Bilde 1 av Rødslia 2Bilde 2 av Rødslia 2
Digital salgsoppgave
Rødslia 2

3222 Sandefjord • Sandefjord kommune

Prisantydning

kr 7 490 000

Omkostninger: kr 203 270Totalpris: kr 7 693 270
Innholdsrik og klassisk villa med egen utleieleilighet. 6 soverom. Meget barnevennlig og solrikt. Flotte uteplasser
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
6 soverom
Primærrom (P-ROM)
313 m²
Bruksareal (BRA)
324 m²
Kommunale avgifter
kr 1 375 / Mnd
Prisantydning
kr 7 490 000
Omkostninger
kr 203 270
Totalpris
kr 7 693 270
Byggeår
1912
Tomt
Eiet tomt 1733 m²
Oppdragsnummer
87220040
card-default

Paal Hegdahl

Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Les om Paal
Prisantydningkr 7 490 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 490 000,-)kr 187 250,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 14 650,-
  
Totalpris kr 7 693 270
Eiendom
Rødslia 2, 3222 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 112 Bnr. 85 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 313 kvm, Bruksareal: 324 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
6

Byggeår
1912

Tomt
Eiet tomt 1733 kvm

Prisantydning
7 490 000

Totalpris inkl. omkostninger
kr 7 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 187 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 490 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 188 620,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 678 620,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 693 270,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 16 500 pr. år

Eier
Magne Svorstøl Mette Gjølberg Svorstøl

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til Framnes og Rødslia 2! En velholdt og innholdsrik enebolig med hele 313 kvm i P-rom! Flott beliggenhet med sol fra morgen til kveld.  Meget barnevennlig ned fin hagetomt og skoler + barnehager i umiddelbar nærhet. Boligen er opprinnelig fra 1912, og påbygget i 2001. Planløsningen er meget god - hvor man også har muligheten for alt på en flate i 1.etasje hvis ønskelig. Mye lagringsplass i kjeller og på loft. Totalt er det 6 soverom og 2 bad - samt egen leilighet i kjelleren. Med andre ord perfekt for de som trenger mye plass. Herlige uteplasser rundt boligen, hvor man kan nyte morgensolen ved inngangspartiet og hele dag/ettermiddag på terrassen mot vest. Praktfulle turområder er det utover hele Vesterøya - og ikke minst gangavstand til sjøen! Velkommen på visning!

Parkering
Stor gårdsplass. Det foreligger godkjent vedtak på å oppføre garasje på hele 80 kvm med takterrasse. Vedtaket gjelder til og med sommeren 2023. Se vedlagte tegninger i salgsoppgaven.

Beliggenhet
Velkommen til solsiden av Sandefjordsfjorden og Framnes! Her bor du et veletablert og rolig, barnevennlig område. Det er flott lekeplass og gamle Sandarbanen i umiddelbar nærhet, samt spennende friområder hvor det bl.a er opparbeidet akebakke og hyggelig grillplass til bruk vinterstid. Det er trygg rusleavstand til Veraåsen barnehage og gjennom boligfeltet til Framnes barneskole. Gangavstand til byens flotteste idrettsanlegg på Kariåsen hvor Sandar idrettslag holder til. Her arrangeres det hvert år Sandar-cupen, som er Vestfolds største og mest tradisjonsrike fotballcup. Det er også gangavstand til nærbutikk, Stamina treningssenter, og fjorden. Kort vei til strender og badeplasser, bl.a. på Asnes og Tangen - og videre utover Vesterøyas fantastiske kyststi langs Mefjorden og Sandefjordsfjorden. Badeplassene står i kø. Kort vei også ned til Brygga og Sandefjord sentrum - hvor det er gode bussforbindelser langs Framnesveien (ca 200 meter fra eiendommen), dersom man ikke velger å sette seg på sykkelen eller spasere ned.

Tomt
Eiet tomt, 1733 kvm
Pent opparbeidet tomt med hage og beplantning. Tomten strekker seg helt opp på toppen av fjellkollen i øst. Se kartskisse i salgsoppgaven/nettversjon for grensepunkter.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Framnes barneskole. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.

Inneholder
Totalt primærrom: 313 kvm
Totalt bruksareal: 324 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Under etasje
P-rom 57 m²: Leilighet: Trappegang, åpen stue/kjøkkenløsning, bad og 1 soverom.
S-rom 5 m²: Bod i leilighet.

Første etasje
P-rom 130 m²: Entre, vaskerom, bad, toalettrom, trappegang, stue, tv-stue, vinterhage og kjøkken.
S-rom 5 m²: Bod og kott under trapp.

Andre etasje
P-rom 126 m²: Trappegang, bad, kontor og 6 soverom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex, datert 09.03.22. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses som kjent med opplysningene i salgsdokumentasjonen, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Ved spørsmål til innholdet kan bygningssakkyndig kontaktes. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Frittliggende enebolig med utleiedel beliggende på Framnes i Sandefjord Kommune. Boligen er over to plan pluss kjeller og loft. Adkomst i boligens 1.etasje via overbygget inngangsparti. Egen inngang til leilighet. Gruslagt gårdplass med biloppstillingsplasser. Egen gruslagt biloppstillingsplass til leiligheten. Lett skrånende tomt med plenarealer og diverse beplanting. Vestvendt overbygget veranda. Enkel utebod/leskur. Bygget er oppført med grunnmur i betong med sparestein i opprinnelig del av boligen og lettklinkerblokker i tilbygget del og under vinterhage. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående og liggende trekledning. Vinduer i 2-lags glass med karmer og rammer i tre. Etasjeskillere i trebjelkelag. Etasjekiller under vinterhage i betong. Yttertaket har halvvalmsform og tekket med takstein.

Boligen har fått følgende TG2: Bad - 2.etasje. Bad - 1.etasje. Bad - I leilighet i kjeller. Vaskerom - 1.etasje. Toalettrom (Ikke våtrom). Øvrige rom - 1.etasje. Rom under terreng. Rom under terreng. Loft - uinnredet / råloft. Innvendige trapper. Etasjeskiller - 2.etasje. Etasjeskiller - 1.etasjer. Tekniske anlegg. Elektrisk anlegg. Dører og vinduer. Yttertak. Balkonger, terrasser. Grunnmur, fundamenter. Drenering. Stikkledninger og tanker. Frittstående byggverk.

Boligen har fått følgende TG3: Etasjeskiller - 2.etasje. Etasjeskille av tre. Det er gjort målinger i følgende rom: Soverom 2 og Soverom 3 (I eldre del)

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende, og interessenter oppfordres til å lese vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon om årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader.

Primærrom
Primærrom: 313 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 324 kvm

Standard
Gulvflater belagt med heltre gulvbord, fliser og gulvbelegg. Gulvvarme i entre og i vinterhage. Veggflater med tapetserte flater og malt panel. Himlingsflater med malte flater og malt panel. Takrosetter i stue. Innfelte downlights i himling i vinterhage. Hvite profilerte innerdører. Garderobeskap i entre.

Kjøkkeninnredning fra omkring år 2010 med hvite profilerte fronter. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i stål. Nedfelt keramisk koketopp med bredde 80 cm. To Integrerte stekeovner, mikrobølgeovn og kjøle/fryseskap. Ventilator med avtrekk. Oppvaskmaskin. I tillegg er det nisje for frittstående kjøleskap. Gulvflater med parkett. Veggflater med malte flater. Fliser på vegg mellom benk og overskap. Himlingsflater med panel og innfelte downlights. Vannrør i kobber av ukjent alder. Avløpsrør i plastmateriale.

Vaskerom fra år 2003. Gulvflater med fliser og gulvvarme. Sokkelflis på vegg. Veggflater med malt panel. Himlingsflater med malt panel. Opplegg for vaskemaskin. Innredning fra omkring år 2021 med gråe slette fronter og benkeplate i laminat. Nedfelt skyllekum i stål med veggmontert ett-greps blandebatteri. Vannrør i kobber. Avløpsrør i plastmateriale. Sluk i plastmateriale.

Flislagt bad fra år 2003. Gulvvarme. Innredning med slette fronter og to heldekkende servanter med ett-greps blandebatterier. Speil på vegg over begge servanter. Dusjkabinett med to-greps blandebatteri tilkoblet hånddusj. Vannrør i kobber. Avløpsrør i plastmateriale. Sluk i plastmateriale. Himlingsflater med hvite takplater med innfelte downlights. Elektrisk avtrekksvifte i himling.

Bad fra år 1991. Gulvflater belagt med gulvbelegg med oppkant på vegg. Gulvvarme. Veggflater med fliser. Gulvmontert toalett. Frittstående badekar med veggmontert to-greps blandebatteri tilkoblet hånddusj. Innredning med hvite profilerte fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Lysarmatur med stikkontakt og speil på vegg over servant. Dusjkabinett fra år 2022 med to-greps blandebatteri tilkoblet hånddusj. Vannrør i kobber. Avløpsrør i plastmateriale. Sluk i plastmateriale. Hjelpesluk under dusjkabinett. Avtrekk via ventil i himling. Himlingsflater med hvite takplater.

Leilighet:

Flislagt bad fra år 2003. Gulvvarme. Innredning med hvite slette fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Lysarmatur med stikkontakt og speil på vegg over begge servanter. Dusjhjørne med dusjvegger i plastmateriale med veggmontert to-greps blandebatteri tilkoblet hånddusj. Vannrør i kobber. Avløpsrør i plastmateriale. Sluk i plastmateriale. Himlingsflater med malte flater. Avtrekk via ventil i yttervegg.

Kjøkken: Åpen løsning mot stue. Ikea Kjøkkeninnredning fra år 2020 med hvite slette fronter. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Nisje for frittstående komfyr. Ventilator med avtrekk. Gulvflater belagt med fliser og gulvvarme. Veggflater med malte flater. Sprutplate på vegg mellom benk og overskap. Vannrør i kobber fra år 2003. Avløpsrør i plastmateriale. Himlingsflater med malte flater.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
For denne eiendommen mangler det dokumentasjon på oppføring av opprinnelig bygning i kommunens byggesaksarkiv. Byggesaksarkivet er imidlertid ufullstendig, så manglende dokumentasjon betyr ikke mistanke om ulovlig oppføring. Det foreligger ferdigattest for tilbygg, datert 20.07.2006. Kjellerleilighet har fått godkjent vedtak, datert 03.06.2022 og det vil bli utarbeidet ferdigattest for bruksendring og fasadeendring før overtagelse.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming er via elektrisitet, vedfyring og luft til luft varmepumpe. Kombinert ved og parafinovn i stue. Naturlig ventilasjon. Separat mekanisk avtrekk fra begge kjøkken, bad 1.etasje og toalett 1.etasje.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 16 500 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.
Det vil bli utregnet kommunale avgifter for 2 bruksenheter. Beløpet kan avvike noe.

Faste løpende kostnader
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter i tillegg:
Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 30.000 kWh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på ca kr 7.000,- pr år.
Boligen er tilknyttet Altibox/Sandefjord Bredbånd som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Tryg Polisenummer: 108971361

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 1 875 496,- Som sekundærbolig Kr. 6 751 785,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Boligen har egen leilighet i underetasje, som 03.06.2022 har fått godkjent vedtak på føglende betingelser:

Med hjemmel i plan- og bygningsloven § 21-4, gis tillatelse til oppdeling av bruksenhet/enebolig og bruksendring av kjeller i nordre del av huset til ny boenhet. Se vedlagt plantegning datert 05.04.2022. Fasadeendring som er overbygd veranda på vestsiden av boligen godkjennes. Se vedlagt fasadetegning datert 05.04.2022.

Midlertidig brukstillatelse/ferdigattest kan ikke gis før følgende vilkår er oppfylt:
1. Vannmåler skal være montert.
2. Ferdigmelding for vann - og avløpstilkobling må være godkjent av Bydrift
3. Redegjørelse med bildedokumentasjon at tiltaket har tilfredsstillende lys jf. Tek17 13-7 i hht til DIBK sin veileder.
4. Bekreftelse på at det er dobbelgips i det horisontale brannskille mellom boenhetene og at denne løsningen er samsvar med Tek17 § 11-8. Før ferdigattest kan gis skal bygningsmyndigheten ha tegninger som viser tiltaket slik det er utført.

Selger opplyser om at følgende vil bli utført, og at ferdigattest vil foreligge før overtagelse av eiendommen.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 7 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 187 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 490 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 188 620,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 678 620,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 693 270,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.40 000)
Tilrettelegging (Kr.15 000)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.480)
Avisannonse - dobbel helside (Kr.5 900)
Sosiale medier - facebook, instagram (Kr.4 900)
Foto kveld - Larsen Media (Kr.5 100)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 983)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.1 000)
Look (Kr.5 900)
Markedspakke 1 (Kr.15 900)
Oppgjør (Kr.5 950)
Totalt kr. (Kr.104 093)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
87-22-0040

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef Paal Hegdahl

Saksbehandlere
Paal Hegdahl
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Mob: 97 15 51 87 / E-post: ph@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Rødslia 2
For mer om objektet
Rødslia 2

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: