Bilde 1 av Prestegårdsveien 1BBilde 2 av Prestegårdsveien 1B
Digital salgsoppgave
Prestegårdsveien 1B

3216 Sandefjord • Sandefjord kommune

Prisantydning

kr 12 500 000

Omkostninger: kr 321 520Totalpris: kr 12 821 520
Presteboligen - Oppgradert og gjennomført til minste detalj - med fantastisk beliggenhet, sol og utsikt
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Enebolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
13
Antall soverom
5 soverom
Primærrom (P-ROM)
270 m²
Bruksareal (BRA)
480 m²
Kommunale avgifter
kr 636 / Mnd
Prisantydning
kr 12 500 000
Omkostninger
kr 321 520
Totalpris
kr 12 821 520
Byggeår
1919
Tomt
Eiet tomt 552 m²
Oppdragsnummer
87220080
card-default

Paal Hegdahl

Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Les om Paal
Prisantydningkr 12 500 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 500 000,-)kr 312 500,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
  
Totalpris kr 12 821 520
Eiendom
Prestegårdsveien 1B, 3216 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 43 Bnr. 149 Snr. 13 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 270 kvm, Bruksareal: 480 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
5

Byggeår
1919

Tomt
Eiet tomt 552 kvm

Prisantydning
12 500 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex Takstdato: 02.05.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 12 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 312 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 313 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 12 813 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 12 821 520,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 7 623 pr. år

Eier
Christian Tynning Bjørnø Magnus Fon Klyve

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling ønsker deg velkommen til den historiske Presteboligen. Eiendommen representerer kulturhistorie med arkitektoniske kvaliteter. Boligen har sin hovedform med vakre, bevarte detaljer i nyklassisistisk stil. Tegnet og oppført i 1919. Som Prestegård spilte eiedommen en viktig samfunnsmessig rolle og var i tillegg til en privatbolig, også prestens kontor og en sentral møteplass i Sandefjord.

Dagens standard er gjennomført til minste detalj, og boligen er siden renoveringen startet innvendig i 2019, svært påkostet. Materialbruk og innredninger i samtlige rom er av høy kvalitet - og stilen er godt ivaretatt og utviklet slik boligen fortjener. Svært funksjonell og praktisk planløsning som fungerer like godt - 103 år etter. Den omfattende renoveringen av eiendommen har vært gjort med respekt for historien, samtidig som det har vært lagt vekt på at boligen skal være funksjonell etter dagens behov og fungere som en moderne familiebolig.

Uteområder er oppgradert med gjerde og dobbelport, asfaltert gårdsplass innrammet med larvikittblokker og pen beplantning. Nydelige uteplasser med skiferheller rundt boligen, med sol fra tidlig morgen til de siste solstråler om sommeren kl 22. Fantastisk utsikt over Sandefjord og indre havn, og med hele byens fasiliteter en trapp unna - så er dette virkelig eiendommen for deg som ønsker en unik, sentral og samtidig tilbaketrukket bolig.

Parkering
Stor asfaltert gårdsplass med rikelig plass til biler. Det er lagt varmematter i deler av innkjøringen, slik at man har fin adkomst også vinterstid. Man kan også benytte seg av gjesteparkeringen til sameiet.

Beliggenhet
Fra boligen kan man nyte den fantastiske beliggenheten med kun få minutters gange til byen, men allikevel bo i stille og rolige omgivelser. Her kan man nesten si at man bor på landet, selvom det pulserende liver kun et "stenkast" unna. Nydelige turområder uten for døren, med vakre Brydedammen og nydelige utsiktspunkter. Preståsen er kjent for sine tidligere 17. mai arrangementer og Brydedammen hvor man i svunnene dager eksporterte is til kontinentet. Idag er Preståsen et flott sentrumsnært friområde som passer godt for en oppfriskende joggetur eller spasertur med hunden. Flott trappeadkomst ned til Bjerggata, som er en ideel snarvei ned til byen. Denne er opplyst på kveldstid, og har også et koselig samlingspunkt med krakker og fontene. Fint for barna med lekeapperater, lavo og fotballbane. Det er et godt organisert vellag som har mange flotte arrangementer både sommer og vinter. Se forøvrig Preståsen Vellag på Facebook.

Tomt
Eiet tomt, 552 kvm
Lettstelt og fantastisk tomt. Stor asfaltert gårdsplass. Parkmessig opparbeidet med beplantning, gressplen og hekk. Rett til allmenn ferdsel på etablert gangsti, som ligger inntil grensen på hjørnet, mot nord og vest.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.

Inneholder
Totalt primærrom: 270 kvm
Totalt bruksareal: 480 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Kjeller etasje
S-rom 100 m²: Kjellergang og 6 kjellerrom.

Første etasje
P-rom 136 m²: 2 x vindfang, gang, hall, bibliotek, stue, spisestue, kjøkken og toalettrom.
S-rom 39 m²: Hagestue, "Spiskammers" og lagringsrom.

Andre etasje
P-rom 134 m²: Trappegang, 2 bad, 5 soverom, 2x gang

Loft etasje
S-rom 71 m²: 2 boder og 1 uinnredet loftsrom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex, datert 02.05.22. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses som kjent med opplysningene i salgsdokumentasjonen, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Ved spørsmål til innholdet kan bygningssakkyndig kontaktes. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Frittliggende enebolig beliggende i Preståsen i Sandefjord Kommune. Boligen over to plan pluss kjeller og loft. Adkomst i 1.etasje. Asfaltert
gårdsplass med biloppstillingsplasser og varmematter i bakken. Innglasset hagestue. Sydvendt balkong i 2.etasje. Sydvestvendt terrasse i 1.etasje. I tillegg er det to uteplasser på bakkeplan. Skrånende tomt med plenarealer, diverse beplantning og støttemurer i naturstein og betongstein. Lader for el-bil. Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i naturstein. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre fra ulike årstall. Yttertaket har valmtaksform og tekket med takstein. Oppvarming er via elektriritet og vedfyring. Naturlig ventilasjon. Separat avtrekk fra kjøkken og baderom

Boligen har fått følgende TG2: Bad - 2.etasje (Hovedbad). Bad - 2.etasje. Toalettrom (Ikke våtrom) - 1.etasje. Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Kjeller. Innvendige trapper. Etasjeskiller - 2.etasje. Etasjeskiller - Loftsetasje. Etasjeskiller - Kjeller. Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom). Balkonger, terrasser, veranda etc - 2.etasje. Balkonger, terrasser, veranda etc - 1.etasje. Drenering. Stikkledninger og tanker.

Boligen har fått følgende TG3: Etasjeskiller - Loftsetasje. Etasjeskiller - 2.etasje.
Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende, og interessenter oppfordres til å lese vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon om årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader.

Primærrom
Primærrom: 270 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 480 kvm

Standard
Boligen har siden 20219 vært igjennom store og vesetlige oppgraderinger og fremstår i dag som godt vedlikeholdt, med en gjennomgående god standard over det hele.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra år 2019 med malte profilerte fronter. Benkeplater i steinmateriale med nedfelt induksjonstopp. Komfyrvakt. Oppvaskkum med ett-greps blandebatteri. Ventilator med avtrekk. Integrert stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Gulvflater med 1-stavs parkett. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med malte flater og innfelte downlights. Vannrør i rør i rør. Waterguard. Avløpsrør i plastmateriale.

Våtrom:
Bad år 2019. Gulvflater med fliser og gulvvarme. Veggflater med fliser og malte flater. Dusjhjørne med nedsenket gulv og dusjvegger i glass og veggmontert to-greps blandebatteri tilkoblet regn og hånddusj. Gulvmontert toalett. Innebygget badekar med veggmontert to-greps blandebatteri. Servantskap med hvite profilerte fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap og lysarmatur på vegg over servant. Elektrisk avtrekksvifte i yttervegg. Vannrør i kobber. Avløpsrør i plastmateriale. To sluk i plastmateriale. Himlingsflater med malte flater og innfelte downlights.

Bad fra år 2019. Gulvflater med fliser og gulvvarme. Veggflater med fliser. Dusjkabinett med to-greps blandebatteri tioblet hånddusj. Gulvmontert
toalett. Servantskap med hvite profilerte fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap og lysarmatur på vegg over servant. Elektrisk avtrekksvifte i yttervegg. Vannrør i rør i rør med fordelerskap i garderobeskap i trappegang. Avløpsrør i plastmateriale. Sluk i plastmateriale. Himlingsflater med malte flater og innfelte downlights. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Toalettrom:
Gulvflater belagt med fliser og gulvvarme. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med malte flater. Gulvmontert toalett. Vannrør i kobber.

Øvre etasjer, 1.etasje:
Gulvflater belagt med 1-stavsparkett fra år 2019-2020. Fliser med gulvvarme i hovedvindfang. Malte gulvbord fra opprinnelig byggeår i sidevindfang. Veggflater med malt panel . Himlingsflater med malt panel og malteflater. Profilerte hvite innerdører. Servant i gang mellom hall og kjøkken. "Spiskammers": Gulvflater belagt med fliser fra år 2021. Veggflater med malt panel. Skråhimling med malte mdf-panelbord fra år 2021. Lagringsrom: Gulvflater med støpte flater og tregulv. Veggflater med synlig bindingsverk. Himlingsflater med synlige takbjelker og undertaksbord.

Øvrige flater, 2.etasje:
Gulvflater belagt med gulvbord fra byggeår med malte overflater. Veggflater med malt panel og malte flater. Himlingsflater med malte flater og malt panel. Profilerte hvite innerdører. Garderobeskap i trappegang og på tre soverom.

Informasjon er hentet fra tilstandsrapport. For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det hvert punkt i rapporten.

Ferdigattest
Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest. Det foreligger tegninger datert 24.04.1919. Planløsningen er noe endret siden den tid. Endring på bygg som ikke endrer forutsetningen for kommunens opprinnelige godkjennelse er normalt sett lovlig, men inngripen i bærende konstruksjoner og teknisk installasjon kan være søkepliktig. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisitet og vedfyring.
Peisen i hovedstuen er ikke tilkoblet pipeløp.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 7 623 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter i tillegg:
Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 35.000 kWh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på kr 10.000 pr år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Det betales årlig fellesutgift på kr 7.500,- til sameiet for deltakelse av felles vedlikehold.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 1 548 863,- Som sekundærbolig Kr. 5 575 906,-

Sameie
Sameie: Sameiet Prestegården Park, Orgnr: 999641873
Sameiet Prestegården Park, Orgnr: 999641873
Forretningsfører: USBL Sandefjord
Styreleder i boligselskapet er: Asbjørn Dag Hansen

Sameiets regnskap, vedtekter, protokoll m.v. kan fås ved henvendelse hos megler. Ordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Fra Sandefjord kommune pipe og ildsted:
Åpen murt peis. 1 etasje spisestue. Prestegårdsveien 1B H0101. Siste tilsyn: 27.08.2019 (Utført)
Vedovn, 1 etasje stue. Prestegårdsveien 1B H0101. 27.08.2019 (Utført)
Gammel antikvarisk etasjeovn. 1 etasje gang Prestegårdsveien 1B. 27.08.2019 (Utført)
Vi tar forbehold om skjulte feil og mangler. Denne rapporten omhandler kun feil og mangler ved skorstein og ildsted.

Eiendommen er beskrevet i reguleringsplanen som følger:

Byggefelt B4.
Byggegrense for delområdet følger veggliv på eksisterende boligbebyggelse, vist på plankartet med juridisk linje for bygg som skal bevares.

Eksisterende bygninger skal bevares og tillates ikke revet. Ved utbedring, reparasjon og vedlikehold skal bygningenes utvendige karakter, det vil si form, materialbruk og detaljering, opprettholdes eller tilbakeføres til opprinnelig tilstand på dokumentert grunnlag. Farge på fasader tillates ikke endret.

Innvendig skal opprinnelig hovedstruktur inkludert etasjeskiller og rominndeling bevares i sin helhet som vist på plantegning datert 26.04.1919. I tillegg skal detaljer som trapper, dører, gerikter, listverk, vinduer og dekorelementer bevares. Ut over dette skal alle ildsteder i bygget bevares. Fast inventar fra før 1930 skal bevares iflg. rom: forstue og trapperom i 1. og 2. etasje samt kontor i 1. etasje som vist
på plantegninger datert 26.04.1919.

SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Egenerklæringsskjema
- Tilstandsrapport
- Reguleringsplan m/bestemmelser

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet.
Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 x folketrygdens grunnbeløp, jfr. lov om eierseksjoner § 31.
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

2016/729113-1/200  Erklæring/avtale  
12.08.2016 
Rett til allmenn ferdsel på etablert gangsti
Gjelder denne registerenheten med flere
Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

2012/1060213-1/200  Seksjonering  
12.12.2012 
opprettet seksjoner:
snr: 13
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 4540/15967

2014/570877-3/200   ** Reseksjonering  
08.07.2014 
Tilleggsdel bygning som er balkong er inntatt i hoveddel
2014/570877-1/200  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
08.07.2014 
endring av formål/brøk:
snr: 13
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 4540/26726

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.
Sandefjord kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

3804 20050006_1 Gbnr 43/273 - 43/149 - Prestegårdsveien 1 og Gokstadveien 1 (1.7.2018) Grønnstruktur
3804 20050006_1 Gbnr 43/273 - 43/149 - Prestegårdsveien 1 og Gokstadveien 1 (1.7.2018) Boligbebyggelse
3804 20050006_1 Gbnr 43/273 - 43/149 - Prestegårdsveien 1 og Gokstadveien 1 (1.7.2018) Kjøreveg

Kommuneplanens arealdel med tilhørende bestemmelser går, ved eventuell motstrid, foran reguleringsplanen samt tilhørende planbestemmelser. Eiendommen er utsatt for støy fra veitrafikk fra Gokstadveien Rød og gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningsline for behandling av støy i arealplanlegging". Denne er markert med hensynssone i kommuneplanen og framgår av kartløsningen på kommunens hjemmeside under "Temakart til kommuneplanen, støy". I gjeldende kommuneplan er det vist en hensynssone svært viktig naturtype type øst over deler av eiendommen. I kommuneplan er det knyttet bestemmelser/retningslinjer til hensynssonene, se utfyllende bestemmelser til kommuneplanens arealdel. Det er igangsatt detaljreguleringsarbeid for Prestegårdsveien 5 gbnr 43/366 m.fl. Hensikten med planforslaget er å legge til rette for å rive dagens bebyggelse og oppføre leilighetsbygg med inntil 18 boenheter. Parkering foreslås under terreng. Adkomst foreslså fra Prestegårdsveien, og utbedring av veien vil bli vurdert som ledd i planarbeidet. Planområdet ligger ca 0 m sør for den aktuelle eiendommen.
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 12 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 312 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 313 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 12 813 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 12 821 520,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke 1 (Kr.15 000)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 983)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.1 000)
Oppgjør (Kr.5 950)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.480)
Avisannonse - dobbel helside (uke 18) (Kr.5 900)
Provisjon (Kr.100 000)
Look (Kr.3 500)
Foto kveld - Larsen Media (Kr.5 100)
Foto drone - Larsen media (Kr.2 500)
Annonse FA halvside - uke 18 (Kr.3 750)
Sosiale medier - facebook, instagram, snapchat (Kr.5 900)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 115)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 274)
Totalt kr. (Kr.163 432)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
87-22-0080

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef Paal Hegdahl

Saksbehandlere
Paal Hegdahl
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Mob: 97 15 51 87 / E-post: ph@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Prestegårdsveien 1B
For mer om objektet
Prestegårdsveien 1B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: