Bilde 1 av Kodalveien 1154Bilde 2 av Kodalveien 1154
Digital salgsoppgave
Kodalveien 1154

3158 Andebu • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

BUD INNKOMMET Renovert enebolig med stort verksted og mulighet for å innrede loft. Landlig beliggenhet og stor tomt.
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
2 soverom
Primærrom (P-ROM)
157 m²
Bruksareal (BRA)
341 m²
Bruttoareal (BTA)
381 m²
Kommunale avgifter
kr 439 / Mnd
Prisantydning
kr 4 150 000
Omkostninger
kr 124 770
Totalpris
kr 4 274 770
Byggeår
1953
Tomt
Eiet tomt 2827 m²
Oppdragsnummer
88210108
card-default

Jørn Richard Andersen

Daglig leder | Eiendomsmegler
Les om Jørn
Prisantydningkr 4 150 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 14 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 108 750,-
  
Totalpris kr 4 274 770
Eiendom
Kodalveien 1154, 3158 Andebu

Matrikkel
Gnr. 221 bnr. 13 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 157 kvm, Bruksareal: 341 kvm, Bruttoareal: 381 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1953

Tomt
Eiet tomt 2827 kvm

Prisantydning
4 150 000

Takstrapport
Takstmann: Stokke Taksering AS
Rapportdato: 26.10.21
Type rapport: Tilstandsrapport

Eier
Torstein Sommerstad

Parkering
Det er godt med parkering på egen gårdsplass og i garasje/verksted.

Beliggenhet
Eiendommen ligger landlig til, med flott natur rett utenfor døren. Nærområdet kan skilte med en rekke fasiliteter og servicetilbud. Ellers er Andebu landlig med åkerlandskap, skog og en rekke vann. Samtidig er det kort vei til Tønsberg og Sandefjord sentrum (ca. 15 min.)

Både barne- og ungdomsskole ligger i sentrum, og her er også idrettsanlegg, lekeplasser og svømmehall. Mellom skolene, Møylandsenteret og Herredshuset ligger Andebuparken - et nyere parkområde med blant annet gangveier, klatretårn, skateareal, liten utendørs scene og sittebenker. Om vinteren er det mulighet for islegging, aking og skileik. Fra sentrum går det en natur- og kultursti til Vetan, hvor du har utsikt over det meste av Andebu sentrum og innover til Tønsberg.

For turinteresserte er det også vakre friluftsområder i blant annet Skøråsen, ved Trollvann og i vestre Kodal. Rundt Heivannet og Svartåa er det mer enn 100 km med merkede stier. Området har også flere flotte badeplasser, blant annet Stålerødvannet med sandstrand og gressbakke. Her er det også badebrygge med stupebrett, og toalett tilrettelagt for funksjonshemmede. Ellers kan Askjemvannet og Goksjø nevnes, begge populære ferskvann for turgåere.

Tønsberg og Sandefjord ligger kun en kort kjøretur unna. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Sandefjord har også en rekke spennende spisesteder og et rikt kulturliv. Langs kysten er det en merket kyststi, og badestedene ligger som perler på en snor.

Bebyggelse
Området består hovedsaklig av spredt bebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 2827 m²
Stor tomt som er opparbeidet med plen og gruset gårdsplass. Del av tomten nord for driftsvei er godkjent overført til naboeiendom i nord.
Eiendommen består av 6 bnr. og vil bli sammenføyd til ett bnr. Eiendommen vil da få et nytt bnr. Det vil bli tinglyst veirett på vei nord for eiendommen for nabo i nord. Tomtearealet som står skrevet, er arealet etter sammenslåingen.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Andebu barneskole og Andebu ungdomsskole ligger rett ovenfor hverandre. I nærområdet ligger også Sigmo skole- og kompetansesenter, som tilbyr grunn- og videregående skole for barn med hørselsnedsettelse i kombinasjon med ulike funksjonsnedsettelser. Det finnes et fint utvalg av både kommunale og private barnehager i området.
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.

Inneholder
Totalt primærrom: 157 kvm
Totalt bruksareal: 341 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Kjeller
S-rom: 24: Kjellerrom

Underetasje
P-rom 15 m²: Entré, hall m/trapp
S-rom 160 m²: Bod under trapp , garasjerom, verksted (2 store rom), 2 ganger, bod (fra verksted)
Bod under trapp ikke ferdigstilt. Ganger er s-rom 3,28 m høyde i verksted del. 2 store rom og et lagerrom i ett og malt mur.

Hovedetasje
P-rom 142 m²: Gang m/trapp til loft, kjøkken/allrom, bad, 2 soverom, trapperom, vaskerom, stue, walk in closet

Loft
Uinnredet loftsrom

Verksted med 2 store rom og høyde rundt 3,30 m. 2 ganger fra boligdel til verksted er medtatt som S-rom etter måleregler.
Kjellerrom med høyde rundt 1,91 m, er målbart.

Uinnredet loft med ca 96 m2 gulvareal og med høyde rundt 2,18 og 2,22 m (stort potensiale) er ikke målbart. Det er ikke tak/himling, men plastet og isolert.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Målbart areal betyr nødvendigvis ikke at arealene er godkjent hos bygningsmyndighetene, ettersom at kravene i byggeforskriften ikke er sammenfallende med kravene i retningslinjene. Det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold, ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk. Bruken av rommet kan følgelig være i strid med byggteknisk forskrift eller mangle nødvendig godkjenning for den aktuelle bruken.

Byggemåte
Enebolig oppført i 1953.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport datert 26.10.21 utført av Stokke Taksering AS. Følgende er hentet fra rapportens konklusjon:

Stor enebolig over 3 plan + kjellerrom og verksted med stor takhøyde og smøregrav i det meste av 1. etasje. Stor selveiertomt.
Opprinnelig et verksted fra rundt 1953 og påbygd boligdel ca 1958. Samt det er påbygd 2. etasjer i 2010 og det er uinnredet loft på ca 96 m2 gulvareal med stort potensiale til fremtidige rom.
Verksted, kjellerrom og ganger er oppført i blokkmur. Boligdel i bindingsverk og kledd med stående lektekledning (bred underligger og smal profilert overligger). Saltak med kvister tekket med betongtakstein.
Selger er byggmester og det er renovert og pusset opp mellom 2009 og 2012 med våtrom, kjøkken, kledning, takstein, vinduer, dører, vvs og elanlegg er oppgradert, pusset opp de fleste rom mm. Senere er loft plastet og isolert med innblåst isolasjon og lektet ned.
Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder og forventet levetid. Ellers gir boligen et normalt godt inntrykk i forhold til alder. Det ble ikke målt unormal fukt på baderom.
Men noen kommentarer er det, og det er gitt Tg 2 på betonggulv og vegger i verksted, drenering, etasjeskille og vinduer.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises til vedlagte tilstandsrapport, samt selgers egenerklæring. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. For eventuelle bygningstekniske spørsmål kan takstmann kontaktes.

Standard
Boligen holder en meget god standard og er renovert hovedsaklig i 2012.
Det er lagt nytt yttertak med slisser, lekter og takstein, nye vinduer i hovdetajsen og loft og inngangsdører samt at det ny kledning og etterisolering.
Det ble i samme periode installert nytt kjøkken, bygget nytt lekkert bad og vaskerom. Alle flater er malt eller tapetsert samt nye gulv er lagt. Store deler av det elektriske anlegget er byttet eller oppgradert. Det er har nylig vært el kontroll. Vann og avløp inne i boligen er nyere.
   
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest
Eiendommen er oppført før 1998 og har ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.
Det er innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven om at ferdigattest ikke utstedes for bygg/endringer som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Sikringsskap i gang i 1. etasje med 63 Amp. hovedsikring og automatkurser. Nyere kurser. Anlegget er kontrollert (henviser til generklæringsskjema).

Oppvarming
Varmekabel på baderom, vaskerom, hall og entre i underetasjen. Vannboren gulvvarme på kjøkken/allrom, stue og soverom mot nordøst fra 2012 på strøm (elektrisk kassett på vaskerom).
2 stk luft til luft varmepumper og vedovn i stue og kjøkken/allrom.

Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Sandefjord kommune opplyser om følgende kommentarer fra feiervesenet: 21.06.2021, Ingen feiemulighet.
Det må settes inn røykerør i pipa, grunnet avstand til vegg/tak - ilsted. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 5 258,75 pr. år. I dette inngår gebyr for renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over fire terminer p.a.

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter i tillegg:
Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 21 801 kwh. pr. år.
Årlig forsikringspremie (bolig + innbo) som p.t er på kr 10 482.

Selger opplyser om at det er nylig gravd fiber her fra Viken fiber som kan tilknyttes om ønskelig (er foreløpig ikke satt i drift). Det vil da tilkomme etableringsgebyr.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i Eika med polisenummer: 4647533

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2019:
Som primærbolig kr. 782 495,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.
Som sekundærbolig kr. 2 816 983,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Tekniske installasjoner:
Vvs er renovert i 2012 med rør i rør og avløp i plast. På vaskerom er det 200 liter varmtvannsbereder og vannskap med rør i rør. Samt det er vannskap på soverom (drenering til baderom).
Hovedvannledning og stoppekran på vaskerom.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Selger opplyser om at det er søkt om og godkjent arealoverføring av delen av eiendommen som ligger nord for driftsveien, som går gjennom eiendommen. Denne delen skal overføres til Kodalveien 1156. Vedtak er gitt, men oppmålingsforretning og endelig flytting av grense er foreløpig ikke gjennomført. Kodalveien 1156 vil få tinglyst veirett til driftsveien for adkomst til garasjebygg som skal føres opp der. Betonggulv på bygg er støpt, og grense vil bli ca. 1,5-2m fra nærmeste hjørne på bygget.

Selger mener å har observert ett skjeggkre i boligen.
Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.
Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte.
Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade,  men kan virke sjenerende.

Selger har observert sukkermaur ute på muren.

Stekeovn på kjøkken bør byttes da det er noe galt med den.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Situasjonskart
- Martikkelkart
- Kommuneplankart

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvalige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 4 servitutter på eiendommen, og kjøpers bank vil få prioritet etter disse:
Dnr. 9000011, tgl. 24.01.1952 - Bestemmelse om gjerde.
Dnr. 9000230, tgl. 16.09.1967 - Bestemmelse om veg.
Dnr. 9000230, tgl. 16.09.1967 - Bestemmelse om vannrett.
Dnr. 9000336, tgl. 28.08.1985 - Erklæring/avtale, Bestemmelse om felles vannverk/ledning
Dnr. 9001109, tgl. 14.12.1988 - Elektriske kraftlinjer, Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mm.

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilkoblet privat vannforsyning sammen med andre naboer. Vann via privat brønn (trykktank i kjellerrom).
Det er privat avløp - Lukket septiktank.
Sandefjord Kommune opplyser at dagens gråvannsløsning ikke er iht. forurensningsforskriften, og at det om noen år må påregnes et pålegg om oppgradering av avløpet.

Regulering
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende spredt bolig-, fritids- eller næringsbebyggelse -Rød sone iht. T-1442 -Gul sone iht. T-1442 i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.
Sandefjord Kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.

Eiendommen er utsatt for støy fra veitrafikk fra Kodalveien. Rød og gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging". Denne er markert med hensynssone i kommuneplanen og framgår av kartløsningen på kommunens hjemmeside under "Temakart til kommuneplanen, støy".

Kopi av situasjonskart og kommuneplankart er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Odel og konsesjon
Fordi eiendommen er over to - 2 - dekar, forplikter kjøper seg til å undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kontraktssignering.

Overtagelse
Overtakelse etter avtale med selger. Antall nøkkelsett ved tiltredelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

4 150 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
108 750,- (Dokumentavgift)

124 770,- (Omkostninger totalt)

4 274 770,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, skal uoppfordret betales til meglers klientkonto 2 virkedager før overtagelse.

Vederlaget
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Provisjon : 1,00%
40 000 Minimum
Inklusiv mva
Visningshonorar kr. 1 875,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
88-21-0108

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Stokke
Org. nr:919667168
Frederik Stangs gate 1
3160 Stokke
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Daglig leder | Eiendomsmegler Jørn Richard Andersen

Saksbehandlere
Jørn Richard Andersen
Daglig leder | Eiendomsmegler
Mob: 90 76 80 59 / E-post: jra@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Kodalveien 1154
For mer om objektet
Kodalveien 1154

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: