Bilde 1 av Hystadveien 260Bilde 2 av Hystadveien 260
Digital salgsoppgave
Hystadveien 260

3230 Sandefjord • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Solrik og usjenert enebolig lite innsyn! Flotte utplasser og utsyn! Flere oppgraderinger innvendig! Dobbel garasje
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
2 soverom
Primærrom (P-ROM)
119 m²
Bruksareal (BRA)
121 m²
Bruttoareal (BTA)
121 m²
Kommunale avgifter
kr 866 / Mnd
Prisantydning
kr 4 190 000
Omkostninger
kr 116 390
Totalpris
kr 4 306 390
Byggeår
1963
Tomt
Eiet tomt 1463 m²
Oppdragsnummer
87220156
Prisantydningkr 4 190 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 102 370,-
  
Totalpris kr 4 306 390
Eiendom
Hystadveien 260, 3230 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 131 Bnr. 112 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 119 kvm, Bruksareal: 121 kvm, Bruttoareal: 121 kvm

Antall soverom
2

Byggeår
1963

Tomt
Eiet tomt 1463 kvm

Prisantydning
4 190 000

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Fenger Knut Grøn
Rapportdato: 29.06.2022
Type rapport: Tilstandsrapport

Kommunale avgifter
Kr. 10 387,50 pr. år

Eier
Nicklas Lydhus

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til Hystadveien 260!

Dette er en svært solrik og usjenert enebolig med lite innsyn. Eneboligen er meget innholdsrik og er pusset opp i nyere tid. Her får du to store soverom, nytt kjøkken og 2 stuer. Her kan du flytte rett inn!

Boligen har også nydelige uteplasser med stor hage og en stor terrasse med kveldssol. Terrassen er på ca. 90 kvm og har også overbygget del for de mindre solfylte dagene.  Eiendommen er svært barnevennlig med hekk og egen innkjørsel.
Dobbelgarasje med fjernåpner og det er klargjort for el-billader.

Vi i EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Parkering
Stor dobbelgarasje med automatisk portåpner. Det er også god plass i gårdsplassen for parkering.
Det er også lagt opp for 3-fas punkt og forberedt for el-billader.

Beliggenhet
EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til Hystadveien 260!

Vi ønsker velkommen til eiendommen som ligger i et meget attraktivt og ettertraktet område på Lofterød. Med en usjenert og solrik beliggenhet ligger alt til rette for en meget trivelig bosituasjon for alle typer familier. Lofterød som ligger på vestsiden av Sandefjordsfjorden er idag ett meget populært boligområde grunnet sin flotte beliggenhet ved fjorden.

Fra eiendommen er det kort vei til vannet med flere badeplasser og båtplasser. Fra boligen er det kort vei til Lofterødveien og dersom man går stien ned til vannet kommer man ned til flotte Lofterødbukten som har flotte svaberg og et fantastisk sted for morgenbadet eller å oppholde seg på varme sommerdager. I bukten går stien sydover til Båtstangveien og videre til Granholmen som huser et av Sandefjords flotteste friområder. Sommerstid yrer stedet når strender og svaberg inntas av befolkningen. Stedet er kjent som utfartsted helt tilbake fra 1905. For barn er området et eldorado med mulighet for mye aktivitet, blant annet har ro- og seileklubben i byen lokaler på stedet.

For turglade kan også nærområdet friste med lysløype i Marumskogen, hvor også byens flotte Golfbane ligger.

I nærområdet, ved Granholmsletta, ligger Meny med et rikt utvalg for hele familien. Store Bergan barneskole ligger i gangavstand og Ranvik Ungdomsskole ligger ca. 3,5-4 km nordover. Sandefjords lufthavn, Torp, ligger ca 20-30 minutters kjøring.

EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av eneboliger og tomannsboliger.

Tomt
Eiet tomt, 1463 kvm
Stor eiet tomt med flere flotte uteplasser.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.
Megler anmoder interessenter å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.

Inneholder
Totalt primærrom: 119 kvm
Totalt bruksareal: 121 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Første etasje
P-rom 119 m²: Entré, gang, kjøkken, soverom, soverom 2, peisstue, spisestue, vaskerom og bad.
S-rom 2 m²: Bod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Fenger Knut Grøn, datert 29.06.2022. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses som kjent med opplysningene i salgsdokumentasjonen, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Ved spørsmål til innholdet kan bygningssakkyndig kontaktes. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Enebolig som er vedlikeholdt utvendig med nyere tak og vinduer, samt oppgradert innvendig de senere år, og fremstår normalt godt vedlikehold uten registrerte svekkelser, utover normal slitasje og elde. Bygningen som er oppført etter den skikk som var vanlig på oppføringstidspunktet, kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Det vil normalt alltid kunne registreres symptomer på avvik fra normal tilstand; det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Elde og tidsmessighet kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll.

Boligen har fått følgende TG2:
*Innvendig
-> Radon
-> Pipe og ildsted- Gitt pga. alder og slitasje.
-> Krypkjeller- Gitt pga. alder og slitasje. Lufteluker i den ene halvparten.

*Utvendig
-> Veggkonstruksjon- Gitt pga. alder og slitasje. Etterhengende vedlikehold på liggende kledning.
-> Takkontruksjon/loft - Gitt pga. alder og slitasje.
-> Vinduer - Alder og slitasje. Etterhengende vedlikehold på vinduer. Knust glass i kjellervindu. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller
sprukne.
->Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Gitt pga. alder og slitasje. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

*Våtrom
-> Overflater gulv -> Vaskerom- Gitt pga. rommet ikke er bygget som våtrom.
-> Ventilasjon-> Vaskerom- Gitt pga. rommet kun har naturlig ventilasjon.

*Tekniske installasjoner
-> Ventilasjon- Gitt pga. Alder og slitasje. Kun naturlig ventilasjon.
-> Varmtvannstank- Gitt pga. alder og slitasje. Det er påvist at varmtvannstanken er over 20 år

*Tomteforhold
-> Drenering - Gitt pga. mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
-> Utvendige vann- og avløpsledninger- Gitt pga. mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vann- og avløpsledninger.
-> Septiktank- Gitt pga. mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

Boligen har fått følgende TG3 :
* Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Det er gitt TG3 på grunn av manglende håndslokkeapparat og røykvarslere. Det er kjøpt inn nytt utstyr av selger og dette monteres før overtagelse.

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende, og interessenter oppfordres til å lese vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon om årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader.

Standard
Innvendig er det flislagt gulv i entré med varmekabler, for øvrig nyere laminatgulv i kjøkken, stuer og soverom. Baderom med flislagt gulv med varmekabler. Malt murgulv i vaskerom. På vegger er det noe malt trepanel, beiset panel, malt MDF plater og malte veggplater, baderomsplater på baderom. Himlinger er hovedsakelig med malte plater og malt trepanel. Alle flater er oppusset 2017 til 2019. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er
ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har mursteinspiper med vedovn fra 2019 med glassdør og peis med innsats fra tilbygget peisestue 1975. Peisluke utvendig og i krypkjeller. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv.
Innvendig har boligen malte glatte dører.

Kjøkken:
Lekkert nytt kjøkken fra 2020 med mye skap- og benkeplass.Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter i ask heltre og  laminat benkeplate med skiferplater på vegg over benk. Av integrerte hvitevarer er det 2 stk kjøl- og fryseskap, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og stor platetopp med induksjon. Det er montert komfyrvakt over platetopp.

Baderom:
Delikat baderom som ble pusset opp i 2021. Baderommet er flislagt med sokkelfliser og har varmekabler. Baderomsplater på vegger og malt innvendig tak med innfelte downlights. Baderomsinnredning med servant, dusjhjørne med nedsunket dusjgrube og glassdører, toalett. Over vasken er det montert speil med belysning.

Vaskerom:
Stort og praktisk vaskerom med malt murgulv og malte flater i tidsriktig fargevalg. Det er satt inn benkeinnredning og hyller for oppbevaring. Det er opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Det er også toalett, praktisk når man har gjester på besøk.


Modernisering av boligen:

2021:
- Nytt baderom.

2020:
- Ny inngangsdør.
- Ny kjøkkeninnredning.
- Nytt sikringsskap, nytt elektrisk i takt med ombygging.

2019:
- Ombygget innvendig i perioden 2017 til 2019.
- Nytt laminatgulv i kjøkken og stuer.
- Malt alle flater innvendig.
- Etterisolert yttervegger.
- Nytt vindu i vaskerom.
- Fresemasser på tilkomstvei og gårdsplass.

2017:
- Startet ombygging med endring fra gang og 3 soverom til 2 store soverom.
- 3 stk nye vinduer i soverom.
- Lagt laminatgulv i soverom.

2016:
- Ny stor terrasse utenfor stuen.
- Skiftet noen vinuder i peisstue og dobbel terrassedør.

2015:
Skiftet dårlige bord og malte utvendig.

2013:
- Monterte varmepumpe i stue. Etablert plen og hekk.

1996 (Tilbygg):
- Tilbygget større stue med karnapp og etablert karnapp ved kjøkkenet.
- Nytt tak med glasert takstein.

1975:
- Tilbygget peisstue.
- Ny 200 liter varmtvannsbereder i krypkjeller.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for boligen i 1963 og for tilbygg i 1970. Denne omfatter ikke endringer i planløsning eller fasade etter den ble utstedt. Byggetegninger fra kommunen datert 30.08.1996, viser at vaskerom ble byggemeldt som uinnredet rom, samt at soverom og baderom har byttet plass. Endring på bygg som ikke endrer forutsetningen for kommunens opprinnelige godkjennelse er normalt sett lovlig, men inngripen i bærende konstruksjoner og teknisk installasjon kan være søkepliktig. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.

63A hovedsikring og 18 kurser, alle med automatsikringer. Nytt sikringsskap 2020 og nytt elektrisk de senere år i forbindelse med modernisering.
Det er også montert varmepumpe i stuen i 2013. Det er også lagt opp for 3-fas punkt og forberedt for el-billader i garasjen.

Oppvarming
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Sandefjord kommune opplyser om følgende kommentarer fra feiervesenet:
Ikke utført tilsyn av nyere dato. Det ble utført kontroll av skorsteinsløp 23.08.2021.
23.08.2021: Sot fjernet, kom ikke til røykerør pga. velvplater. Mye sot i ildsted.
Kjøper overtar ansvaret for dette.

Faste løpende kostnader
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter i tillegg:
Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 17.192 kwh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på kr. 7.199.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i Tryg med polisenummer: 7354960

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2020:
Som primærbolig kr. 676 724,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.
Som sekundærbolig kr. 2 436 207,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Tekniske installasjoner
Bygningen har utvendig avløpsrør av støpejern, vannledning av ukjent type, ikke innlagt avløp, men septiktank og offentlig vannforsyning via
private stikkledninger. Eier opplyser han har skriftlig bekreftelse på at Sandefjord kommune kostnadsfritt vil tilkople avløp til offentlig. Bygningen har septiktank av ukjent type.

Diverse
I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Situasjonskart
- Kommuneplan

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 1 servitutt på eiendommen, og kjøpers bank vil få prioritet etter disse:
Dnr. 303664, tgl. 18.04.2011. - Erklæring/avtale
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av høyspennings kabelanlegg.

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Eiendommen har ikke separat utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vannledningsnett og har privat septiktanktank. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen. Det er registrert med en slamavskiller før det går ut på offentlig avløpsnett.  Eier opplyser han har skriftlig bekreftelse på at Sandefjord kommune kostnadsfritt vil tilkople avløp til offentlig
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til nåværende spredt bolig-, fritids- eller næringsbebyggelse i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.
Sandefjord kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.

Boligen ligger i LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag. Eiendommen ligger i område avsatt til landbruks-, natur- og friluftsformål samt reindrift (LNFR). I LNFR-områder er det generelt bygge- og deleforbud. Se kapittel 3 i utfyllende bestemmelser til kommuneplanens arealdel for eventuelle muligheter til utvikling av eiendommen.

Eiendommen er utsatt for støy fra veitrafikk i Hystadveien. Rød og gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging". Denne er markert med hensynssone i kommuneplanen og framgår av kartløsningen på kommunens hjemmeside under "Temakart til kommuneplanen, støy".

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtakelse etter avtale med selger. Antall nøkkelsett ved tiltredelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 4 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 102 370,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 103 740,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 293 740,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 306 390,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Provisjon : 0,99%
29 900 Minimum
Inklusiv mva
Visningshonorar kr. 990,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 5 900,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
87-22-0156

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Fagansvarlig Rasmus Boutenko

Saksbehandlere
Emilie Sanne
EIE Sandefjord
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 97 46 83 82 / E-post: esa@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Hystadveien 260
For mer om objektet
Hystadveien 260

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: