Bilde 1 av Klokkeråsen 16Bilde 2 av Klokkeråsen 16
Digital salgsoppgave
Klokkeråsen 16

3158 Andebu • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

*BUD INNKOMMET* Pent oppusset enebolig med mulighet for å lage utleiedel i kjelleren. To garasjer og hagestue.
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
155 m²
Bruksareal (BRA)
246 m²
Kommunale avgifter
kr 805 / Mnd
Prisantydning
kr 2 990 000
Omkostninger
kr 98 890
Totalpris
kr 3 088 890
Byggeår
1969
Tomt
Eiet tomt 1005 m²
Oppdragsnummer
88210114
Prisantydningkr 2 990 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 14 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 82 870,-
  
Totalpris kr 3 088 890
Eiendom
Klokkeråsen 16, 3158 Andebu

Matrikkel
Gnr. 217 bnr. 44 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 155 kvm, Bruksareal: 246 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3 (Soverommet i underetasjen er ikke omsøkt.)

Byggeår
1969
Tilbygg 1977
Garasje 2004

Tomt
Eiet tomt 1005 kvm

Prisantydning
2 990 000

Takstrapport
Takstmann: Jon Simonsen
Rapportdato: 12.11.21
Type rapport: Boligsalgsrapport

Eier
Rune Kalleberg Hogstvedt Marit Røberg

Beskrivelse
Pen enebolig over to plan. Boligen har en innredet kjeller (ikke omsøkt), og det er mulighet for å lage utleiedel. Her bor man sentralt til i Andebu, ikke langt fra butikker, skoler, idrettsanlegg og turmuligheter. Boligen ligger på en stor tomt med gode solforhold og fin utsikt mot Askjemvannet. Varme sommerdager kan nytes på en svært romslig terrasse med ny utestue (litt gjenstående arbeider).

Det er to garasjer og gruset gårdsplass. Etter 2012 er alle rom i hovedetasjen oppgradert med nye gulv, dører og vegger. Stuen er stor med både vedovn og varmepumpe og plass til spisestue, kjøkkenet har mye skapplass og nyere benkeplate. Videre er det et pent bad m/gulvvarme, wc-rom, og to soverom m/skap. I underetasjen (ikke omsøkt) er det wc-rom, vaskerom, kjellerstue og soverom/tv-rom.

Parkering
Det er parkering i to garasjer, hvorav den ene er integrert og den andre er frittstående. I sistnevnte er det et hobbyrom, og garasjen har et samlet areal på ca. 33 kvm. Den frittstående garasjen har lagringsloft, elektrisk portåpner og innlagt strøm. I tillegg er det rom for 4-5 biler på en stor, gruset gårdsplass foran huset. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eneboligen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde ikke langt unna Andebu sentrum i Sandefjord kommune. Området er landlig med åkerlandskap, skog og en rekke vann. Samtidig er det kort vei til både Tønsberg og Sandefjord sentrum.

Barne- og ungdomsskole ligger i sentrum, og her er også idrettsanlegg, lekeplasser og svømmehall. Mellom skolene, Møylandsenteret og Herredshuset ligger Andebuparken - et flott parkområde med blant annet gangveier, klatretårn, skateareal, liten utendørs scene og sittebenker. Om vinteren er det mulighet for aking, gå på skøyter og skilek. Fra sentrum går det en natur- og kultursti til Vetan, hvor du har utsikt over det meste av Andebu sentrum og innover til Tønsberg. For turinteresserte er det også vakre friluftsområder i blant annet Skøråsen, ved Trollvann, og i vestre Kodal.

Rundt Heivannet og Svartåa er det mer enn 100 km med merkede stier. Området har også flere flotte badeplasser, blant annet Stålerødvannet med sandstrand og gressbakke. Her er det badebrygge med stupebrett, samt toalett tilrettelagt for funksjonshemmede.

Tønsberg og Sandefjord ligger kun en kort kjøretur unna. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Sandefjord har også en rekke spennende spisesteder og et rikt kulturliv. Langs kysten er det en merket kyststi, og badestedene ligger som perler på en snor.

Tomt
Eiet tomt, 1005 m²

Omgivelsene er rolige, og det er ingen gjennomgangstrafikk ved boligen. Eneboligen ligger på en stor tomt, opparbeidet med gressplen, støttemurer, belegningsstein, hekk, prydbusker og diverse beplantning. Hagen byr på mye boltreplass, og her er det rom for en rekke aktiviteter året rundt. Deler av eiendommen er naturtomt med trær og annen stedlig vegetasjon.

Foran huset og garasjen finner man en gruslagt gårdsplass med gode muligheter for parkering. Fra stuen er det utgang til en sydvestvendt og delvis overbygget terrasse på ca. 66 kvm, som er oppført over flere nivåer i senere tid. Her kan man enkelt innrede i ulike soner, og terrassen innbyr til store, sosiale sammenkomster.

Den overbygde delen nærmest stuen har fliser på dekke, og her får man en lun, liten krok. Terrassen har belysning og god plass til mange utemøbler - perfekt for lange, sosiale kvelder med noe godt i glasset. På terrassen er det i 2020/21 etablert en koselig hagestue som måler ca. 17 kvm. Om ønskelig kan utestuen isoleres og innredes innvendig for bruk på vinterstid. Det medfølger en del materialer til bruk innvendig i utestuen.

Sommerdagene kan også nytes på en sydøstvendt balkong utenfor stuen. Her er det strålende utsikt mot Askjemvannet og nærliggende naturområder. Balkongen har belysning og et areal på ca. 9 kvm. Det er sol på eiendommen fra tidlig morgen til sent på kveld, så her kan man virkelig nyte varme dager til fulle.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i Finn-annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Fra eneboligen er det gangavstand til Andebu barneskole og Andebu ungdomsskole, som ligger rett ovenfor hverandre. I nærområdet ligger også Sigmo skole- og kompetansesenter, som tilbyr grunn- og videregående skole for barn med hørselsnedsettelse i kombinasjon med ulike funksjonsnedsettelser. Det finnes et fint utvalg av både kommunale og private barnehager i området.

Offentlig kommunikasjon
Nærmeste bussholdeplass er Tunheim, som ligger ca. 200 meter unna. Ved å benytte bil fra Andebu tar det ca. 16 min til Tønsberg sentrum, 21 min til Sandefjord lufthavn, 24 min til Sandefjord, 31 min til Larvik, samt 1 time og 13 min til Oslo.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny eller Kiwi, som ligger ved siden av hverandre i sentrum. Andebu har et fint utvalg av servicetilbud, blant annet vinmonopol og bibliotek. I tillegg er det kort vei til både Tønsberg og Sandefjord, med et godt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Inneholder
Totalt primærrom: 155 kvm
Totalt bruksareal: 246 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Første etasje
P-rom 97 kvm: Entré, trapperom, gang, stue, kjøkken,bad, toalettrom og 2 soverom.
S-rom 0 kvm.

Underetasje
P-rom 58 kvm: Vindfang, 2 x ganger, toalettrom, vaskerom, kjellerstue og 1 soverom/tv-rom.
S-rom 34 kvm: To boder, kjølerom og garasje.
Kjølerommet virker ikke, motoren er defekt. Mulig denne kan byttes eller repareres. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Annet
Utestue på 17 kvm.
Frittstående garasje på 33 kvm.
Utebod på 7 kvm.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er ikke er søkt om/godkjent innredning av kjeller og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Arealene er medtatt etter dagens bruk.
Balkonger og terrasser er ifølge nåværende eier ikke byggemeldt/godkjent.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Målbart areal betyr nødvendigvis ikke at arealene er godkjent hos bygningsmyndighetene, ettersom at kravene i byggeforskriften ikke er sammenfallende med kravene i retningslinjene. Det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold, ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk. Bruken av rommet kan følgelig være i strid med byggteknisk forskrift eller mangle nødvendig godkjenning for den aktuelle bruken.

Byggemåte
Enebolig oppført i 1969.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport datert 12.11.21 utført av Jon Simonsen. Følgende er hentet fra rapportens konklusjon:

Frittliggende enebolig med en integrert garasje og en frittstående enkel garasje beliggende på Klokkeråsen i Andebu i Sandefjord Kommune. Opparbeidet tomt med plenarealer, støttemurer, betongheller, belegningsstein, prydbusker og noe naturtomt. Sydøstvendt balkong. Nordvestvendt terrasse. Utestue. Gruslagt gårdsplass med biloppstillingsplasser. Frittstående utebod.

Boligen er over to plan pluss et kaldloft med lav takhøyde. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur i lettklinkerblokker. Yttervegger over grunnmur i trekonstruksjon med utvendig liggende trekledning. Vinduer i 2-lags glass fra ulike årstall med karmer og rammer i tre. Yttertaket er oppført i trekonstruksjon i saltaksform og tekket med pappshingel. Oppvarming er via elektrisitet og vedfyring. Ventilasjon via ventiler i yttervegg samt naturlig avtrekk fra bad og separat avtrekk fra kjøkken. Oppvarming er via elektrisitet, samt vedfyring og luft til luft varmepumpe i stue. Hovedadkomst via overbygget inngangsparti i 1.etasje.

Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligen har ingen TG 3-bemerkninger.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises til vedlagte tilstandsrapport, samt selgers egenerklæring. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. For eventuelle bygningstekniske spørsmål kan takstmann kontaktes.

Standard
Entré
Eneboligen har et overbygget inngangsparti med belysning. Entreen er innbydende med sorte gulvfliser, nyere gulvvarme og lysmalte panelvegger. Om ønskelig er det god plass til skap eller andre garderobeløsninger. Entreen ligger i tilknytning til en gang med skap og rom for ytterligere møblement. I tillegg er det egen inngang til kjelleren.

Kjøkken
Et funksjonelt kjøkken ligger i eget rom, med nyere 1-stavs laminatgulv og hvitmalte vegger. Ved vinduet er det plass til spisebord. Innredningen har grå, profilerte fronter, vitrineskap og en laminatbenkeplate fra 2018 med dobbel oppvaskkum av stål. På kjøkkenet er det godt med skap- og benkeplass. Over benken er det montert hvite, flismønstrede kitchenboards, og over kokesonen er det installert ventilator. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til komfyr og kjøleskap. Oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap medfølger i handelen.

Stue
Stuen er pen og meget romslig, med store vinduer som slipper inn rikelig med dagslys, samtidig som de ivaretar den fine utsikten. To glassdører fører ut til henholdsvis en balkong og en stor, solrik terrasse, herlige romforlengelser i sommerhalvåret. Det er god møbleringsfrihet i stuen, så her kan man enkelt innrede med flere sittegrupper - uten at det oppleves rotete. Videre har stuen 1-stavs laminatgulv og lysmalte panelplater på veggene. Stuen er et lunt oppholdsrom med både vedovn og varmepumpe.

I tillegg er det et innredet rom i kjelleretasjen, som i dag brukes som kjellerstue.

Bad/wc/vaskerom
Av våtrom har boligen et bad og et separat wc-rom i første etasje, samt et wc-rom og et eget vaskerom i kjelleren. På badet er det grå gulvfliser og hvite veggfliser med noe dekor. Badet har gulvvarme og dusjkabinett. Den øvrige innredningen består av en heldekkende servant med skuffer fra 2020, et åpent veggskap og et speil med belysning. Wc-rommet oppe har laminatgulv, toalett og malte panelplater på veggene. Nede finner man et wc-rom med gulvbelegg, toalett og en enkel servant.

Vaskerom
Vaskerommet ble avdelt i 2015, og på gulvet er det malte betongflater. Veggene er kledd med malte murflater og panelplater. I rommet er det en vegghengt skyllekum av plast og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Eneboligen har to soverom i første etasje, skjermet fra resten av boligen. Rommet til venstre i gangen har tidligere vært et soverom. Huset er byggemeldt med soverom her, så her kan man lage til soverom igjen hvis man ønsker. I tillegg er det et innredet rom i kjelleren, som i dag benyttes som soverom. Både gangen og begge soverommene i første etasje er innredet med et garderobeskap. Boligen har for øvrig godt med ekstra lagringsplass på loftet, i garasjen, i et kjølerom nede, i en utebod og i to kjellerboder.
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest, men midlertidig brukstillatelse var gitt 16.02.1970 på følgende vilkår:
1. Puss av kjellergulver.
2. Oppsetting av vegger for vaskerom samt innsetting av vaskeromsdør.
3. Innlisting av vinduer innvendig i kjeller og garasje.
Vilkårene er ifølge selger oppfylt og eiendommen er således lovlig for beboelse.
Ferdigattest utstedes ikke på tiltak som er søkt før 01.01.1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning, samt eventuell oppfølging fra kommunen sin side.

Kommunen opplyser: "Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av boligen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 «Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998». Siden tiltaket er fra før dette, betyr det at tiltaket er lovlig uten ferdigattest."

Byggetegninger av første etasje fra kommunen datert 20.12.1965, rettet 25.04.1966 og 02.08.1966, viser at det åpne rommet gangen med garderobeskap i første etasje ble byggemeldt som soverom. Mindre endringer på/i bygg som ikke endrer forutsetningen for kommunens opprinnelige godkjennelse vil normalt sett være lovlige, dog vil inngripen i bærende konstruksjon, samt endring i teknisk installasjon kunne være søkepliktig. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning, samt eventuell oppfølging fra kommunen sin side.

Byggetegninger av underetasjen fra kommunen datert 20.12.1965, rettet 16.07.1966, viser at kjellerstue og soverom/tv-rom ble byggemeldt som boder, og er følgelig ikke godkjent for varig opphold. Arealene er likevel medtatt i boligsalgsrapporten som henholdsvis primær- og sekundærrom. Evt. søknad om godkjenning av tiltaket i tråd med dagens bruk skjer for kjøpers regning og risiko. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning, samt eventuell ulovlighetsoppfølging fra kommunen sin side.

Det foreligger byggetegninger på tilbygg datert 25.03.1977 og på garasje fra 2003.

Alle byggetegningene er vedlagt salgsoppgaven.

Oppvarming
Eneboligen oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner og en varmepumpe i stuen. Det er gulvvarme på badet og i entreen. I tillegg er det en kombinert vedovn/oljebrenner i stuen, men anlegget i forbindelse med oljebrenneren er koblet fra.
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking
Energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 9 650 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over fire terminer p.a. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter i tillegg:
Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca. 14 635 kwh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på kr 9 500.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i Fremtind

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2019:
Som primærbolig kr. 613 696,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.
Som sekundærbolig kr. 2 209 307,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Tekniske installasjoner
Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad, ellers naturlig tilluft. En 198 liters varmtvannsbereder fra 2012 er plassert på vaskerommet. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer fra ca. 2018, og er montert i gangen i første etasje. Samme år ble det installert en ny inntakskabel for strøm, og balkongdøren ble skiftet i 2015. Angående TV og internett er det lagt inn fiber fra Altibox. Ny eier må tegne nytt abonnement.

Diverse
Hvitevarer medfølger unntatt vaskemaskin, mikrobølgeovn og fryser i kjelleren.
Jacuzzi og kodelås på utgangsdøra medfølger ikke i handelen.
En del materialer til bruk innvendig i utestuen medfølger i handelen.
En del trematerialer på loft over garasjen medfølger i handelen.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Boligsalgsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Grunnkart
- Reguleringsplankart
- Midlertidig brukstillatelse
- Byggetegning 1968 bolig
- Byggetegning 1977 tilbygg
- Byggetegning 2003 garasje

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvalige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst servitutter på eiendommen, og kjøpers bank vil få prioritet etter disse:
Dnr. 9000333, tgl. 16.10.1968 - Festekontrakt og Bestemmelser om vedlikehold av vann/kloakkledning. Eiendommen hadde tidligere festetomt, men denne ble kjøpt ut av tidligere eier i 2006.

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Eiendommen har ikke separat utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. De tre husene som grenser til veien, har like stor plikt til vedlikehold av denne. Avtale om bortsetting av brøyting har det ikke vært. De har alle tatt sin del av måking av denne veien. Alle husene har hvert sitt utstyr (snøfreser etc.).
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse iht. reguleringsplan Andebu sentrum, datert 03.04.1986.
For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.
Sandefjord Kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.

Kopi av grunnkart og reguleringsplankart er vedlagt salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Odel og konsesjon
Eiendommen er ikke odels- eller konsesjonsbelagt.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger. Antall nøkkelsett ved tiltredelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

2 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
82 870,- (Dokumentavgift)

98 890,- (Omkostninger totalt)

3 088 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, skal uoppfordret betales til meglers klientkonto 2 virkedager før overtagelse.

Vederlaget
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-

Avtalt fast pris: 40 000,-

Inklusiv mva
Visningshonorar kr. 1 875,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 13 020,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
88-21-0114

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022


Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
EIE Stokke

Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
NO 919667168 MVA

Ansvarlig megler
Renate Hoskuldsen de Gala
Eiendomsmegler

Saksbehandlere
Renate Hoskuldsen de Gala
Eiendomsmegler
mob: 91 81 97 66 / e-post: rdg@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Klokkeråsen 16
For mer om objektet
Klokkeråsen 16

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: