Bilde 1 av Helgerødgrenda 40Bilde 2 av Helgerødgrenda 40
Digital salgsoppgave
Helgerødgrenda 40

3233 Sandefjord • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Sjarmerende enebolig - sjøglimt mot Lahellefjorden - sikker skolevei - nærhet til flotte turområder
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
185 m²
Bruksareal (BRA)
185 m²
Bruttoareal (BTA)
197 m²
Kommunale avgifter
kr 825 / Mnd
Prisantydning
kr 4 900 000
Omkostninger
kr 136 520
Totalpris
kr 5 036 520
Byggeår
1925
Tomt
Eiet tomt 653 m²
Oppdragsnummer
87210129
card-default

Trine Sanne

Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig
Les om Trine
Prisantydningkr 4 900 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 122 500,-
  
Totalpris kr 5 036 520
Eiendom
Helgerødgrenda 40, 3233 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 81 bnr. 16 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 185 kvm, Bruksareal: 185 kvm, Bruttoareal: 197 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1925

Tomt
Eiet tomt 653 m²

Prisantydning
4 900 000

Eier
Irene Margrethe Skalberg Roger Bjerke Skalberg

Parkering
Parkering i gårdsplass.

Beliggenhet
Meget barnevennlig beliggende på Helgerød i naturskjønne omgivelser med flotte turområder i skog og mark. Noe sjøutsikt til Tønsbergfjorden. Er du glad i sjø og båtliv ligger boligen med nærhet til både Solløkka og Lahelle. Lahelle er kjent for flotte turområder samt koselige smågater med sørlandsidyll. Lahellefjorden er endel avTønsbergfjorden og kan friste med flotte holmer som er rikt befolket på de varme sommerdager! Er idrett en lidenskap, har du Helgerød idrettsanlegg med fotballbaner, tennisbane og lysløyper om vinteren. Umiddelbar nærhet til Helgerød barneskole med sikker gangvei. Kort vei til barnehage både på Helgerød klubbhus samt "gårdsbarnehage" på Rønn.

Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Tomt
Eiet tomt, 653 m²
Nydelig opparbeidet hagetomt med flere uteplasser. Fjordutsikt mot syd over jordene.
Tomtestørrelsen er beregnet av Sandefjord kommune ut i fra tre sikre grenser og en ikke oppmålt grense mot vest.  Arealavvik kan således forekomme, og hverken selger eller megler kan ansvarliggjøres for dette.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Helgerød barneskole og Breidablikk ungdomsskole. Helgerød barnehage.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.

Inneholder
Totalt primærrom: 185 kvm
Totalt bruksareal: 185 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Første etasje
P-rom 95 m²: Entrè, gang/trappegang, dusjbad/vaskerom, stue, spisestue og kjøkken.

Andre etasje
P-rom 90 m²: Trappegang, 3 soverom, kontor, omkledningsrom og bad.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Målbart areal betyr nødvendigvis ikke at arealene er godkjent hos bygningsmyndighetene, ettersom at kravene i byggeforskriften ikke er sammenfallende med kravene i retningslinjene. Det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold, ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk. Bruken av rommet kan følgelig være i strid med byggteknisk forskrift eller mangle nødvendig godkjenning for den aktuelle bruken.

Byggemåte
Enebolig oppført i 1925.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport datert 09.09.21 09:01 utført av Schau Takst AS. Følgende er hentet fra rapportens konklusjon:

Enebolig over to plan og kjeller beliggende langs Helgerødgrenda i Sandefjord. Boligen ble oppført i 1925 og har de seinere år hatt flere større oppgraderinger både inn- og utvendig. Forrige eier foretok et betydelig renoveringsarbeid i år 2000 - blant annet innbygging av balkong til boligrom i 2.etg. Som et hvert eldre trehus vil et løpende vedlikeholdsbehov være gjeldende.

Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser fra marin avsetning. Grunnmurer av betong og blokker uten noen form for moderne drensløsninger, dog med vesentlig oppgravd gårdsplass med dertil mye drenerende masser.
Yttervegger forventes å ha bærende kjernekonstruksjon av stående reisverksplank. Dette er oftest tre tom tykke bord med fresede not og fjær for samvirke og tettende funksjon. I år 2000 ble ny, stående faspanel montert. Kledningen har minimal bakenforliggende luftespalte - dog er ikke vesentlig avvik som resultat av dette registrert. Kledningen oppgis å være sist gang malt i 2019.
Postvinduer med trehvit rammeverk og tolags isolerglass - så godt som samtlige fra år 2000. Over 50% av forventet levetid er medgått vil slitasje registreres, men vinduene framstår jevnt over god. Bred, aluminiumkledd terrasseskyvedør fra 2020 i stue.
Boligen har en takkonstruksjon i opprinnelig stand fra byggeår, samt vesentlig forsterket ved ombyggingen i 2000 - flere nye taksperrer, samt nye mønedragere av limtre. Tak er tekket med glasert takstein fra år 2000 i følge selger - takrenner og nedløp skiftet samme tid ; god forventet restlevetid.
16kvm stor veranda utenfor stue - nybygget i år 2000. Gulvbord av impregnerte bord på bjelkelag, samt søyler av betong hvor enkelte har skjevheter og utglidning. Trapp til terreng. Verandaen har forholdsvis mye slitasje.

SIDEBYGG
Frittstående anneks som i 2015 ble utvendig oppgradert med nytt tak, ny kledning, nye vinduer, samt deler av stenderverk i yttervegger skiftet. Eldre, støpt betongdekke som gulv. Bygget er pr i dag benyttet som et uthus til lagringsformål. Det registreres flere skjevheter i konstruksjonen og ny eier må påregnes ytterligere vedlikehold.

Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2000-Del av 2.etg tilbygget i år 2000
2000-Nytt taktekke av glasert takstein
2000-Ny kledning
2000-Nye rørføringer til og fra det kommunale nett
2000-Bygget to stk nye bad
2000-Vesentlig oppgradert røranlegg
2000-Vesentlig oppgradert el.anlegg med nytt sikringsskap
2000-Nye vinduer (finnes tre eldre vinduer)
2015-Anneks vesentlig renovert utvendig, samt nytt bjelkelag
2015-Ny drenering på bakvegg mot gårdsplass
2015-2020-Innvendige overflatemalt de fleste rom
2015-Ny kjøkkeninnredning med tilhørende hvitevarer
2015-Nye tepper i trapp og deler av 2.etg.
2015-Delvis oppusset bad i 1.etg
2015-Nytt badekar, samt overflatemalt bad i 2.etg
2015-Opparbeidet ny gårdsplass
2017-Montert luft-til-luft varmepumpe
2020-Ny terrasseskyvedør i stue 1.etg
2020-2021-Totaloppusset to stk soverom i 2.etg
2019-Kledning sist gang overflatebehandlet


Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: Brudd i et par gulvfliser i entrè i 1. etasje og sprekk i gulvfliser i dusjsone på bad i 1. etasje har fått TG3.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises til vedlagte tilstandsrapport, samt selgers egenerklæring. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. For eventuelle bygningstekniske spørsmål kan takstmann kontaktes.

Standard
Koselig innredet enebolig med moderne farger.
De innvendige overflater består av enstavs eikeparkett, fliser og tepper på gulv, vegger av panel og plater, samt panel i himlinger. Parketten i 1.etg
bør påregnes slipt da den har en del flekker og riper. På kjøkken og spisestue med flislagt gulv finnes betongpåstøp over bjelkelag. Boligen besitter normalt god innvendig standard - det er foretatt et innvendig oppussingsarbeid utover 2010-tallet.

Kjøkkeninnredning opplyses av selger å være ny i 2015 - integrerte hvitevarer og generelt velfungerende stand. Moderat slitasjegrad.
Kombinert vaskerom og dusjbad i opprinnelig stand fra år 2000 i boligens 1.etg. Det registreres sprekkdannelser i flere gulvfliser - både i- og utenfor dusjsone - dette utløser et behov og anbefaling om renovering av rommet. Dusjbad i 2.etg oppusset i år 2000, samt seinere oppgradert med badekar. Badet framstår normalt godt fungerende, men rommet er 21 år gammelt og således er den statistisk forventede levetid medgått.

Ferdigattest
Eiendommen er oppført før 1998 og har ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.
For denne eiendommen mangler det dokumentasjon på oppføring av bygning/bolig i kommunens byggesaksarkiv. Byggesaksarkivet er imidlertid ufullstendig, så manglende dokumentasjon betyr ikke mistanke om ulovlig oppføring. Det er innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven om at ferdigattest ikke utstedes for bygg/endringer som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Oppvarming
Det er to ildsteder for ved i boligen. Den ene pipa ble feiet i 2018, den andre kom ikke feieren til. Det er ikke utført tilsyn de siste årene og kjøper overtar ansvar for dette.

Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 9 900 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over fire terminer p.a.
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter i tillegg:
Et estimert årlig strømforbruk på 11045 kwh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på kr 5.072,-
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i If med polisenummer: 3583333

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2019:
Som primærbolig kr. 1 127 021,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.
Som sekundærbolig kr. 4 057 275,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvalige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 4 servitutter på eiendommen, og kjøpers bank vil få prioritet etter disse:
Dnr. 1401, tlg. 07.12.1936 - bestemmelse om gjerde
Dnr. 5979, tgl. 26.11.1971 - bestemmelse om fremføring og vedlikehold av vannledning
Dnr. 7439, tgl. 03.12.1996 - avtale mellom denne og naboeiendommen mot nord om fremføring og vedlikehold av vann-og kloakkledninger.
Dnr. 536922, tgl. 30.06.2014 - veirett.

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Eiendommen har ikke separat utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til boligbebyggelse samt LNF areal i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.
Eiendommen ligger i område avsatt til landbruks-, natur- og friluftsformål samt reindrift (LNFR). I LNFR-områder er det generelt bygge- og deleforbud. Se kapittel 3 i utfyllende bestemmelser til kommuneplanens arealdel for eventuelle muligheter til utvikling av eiendommen.
Eiendommen er utsatt for støy fra veitrafikk fra Helgerødveien, gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging". Denne er markert med hensynssone i kommuneplanen og framgår av kartløsningen på kommunens hjemmeside under "Temakart til kommuneplanen, støy".

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtakelse etter avtale med selger. Antall nøkkelsett ved tiltredelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, gebyrer og øvrige kostnader:

4 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
122 500,- (Dokumentavgift)

136 520,- (Omkostninger totalt)

5 036 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Fellesgjeld utgjør kr ,- og vil følge andelen, men skal ikke innbetales med
oppgjøret.
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning.
Interessenter som benytter forkjøpsrett må i tillegg betale gebyr for dette til boligbyggelaget.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, skal uoppfordret betales til meglers klientkonto 2 virkedager før overtagelse.

Vederlaget
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
87-21-0129

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig Trine Sanne

Saksbehandlere
Trine Sanne
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig
Mob: 90 11 64 42 / E-post: ts@eie.no

EIE Sandefjord
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Helgerødgrenda 40
For mer om objektet
Helgerødgrenda 40

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: