Bilde 1 av Løvenstadvegen 4ABilde 2 av Løvenstadvegen 4A
Digital salgsoppgave
Løvenstadvegen 4A

2006 Løvenstad • Rælingen kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

LØVENSTAD - 3- ROMS I HØY 1. ETASJE - INNGLASSET BALKONG - PARKERINGSPLASS
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
73 m²
Bruksareal (BRA)
84 m²
Fellesutgifter
kr 6 128 / Mnd
Prisantydning
kr 3 190 000
Omkostninger
kr 15 779
Fellesgjeld
kr 340 802
Totalpris
kr 3 546 581
Byggeår
1964
Tomt
Fellestomt 43078 m²
Oppdragsnummer
9230014
card-default

Merete Austvik Jakobsen

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Les om Merete
card-default

Lars Faale

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Lars
Prisantydningkr 3 190 000,-
Fellesgjeldkr 340 802,-
Forkjøpsrettsgebyrkr 7 769,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 3 546 581
Eiendom
Løvenstadvegen 4A, 2006 Løvenstad, Etasje: 1

Matrikkel
Andelsnr. 103 Orgnr. 953303787 i Rælingen kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 84 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1964

Tomt
Fellestomt 43078 kvm

Prisantydning
3 190 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Takstdato:
Takstmann: Patrick Østberg
Takstdato: 02.06.2023

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 340 802,- pr. 24.05.23
Andel fellesformue kr. 0,- pr. 24.05.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 190 000,- (Prisantydning)
kr 340 802,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 530 802,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Forkjøpsrettsgebyr)
--------------------------------------------------------
kr 8 929,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 539 731,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 546 581,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 6 128,- pr. mnd.

Felleskostnader: 3 724,82
Motorvarmer: 35,00
Stipulerte avdrag: 1 603,95
Stipulerte renter: 764,50
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er også normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.Styret opplyser at det ligger rørfornyinger på planen og at fellesutgiftene vil øke med 5 %, til  kr 6 432,93  fra 01.07.2023.

Felleskostnad inkluderer
trappevask, betjening fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, motorvarmer, fyring og varmtvann, Canal Digital Tv/Internett grunnpakke m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Dersom noen av andelseierne ikke betaler sine felleskostnader må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. For å forhindre dette er borettslaget tilknyttet en sikringsordning, som dekker borettslagets tap dersom noen andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Det opplyses fra forretningsfører at borettslaget er tilknyttet en slik ordning.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Helga Gunhild Bulterud

Beskrivelse
Andelsleilighet i Løvenstad Borettslag på Løvenstad i Rælingen kommune. Felles tomt for borettslaget opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper og asfalterte arealer bestående av innkjøring til biloppstillingsplasser samt gangveier.
Leiligheten har en normal standard, men trenger litt modernisering for å tilfredsstille dagens behov.

Parkering
Det opplyses fra forretningsfører at det med leiligheten medfølger fast parkeringsplass med motorvarmeruttak. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er ifølge forretningsfører tilrettelagt for Elbil lading

Beliggenhet
Leiligheten ligger i et attraktivt, sentralt og barnevennlig boligområde på Løvenstad. Området er veletablert med gangavstand til barnehage, barne- og ungdomsskole. Det er kort vei til offentlig kommunikasjon med gode bussforbindelser både i retning Oslo og Lillestrøm. Boligområdet har flotte og store grøntområder med lekeplasser godt tilrettelagt for barn. I tillegg finnes populære Strømmen Storsenter i gangavstand fra leiligheten. Her ligger alt til rette for det enkle, men gode liv både for små og store!

Servicetilbud | Alt innen god rekkevidde:
Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Ekstra på Løvenstadtorget, som ligger i umiddelbar nærhet. Her finner du også gatekjøkken, postkontor og frisør. Ca. 4 min unna med bil finner du Kiwi Blystadlia. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Strømmen og Lillestrøm godt innen rekkevidde, både med bil, buss, sykkel eller til fots. Strømmen Storsenter er et av Norges største kjøpesentre med over 200 butikker og restauranter. Noe for enhver smak! I Lillestrøm finner du alle byfasiliteter, inklusive et rikholdig kulturprogram for folk i alle aldre. Det er flere trivelige restauranter og utesteder som er verdt et besøk, som Chi, Mirabelle, Lillestrøm Bar, Casa Mia m.m. Her ligger alt til rette for en helaften!

Det er ca. 5 min med bil til Metro og Triaden kjøpesentre i Lørenskog, som også innehar en rekke butikker og serveringssteder. Her bor du med andre ord som plommen i egget!

Fritid/rekreasjon | Nær skog og mark:
Leiligheten har nærhet til flotte rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Meget familievennlig beliggenhet med nærhet til bl.a. skøytebane og skiløyper vinterstid, samt marka året rundt.

Ta beina fatt og legg turen innom marka og Åmotdammen, eller Rælingåsen som er den typiske 100- meters skogen. I nærheten finner du også Bjønnåsen som byr på Østmarkas beste utsikt. Fra Marikollen er det merkede løyper opp til Bjønnåsen og andre attraktive destinasjoner. Marikollen er svært populært blant små og store, alpinbakke, flere lysløyper, skøytebane, fotballbaner og en koselig kafeteria. Her befinner også Marikollhallen seg hvor Rælingen klatreklubb holder til. Om sommeren kan du nyte lange dager ved Myrdammen med bade- og fiskemuligheter. Her kan venner og familie ta med seg engangsgrillen, og nyte flotte badeområder.

Ta turen til Lillestrøm og besøk Lillestrøms populære badested, Nebbursvollen Friluftsbad. Her finner du flere basseng, vannsklier, kiosk og store grøntområder. Langs Nitelva kan du benytte deg av de flotte sykkelstiene.

Barnehager og skoler | Meget barnevennlig:
Det finnes flere barnehager og skoler i nærområdet. Det er gangvei fra leiligheten til begge deler. Nærmeste barnehager er Løvenstad barnehage og Løvlia barnehage som befinner seg ca. 10 minutters gangavstand fra boligen. Løvenstad barnehage er en avdelingsbarnehage med til sammen 70 plasser. De har to 1-3 års avdelinger, og to 4-6 års avdelinger. Barnehagen har en flott beliggenhet med skogen i umiddelbar nærhet. Løvlia er en avdelingsbarnehage med inntil 82 barn fordelt på 5 avdelinger. Den befinner seg midt i smørøyet mellom Løvenstad skole og Løvenstad barnehage, og er med i et spennende utviklingsarbeid for overgangen mellom barnehage og skole, kalt Løvenstadsamarbeidet.

Nærmeste skole er Løvenstad skole med 1-7. trinn. Nærmeste ungdomsskole er Sandbekken.

Kollektivt | Buss 200 m unna:
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Løvenstad senter. Herfra går det busser til Oslo (ca. 30 min) og Lillestrøm (ca. 10 min) flere ganger i timen. Lillestrøm buss- og togterminal er knutepunktet for all trafikk i Skedsmo kommune. Til Oslo S tar det ca. 10 min med toget og 12 min til Gardermoen. Du kan også ta toget fra Strømmen stasjon.

Avstander med bil:
Strømmen Storsenter: ca. 5 min
Lillestrøm: ca. 5 min
Skedsmokorset: ca. 12 min
Oslo: ca. 20 min
Jessheim: ca. 30 min
Gardermoen: ca. 35 min

For mer info om kommunen, se Rælingen kommunes hjemmeside:  www.ralingen.kommune.no

Bebyggelse
Området består for det meste av blokk-, småhus- og villabebyggelse

Tomt
Fellestomt, 43078 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
3 roms andelsleilighet bestående av:
Entre, baderom, kjøkken, stue,  2 soverom og innglasset balkong
I tillegg disponerer leiligheten 2 boder i fellesareal i kjelleren.

Byggemåte
Boligblokken ble oppført i 1964. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong, utvendige fasader
er forblendet med teglstein og malte overflater. Takkonstruksjon av tilnærmet flatt tak utvendig tekket med papp/membran.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.  For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 73 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entre, baderom, kjøkken, stue og 2 soverom

Bruksareal
Bruksareal: 84 kvm

Boder
Selger opplyser at det disponeres 2 stk. kjellerboder. Det er litt usikkert om begge eller bare den ene tilhører leiligheten og det har pr 13/6 ikke vært mulig å få klarhet i dette.

Standard
Leilighet i boligblokkens 1. etasje. Adkomst via felles trappeoppgang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entre, baderom, kjøkken, stue og 2 soverom.
Utgang fra stue til innglasset balkong. Leiligheten disponerer bod(er) i fellesarealer i kjelleren. For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

KJØKKEN:
Gulvflater med laminat. Platekledning på vegger. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og delvis integrerte hvitevarer. Overskap med belysning under og ventilator tilkoblet med kullfilter. Benkeplate av heltre med skyllekum og oppvaskkum med ett-greps armatur Fliser over benkeplate og doble stikkontakter oppunder overskap. Innebygget oppvaskmaskin. Malt overflate i himling. Delvis synlige vannrør av typen kobber med stoppekran, i benkeskap. Avløpsrør av typen pvc. Radiator er montert på vegg, under vindu.
TG2: Vannrør - Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
Innredning - Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje
Avløpsrør - Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert
 
BADEROM:
Baderom fra 2004. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Innredning med servant med ett-greps armatur. Speil med overbelysning samt
stikkontakt. Vegghengt toalett. Dusjhjørne med ett-greps armatur med hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og dobbel stikkontakt på vegg.
Avtrekksventil i himling. Trepanel i himling med downlights. Synlige vannrør av typen kobber langsgående på vegger. Avløpsrør av typen pvc.
TG2: Ventilasjon - Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. redusert luftutskiftning
Vannrør - Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert
Sanitærutstyr / innredning - Servantskap har fuktskader
Overflater vegger - Det er stedvis riss/sprekker i flisfuger ved ytterhjørne ved kasse. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag.
Overflater gulv - Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Fuger bør rengjøres/fornyes. Saltutslag på gulv. Membran, tettesjikt og overgang til sluk - Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Membran/slukmansjett kan ikke verifiseres innenfor hele klemring i sluk, og således er det uklart om den er tilfredsstillende etablert.
Fallforhold gulv - Høydeforskjell fra topp slukrist til topp gulvoverflate ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Høydeforskjellen ble målt til 11 mm fra gulv ved dør til gulv ved sluk.  Avløpsrør (inkl. sluk) - Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.


ØVRIGE ROM:
Gulvflater med parkett og laminat. Platekledning og malte overflater på vegger. Trepanel på baderom og malte overflater i himlinger. Innerdører har glatte dørblader. Utgang fra stue til innglasset balkong. Ventilasjon er basert på en kombinasjon av naturlig ventilasjon, kombinert med tilluftsventiler i vegger.
TG2: Overflater gulv -  Det er sprekker i gulvet. Gulvet bærer preg av slitasje. Det er gliper mellom gulvlist/vegg og gulv på soverom samt mangler fotlist på ene soverommet. Usikker årsakssammenheng.
Innerdører - Enkelte innerdører har skader/slitasje.

Etasjeskiller
Etasjeskillere måles med bruk av laser for å finne eventuelle skjevheter. Stikkprøveprinsippet er benyttet, og det måles i 2 retninger i hver etasje og i hvert rom er det 5 målepunkter. Følgende rom er målt: Stue og kjøkken.
TG2: Skjevhetsmåling - Maksimale høydeforskjeller innenfor 2 meter er målt til: Stue 16 mm. Kjøkken 14 mm. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Vannrør av typen kobber. Delvis synlig på baderom og i kjøkkeninnredning. Hovedstoppekran er plassert på baderom med adkomst via luke. Stakeluke for avløpsrør er ikke lokalisert. Felles varmtvann Radiatorer med varmtvann fra felles fyringsanlegg. Leiligheten har naturlig ventilasjon, samt kullfilter på kjøkken.
TG2: Vannbåren varme - Eldre anlegg/element uten påviste skader/lekkasjer

Dører og Vinduer
Vindu I stue fra 1988 med trerammer har 2 lags glass. Vinduer fra 2003 med trerammer har 2 lags glass. Balkongdør fra 1988 med trerammer har 2 lags glass. Entredør av typen trefiber samt kikkehull.
TG2: Vindu av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Balkongdør av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra denne døren sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dør hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet

Balkonger, terrasser, veranda etc.
Utgang fra stue til innglasset balkong på 10,2 m2. Gulvflater av betong. Rekkverk av metall og glass.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.
Det foreligger ferdigattest datert 14.03.2005 som omhandler balkonger.

Elektrisk anlegg
Elektrisk anlegg er hovedsakelig av typen skjult anlegg. Sikringsskap har skrusikringer/automatsikringer. Skap er plassert på vegg, i felles
trappeoppgang. Til informasjon har det elektriske anlegget vært gjenstand for en overfladisk visuell kontroll, hovedsakelig på utkikk etter løse
ledninger og eventuell berøringsfare.
Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg.
Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er el fagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På
generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.
TG2: Sikringsskap ikke tilgjengelig for inspeksjon på befaringstidspunkt.
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Sentralfyring - oppvarming med radiatorer
TG2: Vannbåren varme - Eldre anlegg/element uten påviste skader/lekkasjer.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Det er pt. ingen eiendomsskatt i Rælingen kommune

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 6 128,- pr.mnd.
Inkludert i andel fellesutgifter er trappevask, betjening fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, motorvarmer, fyring og varmtvann, Canal Digitalinternett grunnpakke m.m. Det opplyses at fellesutgifter vil øke med 5 % fra 01.07.23

Faste løpende kostnader
Fellesutgifter, strømforbruk, internett/tv, innboforsikring m.m. Listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 31.12.22: 3.130% pa.
Saldo per 31.12.22: 26 005 677
Andel av saldo: 74 063,00
Siste termin 30.11.2035

Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 31.12.22: 3.130 % pa.
Saldo per 31.12.22: 57 459 202,00
Andel av saldo: 168 691,00
Siste termin 30.11.2035

BOLIGBANKEN ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per  31.12.22: 4,200 % pa.
Saldo per  31.12.22: 33 225 814,00
Andel av saldo: 97 546,00
Siste termin 30.05.2050

Borettslag har inngått avtale om fastrente i 10 år fra 1.7.22 på lån i Husbanken.
Fast renter 3,126% for 10 år gjelder fra 01.7.22
Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Borettslaget har et positivt årsresultat for 2022 som viser et overskudd på 4 900 287 NOK. Ref revisors beretning fra 11/4-2023.
Alt av dokumenter/info fra årsmøtet kan fås ved henvendelse til megler.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring Polisenummer: SP1855910.2.1

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 863 479,- Som sekundærbolig Kr. 3 108 523,-

Borettslag
Borettslag: LØVENSTAD BORETTSLAG A/L, Orgnr: 953303787

Forretningsfører
BORI BBL, Postboks 323, 2001 LILLESTRØM, tlf.: 63890200, e-post: firmapost@bori.no

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets/ boligaksjeselskapets medlemmer. Forhåndsavklaring er avklart og ingen har benyttet forkjøpsretten.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Det er ifølge opplysninger fra forretningsfører tillatt å holde en hund eller utekatt med kontrakt. Se husordensreglene for nærmere informasjon (lastes ned i digitalt prospekt via Finn-annonsen).

Diverse
Kommentarer i selgers egenerklæring:
Pkt. 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Arbeid utført av Eda Elektro

Alle leiligheter har en parkeringsplass. Borettslaget har hjemmeside www.lovenstadbrl.no Merk: En stk. HDTVR
(dekoder med opptak) følger leiligheten ved salg. Refusjon rehab.bad kr. 7.000,-. Fellesvaskeri mot betaling. Det er
tillatt å holde en hund eller utekatt med kontrakt.

Styret opplyser at husleien økes med 5% fra 01.07. Av fremtidige, større arbeider ligger det rørfornying på plan. Det er bestemt at 14 vaskerier skal reduseres til 3.

Leiligheten vil ikke bli ytterligere nedvasket og overleveres slik den fremstår på visningsdag.

Annet
Kjøp av leilighet i borettslag - generell informasjon:
Et borettslag er et selskap som eies av andelseierne. Når du kjøper en bolig i et borettslag, blir du andelseier i selskapet og får borett til boligen. Denne er fritt omsettelig til markedspris. Andelseierne eier bygninger og tomt gjennom borettslaget, og tar i fellesskap beslutninger om oppussing, vedlikehold og påkostninger av bygninger og fellesarealer. Borettslagets generalforsamling velger styre og behandler regnskap, budsjett og andre viktige saker som f.eks. eiendommens behov for utbedringer m.m. Utgangspunktet er at kun privatpersoner kan kjøpe og eie en bolig i et borettslag, og det er restriksjoner på utleie. Vedtektene har ofte bestemmelser om forkjøpsrett og krav til styregodkjennelse av ny andelseier. Det er heller ikke uvanlig at det foreligger bestemmelser om dyrehold.

Fellesgjeld og felleskostnader:
Når et borettslag stiftes og bygningene oppføres er finansieringen normalt todelt. En del - innskuddet - kommer fra andelseier/kjøper og er den delen som kjøper selv fremskaffer ved kjøpet. Den resterende delen, som vanligvis vil være fra 50 - 90 % av totalprisen, ordnes via et lån som borettslaget tar opp og tilbakebetales av fellesskapet / andelseierne. Det er svært viktig å legge sammen både innskudd og andel fellesgjeld for å få frem totalprisen på boligen. Ved senere overdragelser har normalt markedsprisen/salgssummen vært til dels betydelig høyere enn det opprinnelige innskuddet. Ved høy fellesgjeld og salg i et dårlig marked kan den også være lavere. Renter og avdrag på fellesgjelden betjenes gjennom de månedlige felleskostnadene. I tillegg dekkes borettslagets ordinære drift så som forsikring, offentlige avgifter, forretningsførsel og en del vedlikehold mv. gjennom felleskostnadene. Er fellesgjelden høy vil renteendringer i markedet kunne gi store endringer i de månedlige kostnadene. Videre er det ikke uvanlig at nye borettslag har en avdragsfri periode på sine felleslån. Når borettslaget begynner å betale avdrag kan dette gi til dels kraftig økning av felleskostnadene. Nærmere informasjon om slike forhold vil fremkomme i salgsoppgaven
Alle leiligheter har en parkeringsplass.

Forretningsfører opplyser:
Borettslaget har hjemmeside www.lovenstadbrl.no Merk:
En stk. HDTVR (dekoder med opptak) følger leiligheten ved salg.
Refusjon rehab.bad kr. 7.000,-.
Fellesvaskeri mot betaling.
Det er tilrettelagt for Elbil lading

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Ifølge opplysninger mottatt fra Rælingen kommune er Løvenstadvegen 4A regulert til blokk ihht reguleringsplan for Løvenstad og Løvenstad bo- og omsorgssenter, Gnr. 106, bnr. 667 m. fl. og ligger i område som er avsatt til sentrumsformål ihht. kommuneplan vedtatt 15.02.2023.  

Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 190 000,- (Prisantydning)
kr 340 802,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 530 802,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Forkjøpsrettsgebyr)
--------------------------------------------------------
kr 8 929,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 539 731,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 546 581,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 215)
Grunnpakke borettslag (Kr.13 424)
Eierskiftegebyr selger (Kr.6 215)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.15 461,80)
Markedspakke 1 (Kr.19 938)
Provisjon (forutsatt salgssum: 0,-) (Kr.50 000)
Grunn og forsikringshonorar (Kr.3 750)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.123 403,80)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
9-23-0014

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Stabekk Eiendomsmegling AS
EIE Stabekk
Org. nr:990997861
Gml. Drammens vei 45
1321 Stabekk
Tlf: 67 53 23 10

Ansvarlig megler
Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF Merete Austvik Jakobsen

Saksbehandlere
Merete Austvik Jakobsen
EIE Stabekk
Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 92 06 10 40 / E-post: maj@eie.no

Lars Faale
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 90 61 90 00 / E-post: lf@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Løvenstadvegen 4A
For mer om objektet
Løvenstadvegen 4A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: