Bilde 1 av Storevarveien 109Bilde 2 av Storevarveien 109
Digital salgsoppgave
Storevarveien 109

3159 Melsomvik • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

BUD INNKOMMET Lekker enebolig med anneks beliggende skjermet og solrikt nær sjø og strand
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
118 m²
Bruksareal (BRA)
151 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
33 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
103 m²
Kommunale avgifter
kr 1 125 / Mnd
Prisantydning
kr 4 690 000
Omkostninger
kr 135 040
Totalpris
kr 4 825 040
Byggeår
2012
Tomt
Eiet tomt 574 m²
Oppdragsnummer
88240013
card-default

Jørn Richard Andersen

Daglig leder | Eiendomsmegler
Les om Jørn
Prisantydningkr 4 690 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 118 750,-
  
Totalpris kr 4 825 040
Eiendom
Storevarveien 109, 3159 Melsomvik

Matrikkel
Gnr. 426 Bnr. 95 i Sandefjord kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 151 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 118 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 33 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 103 kvm

Antall soverom
4

Byggeår
2012

Tomt
Eiet tomt 574 m²

Prisantydning
kr 4 690 000,-

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Anticimex AS Sandefjord
Rapportdato: 04.03.24 13:59
Type rapport: Tilstandsrapport

Kommunale avgifter
Kr. 13 498,50 pr. år

Eier
Hanne Telvik

Parkering
Det er godt med parkering på egen gårdsplass.

Beliggenhet
Eneboligen ligger i et stille, landlig og idyllisk boligområde på Solnes, i Sandefjord kommune, ca. 4,5 km fra Stokke sentrum og midt i mellom Sandefjord og Tønsberg. Her bor man med kort vei til sjøen, flere badeplasser og flotte turområder.

Det tar ca. 15 min å gå til Storevar badestrand. I tillegg er det kort vei til Melsomvikstranda med bademuligheter, brygge, båthavn og rekreasjonsområder. Følger du kyststien videre kommer du til badeplassen ved Oslofjord Convention center, hvor Vestfolds største vannpark nylig ble åpnet. Dette flytende ferieparadiset har sklier, stupetårn og trampoliner, og her ligger alt til rette for timevis med vannlek og moro.

Melsomvik har også et meget sterkt og aktivt hestemiljø. Melsom videregående tilbyr toppidrettslinje hest, og rett ved siden av ligger Jarlsberg og Melsom Rideklubb - Norges nest største rideklubb. Det er også kort vei til Vestfold golfklubb med 18-hulls golfbane som ligger mellom Vear og Melsomvik. Stokke svømmehall ligger ved Bokemoa barneskole.

Naturinteresserte anbefales en tur til bøkeskogen i Bokemoa og Stokke bygdetun. Museet arrangerer blant annet Moamarkedet, veteranbiltreff, hagedag, hestens dag og julemarked. Sandefjord har ellers totalt 14 km med oppmerket kyststi, samt fin turvei helt fra Tønsberg til Sandefjord.

Tomt
Eiet tomt, 574 m².
En meget pent opparbeidet tomt med stor solrik uteplass som er godt skjermet, terrasseplattingen går rundt 3 sider av huset. Hagen har noe beplantning med

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Melsom barneskole og Stokke ungdomsskole. Det er flere barnehager i området.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


Første etasje:
BRA 151m²
- BRA-i 76 m²: Entre, bod, bad, soverom, kjøkken og stue.


Andre etasje:
BRA 42 m²
- BRA-i 42 m²: Loftstue, bad og tre soverom.

Anneks
Første etasje
BRA 33 m²:
- BRA-e 33kvm: Innredet rom

2.etasje har et totalt gulvareal (GUA) på 50 m2 inkludert bod, men grunnet skråtak/lav takhøyde er kun 42 m2 av arealet måleverdig som bruksareal.
De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 8 m2.

Det gjøres oppmerksom på at det er ukjent om det er søkt om/godkjent innredning av anneks og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg
gjøre. Arealene er medtatt i rapporten etter bruken på befaringsdagen.

Ferdigattest foreligger. Datert 06.05.2015

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex AS Sandefjord, datert 04.03.24 13:59. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Frittliggende enebolig med anneks og bod beliggende i Melsomvik i Sandefjord kommune. Tomt opparbeidet med blant annet gruset gårdsplass,
terrasser, plattinger, plenarealer og diverse beplantning.
Boligen er oppført med grunnmur av ringmurselementer og betongkonstruksjon og støpt plate på mark. Etasjeskillere av trekonstruksjoner.
Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig liggende trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med takstein. Ytterdør med slett
flate og glassfelt. Vinduer og terrassedør med karmer/rammer av tre med tre-lags glass fra byggeår. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. To
luft-til-luft varmepumper. Balansert ventilasjon med varmegjenvinng.

Boligen har fått følgende TG3:
Ingen

Boligen har fått følgende TG2:
Bad 1.etasje:
Overflater vegger
Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Skade bør utbedres.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og klemring er uoversiktlig i dusjsonen, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Slukmansjett bør komme synlig ut under hele klemringen. Ytterligere undersøkelser og eventuelle tiltak anbefales.
Selger opplyser at det er lagt nye gulvfliser på gamle fliser.

Fallforhold (gulv)
Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på 10 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Det blir liggende noe vann igjen på gulv ved sluk. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk bør være minimum 25 mm. Det er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Gulvet utenfor dusjsonen er tilnærmet flat og har ikke fall mot sluk. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Bad 2.etasje:
Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det:
Vannsøl eller lekkasjevann utenfor dusjsonen har redusert mulighet til å nå sluket på grunn av en pålimt list på gulv. Det vil bli liggende vann igjen på gulvet utenfor dusjsonen ved en eventuell lekkasje.

Overflater vegger
Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Skade bør utbedres.

Overflater gulv
Misfarging på flisfuger. Fuger bør fornyes.

Fallforhold (gulv)
Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på 7 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.
Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk bør være minimum 25 mm. Det er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Kjøkken:
Innredning
Begynnende svelleskade i benkeplateskjøt. Det er en sprekk mellom to av platene pga feil ved montering.
Oppvaskmaskin står skjevt i innredning og bør rettes. Tiltak anbefales.
Loft innredet 2.etasje:
Overflater gulv
Ufagmessig utførelse av parkett ved trapp. Tiltak anbefales.
Stedvise overflater er ikke undersøkt grunnet lagrede gjenstander og inventar.
Ytterligere undersøkelser anbefales.

Konstruksjonsoppbygging
Takkonstruksjonen er lukket. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes.
Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov.
TG2 settes for å belyse risiko.

Radon:
I følge selger er radonmåling gjennomført i boligen men det foreligger ingen dokumentasjon. Det anbefales nye målinger for dokumentasjon.

Elektrisk anlegg:
Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.
Med bakgrunn i dette og at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig. Det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av det lokale el-tilsynet.

Dører og vinduer:
Dører
Ytterdør har slitasjer. Tiltak anbefales.

Yttertak:
Inspeksjonsmulighet
Yttertaktekking i sin helhet inkludert takrenner, beslag, skorstein, takgjennomføringer ol. er kun utvendig vurdert fra bakkeplan med de begrensinger det innebærer på grunn av sikkerhetsmessige forhold. Ytterligere undersøkelser anbefales. TG2 settes for å belyse risiko.

Detaljer inn mot tilstøtende konstruksjoner
Usikre tettedetaljer på tak mot vinskier ved inngangsparti. Vann fra takstein vil treffe vinskier og trekke inn i treverket. Noe som vil forkorte treverkets levetid.
Tiltak anbefales.

Terrasser /platting på terreng:
Overflatebehandlingen er slitt på terrasse og plattinger og trenger fornying. Tiltak anbefales.
Boblebad er ikke vurdert, men selger opplyser om at det er deffekt.

Frittstående byggeverk:
Helhetsvurdering
Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden til bod og anneks.
Det observeres blant annet følgende:

Anneks:
Åpner i kledning ved luke i vegg. Fare for fuktinntregning i konstruksjonen.
Kledningen står for nært terreng. Noe som vil forkorte treverkets levetid.
Det bør etableres snøfangerutstyr.
Ytterdøren er montert med utsiden inn i bygget. Noe som lettere kan føre til fuktinntrengning i dør. Dette er gjort på grunn av at dør slår bort i takutstikk med montering andre veien.

Bod:
Dørbladet har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.
Det observeres fuktutslag i tak fra innvendig side. Noe som tyder på taklekkasje.
Ytterligere undersøkelser og tiltak bør påregnes.Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Bad 1.etasje:
Bad fra byggeår. Selger opplyser at det er oppgradert med nye dusjvegger og armatur i 2023.
Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling med folierte takplater og downlights. Vegghengt servantskap med skuffer. Nedsenket servant med
ett-greps armatur. Speil med lys og stikkontakt på vegg over servant. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører. To-greps dusjbatteri tilkoblet
veggmontert hånddusj og takdusj. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Avtrekksventil plassert i tak. Vannrør av armerte
flexirør og avløpsrør av plast fra byggeår.

Bad 2.etasje:
Bad fra byggeår. Selger opplyser at det er oppgradert med nye dusjvegger og armatur i 2023 og toalett i 2022. Flislagt gulv med varme. Flislagte
vegger. Himling med folierte takplater. Vegghengt høyskap og servantskap med skuffer. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Speil med lys på
vegg over servant. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører. To-greps dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj og takdusj. Gulvstående toalett.
Avtrekksventil plassert i tak. Vannrør av armerte flexirør og avløpsrør av plast fra byggeår.

Kjøkken:
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra byggeår. Selger opplyser at ventilator er byttet 2020 og oppvaskmaskin i 2021. Profilerte
fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps blandebatteri. Fliser på vegg ved platetopp. Plass til frittstående kjøleskap.
Integrert komfyr og oppvaskmaskin i benk. Nedfelt platetopp. Vegghengt ventilator. Vannrør av plast, kobber og armerte flexirør og avløpsrør av plast
fra byggeår. Lekkasjestopper.
Gulvflater belagt med en-stavs parkett. Veggflater med tapet. Himlingsflater med folierte takplater og downlights.

Øvrige rom:
Gulvflater belagt med en-stavs parkett. Fliser på gulv med varme i entre. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med panel og folierte takplater.
Downlights i entre. Profilerte innerdører. Garderobeskap på soverom.

Innredet 2.etg:
Gulvflater med tre-stavs parkett. Veggflater med malte flater. Himlingsflater/skråtak med folierte takplater. Profilerte innerdører.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 6/5-2015 som omhandler gnr 26 bnr 95.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entre.
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen. Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Det er varmekabler i entre og på begge bad. Det er montert peis og varmepumpe i stuen samt varmepumpe i entre.
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Sandefjord kommune opplyser om følgende kommentarer fra feiervesenet: Det foreligger ingen data om utførte tilsynsoppdrag av nyere dato, ta kontakt med feiervesenet for avtale om tilsyn. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 13 498,50 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over tolv terminer p.a. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 24.300 kwh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på kr 4 966.
Årlig vei-/brøyting utgjør ca. kr. 200 + mva pr brøting men delt på 3 hus.
Boligen er tilknyttet Viken fiber som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Det ligger TELENOR til huset.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i Gjensidige med polisenummer: 82094776

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:

Som primærbolig kr. 1 184 543,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.

Som sekundærbolig kr. 4 501 262,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Tekniske installasjoner
Vannrør av typen rør-i-rør system og avløpsrør av plast fra byggeår.
Fordelerskap for rør-i-rør system, varmtvannsbereder av type Oso Super S300, 287 liter fra år 2011 er plassert i bod 1. etasje
Hovedstoppekran er plassert i kjøkkenbenk.
Ventilasjonsaggregat og sentralstøvsuger fra byggeår plassert i bod 2. etasje.
Varmepumpe av type Mitshubishi er plassert på vegg i stue og av merke Panasonic i trapp.
Stakeluke er plassert i skap på soverom 4.

Diverse
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Kommuneplankart

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 2 servitutter på eiendommen, og kjøpers bank vil få prioritet etter disse:

1994/9002710-3/200  Erklæring/avtale tinglyst 18.11.1994 
BEST.ANG.VEDLIKEHOLD AV ADKOMSTVEI,SPILLVANN-OG OVERVANNS-LEDN.
Opprinnelig dok nr 15160/1994 fra TØNSBERG TINGRETT
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/9001435-2/200  Erklæring/avtale tinglyst 28.01.1997 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
samt adkomstvei felles med gnr. 26, bnr. 16 og 94
Opprinnelig dok nr 1188/1997 fra TØNSBERG TINGRETT

2020/3100111-1/200  Bestemmelse om spillvann/drensvann/stikkrenner tinglyst 30.09.2020 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:SANDEFJORD KOMMUNE  
Org.nr: 916882807
rettighetshaver:Knr:3907 Gnr:426 Bnr:111

Rettigheter på 3907-426/94

Rettigheter i eiendomsrett

1994/9002710-2/200  Bestemmelse om veg tinglyst 18.11.1994 
rettighetshaver:Knr:3907 Gnr:426 Bnr:95  
Opprinnelig dok nr 15160/1994 fra TØNSBERG TINGRETT

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Eiendommen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Privat adkomst fra offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel, datert 21.09.2023.

Eiendommen ligger innenfor et område som ligger under marin grense, i likhet med de fleste andre eiendommer i Sandefjord kommune og Østlandet generelt. Ved utbygging/endringer på eiendommen, kan det være behov for nærmere grunnundersøkelser. I gjeldende kommuneplan er disse områdene merket med en egen hensynssone, hvor faren for områdeskred ved endringer og tiltak skal vurderes i henhold til krav i pbl. § 28-1 og TEK17 § 7-3 med veiledning, herunder NVEs veileder 1/2019. Det henvises til kommunen for ytterligere informasjon.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.

Overtagelse
Etter avtale. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 4 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 118 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 119 990,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 809 990,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 825 040,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning. Det tas forbehold om endring i offentlige gebyr.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Provisjon : 1,00%
Inklusiv mva
Oppgjørshonorar kr. 6 950,-

Markedspakke kr. 16 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 6 990,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
88-24-0013

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern

Avdeling
EIE Stokke

Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
NO 919667168 MVA

Ansvarlig megler
Jørn Richard Andersen
Daglig leder | Eiendomsmegler

Saksbehandlere
Jørn Richard Andersen
dir.tlf: 33 48 22 01
e-post: jra@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Storevarveien 109
For mer om objektet
Storevarveien 109

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: