Bilde 1 av Salmakerløkka 9Bilde 2 av Salmakerløkka 9
Digital salgsoppgave
Salmakerløkka 9

3212 Sandefjord • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Visning avlyst! Lekker enebolig i kjede på populære Salmakerløkka! Fantastisk uteplass med sol fra morgen til kveld.
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
198 m²
Bruksareal (BRA)
213 m²
Kommunale avgifter
kr 852 / Mnd
Prisantydning
kr 5 150 000
Omkostninger
kr 144 020
Totalpris
kr 5 294 020
Byggeår
1984
Tomt
Eiet tomt 376 m²
Oppdragsnummer
87220199
card-default

Paal Hegdahl

Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Les om Paal
Prisantydningkr 5 150 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 130 000,-
  
Totalpris kr 5 294 020
Eiendom
Salmakerløkka 9, 3212 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 122 Bnr. 198 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 198 kvm, Bruksareal: 213 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1984

Tomt
Eiet tomt 376 kvm

Prisantydning
5 150 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Fenger Knut Grøn Takstdato: 29.08.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 150 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 130 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 131 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 281 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 294 020,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 10 221 pr. år

Eier
Frank A Gjelstad Dugbø Ann-Kristin G Dugbø

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til Salmakerløkka 9 og en svært innholdsrik bolig! Her får man plass til hele familien, samtidig som man bor svært lettstelt! Boligen er meget tiltalende innredet og har gjennomgående god standard med smakfulle farger og materialvalg over det hele. perfekt for barnefamilier! Boligen er jevnt oppgradert de siste 7 år. Stuen er tilbgget og har en god størrelse med herlig gjennomlys. Åpen kjøkkenløsning til spisestue med god plass til alle gjestene. Kjøkkenet er i en klassisk og pen innredning med rikelig skuffeseksjoner og mye benkeplass. I andre etasje er det 3 romslige soverom og bad. Full kjeller under hele med kjellerstue og store rom for mye lagringsplass.

Pent opparbeidet hage med meget solrik og fint opparbeidet terrasse. Her kan man sitte helt usjenert og nyte solen til sen kveld, sommers tid. Hagen fint opparbeidet med plen og beplantning, hvor man også får plass til trampoline og annet til de minste. Terrassen er overbygget med downlights og varmelampe, og her sitter man skjermer for vind og innsyn.

Se bildene av boligen som taler for seg selv og vel møtt på visning!

Parkering
Garasje og parkering i egen gårdsplass.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i familievennlige omgivelser på Virik med skoler og idrettsplass rett i nærheten. For familiens yngste blir skoleveien enkel bort til Virik barneskole. Skolen har store utearealer med lekestativ, fotballbane som er et fint tilbud utenom skoletiden. Det er i tillegg enda kortere vei til Ranvik ungdomsskole og en rekke barnehager i nærområdet. Blant alle fritidsaktivitetene i området inngår blant annet fotballbanene på Store Bergan idrettsplass, med både kunstgress og vanlig gress rett ved boligen. Skiløyper finner du rett vestover og videre inn i Marum på vinteren. Det er også kun få minutter med bil eller sykkel til sentrum med alle sentrumsfunksjoner og urbant byliv. Eiendommen har nydelige uteplasser mot vest som man må komme å se for å få det rette inntrykket over det vakre utsynet!

Tomt
Eiet tomt, 376 kvm

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Totalt primærrom: 198 kvm
Totalt bruksareal: 213 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Kjeller etasje:
P-rom 68 m²: Trapperom , Vaskerom , Gang, Kjellerstue , Soverom (ikke godkjent), Hobbyrom
S-rom 12 m²: Bod 1 og bod 2. 

Første etasje
P-rom 68 m²: Entré , Wc , Gang , Trapperom  Spisestue , Stue , Kjøkken

Andre etasje
P-rom 48 m²:  Trapperom , Gang , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Bad
S-rom 3 m²: Kott

Loft:
P-rom: 14 m²: Trapperom, soverom.

Gulvarealer på loftsetasje utgjør ca 23 m2, men med skråhimling og lav høyde under 1,9 m + 0,6 m fratrekkes 9 m2 som ikke er målbart areal. Soverom i kjeller og på loft er ikke godkjent.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Fenger Knut Grøn, datert 29.08.22. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Taktekkingen er av betongtakstein. Lakkert eller plastbelagt stål takrenner, nedløp og beslag.
Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Malt sist 2014. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass i fastkarm vinduer i stue, tilbygget del. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass på kjøkken og loft. Bygningen har malt hovedytterdør og skyvebalkongdør i malt tre. Terrasse i treverk ca 18 m2 utenfor stuen og med trapp til nedre terrasse og hagen. Terrasse i treverk ca 80 m2 utenfor stuen og med trapp til hagen. Trapp i treverk fra øvre terrasse ned til terrasse og hage. Det er ikke montert rekkverk. Tomten er opparbeidet med singel på gårdsplass, markterrasse, plen og hekk.

Boligen har fått følgende TG3: Våtrom > Generell > Vaskerom
Boligen har fått følgende TG2: Innvendig > Radon. Utvendig > Taktekking. Utvendig > Nedløp og beslag. Utvendig > Veggkonstruksjon. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Utvendig > Vinduer. Utvendig > Vinduer - 2. Balkonger, terrasser og rom under balkonger.  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Innvendig > Innvendige trapper.

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 198 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 213 kvm

Standard
Innvendig er det varmefolie i vindfang, entré og stue. Laminatgulv i vindfang og entré, 3 stav eik parkett i stue og hovedsakelig laminatgulv i øvrige etasjer. Vinylbelegg på vaskerom og fliser på bad. Veggene har noe tapet og malte plater, samt malt MDF plater. Innvendige himlinger med malt MDF panel og malt trepanel. De fleste flater er malt og oppusset de senere år. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har elementpipe og vedovn. Veggene har plater og malt betong/mur. Hulltaking er ikke fortatt fordi det ikke er registrert fukt i murvegger. Boligen har malt tretrapp. Hvite profilerte innerdører.

Vaskerom med vinylbelegg på gulv og malte flater. Innredet med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Mur konstruksjon på tilliggende vegger mot dusj. Det er ingen avvik fra grenseverdier ved søk med fuktkontroll. Flislagt baderom 2. etasje med gulvvarme. Innredet med baderomsinnredning med servant fra 2015, dusjhjørnet med buet glassdører og toalett. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Det er elektrisk styrt vifte. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Rørinstallasjoner og yttervegger på tilliggende vegger mot dusj. Det er ingen avvik fra grenseverdier ved søk med fuktkontroll.

Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og oljet eik benkeplate med fliser på vegg over benker. Det er integrerte hvitevarer som kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn med induksjonstopp og mikrobølgeovn. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Toalett med servantskap og toalett. Rommet er oppusset med malt gulvbelegg og malte vegger. Speil fra 2020.
Innvendige vannledninger er av kobber med plastkappe. Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca 200 liter. 63A hovedsikring og 13 kurser, alle med automatsikringer. Håndslokkeapparat og røykvarslere.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 15.02.1985 vedrørende enebolig i rekke. Følgende er anmerket: Ventil på vaskerom må kobles til avtrekkeslange. Feieluke på loftet. Sikre terrassedør. Garasje gjøres ferdig til våren. Punktene er ferdigstilt , men det mangler ferdigattest.
Det er innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven om at ferdigattest ikke utstedes for bygg/endringer som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest. Boligen er tilbygget i 2005 med kjeller og stue. Det er gitt ferdigattest for tiltaket datert september 2022.
Loft er innredet i 2015, og er meldt inn til kommunen som godkjent tilleggsareal til boligen. Det vil si at det ikke er godkjent til varig opphold. Det foreligger ferdigattest for tiltaket datert september 2022.
 
Byggetegninger fra kommunen datert1983, viser at kjeller ble byggemeldt som disp rom rom. Det understrekes at soverom i kjeller og på loft ikke er godkjent til varig opphold. I takstrapporten er rommene beskrvet som soverom ut i fra dagens bruk, til tross for at det ikke er godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Vanlig elektrisk oppvarming.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 10 221 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter i tillegg:
Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 20.000 kWh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som ca er kr 7.000 pr år. 
Pliktig medlemsskap i Salmakerløkka Huseierforening. Her betaler man per tiden inn kr. 1000,-/ år. Kontingenten fastsettes på årsmøtet. Denne dekker bl.a. brøyting og vedlikehold avprivat vei inn til eiendommene.  Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Tryg Polisenummer: 5391680

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 1 092 552,- Som sekundærbolig Kr. 3 933 187,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Det er pliktig medlemsskap i områdets vellag, Salmakerløkka Huseierforening. Her betaler hver husstand per tiden inn ca kr. 1.000,-/ år. Beløpet fastsettes på årsmøtet. Beløpet skal dekke utgifter til brøyting og vedlikehold bl.a. av veien og områdets lekeplass, og det er dugnad 1 gang pr år. Det vises til vedlagte vedtekter, hvor det bl.a. er opplyst at det er regler for valg av farge på boligene, idet disse skal avstemmes.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


0/901787-1/29  Opprettelse av realsameie  
Denne matrikkelenhet har andel i: 
Knr:3804 Gnr:122 Bnr:220  1/23 

1984/5969-1/29  Erklæring/avtale  
29.08.1984 
RETT FOR KOMMUNEN TIL Å KJØPE UBEBYGGET GRUNN TIL KOMMUNALT
ELLER ANNET OFFENTLIG BRUK
1984/5969-2/29  Erklæring/avtale  
29.08.1984 
BESTEMMELSER OM VANN OG KLOAKKLEDNINGER M.V

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til 3804 19830011 Salmakerløkka - Lovisenlund (25.11.1983) Konsentrert småhusbebyggelse iht. reguleringsplan. For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til bolig i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.Sandefjord kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter. Eiendommen er utsatt for støy fra veitrafikk fra Haneholmveien. Rød og gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging". Denne er markert med hensynssone i kommuneplanen og framgår av kartløsningen på kommunens hjemmeside under "Temakart til kommuneplanen, støy".

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 150 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 130 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 131 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 281 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 294 020,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tinglysning sikringspant selveier (Kr.480)
Visningshonorar (Kr.990)
Avisannonse - dobbel helside (Kr.5 900)
Sosiale medier - facebook, instagram (Kr.4 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.28 652)
Provisjon (Kr.40 000)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 983)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.1 000)
Markedspakke 1 (Kr.15 900)
Oppgjør (Kr.5 950)
Totalt kr. (Kr.107 735)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
87-22-0199

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef Paal Hegdahl

Saksbehandlere
Paal Hegdahl
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Mob: 97 15 51 87 / E-post: ph@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Salmakerløkka 9
For mer om objektet
Salmakerløkka 9

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: