Bilde 1 av Skiringssalveien 80Bilde 2 av Skiringssalveien 80
Digital salgsoppgave
Skiringssalveien 80

3213 Sandefjord • Sandefjord kommune

Prisantydning

kr 6 150 000

Omkostninger: kr 169 770Totalpris: kr 6 319 770
BUD INNKOMMET - Spennende arkitekttegnet enebolig med nydelig hagetomt og beliggenhet! Herlig, landlig utsikt!
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
218 m²
Bruksareal (BRA)
370 m²
Kommunale avgifter
kr 866 / Mnd
Prisantydning
kr 6 150 000
Omkostninger
kr 169 770
Totalpris
kr 6 319 770
Byggeår
1959
Tomt
Eiet tomt 2125 m²
Oppdragsnummer
87220110
card-default

Paal Hegdahl

Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Les om Paal
Prisantydningkr 6 150 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 150 000,-)kr 153 750,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 14 650,-
  
Totalpris kr 6 319 770
Eiendom
Skiringssalveien 80, 3213 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 121 Bnr. 20 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 218 kvm, Bruksareal: 370 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1959

Tomt
Eiet tomt 2125 kvm

Prisantydning
6 150 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex Takstdato: 27.05.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 150 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 153 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 150 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 155 120,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 305 120,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 319 770,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 10 387 pr. år

Eier
Marianne Milvartsen Sverre Ringseth

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til Virik og en unik boligeiendom! Dette er rett og slett en herlig bolig med en idyllisk atmosfære. Herlig gjennomlys og uteplasser rundt boligen. Perfekt for storfamilien med mye boltreplass både inne og ute. Boligen har fint inngangsparti med garderobeløsning. Flott forstue med plass til sittegruppe og utgang ut til den herlige terrassen og hagen. Stuen er meget romslig, med nydelig lysinnslipp og fin utsikt som forandrer seg med årstidene. Kjøkkenet ble oppgradert i 2017 og er meget tiltalende og praktisk - masse benkeplass og store skuffeseksjoner. Det er også ekstra kjøkkeninnredning i mellomrommet til spisestuen, som igjen gir en fin åpen løsning. Her kan man trygt invitere til sosiale sammenkomster i husets samlingspunkt. Mange fine detaljer og originalt tregulv av massiv eik. I 2.etasje er det soverom, eller alternativt tv-stue for ungdommen i huset. I kjelleren er det utrolig med lagringsplass og eget treningsrom. Det er også tilkomst til garasje.

Kort fortalt:

-Over 2 mål tomt - med nydelig beliggenhet "midt på landet" men kun 10 min. fra sentrum
-4 soverom
-Gjennomgående med store vinduer
-3 garasjeplasser
-Praktfulle turområder i umiddelbar nærhet
- Monter EL-bil lader garasje
- Svært kort avstand til Virik barneskole, Ranvik u.skole og ikke minst Sandefjord videregående skole

Parkering
Dobbel garasje og rikelig med parkeringsmuligheter i gårdsplassen. Det er også en enkelgarasje i tilknytning til boligen.

Beliggenhet
Velkommen til en landlig villaeiendom i nærheten av det aller meste og kun ca 10 minutters gange fra byen! Boligen ligger tilbaketrukket med fantastiske solforhold. For familiens yngste blir skoleveien svært enkel bort til Virik barneskole, kun rett på gangsti langs jordet. Skolen har store utearealer med lekestativ, fotballbane som er et fint tilbud utenom skoletiden. Det er i tillegg kort vei til ungdomsskole og en rekke barnehager i nærområdet. Blant alle fritidsaktivitetene i området inngår blant annet fotballbanene på Store Bergan, med både kunstgress og vanlig gress knappe kilometeren unna. Skiløyper finner du på jordet som tar deg videre inn i lysløypa i Marum. Bugården ligger rett ved, med svømmehall, idrettshall, ishall, tennisbaner, flotte tur - og trenings områder. Hva med runde golf på den flotte banen som ligger rett før Jåberg - kun minutter i bil fra eiendommen. Det er også kun få minutter med bil eller sykkel til sentrum, med alle sentrumsfunksjoner og urbant byliv. Eiendommen har flott utsyn over omkringliggende områder og har sol på den flotte terrassen og hagesteun mot syd, samt kveldssolen inn ved inngangsparti. Ikke innsyn på terrassen fra naboer! Perfekt eiendom for deg med småbarn, husdyr, hobbygartneren eller den som ønsker en tomt med mange muligheter.

Velkommen til visning!

Tomt
Eiet tomt, 2125 kvm
Flott og barnevennlig tomt som er nydelig opparbeidet. Det er flotte trær i grensene og forøvrig pen beplatning. Hagen er en drøm for deg som ønsker god boltreplass og ikke minst for barn som kan leke fritt! Perfekt tomt for deg som ønsker å utvikle videre. Særdeles solrik med mange fine uteplasser. Romslig gårdsplass med god plass til parkering.

Interessenter bør sette seg nøye inn i tomtegrenser.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Totalt primærrom: 218 kvm
Totalt bruksareal: 370 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Kjeller etasje
P-rom 29 m²: Gang og wc
S-rom 95 m²:  Kjellerrom, vaskekjeller, 4 boder og garasje

Første etasje
P-rom 163 m²: Entre, gang, to bad, wc, to stuer, spisestue, kjøkken og tre soverom.

Andre etasje
P-rom 26 m²: Gang og soverom

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex, datert 27.05.22. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses som kjent med opplysningene i salgsdokumentasjonen, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Ved spørsmål til innholdet kan bygningssakkyndig kontaktes. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Enebolig over tre plan, beliggende i Sandefjord kommune. Svakt skråned tomt. Gårdsplass belagt med belegningsstein. Plenarealer og diverse beplantning. Frittstående dobbelgarasje med bod på tilsammen ca. 57 m2. Enkelgarasje i boligens kjelleretasje på ca. 20 m2, med adkomst inn til boligen. Vestvendt, delvis oberbygget platting på ca. 10 m2. Vestvendt lufte balkong på ca. 3 m2. Vestvendte plattinger på tilsammen ca. 62 m2. Boligen har naturlig ventilasjon. Oppvarming er elektrisk og vedfyring. Radiatorer tilkoblet varmepumpe.
Boligen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmurer i betongkonstruksjoner. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade med stående trekledning, plater og noe skifer. Saltak tekket med glassert takstein. Vinduer i 2-lags glass hovedsaklig fra byggeår. Terrassedører hovedsaklig fra byggeår. Ytterdør av nyere dato.

Boligen har fått følgende TG2: Kjøkken (Vannrør). Toalettrom (Ikke våtrom) - 1. etg. Toalettrom (Ikke våtrom). Øvrige rom - 1. etg. Rom under terreng. Loft - innredet. Innvendige trapper. Tekniske anlegg, VVS. Yttervegger inkl. fasader. Dører og vinduer. Yttertak - Hovedtak. Terrasser / platting på terreng. Utvendige trapper. Grunnmur, fundamenter. Drenering.
Boligen har fått følgende TG3: Bad - 1. etg mot nord. Bad - 1. etg mot syd. Krypekjeller. Etasjeskiller - Loftsetasje. Etasjeskiller - 1. etg.

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende, og interessenter oppfordres til å lese vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon om årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader.

Primærrom
Primærrom: 218 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 370 kvm

Standard
Gulvflater belagt med tre-stavs parkett, og laminat. Vegger med panelplater og tapet. Himlinger med mdf panel, takplater og malte slette flater. Slette innerdører. Plassbyggede garderobeskap på to soverom. Naturlig ventilasjon. Downlights i entre.

Kjøkken fra 2017. Gulv belagt med belegg. Vegger med malte slette flater og flis. Himling med malt slett flate. Innredning med slette fronter. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i metall og ett-greps blandebatteri. Integrert kjøleskap, ovn, platetopp og oppvaskmaskin. Vegghengt avtrekksvifte. Vannrør i kobber fra 2017 tilkoblet vannrør i kobber fra eldre ukjent årstall. Avløpsrør i plastmateriale fra 2017 tilkoblet avløpsrør fra eldre ukjent årstall.

Toalettrom: Gulv belagt med flis. Vegger med tapet og himling med malt slett flate. Vegghengt servant med to-greps blandebatteri. Gulvstående toalett. Vannrør i kobber og avløpsrør i metall fra eldre ukjent årstall. Naturlig ventilasjon.

Boligen har to bad:
Bad 1: Gulv og veggflater belagt med flis. Himling med malt slett flate. Vegghengt servant med ett-greps blandebatteri, speilskap og lysarmatur med stikkontakt. Dusjnisje med skyvedører, to-greps blandebatteri og hånddusj. Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra eldre ukjent årstall. Naturlig ventilasjon. Varmekabler.

Bad 2: Gulv og veggflater belagt med flis. Himling med takplater. Innredning med profilerte fronter, heltre benkeplate med nedsenket servant og to-greps blandebatteri. Speil, overskap og belysning. Dusjkabinett med skyvedør, to-greps blandebatteri og hånddusj. Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra eldre ukjent årstall. Naturlig ventilasjon. Varmekabler.

Teknisk anlegg:
Vannrør i kobber fra forskjellige ukjente årstall. Enkelte fra 2018. Avløpsrør i plastmateriale og metall fra byggeår og eldre ukjente årstall. Stakeluke og hovedstoppekran er plassert i garasje. VVB og luft/vann varmepumpe fra 2018 plassert i vaskekjeller. Radiatorer i boligen er tilknyttet varmepumpen. Boligen har naturlig ventilasjon. Elbil-lader montert i garasje i kjelleretasje.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest 01.10.1959. Denne hensyntar ikke eventuelle endringer av planløsning.
Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 1958. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen, med noen få endringer. Vaskerom er i dag brukt som del av kjøkken/spisestue. Det foreligger tegninger av garasje fra 1997.
Endring på bygg som ikke endrer forutsetningen for kommunens opprinnelige godkjennelse er normalt sett lovlig, men inngripen i bærende konstruksjoner og teknisk installasjon kan være søkepliktig. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming er elektrisk og vedfyring. Radiatorer tilkoblet varmepumpe.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 10 387 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter i tillegg:
Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 25.000 kWh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på ca kr 7.000,-
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
IF Polisenummer: 7116696

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 1 306 765,- Som sekundærbolig Kr. 4 704 353,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Egenerklæringsskjema
- Tilstandsrapport
- Reguleringsplan-kartskisse
- Ledningskart

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
Kommentar fra Sandefjord kommune:
Kommunal avløpsledning på tvers av tomten. Mellom hus og garasje.
Merknad: Registrert en nedlagt slamavskiller. Usikker på om den er fjernet eller kun nedlagt på tomten.

Regulering
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende Kommuneplan (24.9.2019)
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (24.9.2019)
forhold som skal avklares og belyses Kommuneplan (24.9.2019)
Båndlegging for regulering etter pbl. Kommuneplan (24.9.2019)
Gul sone iht. T-1442 Kommuneplan (24.9.2019)
Byggegrense Kommuneplan (24.9.2019)
Gang/sykkelvei - Framtidig Kommuneplan (24.9.2019)
Ukjent Kommunedelplan - Intercity Vestfoldbanen, planstrekning Stokke-Larvik (20.6.2019) i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.

Eiendommen er uregulert, og kommuneplanens bestemmelser er gjeldende. Kommuneplanen med tilhørende bestemmelser kan lastes ned fra kartløsningen på kommunens hjemmeside. Eiendommen er utsatt for støy fra jernbanen og veitrafikk i Skiringssalveien. Rød og gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging". Denne er markert med hensynssone i kommuneplanen og framgår av kartløsningen på kommunens hjemmeside under "Temakart til kommuneplanen, støy".
I kommuneplanens arealdel er det vist til fremtidig anlegg for gående og syklende langs Skiringssalveien. Gjennomføring av anlegg for gående og syklende kan medføre inngrep i eiendom og omlegging av eksisterende avkjørsler langs traseen.
Korridor for ny dobbeltsporet jernbane gjennom Sandefjord er vedtatt, men ikke detaljplanlagt. Den aktuelle eiendommen ligger innenfor båndleggingssonen for den nye jernbanetraseen. Traseen går som følger: Nord for Stokke er trasévalget foreløpig uavklart. Fra Stokke stasjon og sydover føres traseen vest for Torp flyplass frem til en ny Torp stasjon ved flyplassterminalen. Derfra går jernbanen i ny trasé gjennom Hjertås og Mokollen frem til en ny stasjon ved SVGS. Syd for SVGS følger jernbanen i hovedsak dagens trasé, men med en
utvidelse til dobbeltspor. Det vil bli behov for veiomlegginger flere steder. Omfanget av arealinngrep på enkelteiendommer langs ny trasé vil først være avklart når reguleringsplanen er endelig vedtatt. Inntil reguleringsplanene er vedtatt, vil råderetten på eiendommen være begrenset innenfor båndleggingssonen. For mer informasjon vises til:

http://www.banenor.no/Prosjekter/prosjekter/vestfoldbanen/tonsberg-skien/
Kart over korridoren kan sees på: http://asplanviak.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=76880ca5ab664db480caacfffb1656a5

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Odel og konsesjon
På grunna av eiendommens størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 150 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 153 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 150 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 155 120,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 305 120,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 319 770,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Look (Kr.4 900)
Provisjon (Kr.40 000)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.480)
Visningshonorar (Kr.990)
Avisannonse - dobbel helside (Kr.5 900)
Sosiale medier - facebook, instagram (Kr.4 900)
Tilrettelegging (Kr.4 900)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 983)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.1 000)
Markedspakke 1 (Kr.15 900)
Oppgjør (Kr.5 950)
Totalt kr. (Kr.88 883)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
87-22-0110

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef Paal Hegdahl

Saksbehandlere
Paal Hegdahl
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Mob: 97 15 51 87 / E-post: ph@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Skiringssalveien 80
For mer om objektet
Skiringssalveien 80

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: