Bilde 1 av Maurveien 53Bilde 2 av Maurveien 53
Digital salgsoppgave
Maurveien 53

3218 Sandefjord • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Delikat innredet og romslig enebolig med 4 soverom, 2 stuer, 2 kjøkken og 2 bad. Garasje.
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
240 m²
Bruksareal (BRA)
276 m²
Bruttoareal (BTA)
301 m²
Kommunale avgifter
kr 825 / Mnd
Prisantydning
kr 5 790 000
Omkostninger
kr 176 020
Totalpris
kr 5 966 020
Byggeår
1978
Tomt
Eiet tomt 743 m²
Oppdragsnummer
87210164
card-default

Trine Sanne

Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig
Les om Trine
Prisantydningkr 5 790 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 14 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 160 000,-
  
Totalpris kr 5 966 020
Eiendom
Maurveien 53, 3218 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 48 bnr. 238 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 240 kvm, Bruksareal: 276 kvm, Bruttoareal: 301 kvm

Antall soverom
4

Byggeår
1978

Tomt
Eiet tomt 743 m²

Prisantydning
5 790 000

Eier
Kjersti Ødegård

Parkering
1 garasjeplass (dobbelgarasje eies sammen med nabo - grensen går midt i garasjen). Forøvrig biloppstillingsplass både oppe ved hovedinngang og nede ved garasjen.

Beliggenhet
Denne boligen ligger i et rolig og barnevennlig boligområde med Gjekstads flotte turområder rett rundt hjørnet. Innenfor 10 minutters gange finner man Sjuvenga/Lahelle med strender og bryggeannlegg som ligger til Lahelle/Tønsbergfjorden. Det er sykkelavstand til en av Sandefjords mest barnevennlige strand, Skjellvika, og ca 3 km til Sandefjord sentrum og sykkelsti hele veien. Det er også kort vei til idrettsanlegget på
GØIF samt både Joker og Rema 1000 dagligvarebutikk. Det er ca. 2,5 km. til sentrum.

Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Tomt
Eiet tomt, 743 m²
Nydelig opparbeidet og skjermet tomt.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Gokstad barneskole og Varden ungdomsskole. Flere barnehager i nærheten.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.

Inneholder
Totalt primærrom: 240 kvm
Totalt bruksareal: 276 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Underetasje
P-rom 110  m²: Inngang/gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad. Dør inn til hoveddel med trappegang, mellomgang, vaskerom og badstue.
S-rom 11 m²: Utebod.

Hovedetasje
P-rom 130 m²: Entrè, kjøkken, mellomgang/soveromsgang, 2 soverom, bad trappegang og 2 stuer.

Innredet loft med fast trapp er ikke målbart.

Garasje
S-rom 25 m²

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Målbart areal betyr nødvendigvis ikke at arealene er godkjent hos bygningsmyndighetene, ettersom at kravene i byggeforskriften ikke er sammenfallende med kravene i retningslinjene. Det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold, ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk. Bruken av rommet kan følgelig være i strid med byggteknisk forskrift eller mangle nødvendig godkjenning for den aktuelle bruken.

Byggemåte
Enebolig oppført i 1978.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport datert 01.09.21 10:26 utført av Schau Takst AS. Følgende er hentet fra rapportens konklusjon:

Stor enebolig fra 1978 som i 2015 ble innredet med utleiedel i sokkeletasje. Boligen ligger på fin hjørnetomt og har en teknisk kvalitet som typisk forventet hensyntatt alder. Som rapporten vil vise er flere store oppgraderinger foretatt, samt må ytterligere vedlikeholdstiltak forventes de kommende år - dette som i de aller fleste brukte boliger.

Garasje:
Sammen med nabo disponerer eiendommen halvpart av dobbelgarasje. Denne er 25 kvm stor og oppført etter typiske bygningstekniske prinsipper med støpt betongdekke på mark, grunnmursvegger av leca, samt treverk i takkonstruksjon. I langvegg mot bolig registreres sprekkdannelser i lecamur - disse antas å ha årsak i jordtrykk fra terreng; dette konkluderes blant annet i noe nedsenk i grassplanen/hage utefor garasje. Selger opplyser at disse sprekkene har vært stabile over lang tid. Garasjebygget er medtatt i arealberegningen, men omtales ikke ytterligere i rapporten.

Bygget er av selger oppgitt å være fundamentert til fast fjell - dette med støpt betongdekke og grunnmursvegger av pussede lecablokker.
Drenering som har passert 30 år har pr teori og levetidsbetraktninger utgått forventet levetid - dette vil medføre at noe målbar fuktighet i perioder finnes i grunnmuren. Selger opplyser om utført lyddempende tiltak på etasjeskiller mellom utleiedel og hovedetasjen.
Fasader kledd med stående tømmermannspanel fra byggeår som oppgis å være sist gang overflatebehandlet i 2021. Da kledning er nymalt er det problematisk å kontrollere tilstand for samtlige bord, men overordnet sett oppleves kledning å være i grei stand; hensyntatt alder. At enkelte bord må skiftes innen en rimelig grad av tid faller innunder hva ny eier må anse som «normalt vedlikeholdsbehov». Noe skjevheter i deler av yttervegg mot sør (mot hagen, under tre stuevinduer), samt tilsvarende, takoverbygget kortvegg mot terrasse.
Boligen har i all hovedsak vinduer og terrassedør fra byggeår. Disse fungerer, men det er avdekket flere slitte tettepakninger som begrenser tetthet etc. Påregn utskiftning innen rimelig tid. Montert 2 nyere Velux takvinduer i 2.etg - god stand.
Tak er tekket med betongtakstein som opplyses å være skiftet i 2020 - betydelig restlevetid. Eldre takrenner og nedløp - kan med fordel skiftes, dog intet akutt behov. 18 kvm stor veranda utenfor begge etasjer - normalt greit vedlikehold, dog foreligger det slitte materialer på begge plan. Deler av arealet utenfor hovedetasjen er utført med skifersteinsheller mot betong - erfaringsmessig vil fuger løsne over tid og således vil enkelte skiferheller også ikke ha optimalt heft til underlaget. Forholdsvis mye skjevheter i terrassedekke på mark utenfor u.etg.

Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2007-Oppusset begge bad
2007-Ny kjøkkeninnredning
2015-Nytt sikringsskap i u.etg
2015-Innredet utleiedel i kjeller
2015-Montert dusjkabinett på bad i u.etasjen
2019-Ny enstavs eikeparkett i hovedetasjen
2019-Steinsatt og gruset gårdsplass
2020-Komplett nytt taktekke av betong
2020-Montert luft-til-luft varmepumpe
2020-Oppført pergola i hagen
2021-Kledning overflatemalt

Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: ett vindusglass i 1. etasje er punktert og har fått TG3.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises til vedlagte tilstandsrapport, samt selgers egenerklæring. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. For eventuelle bygningstekniske spørsmål kan takstmann kontaktes.

Standard
Delikat innredet enebolig, hvor du kan leie ut underetasje eller integrere denne i hoveddel uten ombygging.
De innvendige overflater består eksempelvis av parkett og laminat, vegger av tapetserte- og malte plater, samt himlinger av panel. Lekkasje utenfra i 2020 - ble ikke utbedret på bad og ett soverom. Det opplyses at forsikringsselskapet saneringsrepresentant har vurdert disse rommene til å være OK, samt er gulvet delvis åpnet under selger administrasjon. Undertegnede har ikke registrert forhold som tilser at fuktavvik foreligger pr idag. Ny enstavs eikeparkett i stue fra 2019, samt er generell innvendig overflateoppussing med maling foretatt gjennom flere år. Utleiedel i underetasjen ble vesentlig oppusset i 2020 - dette innebar også omfattende arbeid med bytte av varmekabel i gulv.

Kjøkken med innredning og flater fra 2007 i boligens hovedetasje. Integrerte hvitevarer, samt montert søyleventilator hengende fram himling over
platetopp. Slitasjegrad som forventet hensyntatt alder. Kjøkken i åpen løsning med stue i underetasjen nytt i 2015 - også dette i normalt godt fungerende stand.
Baderom i boligens 1.etg oppgis i tidligere salgsprospekt å være oppusset sist gang i 2007 - dette oppleves å kunne stemme godt. Rommet er flislagt og badekar er montert. Rommet oppleves fungerende i praksis, men den statistisk forventede levetid er utgått med dertil behov for oppgraderinger. Tilsvarende alder for bad i u.etg - også dette flislagt. Enkelte løse fuger kan vitne om bevegelse i flisene, eller fuktvandring i materialet. Som for overnevnte er også forventet levetid for dette badet medgått. Fra badet finnes tilkomst til badstue - denne i opprinnelig stand fra byggeår med vinylbelegg på gulv og for øvrig trepanel.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 16.05.1978. Denne omfatter ikke endringer i planløsning eller fasade etter den ble utstedt. Av opprinnelig tegninger fremgår det at bad i hovedetasjen er noe flyttet i forhold til utgangspunktet. Dette vil normalt sett være lovlig dersom det ikke har medført endring i bærende konstruksjon. 2 boder i underetasjen integrert i kjøkken. Søknad om bruksendring for disse bodene samt innredet loftsetasjen er til behandling hos Sandefjord kommune i disse dager. Dette forutsettes å være i orden innen overtagelse og er selgers ansvar.

Oppvarming
Varmepumpe, 2 ildsteder og elektrisk oppvarming.
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Feier gjennomfører tilsyn den 10. september og selger er ansvarlig for utbedring av evt. pålegg.
Energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 9 900 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over fire terminer p.a.
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter i tillegg:
Et estimert årlig strømforbruk på 30353 kwh. pr. år (for både underetasje og hovedetasje).
Årlig forsikringspremie som p.t er på kr 13.160,-.
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i Gjensidige med polisenummer: 84095676

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2019:
Som primærbolig kr. 1 167 963,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.
Som sekundærbolig kr. 4 204 668,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvalige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Inger serviutter registrert.

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Den del av boligen som idag fremstår som en utleiedel, er ikke godkjent som separat boenhet, men er godkjent for varig opphold. Så lenge det aktuelle utleiearealet inngår i eiendommens øvrige boligareal, vil det være lovlig for utleie.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig iht. reguleringsplan fra 1980.
For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.
Sandefjord Kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtakelse etter avtale med selger. Antall nøkkelsett ved tiltredelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

5 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
160 000,- (Dokumentavgift)

176 020,- (Omkostninger totalt)

5 966 020,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, skal uoppfordret betales til meglers klientkonto 2 virkedager før overtagelse.

Vederlaget
Provisjonsbetingelser:

Provisjon : 0,80%
40 000 Minimum
Inklusiv mva
Visningshonorar kr. 990,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
87-21-0164

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig Trine Sanne

Saksbehandlere
Trine Sanne
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig
Mob: 90 11 64 42 / E-post: ts@eie.no


EIE Sandefjord

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Maurveien 53
For mer om objektet
Maurveien 53

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: