Bilde 1 av Bjerggata 2Bilde 2 av Bjerggata 2
Digital salgsoppgave
Bjerggata 2

3210 Sandefjord • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Idyll i Bjerggata, rett v/brygga. Sjarmerende, betydelig påkostet liten bolig m/2sov. Garasje. Ingen boplikt.
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
2 soverom
Primærrom (P-ROM)
85 m²
Bruksareal (BRA)
85 m²
Bruttoareal (BTA)
105 m²
Kommunale avgifter
kr 780 / Mnd
Prisantydning
kr 3 850 000
Omkostninger
kr 110 270
Totalpris
kr 3 960 270
Byggeår
1836
Tomt
Eiet tomt 68 m²
Oppdragsnummer
87210184
Prisantydningkr 3 850 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 96 250,-
  
Totalpris kr 3 960 270
Eiendom
Bjerggata 2, 3210 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 173 bnr. 35 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 105 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1836
Byggeåret er ca.

Tomt
Eiet tomt 68 kvm

Prisantydning
3 850 000

Totalpris inkl. omkostninger
3 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
96 250,- (Dokumentavgift)

110 270,- (Omkostninger totalt)

3 960 270,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Eier
Odd Roar Johansen Gina Klavenes

Beskrivelse
Hygge og sjarm i det koseligste lille huset. Meget pent oppusset, flytt rett inn. Lekkert materialvalg, helt i trå med tid og stil på boligen. Delikat bad, to stuer og to hyggelige soverom. Pent kjøkken og fin liten spiseplass. Solrik og stille bakgård/uteplass og en av de få boliger i Bjerggata med garasje. Utsikt fra stue og soverom til havnen. Det har i gamle dager vært vinstue i boligen, senere var det butikk frem til 1940 i den sydlige delen, med butikkdører i det sydøstlige hjørne. Det ikke boplikt i Sandefjord og man kan benytte eiendommen som sitt eget sommerhus.

Parkering
Garasje nr 5 leies av garasjelaget for kr. 250,- pr. mnd.

Beliggenhet
Velkommen til Bjerggata!
Meget populær og sentral beliggenhet kun et stenkast fra selve bykjernen. Boligen ligger i en av byens eldste gater med idylliske og verneverdige bygninger som trekker oss helt tilbake til midten av 1800-tallet.
Området er blant de best bevarte boligstrøkene i Sandefjord. Her kan man nyte solen til sent på kveld i stille og fredelige omgivelser . Nærheten til bryggeområdet gjør eiendommen ekstra attraktiv. Her har man flotte restauranter og et yrende båtliv på sommerstid. Her nede ligger også den berømte fiskeforretningen; Brødrene Berggren. Forøvrig er det ikke boplikt i Sandefjord og man kan benytte eiendommen som sitt eget sommerhus. Dette er en sjelden mulighet i byens historiske strøk. Området har høy historisk, antikvarisk og kulturell verdi.

Bebyggelse
Småhus, leiligheter og næringsvirksomhet.

Tomt
Eiet tomt, 68 kvm
Tomten tilsvarer bygningens ytre mål, men det blir gjort en fradeling, ny oppmåling som deler av hagen i bakgård som er opparbeidet med brostein, plen og blomsterbed. Tillegg blir i følge selger ca. 30 kvm.Avgrensning gjeldende for 173/35 går fra anlagt kantsteins sydside. Kantstein starter 175cm ned på vestuegg 173135 og deler eiendommen i vestlig retning. Se vedlagte bilder. Et eventuellt gjerde/skille i bakgården mellom eiendommene 173/35 og 173/36 skal ha en maksimalhøyde på 1,2 meter dersom partene ikke enes om annet. (tinglyses)

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.

Inneholder
Boligen består av :
1. etasje: Vindfang, baderom, trapperom, spisestue med utgang hage, kjøkken, trapperom og stue med
peis ovn med glassdør.
2. etasje : Trapperom, gang, soverom, trapperom, gang soverom.
Garasje leies i fellesanlegg.

Byggemåte
Enebolig med 2 plan oppført 1836 med støpt dekke på mark og laftet tømmervegger som de senere år er isolert på innsiden. Tømmermannspanel og takkonstruksjon med isolasjon og nyere tak med tegl takstein.

Primærrom
Primærrom: 85 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg.: Vindfang, bad/vaskerom, trapperom, spisestue, kjøkken, trapperom, stue.
2.etg.: Trapperom, gang, soverom , trapperom, gang, soverom.

Gulvarealet i 2. etasjen utgjør ca 42 m2, men fratrekkes 15 m2 som ikke målbare i henhold til NS3940 på grunn av lav høyde under 1,9 m + 0,6 m. Det fungerer allikevel som god utnyttelse.

Bruksareal
Bruksareal: 85 kvm

Standard
Boligen er oppgradert de senere år med blant annet nytt baderom og generell oppussing, samt utvendige vedlikeholdsarbeider. Nytt støpt gulv med historiske fliser og varmekabler i vindfang. Tilsvarende gulv på nytt baderom og for øvrig nyere laminatgulv fra 2015, og med varme i gulv i hele 1.etasje. Hovedsakelig malte flater i himlinger og på vegger oppusset 2015 i begge etasjer, foruten tapet på det ene soverommet. Nytt flislagt baderom 2019 med baderomsinnredning med servant, vegghengt toalett, dusjhjørne med glassdører og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Kjøkkeninnredning med plass for komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Nyere oppusset kjøkken 2019 med malte fronter, ny heltre benkeplate, ventilator hette, fliser på vegg over benker og nytt laminatgulv, samt malte flater på vegger og i himling. Vinduer er av  type sidehengslet koblede vinduer, noen nyere fra rundt 2013 og fra 2017. Hovedsakelig nyere profilerte innerdører og ny peis ovn med glassdør i stuen.
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Sikringsskap med 40A hovedsikringer og 10 kurser, alle med automatsikringer fra nyere tid, og hvorav 4
nye kurser 2019 i forbindelse med rehabilitering av baderom.

Oppvarming
Oppvarming med peis ovn i stue og varmekabler i alle gulv 1. etasje. Varmekabler i gangvei utside.
120 liter varmtvannsbereder fra 2011. Ekstra separat varmtvannsbereder under kjøkkenbenk.
Registrerte feil/mangler/anmerkninger av eldre dato: Mangler plate under feieluke, røykrør for nær brennbart.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Kommunale avgifter
Kr. 9 356 pr. år
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over fire terminer p.a.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6379 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Eiendommen har en årlig forsikringspremie på kr 8211,-.
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av tv og internett. Kostnad kr 1279,- pr. mnd. for 500/500. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Eiendommen har utgifter til Bjerggata og Omegn Vellag på kr 400,- pr. år. (et aktivt og veldrevet lag)
Garasjeleie kr 250,- pr. mnd.

Forsikring med polisenummer
If Polisenummer: 0825503

Formuesverdi
Formuesverdi er ikke innhentet, men fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.

Diverse
SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Situasjonskart
- Fradeling/tillegsdel til tomt

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Vei/vann/kloakk
Offentlig vei, vann og avløp.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig iht. reguleringsplan. Annet spesialområde (Historisk & antikvarisk verdi, vesentlig boligformål) Bygningen er SEFRAK-registrert, og boligen er regulert til bevaring i gjeldende reguleringsplan. Eiendommen ligger innenfor område markert som viktig kulturmiljø. Dette kan legge føringer på utvikling av eiendommen.
For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.
I gjeldende kommuneplan er det vist en hensynssone Springflo/ flom over eiendommen. I kommuneplan er det knyttet bestemmelser/retningslinjer til hensynssonene, se utfyllende bestemmelser til kommuneplanens arealdel.
Det pågår reguleringsarbeid for kvartalet mellom Thaulows gate, Bjerggata, Brygga og Museumsgata (tidligere Byggmakker Carlsen m.m.). Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for ny bebyggelse, og ev. legge om veitrasé for Kilgata og forbedre trafikkavviklingen i området rundt brygga. Eiendommen grenser inn mot planområdet i sydvest.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
96 250,- (Dokumentavgift)

110 270,- (Omkostninger totalt)

3 960 270,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke 1 (Kr.15 900)
Oppgjør (Kr.5 950)
Provisjon (Kr.50 000)
Tilrettelegging (Kr.15 000)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.480)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.17 671,50)
Annonse FA helside - uke 41 (Kr.7 500)
Gebyr for utsatt betaling (Factoring) (Kr.1 000)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 911)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Totalt kr. (Kr.117 392,50)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
87-21-0184

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Jan Berg

Saksbehandlere
Jan Berg
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler
Mob: 91 36 94 36 / E-post: jab@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bjerggata 2
For mer om objektet
Bjerggata 2

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: