Bilde 1 av Blystadringen 8BBilde 2 av Blystadringen 8B
Digital salgsoppgave
Blystadringen 8B

2014 Blystadlia • Rælingen kommune

Prisantydning

kr 4 200 000

Fellesgjeld: kr 195 625Omkostninger: kr 17 138Totalpris: kr 4 412 763
Moderne, påkostet og romslig 4-roms leilighet med solrik, sydvendt balkong! Flott utsikt. Barnevennlig. Garasjeplass
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
92 m²
Bruksareal (BRA)
92 m²
Fellesutgifter
kr 5 184 / Mnd
Prisantydning
kr 4 200 000
Omkostninger
kr 17 138
Fellesgjeld
kr 195 625
Totalpris
kr 4 412 763
Fellesformue
kr 29 158
Byggeår
1978
Tomt
Fellestomt m²
Oppdragsnummer
77230149
card-default

Nathasha T. Pettersen

Eiendomsmegler | Kontorsjef
Les om Nathasha
card-default

Julie Fredheim Maudal

Medhjelper
Les om Julie
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 4 200 000,-
Fellesgjeldkr 195 625,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Gebyr utlysing forkjøpsrettkr 7 728,-
  
Totalpris kr 4 412 763
Eiendom
Blystadringen 8B, 2014 Blystadlia, Etasje: 3

Matrikkel
Andelsnr. 231 Orgnr. 945639288 i Rælingen kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 92 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1978

Tomt
Fellestomt kvm

Prisantydning
4 200 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Stian Christensen
Takstdato: 01.09.23

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 195 625,- pr. 31.12.22
Andel fellesformue: kr. 29 158,- pr. 31.12.22

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 4 200 000,- (Prisantydning)
kr 195 625,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 395 625,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 728,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 8 888,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 404 513,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 412 763,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 184,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Ifølge forretningsfører inkluderer i felleskostnadene blant annet kommunale avgifter, betjening av andel fellesgjeld, trappevask, avsetning vedlikehold, grunnpakke tv/bredbånd, revisjon, forretnignsførsel, styrehonorar, forsikring av bygget m.m.

Hvis boligselskapet har felles lån vil andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres månedlig i henhold til gjeldende rente  i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Ragnhild Larsen Espen Lyngra

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling v/ Nathasha Pettersen har gleden av å presentere denne lyse, trivelige og romslige 4-roms leiligheten i Blystadringen 8B! Med en total størrelse på 92 kvadratmeter er det god plass til hele familien! Leiligheten ligger høyt til med flott utsikt og nært på naturen. Blystadlia er et rolig og familievennlig nabolag omgitt av vakker natur.

Høydepunkter:
- Lekker familieleilighet
- Moderne fargetoner som harmonerer godt med hverandre
- Garasjeplass medfølger
- 3 gode soverom
- Pen lys 1-stavs laminat
- Eget praktisk vaskerom og toalettrom
- Lyst flislagt bad med gulvvarme og stor dusj
- Sydvendt, solrik balkong på 14,5 kvm
- Downlights i stue
- Varmepumpe
- Bod i kjeller

Velkommen! Husk visningspåmelding.

Parkering
Det medfølger en fast parkeringsplass til hver andel ved salg.

Parkering: Se hjemmeside http://blystadringen.no/parkeringsbestemmelser/

Leie av reserverte parkeringsplasser: Borettslaget har 63 plasser til utleie for de som skulle trenge en ekstra plass. Pris kr 350 pr mnd. og belastes beboer på fellesutgifter. Det inngås kontrakt med en (1) måneds oppsigelse, regnet fra den første i neste måned etter at oppsigelsen fant sted.

Borettslaget har avtale med Oneco for montering av ladestasjoner på garasjeplassen. Egen ladestasjon koster 25.890,- Det er ikke tillatt å benytte andre leverandører eller montere ladestasjonen selv. Etter montering av ladestasjon følger den andelen. Betaling skjer gjennom Charge 365. Borettslaget har rett til å justere prisen per kwh etter behov.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et populært og barnevennlig boligområde i Blystadlia i Rælingen kommune. Blystadlia er et rolig og familievennlig nabolag omgitt av vakker natur. Blystadlia gir innbyggerne muligheten til å nyte det fredelige livet i utkanten av skogene i Rælingen, samtidig som det er en enkel pendleravstand til Oslo sentrum.

Nabolaget har nærhet til barnehage og nær tilknytning til grunnskoler, noe som gjør det attraktivt for familier med barn. Det er også enkel tilgang til dagligvarebutikker og nødvendige tjenester i nærliggende tettsteder.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Strømmen Storsenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter, samt Lørenskog med både Metro og Triaden. Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde, med flere butikker, fine restauranter, kino og andre bymessige fasiliteter.

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av blokkbebyggelse m.m.

Tomt
Fellestomt, kvm

Fellesområder opparbeidet med asfalterte internveier, plenarealer, trær, diverse beplantning og lekeapparater.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Fra eiendommen er det kort gangavstand til Blystadlia barneskole. Sandbekken ungdomsskole ligger ca. 1,2 km fra boligen. Det finnes også flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, hvorav Elgen barnehage er den nærmeste med kun 1 min å gå fra boligen.

Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Blystadlia som ligger ca. 7 min å gå fra boligen, og det går busser hvert tiende minutt. Bussen til Oslo tar ca. 30 minutter. Til Strømmen storsenter og Lørenskog sentrum tar det ca. 6 minutter, og til Lillestrøm ca. 13 minutter.

Fritidstilbud
Naturelskere vil sette pris på nærliggende turstier og skogsområder som gir flotte muligheter for fotturer og friluftsliv. Om vinteren er det også populært med langrennsløyper i området.

Blystadlia er omkranset av store skogs- og turområder, med fine turstier til blant annet Bjønnåsen og Ramstadslottet. Det er opplyst gangvei inn til Åmotdammen, en av Rælingens populær badeplasser, og det finnes også flere vann innover marka. Videre er det turvei over til Marikollen idrettspark med alpinbakke, lysløyper, skøytebane og en koselig varmestue. Fra Blystadlia er det også kort vei til Lillestrøm. Du kan blant annet sykle ned til Nebbursvollen friluftsbad, et flott badested med basseng, vannsklier, grøntområder og kiosk med mer. Her er det også asfalterte gang- og sykkelveier i naturskjønne omgivelser langs elva.

Inneholder
Leiligheten består av entré, stue, kjøkken, bad, toalettrom, vaskerom og tre soverom.

Byggemåte
Boligbygg over 4 etasjer, underetasje og kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner med utfyllende bindinsverk av tre. Yttervegger forblendet med teglstein, pussede og malte flater samt panel. Tilnærmet flatt tak tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Entrédør i brannklasse EI30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Terrassedør med karmer av tre og to-lags glass fra 2017. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2021 og 2014.

Primærrom
Primærrom: 92 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 92 kvm

Boder
Bod på ca. 4 kvm i kjeller og matbod.

Standard
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning i mørk utførelse. Frontene er malt i høyglans, og benkeplaten i eik er oljet. Nyere nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Malt flate mellom benkeplate og overskap. Overbelysning og stikkontakter over benk. Frittstående hvitevarer. Kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin og komfyr. Vegghengt ventilator. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast.

Bad:
Bad fra 2014/2015. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Speil med integrert belysning over servant. Vegghengt høyskap. Dusjsone med glassdør. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vannrør av rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i vegg.

Vaskerom:
Vaskerom fra byggeår. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Vegger og himling i malte flater. Vegghengt utslagsvask med ett-greps armatur. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap med stoppekraner på vegg. Avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin.

Toalettrom:
Toalettrom fra 2014/2015. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Speil over servant. Vegghengt toalett. Vannrør av rør-i-rør. Synligeavløpsrør av plast. Avtrekksventil i vegg.

Øvrige rom:
Gulvflater belagt med bred 1- stavs laminat. Vegger og himlinger i malte plater. De fleste veggene har veggfornyer. Downlightskasse i stue. Profilerte innerdører. Oppgraderinger: Malt vegger og nytt gulv i 2020-2023.

Følgende har fått TG2 i tilstandsrapporten:
Våtrom - Bad:
Overflater gulv: Skader på flisfug i dusjsonen.

Våtrom - Vaskerom:
Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik:
Gulvbelegg er benyttet som fuktsikring. Det er ikke registrert synlige skader, men på bakgrunn av alder er TG2 satt for å belyse risiko for fuktskader.
Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.
Det kan ikke verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets veggflater, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes.
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser følgende: RH 50,0 %, temperatur 20,9 grader C og duggpunkt 10,2 grader C.
Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.

Kjøkken:
Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Innredning: Kjøkkenskap bærer preg av alder/slitasje.

Toalettrom:
Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil
derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft
mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Etasjeskiller:
Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 15 mm i stue.
Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Fare for varmgang. Det er fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget.

Balkong, terrasser, veranda etc:
Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom: Tettesjiktet er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon og alder/tilstand er ikke kjent. Bygningsdelen er fuktutsatt. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Rekkverket har horisintale åpninger større enn 10 cm. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for nybygg datert 14.11.74.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trappeoppgang. Leiligheten har delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarmet med elektrisitet og luft-til-luft varmepumpe.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Eiendomsskatt
Det er ikke innført eiendomsskatt i Rælingen kommune p.t.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 184,- pr.mnd.
Ifølge forretningsfører inkluderer i felleskostnadene blant annet kommunale avgifter, betjening av andel fellesgjeld, trappevask, avsetning vedlikehold, grunnpakke tv/bredbånd, revisjon, forretnignsførsel, styrehonorar, forsikring av bygget m.m.

Fellesutgifter:
Avdrag felleslån: 736
Avsetning vedlikeholdsfond: 394
Renter felleslån 2: kr 513
Felleskostnader: 3 230
Renter felleslån: kr 181
Tilleggsytelser: Trappevask: kr 130

Det gjøres oppmerksom på at borettslaget skal rehabilitere taket, og det regnes med et låneopptak på 15 millioner kroner. Felleskostnadene er estimert å øke med omkring kr 500 som følge av dette, men det er ikke fastsatt enda.

Faste løpende kostnader
Felleskostnader, strømforbruk, innboforsikring, oppgradert kabel-tv/bredbånd, etc. Listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 114212202, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 28.08.2023: 3.10% pa.
Antall terminer til innfrielse: 15
Saldo per 28.08.2023: 20 186 389
Andel av saldo: 73 267
( siste termin 01.01.2031 )
Fastrente i 10 år fra 01.11.2012

Lånenummer: 90497172321, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.08.2023: 4.99% pa.
Antall terminer til innfrielse: 92
Saldo per 28.08.2023: 33 712 195
Andel av saldo: 122 359
Første termin: 30.09.2021
Neste avdrag: 30.09.2026 ( siste termin 30.06.2046 )

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Borettslaget har et positivt årsresultat for 2022 på kr. 3 838 793.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP3265143

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 955 590,- Som sekundærbolig Kr. 3 440 122,-

Borettslag
Borettslag: Blystadringen borettslag, Orgnr: 945639288

Andelsleilighet tilhørende Blystadringen Borettslag beliggende i Rælingen kommune. Borettslaget består av 289 leiligheter og har felles tomt.

Forretningsfører
Bori

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Det foreligger også forkjøpsrett for medlemmer i Bori. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
Vannrør av kobber og rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap med stoppekraner plassert på vaskerom. Varmtvannsbereder på 112 liter fra 1997 plassert i kjøleskap. Oppvarmet med elektrisitet og luft-til-luft varmepumpe. Tilluftsventiler i vinduer i kombinasjon med mekanisk avtrekk på kjøkken, bad og soverom. Stakeluke plassert i sjakt på toalettrom.

Dyrehold
Det er tillat å holde hun og/eller katt på betingelse av at det inngås skriftlig kontrakt med borettslaget som regulerer forholdet mellom partene. Det er kun tillat med inntil "8 poter" per leilighet jf. borettslagets husordensregler punkt 8.

Diverse
Utdrag hentet fra selgers egenerklæringsskjema:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn: Comfort Akershus rør AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: I forbindelse med oppgradering av kjøkken 2023 ble det benyttet faglært rørlegger for å montere sikkerhetsventil på varmtvannsbereder, bytte vask og montere nytt blandebatteri med tilhørende røropplegget. "Trekkspilldør" mellom bod/vaskerom og kjøkken har blitt erstattet av vegg med gipsplater, sparkel og grunning/maling for våtrom. Bad og toalett ble pusset opp i 2014/15 iht forrige eier. Her opplyses det at tettesjikt/membran/sluk ble oppgradert/fornyet av faglært.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja.
Firmanavn: Halvorsen & sonn
Redegjor for hva som ble gjort av hvem og nar: Informasjon fra forrige eier: Bad 2014] 2015. Faglart arbeid. Dugnad ved Oyvind Olsen, nr1 bygg og Halvorsen & sonn. Bad 2014] 2015.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. Kommentar: Kvittering på arbeid utført av Comfort Akershus Rør AS datert mars 2023 kan fremvises.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: Comfort Akershus Rør AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Montert sikkerhetsventil på varmtvannsbereder, byttet vask og montert nytt blandebatteri med tilhørende røropplegg.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: Vinduentreprenøren AS (2021) / Palmgren (2017) / Romerike energi AS (2014)
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nye vinduer ble montert på alle soverom i 2021. Balkonger ble rehabilitert i 2017. Vinduer og kledning/isolasjon ble også byttet jfr. styret. Installerte varmepumpe i 2014.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utdrag hentet fra grunnboken:

1977/103827-2/8  Rettigheter iflg. skjøte  
07.07.1977 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om generende virksomhet
Med flere bestemmelser

2016/896907-1/200  Erklæring/avtale  
03.10.2016 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon (prefabrikkert kiosk) (stedsevarig rett)
Bestemmelse om transport og ferdsel
Bestemmelse om byggeforbud og beplantning


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Borettslagets eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Regulering
Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse.
Området er regulert til boligbebyggelse, tjenesteyting, næring og friområder.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 200 000,- (Prisantydning)
kr 195 625,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 395 625,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 728,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 8 888,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 404 513,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 412 763,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.4 000)
Provisjon (Kr.30 000)
Tilrettelegging (Kr.5 000)
Grunnpakke borettslag (Kr.19 655)
Markedspakke 1 (Kr.15 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.80 055)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-23-0149

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr: 976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Kontorsjef Nathasha T. Pettersen

Saksbehandlere
Nathasha T. Pettersen
EIE Lillestrøm
Eiendomsmegler | Kontorsjef
Mob: 95 48 12 14 / E-post: nap@eie.no

Julie Fredheim Maudal
Medhjelper
Mob: 94 49 80 60
[/ E-post: jfm@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Blystadringen 8B
For mer om objektet
Blystadringen 8B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: