Bilde 1 av Krokenveien 1Bilde 2 av Krokenveien 1
Digital salgsoppgave
Krokenveien 1

3232 Sandefjord • Sandefjord kommune

Prisantydning

kr 3 090 000

Omkostninger: kr 78 620Totalpris: kr 3 168 620
Særegen og sjarmerende enebolig - Vesentlig oppgradert i 2017 - Garasje
Vis i kartLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Enebolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
1
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
123 m²
Bruksareal (BRA)
153 m²
Kommunale avgifter
kr 781 / Mnd
Prisantydning
kr 3 090 000
Omkostninger
kr 78 620
Totalpris
kr 3 168 620
Byggeår
1800
Tomt
Fellestomt 1370 m²
Oppdragsnummer
87200203
card-default

Rasmus Boutenko Martinsen

Eiendomsmegler | Kontorsjef
Les om Rasmus
Prisantydningkr 3 090 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 090 000,-)kr 77 250,-
  
Totalpris kr 3 168 620
Eiendom
Krokenveien 1, 3232 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 149 bnr. 102 snr. 1 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 123 kvm, Bruksareal: 153 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1800 / Modernisert: 2017

Byggeår lar seg ikke bekrefte.

Tomt
Fellestomt 1370 m²

Prisantydning
3 090 000

Kommunale avgifter
Kr. 9 363,75 pr. år

Eier
Heidi Helle Ole Kristian Helle
Selger: Vestfold Tingrett

Parkering
Garasje og parkering i gårdsplass

Beliggenhet
Eiendommen ligger i landlige omgivelser på Kroken, ca. 4 km fra Sandefjord sentrum i Sandefjord. Området har nærhet til skoler og barnehager, noe som forenkler hverdagen til barnefamilier, samt gode bussforbindelser til sentrum og få minutters kjøring til Sandefjord Lufthavn.

Stedet har nærhet til et godt utvalg av servicetilbud, så vel som flotte turområder. Populære Bugårdsparken ligger i sykkelavstand, med nærliggende svømmehall, fotballbaner, tennishall, skøytebane, opplyste turstier og den idylliske "andedammen". Runar idrettsanlegg ligger også i nærområdet og byr på kilometer med flotte skiløyper om vinteren, blant annet rundt innsjøen Goksjø. Sandefjord fremstår ellers som en idyllisk sommerby med gode restauranter, fjorden, skulpturpark, og et utvalg av idylliske badeplasser. Byen er et eldorado for vannsport med flere klubber, blant annet Sandefjord Brettseilerklubb. For golfentusiaster byr Sandefjord Golfklubb på en flott, 18-hulls golfbane på Marum, få kilometer utenfor byen.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Kiwi og Meny. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Pindsle et rikt og variert utvalg av butikker, samt treningssenter. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Ringveien Krokmoveien og ligger ca. 1,8 km fra boligen. Det er daglige avganger med båt til Strømstad fra sentrum, noe som gir mulighet for hyggelig grensehandel. Ved å benytte bil tar det ca. 7 min til sentrum, 11 min til Sandefjord Lufthavn, 16 min til Larvik og 24 min til Tønsberg. Fra eiendommen er det kort vei til Virik barneskole og Ranvik ungdomsskole. Sandefjord Videregående skole ligger også like i nærheten.

Tomt
Fellestomt, 1370 m²

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Krokemoa barneskole / Bugården ungdomsskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.

Inneholder
Totalt primærrom: 123 kvm
Totalt bruksareal: 153 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Enebolig
Første etasje
P-rom 80 kvm: Gang, stue, soverom, kjøkken, wc, vaskerom
S-rom 3 kvm: to kott

Andre etasje
P-rom 43 kvm: Bad, alkove, loftstue, to soverom

Garasje
Første etasje
S-rom 27 kvm: garasjerom

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Målbart areal betyr nødvendigvis ikke at arealene er godkjent hos bygningsmyndighetene, ettersom at kravene i byggeforskriften ikke er sammenfallende med kravene i retningslinjene. Det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold, ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk. Bruken av rommet kan følgelig være i strid med byggteknisk forskrift eller mangle nødvendig godkjenning for den aktuelle bruken.

Byggemåte
Enebolig oppført i 1800.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandssrapport datert 11.11.20 utført av Jan Erik Rossavik. Følgende er hentet fra rapportens konklusjon:

Enebolig over to plan er bygget rundt 1800, men byggeåret er å betrakte som usikkert. Boligen er ombygget og vesentlig oppgradert over tid. Nyere oppgraderinger gjelder kjøkken, våtrom, el-anlegget, vvs-anlegget og en del innvendige overflater. Det er også skiftet et vindu og en ytterdør. Frittliggende garasje er antatt bygget på tidlig 2000 tallet. Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stor sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Det bør spesielt bemerkes skjevheter og enkelte utvendige forhold. Foruten enkelte avvik, noe slitasje og aldersrelaterte forhold gir boligen et normalt godt inntrykk i forhold til alder. Det må antas at bygget er oppført i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring av dette bygget. Dagens krav til brann, lyd, isolering, inneklima er strengere. All informasjon om eiendommen med bygg er gitt av selger. Det er ikke gitt informasjon til takstmann som tilsier at det er skader, lekkasjer, problemer skadedyr eller maur. Eier bemerker at det er noe problemer med mus men ikke iverksatt noen tiltak foruten plassering av musefeller.

Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: deler av gulvdekke i 2. etasje har fått TG3.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises til vedlagte tilstandsrapport, samt selgers egenerklæring. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. For eventuelle bygningstekniske spørsmål kan takstmann kontaktes.

Standard
Kjøkkenet har innredning fra 2017 i en romantisk, landlig stil. Rommet har synlige tømmervegger, vakker tapet, flotte takbjelker og nydelige detaljer som en vegghylle gjemt bak et gammelt vindu. Det er også god plass til et hyggelig kjøkkenbord som egner seg til sosiale stunder. Kjøkkeninnredningen er klassisk, men med moderne innslag, og har lyse, profilerte fronter. Alle arbeidsflater er godt opplyst og over benken er det blanke, kontrastfargede fliser i mursteinsmønster. Videre har kjøkkenet ventilator og integrerte hvitevarer som koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og integrerte kjøleskuffer.

Eneboligen har en sjarmerende stue som er smakfullt innredet med belysning fra downlights i himling, og blanding av ulike materialer av gammelt og nytt som spiller på lag med hverandre. Bak en ny peisovn er pipen kledd i lekker larvikitt. Rommets fine utforming har plass til både salong, og et hyggelig spisebord. Fine sprossevinduer i gammel stil gir gode lysforhold. Boligen har i tillegg en intim loftstue midt mellom soverommene, noe som gjør dette til et hyggelig lekerom for de minste, eller en tv-stue hvor man kan samles til en god film. Rommet har gråmalt gulv, lyse panelte vegger og skråhimling med synlige bjelker.

Boligen har ett bad, gjestetoalett og eget vaskerom - alle fra 2017. Badet ligger i andre etasje og har store fliser i grått og hvitt. Det er stedvis benyttet italienske ekslusive fliser. Innredningen har tynn servantplate, og den moderne, enkle innredningen gir badet en lett følelse uten å gi avkall på nødvendig oppbevaringsplass. Videre har badet gulvmontert toalett og dusjnisje med glassdører. Toalettrommet ligger i tilknytning til inngangspartiet og er holdt i samme tidløse stil som badet, med mørkt flislagt gulv til lyse, panelte vegger. Innredningen består av servant på underskap og vegghengt toalett. Vaskerommet ligger i første etasje, tilknyttet et soverom som har utgang til markterrasse. Her er det også flislagte overflater med gulvvarme. Av utstyr er det montert toalett, sluk og opplegg for vaskemaskin.

Ferdigattest
Eiendommen har ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Kommunen opplyser imidlertid at byggesaksarkivet er ufullstendig, og det foreligger ikke mistanke om ulovlig oppføring. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av PBL i 2014. §20-1 "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998". Boligen er således lovlig for beboelse. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

El-anlegg er vesentlig fornyet på 2000 tallet og mye er fra 2017. Sikringsskap er plassert i vindfanget. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 12 kurser.

Oppvarming
Peisovn i stue. Varmekabel i gulv på bad, vaskerom, wc, gang, kjøkken og stue. Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Eiendommen selges ikke av eier, og megler har følgelig ikke mottatt energiattest. Det tas derfor utgangspunkt i energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 9 363,75 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over fire terminer p.a.

Eiendommen selges ikke av eier, og megler har således ikke motatt opplysninger om faste løpende kostnader for eiendommen.

Nye eier må belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter i tillegg:
Kostnader knyttet til strømforbruk og nettleie.
Årlig forsikringspremie.
Årlig festeavgift.
Årlig vei-/brygge-/velavgift.
Kostnader knyttet til kabel-tv og internett.

Utgiftene vil variere etter den til enhver tid eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 685 431,- Som sekundærbolig Kr. 2 467 552,-

Sameie
Sameiet består av 3 seksjoner og den aktuelle seksjonen har sameiebrøk 306/582.

Eierseksjonssameiet er kun enkelt organisert. Det foreligger ikke vedtekter, husordensregler, årsregnskap eller annet iht. eierseksjonsloven, og eiendomsmegler kan således ikke fremlegge dette. Det foreligger dog et enkelt oppsett på fordeling av felleskostnader og protokoller fra sameiermøter, og dette følger vedlagt salgsoppgaven.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Tekniske installasjoner:
VVS-anlegg er antatt vesentlig fornyet rundt 2017. Det er fortsatt noe som er eldre. Bereder på 200 liter er plassert i krypdel og er fra 2000 tallet. Det er rør-i-rør system med vannskap plassert på vaskerommet. Avløp i plast. Stoppekran er synlig i vannskapet og hovedstoppekran er plassert i krypdel.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Situasjonskart
- Plankart
- Reguleringskart (jernbanetrasé)

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd.

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal dog meldes styret. Det er krav om forsvarlige radonverdier ved utleie.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Det ligger offentlig ledningsnett over eiendommen.

Regulering
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til bolig, LNRF, samt gul og rød støysone i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.

I LNRF-områder er det generelt bygge- og deleforbud, og det er ikke tillatt med annen bygge- og anleggsvirksomhet enn den som har direkte tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Sandefjord Kommune opplyser at det er restriktiv praksis med henhold til bygging, endring og utskilling av eiendommer.

Kommunen opplyser at eiendommen ligger 10 m nord for båndleggingssonen vedtatt for ny jernbane, at eiendommen er utsatt for støy fra Furustadveien og at det er igangsatt reguleringsarbeid for Krokenkollen (gnr.149 bnr.69) ifm. bygging av 6.8 nye boliger. Området ligger ca. 100 m nord for denne. Sandefjord Kommune er for tiden ikke kjent med andre reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Eiendommen overtas og gjøres opp av kjøper tre - 3 - mnd etter bud aksepteres av saksøker/medhjelper sender begjæring om stadfestelse til tingretten. Normalt vil eiendommen bli levert ryddet, tømt og rengjort, men dersom dette ikke blir gjort av dagens eier må kjøper selv gjøre dette. Dersom eiendommen ved overtagelse ikke er fraflyttet, må kjøper selv begjære eiendommen fraveket og bære omkostningene knyttet til dette. Antall nøkkelsett ved tiltredelse kan variere, og kjøper må selv besørge eventuelle nye nøkler.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

3 090 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
77 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 090 000,-))

78 620,- (Omkostninger totalt)

3 168 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Betalingsplikten inntrer likevel ikke før 2 uker etter at stadfestelseskjennelsen er rettskraftig. Eiendommen kan ikke overtas før oppgjør er betalt. Dersom hele eller deler av kjøpesummen ikke innbetales oppgjørsdagen, betales 10 % årlig rente av det misligholdte beløp. Dersom kjøpesummen ikke er innbetalt fullt ut innen 14 dager etter at stadfestelseskjennelsen er rettskraftig gjelder lovens § 11-32. Om beboer av eiendommen ikke er fraflyttet innen oppgjørsdagen, er kjøper likefullt ansvarlig for å innbetale fullt oppgjør.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Selger betaler provisjon til medhjelper, utlegg og eventuelle andre kostnader som følge av tvangssalget.
Medhjelper godtgjøres ihht §3-3 i forskrift av 04.12.1992 om tvangssalg ved medhjelper.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn- og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
87-20-0203

Budgivning
Bud skal av hensyn til partene fylles ut nøyaktig. Bud må være skriftlig og legitimert, samt finansieringsplan må oppgis. Dersom låneopptak er aktuelt, skal finansinstitusjon og saksbehandler oppgis. Det er ikke anledning til å legge inn forbehold i budet. Etter loven kan megler bare hensynta bud med minst seks - 6 - ukers bindingstid, men det er ikke til hinder for at budgiver etter avtale med megler kan påføre kortere frist, og at denne forlenges når budet oversendes Tingretten. Gjensidig bindende avtale er i stand når stadfestelseskjennelse er avsagt. Budjournal vil tidligst utleveres kjøper ved stadfestelse av bud, dog kan budjournal i anonymisert form utleveres ved innsending av bud til Tingretten.

Grunnet systembegrensninger er det dessverre ikke anledning til å gi inn bud elektronisk med bank-ID på tvangssalg. Tradisjonelt budskjema fra salgsoppgaven må benyttes, sammen med godkjent legitimasjon.

Boligkjøperpakke
Det er ikke mulig å tegne boligkjøperforsikring da dette er et tvangssalg.

Lovanvendelse
Eiendommen selges som et tvangssalg ved medhjelper i henhold til Lov om tvangsfullbyrdelse, og avhendingslova er i sin helhet tilsidesatt. Det presiseres at salgsformen avviker vesentlig fra ordinære boligsalg etter den frivillige modellen. Tvangssalg ved medhjelper er en rettslig inndrivelsesprosess, og er ment å i alle tilfeller sikre høyest mulig pris for kreditorenes felles formuesgode, og derigjennom innfri tidligere eiers misligholdte betalingsforpliktelser. Regelverket som regulerer tvangssalg er et annet enn det som regulerer frivillig salg, og kan av noen oppleves rigid og lite forbrukervennlig.

Salgsoppgaven består av en "salgsoppgavedel" med bilder og informasjon om boligen, og en "dokumentdel" med tilstandsrapport og andre relevante dokumenter for kjøpet. Hele salgsoppgaven, dvs. både salgsoppgavedel og dokumentdel må grundig gjennomgås før bud inngis. Interessenter oppfordres særlig til å lese vedlegget "Orientering om tvangssalg ved medhjelper" som ligger i salgsoppgavens dokumentdel.

Tvangssalg innebærer bl.a. at kjøper bærer større risiko for eiendommens tekniske tilstand. Kjøpet kan ikke heves, og kjøper har ingen, eller begrensede muligheter til å framsette eventuelle mangelsbeføyelser. Er opplysninger imidlertid holdt tilbake, eller boligens tilstand er vesentlig redusert i forhold til på visningstidspunktet, kan den ansvarlige bli erstatningspliktig, eller prisavslag kreves, jfr § 11-39. Et eventuelt mangelskrav må rettes tidligere eiers kreditorer.

I tvangssalgssaker kan det forekomme at boligen overleveres uten at rydding og rengjøring har funnet sted, eller at nøkkelsett ikke er komplette. Dette er forhold som ligger utenfor medhjelperoppdraget og omkostninger i slike tilfeller må dekkes av kjøper. NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør fravikes dersom løsøre og tilbehør mangler ved tiltredelse.

Vi gjør oppmerksom på at reglement vedrørende tidsfrister for bud, overtakelse og rutiner for oppgjør er annerledes fra et normalt salg. Det gjøres videre oppmerksom på at det ikke er mulig å bestille boligselgerforsikring / boligkjøperforsikring i forbindelse med tvangssalg.

Megler bes kontaktet dersom noe skulle være uklart.

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
Eie Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Kontorsjef Rasmus Boutenko Martinsen

Saksbehandlere
Rasmus Boutenko Martinsen
Eie Sandefjord
Eiendomsmegler | Kontorsjef
Mob: 41 44 47 64 / E-post: rbm@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Bilde 3 av Krokenveien 1
For mer om objektet
Krokenveien 1

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: