Bilde 1 av Mosserødveien 12BBilde 2 av Mosserødveien 12B
Digital salgsoppgave
Mosserødveien 12B

3226 Sandefjord • Sandefjord kommune

Prisantydning

kr 6 995 000

Omkostninger: kr 190 760Totalpris: kr 7 185 760
Den perfekte familieboligen, meget barnevennlig i blindgate! Oppgradert og innholdsrik. 5 sov. Nytt kjøkken. Sol&utsikt!
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Primærrom (P-ROM)
259 m²
Bruksareal (BRA)
317 m²
Kommunale avgifter
kr 1 169 / Mnd
Prisantydning
kr 6 995 000
Omkostninger
kr 190 760
Totalpris
kr 7 185 760
Byggeår
1983
Tomt
Eiet tomt 620 m²
Oppdragsnummer
87220275
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 6 995 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 995 000,-)kr 174 870,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 14 650,-
  
Totalpris kr 7 185 760
Eiendom
Mosserødveien 12B, 3226 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 39 Bnr. 372 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 0 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal):
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal):

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):

Areal
Primærrom: 259 kvm, Bruksareal: 317 kvm

Antall soverom
5

Byggeår
1983

Tomt
Eiet tomt 620 m²

Prisantydning
kr 6 995 000,-

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Terje Sandersen
Rapportdato: 07.06.23
Type rapport: Tilstandsrapport

Eier
Egil Evensen

Beskrivelse
Meget innholdsrik enebolig over to plan + delvis innredet kjeller m/ egen inngang og gode muligheter for videreutvikling. Dette flotte hjemmet rommer hele 5 soverom og 2 bad. Stor stue med spisestue på hovedplan samt koselig spisestue og tv stue i kjeller. Den store garasjen innholder også ekstra bod og oppbevaringsplass på loftet. Meget pent opparbeidet utearealer som kommer til sin rett vår og sommer. Romslig, belegningssteinlagt gårdsplass for ekstra parkering. Eiendommen ligger stille i blindvei, solrikt til i et barnevennlig boområde på populære Mosserød.

Parkering
Garasje og flere oppstillingsplasser på gårdsplassen

Beliggenhet
Meget populær og sentral beliggenhet på Mosserød! Her ligger alle fasiliteter i gangavstand, som blant annet Mosserød barneskole, barnehage og COOP Prix dagligvareforretning. Kort vei opp til Raveien og videre inn på E-18, perfekt for den som pendler i jobben. Få min. bilkjøring ut til

Sandefjord Lufthavn/Torp. Eiendommen ligger ca. 2,5 km. nord for byen. Praktfulle turområder finnes i nærområdet med bl.a. Mokollen med flott utsikt over byen, samt Hjertås med tur og skiløyper. Sol fra tidlig om morgen, til sent på kvelden på terrassen mot vest.

Tomas Vedvik i EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Tomt
Eiet tomt, 620 m².
Solrik tomt som er pent opparbeidet med belegningsstein i innkjørsel og gårdsplass. Garasje. Hagestue. Hagen er flat og særdeles barnevennlig og er pent opparbeidet og inngjerdet hage med prydbusker, plen og blomsterbed.

Perfekt hage for småbarn, samt stor solrik terrasse og tak-terrasse mot sydvest som innbyr til sene kvelder med ettermiddagssol!

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.
Megler oppfordrer interessenter til å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.

Inneholder
Totalt primærrom: 259 kvm
Totalt bruksareal: 317 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Første etasje
P-rom 130 m²: Entré, gang, bad /wc, soverom m/garderoberom, soverom nr. 2, stue og kjøkken.
(garderoberom byggesøkt og godkjent som soverom)

Andre etasje
P-rom 50 m²: Gang /trapperom, loftstue, hobbyrom /syrom, toalettrom, soverom nr 3 og soverom nr. 4.

Kjeller
P-rom 79 m²: Gang /trapperom, vaskerom, kjellerstue, bad /wc, gang nr. 2 og kontor
S-rom 17 m²: Tre boder.

Hagestue
S-rom 10 m²:

Garasje
S-rom 31 m²: Kommentar: Tilleggsbod på 7 m2 er ikke medregnet.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Terje Sandersen, datert 07.06.23. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

"Taktekking:
Yttertak er tekket med betongstein/takstein. Nedløp og beslag: Pipehatt og luftehatt er heldekkende og utført i plastbelagt stål.

Veggkonstruksjon:
Den bærende konstruksjon er ikke tilgjengelig for utdypende kontroll, men består trolig av reisverksvegger fra byggeår. Isoleringsevnen og vindtetting er ikke vurdert i denne rapporten. Undersøkelse av tilstand omfatter visuell kontroll, og det foretas tilfeldige stikktakninger for å avdekke råte der det er treverk. Kledningen er malt trepanel. Yttertak består av saltak, som er bygget med prefabrikkerte takstoler. Det er ikke foretatt statiske beregninger av takkonstruksjon, men ser ut til å være i bra stand. Takkonstruksjon fremstrår som lukket, er begrenset kontrollert.

Vinduer:
Vinduer er av teak som er malt utvendig. Det er en kombinasjon av fastvinduer med 2l. glass, åpningsvinduer med 2l. glass og koblede vinduer. Det er nyere vindu på Ytterdører: Hoveddør/ytterdør er tredør med isolerglass. Balkongdør i tre med isolerglass.

Veranda/terrasse:
Veranda over oppvarmet rom er erfaringsmessig en risikokonstruksjon dersom lufting ikke er tilfredsstillende. Det anbefales at det fremlegges FDV dokumentasjon på produkter samt dokumentasjon på metode og utførelse. Ingen synlige avvik er registrert. Under terrassedekket er det synlig membran som går inn under beslag på yttervegg. Det p.g.a utførelsen av terrassegulvet ikke mulig å vurdere membranløsningen utdypende, men det forventes at membran er forskriftsmessig utført for å dekke sin funksjon. Det er veranda/terrasse med utgang via balkongdør i stue. Det er gulv/terrassedekke med terrassebord av tre.

Utvendige trapper:
Trapp ved inngang er av plasstøpt betong. Utvendige trapper fra veranda og rekkverk bygget i treverk. Det er ikke håndlist på begge sider på trapper av tre."

Boligen har fått følgende TG3:
Utvendig: Vinduer.
Innvendig: Vaskerom og bad/WC.
Boligen har fått følgende TG2:
Utvendig: Taktekking, nedløp og beslag, dører og trapper.
Innvendig: Etasjeskille/gulv mot grunn, radon, rom under terreng, trapper, vaskerom, bad/WC, drenering, overflater og konstruksjoner.

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Boder
Godt med lagringsplass i boder i kjeller, knevegger og garasje.

Standard
Boligen holder en alminnelig god boligstandard, godt vedlikeholdt og vesentlig oppgradert fra byggeår, til i dag. God plass for en stor, aktiv famile med plass for adspredelse over tre plan. Her kan man flytte rett inn. Det er bl.a. 5 soverom, 2 bad, ekstra WC og flott kjøkken! Stor, solrik hage samt nydelig tak-terrasse. Garasje, hagestue, mm. Meget pent opparbeidet utearealer som kommer til sin rett vår og sommer. Romslig, belegningssteinlagt gårdsplass for ekstra parkering. Eiendommen ligger stille og rolig i blindvei, solrikt til, i et barnevennlig boområde på populære Mosserød.

Se forøvrig vedlagte bilder for det rette inntrykket!

KJØKKEN
Flott kjøkkeninnredning fra NOLTE fra 2015, med slette fronter og laminert benkeplater. Det er integrert komfyr, oppvaskmaskin, kjøleskap. Avtrekk på kjøkken: Kjøkken har kjøkkenventilator med avtrekk ut. Godt tilbaketrukket men praktisk plassering i tilknytning til stue samt ekstra stuedel.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen.

VÅTROM
Bad/wc i 1. etg har gulvflis, veggflis og panelt tak. Overflater er modernisert i 2000, med membran gulvbelegg under flis er fra byggeår. Overflater vegger og himling/tak: Flis på vegger og panelt tak. Overflater gulv: Flislagt gulv. Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk i rommet. Sanitærutstyr og innredning: Veggmonterte dusjvegger/glassdører og dusjgarnityr montert på vegg. Servant over innredning. Innebygget badekar. Gulvmontert toalett.

Bad/wc i kjeller er fra byggeår med gulvbelegg m/ oppkant, vinyltapet og panelt tak. Det er gulvmontert wc, vask over innredning og dusjnisje.

Praktisk og romslig vaskerom fra byggeår. Gulvbelegg med oppkant, vinyltapet og panelt tak. Det er utslagsvask over innredning og uttak for vaskemaskin.

Ekstra WC i 2. etg. m/ gulvflis, våtromsplater og malt takpanel. Rommet har toalett og servant.

SOVEROM:
Boligen er byggesøkt og godkjent med 6 soverom! Hovedsoverom i 1. etg har omgjort det ene soverommet til "walk-in" garderoberom!
2 soverom i 1.etg. og 3 soverom i etg.

INNVENDIGE OVERFLATER GENERELT:
Gulv; parkett, laminat, belegg, tregulv og flis på bad.
Vegger; trepanel/, tapet/stie og malte plater.
Himling/tak; trepanel, rutede himlingsplater og malte plater.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 08.11.1983 som omhandler enebolig.
Byggetegninger fra kommunen datert 28.07.1982, viser at utvidet stue m/ tak-terrasse ble byggemeldt som lekestue og delvis terrasse, og er følgelig ikke godkjent for varig opphold. Arealene er likevel medtatt i tilstandsrapport som henholdsvis primær- og sekundærrom. Evt. søknad om godkjenning av tiltaket i tråd med dagens bruk skjer for kjøpers regning og risiko. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning, samt eventuell ulovlighetsoppfølging fra kommunen sin side. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen. Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Peis i stue og elektrisk oppvarming. Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 14 019 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over tolv terminer p.a. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Kostnader knyttet til årlig strømforbruk.
Kostnader knyttet til årlig forsikringspremie.
Boligen er tilknyttet Sandefjord bredbånd som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i Landkreditt

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2021:

Som primærbolig kr. 1 755 717,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.

Som sekundærbolig kr. 6 320 580,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Tekniske installasjoner
Vannledninger: kobberrør med og uten plastkappe.
Avløpsrør: av plast.
Ventilasjon: naturlig ventilasjon via ventiler i vinduer og veggventiler.
Varmtvannsbereder: på ca. 200 liter som står på vaskerom.
Elektrisk anlegg: Sikringsskap har automatsikringer/skrusikringer.

Diverse
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Energiattest
- Ledningskart
- Kommuneplan
- Matrikkelrapport

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Eiendommen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.
 
Sandefjord kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.

Overtagelse
Etter avtale. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved tiltredelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 6 995 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 174 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 995 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 176 110,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 171 110,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 185 760,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)




Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning. Det tas forbehold om endring i offentlige gebyr.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:




Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Provisjon : 0,80%
45 000 Minimum
Inklusiv mva




Visningshonorar kr. 990,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

EIE Look kr. 4 900,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
87-22-0275

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern

Avdeling
EIE Sandefjord

Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
NO 919667168 MVA

Ansvarlig megler
Tomas Vedvik
Eiendomsmegler

Saksbehandlere
Tomas Vedvik
dir.tlf: 33 48 22 08
e-post: tv@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Mosserødveien 12B
For mer om objektet
Mosserødveien 12B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: