ved forespørsel.

Diverse
- Om fellesområdene, ref. Husordensreglene:
2.1 Eieren eller beboerne i den enkelte boligseksjon er pliktig til å sørge for renhold av sitt eget inngangsparti, inkludert trapper i oppgangen og kjellergangen. 2.2 Ved grovere mangel av renhold i inngangspartiene kan styret bestille den nødvendige rengjøring utført for de ansvarliges regning. 2.3 Brennbart materiale, sykler, sportsutstyr, barnevogner o.l. må ikke plasseres i rømningsveier. Skrot og brannfarlig avfall skal ikke lagres i kjellere, trapperom eller sikringsrom. 2.4 Husholdningsavfall skal legges i pose før det kastes i søppelbeholderne. Annet avfall er ikke tillatt å kaste i avfallsbeholderne. Husk å kildesortere, og å brette sammen pappesker. 2.5 Beboerne oppfordres til i egen interesse å verne om fellesarealene, beplantninger og grøntanlegg. Alle må medvirke til at eiendommen holdes ryddig og ren. Beboere i trehusene må delta i gressklipping, snømåking o.l. 2.6 Gjennomføring av periodisk vedlikehold og renhold av bygg og anlegg, som for eksempel felles dugnader, besluttes av styret og/eller sameiermøtet med alminnelig flertall. Det forventes at sameierne/beboerne deltar i dugnader som styret innkaller til. 2.7 Med unntak av renovasjonsbil, syke/møbeltransport, utrykningskjøretøy og kjøretøy med dispensasjon, er all kjøring på gangveiene forbudt. 2.8 Endring i fellesområder, -anlegg, kan kun gjøres med styrets godkjennelse. (Jfr. vedtektenes § 4). 2.9 Utgangsdøren skal være lukket og låst når ingen er til stede og passer på. 2.10 Seksjonseiere i trehusene kan bygge plattinger i hagen hvis alle leiligheter i huset skriver under på at de er enige. Styret anbefaler plattinger som ikke krever byggesaksgodkjenning. Dette er eiers ansvar. Plattingen må ikke regnes som privat område, men være åpen til bruk for alle som bor i huset. 2.11 Seksjonseierne i trehusene plikter å vedlikeholde plattinger, gjerder o.l. tilknyttet deres hage. Hvis plattinger, gjerder el.l. forfaller, plikter seksjonseierne å fjerne dette..

Dugnad, trappevask, snømåking, gressklipping m.m.
Ifølge opplysninger innhentet fra sameiets husordensregler punkt 2.6 besluttes gjennomføring av periodisk vedlikehold og renhold av bygg og anlegg, som for eksempel felles dugnader, av styret og/eller sameiermøtet med alminnelig flertall. Ifølge opplysninger innhentet fra selger deler beboerne på å måke snø, klippe plen samt vask av fellesarealer.

Vedlikehold jf. vedtekter
Følgende er hentet fra sameiets vedtekter.
Seksjonseierens plikt til å vedlikeholde bruksenheten:
(1) Seksjonseieren skal vedlikeholde bruksenheten slik at skader på fellesarealene og andre bruksenheter forebygges, og slik at de øvrige seksjonseierne slipper ulemper. Vedlikeholdsplikten omfatter også eventuelle tilleggsdeler. Seksjonseiernes vedlikeholdsplikt omfatter slikt som
a) inventar
b) utstyr, som vannklosett, varmtvannsbereder, badekar og vasker
c) apparater, for eksempel brannslukkingsapparat
d) skap, benker, innvendige dører med karmer
e) listverk, skillevegger, tapet
f) gulvbelegg, varmekabler, membran og sluk
g) vegg-, gulv- og himlingsplater
h) rør, ledninger, sikringsskap fra og med første hovedsikring eller inntakssikring
i) vinduer og ytterdører

Seksjonseieren skal vedlikeholde våtrom slik at lekkasjer unngås.

(2) Vedlikeholdet omfatter også nødvendig reparasjon og utskifting av det som er nevnt ovenfor, men ikke utskiftning av sluk, vinduer og ytterdører. Seksjonseieren er likevel ansvarlig for utskiftning av ødelagte vindusruter, med unntak av nødvendig utskiftning av isolerglass.
(3) Seksjonseieren skal rense sluk og holde avløpsrør åpne frem til fellesledningen. Dette gjelder også sluk på balkong eller lignende som ligger til bruksenheten.
(4) Seksjonseieren skal holde bruksenheten fri for insekter og skadedyr.
(5) Vedlikeholdsplikten omfatter ikke reparasjon eller utskiftning av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner og rør eller ledninger som er bygget inn i bærende konstruksjoner.
(6) Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldige skader, for eksempel skader som er forårsaket av uvær, innbrudd eller hærverk.
(7) Oppdager seksjonseieren skade i bruksenheten som sameiet er ansvarlig for å utbedre, plikter seksjonseieren straks å sende skriftlig varsel til styret.
(8) Etter et eierskifte har den nye seksjonseieren plikt til å utføre vedlikehold, inkludert reparasjoner og utskiftning i henhold til denne bestemmelse. Denne plikten gjelder selv om vedlikeholdet skulle vært utført av den tidligere seksjonseieren.
(9) En seksjonseier som ikke oppfyller vedlikeholdsplikten, skal erstatte tap dette påfører andre seksjonseiere, jf. eierseksjonsloven § 34. 6-3

Vedr. El-bil
Det er ikke tillatt å lade elbil om det ikke settes opp egen kurs og fra eget skap. Styret må kontaktes jf. opplysninger mottatt fra forretningsfører.

Spareplan
Sameiet sparer til rørprosjekt i trehusene, som er planlagt utført innen 2028. En opptrapping av sparingen ble vedtatt av årsmøtet, og innført fra 1. juli 2021.

Felles vaskerom
Felles vaskerom i kjelleren i bygget hvor det er mulig å plassere egen vaskemaskin.

Annet
- Styreleder opplyser at det på sikt å vil være å ønskelig å bytte rør i trehusbygningsmassen de kommende årene. På generalforsamling 18.03.19 ble det blant annet fattet vedtak om å avsette midler til det fremtidige rørprosjektet i trehusene i sameiet.  Dersom beboere ønsker å pusse opp sine bad i forkant av rørarbeidet har styret utarbeidet egen anvisning for oppussing av bad slik at rør kan byttes uten å rive de nye badene når rørarbeidene skal igangsettes. For ytterligere informasjon vedr. dette oppfordres interessenter til å undersøke nærmere direkte med styret.

Byggetegninger innhentet fra kommunen viser at kjøkkenet opprinnelig var ved siden av badet. Dette er nå flyttet ut i åpen løsning mot stuen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utdrag fra seksjonens grunnbok:

Pengeheftelser i eiendomsrett
1957/3842-3/8  Festekontrakt - vilkår  
05.09.1957 
festetid: 99 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3027 Gnr:102 Bnr:54 Snr:1-195
AVGIFTSBESTEMMELSER
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
MED FLERE BESTEMMELSER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1957/103842-1/8  Vilkår i festekontrakt  
05.09.1957 
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Konverteringsfeil riktig doknr. 3842/1957
Overført fra: 3027-102/54
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1959/100058-1/8  Skjønn  
08.01.1959 
Rettighetshaver:Lillestrøm kommunale vannverk
Overført fra gnr 96 bnr 10
B 21/1957
Overført fra: 3027-102/54
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1963/101792-1/8  Erklæring/avtale  
21.05.1963 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 3027-102/54
Gjelder denne registerenheten med flere

1963/104188-1/8  Erklæring/avtale  
13.11.1963 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 3027-102/54
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1967/100506-1/8  Elektriske kraftlinjer  
01.02.1967 
Rettighetshaver: Rælingen kommunale E-verk
Overført fra: 3027-102/54
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1969/101019-2/8  Erklæring/avtale  
04.03.1969 
Vedtagelse av betingelser for tilknytning til kommunalt
ledningsnett
Overført fra: 3027-102/54
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1973/101597-1/8  Skjønn  
23.03.1973 
Bestemmelse om veg
Overført fra: 3027-102/54
Gjelder denne registerenheten med flere
Pengeheftelser i festerett
1957/3842-3/8  Festekontrakt - vilkår  
05.09.1957 
festetid: 99 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3027 Gnr:102 Bnr:54 Snr:1-195
AVGIFTSBESTEMMELSER
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
MED FLERE BESTEMMELSER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1986/101374-4/8  Erklæring/avtale  
21.02.1986 
IFL.SKJØTE PANTERETT FOR SAMEIET MED KR.20.000.-,
UTEN OPPTRINNSRETT MED PRIOR.ETTER 90% AV LÅNETAKST
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Festeavtale
Ifølge opplysninger innhentet fra festeavtalen er avtalen inngått i 1957 og skal gjelde i 99 år. Det opplyses videre at festeavgiften reguleres i henhold til reglene i tomtefesteloven. Festekontrakten er innhentet og kan fåes av megler ved forespørsel. Kapitalisert festeavgift (festeavgiften x 10) blir tillagt boligselskapets gjeld ved beregning av tredjepartsopplysninger. Dette er årsaken til at leilighetens gjeld pr. 31.12. hvert år er høyere enn hva den er hvis man bare ser på leilighetens andel av boligselskapets lån.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen
seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Ved eierskifte betales et eierskiftegebyr til forretningsfører for sameiet. Dette ifølge sameiets vedtekter punkt 3.

Vei/vann/kloakk
Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

Regulering
Eiendommen ligger i et område som er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel 2022-2033 med bestemmelser, vedtatt den 15.02.23. Ifølge opplysningen innhentet fra Ambita områdeanalyse ligger  Amodtterrassen 3 i et område med aktsomhetsgrad for radon på eiendommen satt til "Middels til lav akstomhet" Områdeanalysen viser også at Aamodtterrassen 3 ligger i gul støysone.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 390 000,- (Prisantydning)
61 895,- (Andel av fellesgjeld)

2 451 895,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
59 270,- (Dokumentavgift)

69 890,- (Omkostninger totalt)

2 521 785,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.4 500)

Oppgjør (Kr.5 500)

Takst (Kr.9 700)

Provisjon (Kr.22 168)

Tilrettelegging (Kr. 14900)

Grunnpakke eierseksjon (Kr.19 655)

Markedspakke 1 (Kr.15 900)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-23-0185

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr:976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Dag Finstad

Saksbehandlere
Dag Finstad
EIE Lillestrøm
Eiendomsmegler
Mob: 99 09 98 79 / E-post: dfi@eie.no

EIE Lillestrøm
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Aamodtterrassen 3
For mer om objektet
Aamodtterrassen 3

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: