Bilde 1 av Brunstadveien 197Bilde 2 av Brunstadveien 197
Digital salgsoppgave
Brunstadveien 197

3159 Melsomvik • Sandefjord kommune

Prisantydning

kr 10 900 000

Omkostninger: kr 273 740Totalpris: kr 11 173 740
Hytte med anneks på stor tomt i første rekke mot sjøen, båtplass og flott strand rett nedenfor eiendommen
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Primærrom (P-ROM)
131 m²
Bruksareal (BRA)
131 m²
Kommunale avgifter
kr 742 / Mnd
Prisantydning
kr 10 900 000
Omkostninger
kr 273 740
Totalpris
kr 11 173 740
Byggeår
1870
Tomt
Eiet tomt 1209 m²
Oppdragsnummer
88230072
card-default

Jørn Richard Andersen

Daglig leder | Eiendomsmegler
Les om Jørn
Visninger
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 10 900 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 900 000,-)kr 272 500,-
  
Totalpris kr 11 173 740
Eiendom
Brunstadveien 197, 3159 Melsomvik

Matrikkel
Gnr. 409 Bnr. 67 i Sandefjord kommune

Boligtype
Fritidseiendom

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 131 kvm

Antall soverom
5

Byggeår
1870

Tomt
Eiet tomt 1209 m²

Prisantydning
kr 10 900 000,-

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Anticimex AS Sandefjord
Rapportdato: 25.08.23 09:21
Type rapport: Tilstandsrapport

Kommunale avgifter
Kr. 8 897,50 pr. år

Eier
Helge Helgesen Torger Helgesen

Parkering
Det er parkering på felles oppstillingsplasser. Det er mulighet til å kjøre til eiendommen for å laste av varer.

Beliggenhet
Hytten har en helt fantastisk beliggenhet i første rekke mot sjøen. Her får du følelsen av å ha egen strandlinje. Kun få meter fra eiendommen er det sandstrender og flotte svaberg som fritt kan benyttes, samt badebrygge. Hytten ligger mot enden av stranden slik at den har en meget privat beliggenhet.

Båtplassen er i en moderene havneanlegg med både strøm og vann på bryggen. Ut fra eiendommens beliggenhet har man kun kort avstand til vår utrolig vakre skjærgård med utallige holmer og skjær. For å nevne noen er det Veierland med blant annet serveringssteder, Stauper med de flotteste svaberg eller Lindholmen som er meget barnevennlig.

Vrengensundet som fører deg over til Tønsbergfjorden kan by på 8 glass som er populær restaurant og marina samt at det er Kiwi dagligvare med brygge med gratis fortøyning for handlegjester.

I nærområdet rundt hytten er det også fine turområder med kyststi som tar deg til Horten eller inn mot Sandefjord.

For den som ønsker å spille golf er det kun få minutter til 18-hulls golfbane.

I Stokke sentrum som ligger 7-8 minutter unna finner man alle sentrumsfunksjoner som dagligvareforretninger, bakerier, vinmonopol samt øvrige forretninger på Stokke senter eller Lilletorget.

Tomt
Eiet tomt, 1209 m².
Tomten er svakt skrånende og er inngjerdet med hekk, slik at tomten er meget usjenert. Bebyggelsen er trukket helt opp på tomten slik at det er store arealer for ballspill og lek. Fra eiendommen er det port som fører ut til fellesareal med badestrand og badebrygge.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Inneholder
Totalt primærrom: 131 kvm
Totalt bruksareal: 131 kvm

Arealene fordeler seg som følger:
Hytte:
Første etasje
P-rom 63 m²:  Gang, to stuer, kjøkken og soverom
S-rom 0 m²:

Andre etasje
P-rom 28 m²: Gang og to soverom S-rom 0 m²:

Anneks:
Første etasje
P-rom 36 m²: Kjøkken, stue og to soverom.
S-rom 0 m²:

Andre etasje
P-rom 0 m²: Hems
S-rom 0 m²:

Uthus/bad:
P-rom 4 m²: Bad

Hovedhus har øst-vendt terrasse på ca. 17 m2. Anneks har øst-vendt terrasse på ca. 12 m2. Platting på ca. 13 m2 ved uthus mot nordøst.

I tillegg har boligen frittstående uthus med bod og utedo på tilsammen ca. 13 m2 samt frittstående badstue på ca. 4 m2.

Deler av innredet loft i hovedhus samt hemsareal i anneks er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er etablert godkjent rømningsvei for loftsetasje i hovedhus. Det er av den grunn usikkert om etasjen er
godkjent til varig opphold. Arealet er medtatt i rapporten etter dagens bruk.

Det er ukjent om uthus med bad er omsøkt/godkjent. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex AS Sandefjord, datert 25.08.23 09:21. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Fritidsbolig med anneks beliggende i Melsomvik i Sandefjord kommune. Svakt skrånende tomt oppabeidet med plenareal og diverse beplantning.

Boligen er oppført på grunnmur av naturstein. Krypekjeller. Etasjeskiller av trekonstruksjon. Yttervegger av trekonstruksjon kledd med stående
kledning. Saltak av trekonstruksjon tekket med takstein. Ytterdør med glassruter. Skyvedør med to-lags glass. Koblede vinduer med ett-lags glass i
ytre ramme. Vinduer med to-lags glass. Naturlig ventilasjon. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.

Boligen har tilkomst fra gangsti med adkomst i 1 etg. og består av:
1. etg.: Gang, to stuer, kjøkken og soverom
Innredet loft: Gang og to soverom

Anneks er oppført på søylefundamenter av lettklinker. Etasjeskiller av trekonstruksjon. Yttervegger av trekonstruksjon kledd med stående kledning.
Saltak av trekonstruksjon tekket med takstein. Utvendig elementpipe. Skyvedør med to-lags glass. Koblede vinduer med ett-lags glass i ytre ramme.
Naturlig ventilasjon. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.

Anneks har adkomst via terrasse mot øst og består av:
1. etg: Stue, kjøkken og to soverom
Hems over soverom og kjøkken med tilgang via stiger er ikke målbart areal.

Uthus med bad er oppført på søylefundamenter. Etasjeskiller av trekonstruksjon. Yttervegger av trekonstruksjon kledd med stående trekledning.
Pultak tekket med takshingel.

Boligen har fått følgende TG3:
Krypekjeller:
Helhetsvurdering Det er utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS), i bjelkelag i krypekjellere. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser vektprosent over 20. Det ble i tillegg påvist råteskader og observert spor etter
treskadeinsekter. Skadeomfang er ikke kartlagt. Fukt må stoppes, skader må utbedres.

Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmur. Dette kan øke fuktbelastningen i krypekjelleren og erfaringsmessig også risikoen for fuktskade. Det er utilstiktet funktvandring i konstruksjonen. Terreng må bearbeides for å forhindre skade.

I krypekjeller mot nord er det fritt vann. Det er brudd i drensrør av plast. I tillegg er det satt opp provisoriske understøttelser under bjelkelag og det er ikke etablert fuktsperre mot grunn.

Krypekjeller mot sør har utsparing i betonggulv med åpent drensrør og fritt vann på grunn under betong. Usikrede rørgjennomganger gir økt risiko for tilgang av skadedyr.

Krypekjellere med adkomst har utilstrekkelig ventilering.

Deler av krypekjelleren har ingen inspeksjonsmulighet. Konstruksjonen har erfaringsmessig vist seg skadeutsatt og basert på tilstand på krypekjeller med tilgang er det derfor høy risiko for skjulte skader. Det anbefales sterkt å etablere inspeksjonsmulighet for å kunne besiktige arealet. Først da kan det få en helhetlig og faglig forsvarlig vurdering.

Etasjeskiller-Hovedhus:
Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Største målte avvik er målt i 2 etg. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på under 2,0 meter er målt til 35 mm i gang og 30 mm på soverom 1.

Største målte avvik i 1 etg. er målt til 23 mm i soverom 1 og 23mm i kjøkken.

Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke kjent men skjulte skader eller setninger kan være medvirkende årsak.

Etasjeskiller-Anneks:
Det er merkbare skjevheter anneks. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på under 2,0 meter er målt til 35 mm i stue og 35 mm på kjøkken.
Skjevhetene kan skyldes setninger i grunnen. Ytterligere undersøkelser må påregnes.

Brann:
Rømningsveier Rømningsvindu fra rom på innredet loft i hovedhus har ikke tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskrav. Godkjent rømningsvei må etableres.

Balkonger:
Rekkverkshøyden på begge terrasser er under 1,0 meter og har vertikale åpninger større enn 10 cm. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying. Det er også stedvise råteskader på rekkverk, skader bør utbedres. Tiltak anbefales.

Støperør til søylefundamenter er vurdert til å være av asbest. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Betydelige skjevheter i konstruksjonen er påvist på terrasse til hovedhus. Setninger kan ikke utelukkes. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag er satt for ytterligere undersøkelser.

Grunnmur/fundamenter:
Pussavskalling og slitasje på overflatebehandlingen er observert flere steder, indikerer utilsiktet fuktvandring i kosntruksjonen. Det registreres sprekker på grunnmur i krypekjeller og setning/utglidning av grunnmur mot nordøst. Selger opplyser at situasjonen er stabilisert. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke årsak og skadeomfang. Skader må utbedres. Sjablongmessig prisanslag er satt for ytterligere undersøkelser, ytterligere påkostninger må påregnes

Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.

Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent. Krypekjeller mot nord har synlig grunn av stein og jordmasser.

Drenering:
Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble observert symptomer på fuktinnsig/fuktskader i underetasjen som tilsier funskjsonssvikt. Se avsnitt "Krypekjeller" og punkt "Grunnmur" under avsnitt om "Grunnmur, fundamenter". Dreneringens ukjente alder og observert tilstand tilsier at utbedringer/utskiftninger må påregnes. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke skadeårsak/-omfang. Sjablongmessig prisanslag er satt for ytterligere undersøkelser, ytterligere kostander bør påregnes.

Boligen har fått følgende TG2:
Helhetsvurdering
Det foreligger ingen informasjon om våtrommet og utførelsen bærer preg av egeninnsats, med den risiko dette innebærer. Det er blant annet registrert følgende avvik:
- Gulv har setninger og motfall til sluk. Høy risiko for skjulte skader.
- Våtromsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Redusert levetid kan ikke utelukkes. Utskifting av plater bør påregnes.
- Det er sprekker/riss i fuger rundt sluk.
- Det er stedvis fugeglippe mellom gulv og vegg i et omfang som gjør at det ikke kan utelukkes at årsaken er skjulte skader.
- Det kan ikke verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets gulvflater, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
- Naturlig ventilasjon ved bruk av vindu og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.
- Tettedetaljer ved rørgjennomføring i gulv tilknyttet vannledninger er usikker. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes.
- Selger opplyser at avløp fra toalett, dusj, servant og vaskemaskin er ført til privat stikkledning før den er tilkoblet offentlig.
Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering. Fuktindikatorinstrument viser utslag som ikke helt kan utelukke at det er fuktskade i veggen/etasjeskilleren. Risiko for skjulte skader.
Fornying/oppgradering av våtrommet må påregnes

Kjøkken-Anneks:
Det er ikke avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. Det er fuktmerker på skap under oppvaskkum. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Benkeplate bærer preg av av slitasje og har stedvise fuktmerker. Vedlikehold bør påregnes.

Avløp gråvann er ført direkte til terreng uten renseløsning. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Øvrige rom- Anneks:
Gulvet bærer stedvis preg av slitasje. Utbedring/vedlikehold bør påregnes.

Konstruksjonen mot yttertak er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.

Øvrige-rom Hovedhus 1.etg:
Det er stedvis knirk i gulvet. Forholdet bør holdes under oppsyn.
Innerdører bærer preg av alder og slitasje. Dørbladet til innerdør ved soverom har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Loft-Hovedhus:
Det er registreres stedvis knirk i gulvet. Ytterligere undersøkelser og eventuelle tiltak bør påregnes.

Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. Synlige deler av konstruksjonen fra kneloft fremstår primært som uisolert. TG2 er valgt for å belyse risiko.

Dørbladet til innerdør ved soverom 1 har kontakt med gulv noe som gjør at døren henger når den åpnes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Loft-uinnredet:
Det er observert omfattende spor etter aktivitet av gnagere. Ytterligere undersøkelser for å avdekke skadeomfang og aktuelle tiltak bør påregnes

Konstruksjonen fremstår som uisolert og det er ikke etablert fuktsperre mellom varm og kald side. Konsekvens er fare for kondensering. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skjulte skader kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser og eventuelle tiltak bør derfor påregnes

Det er ikke etablert ventilering av kaldtloft. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skjulte skader kan ikke utelukkes. Ventilering bør etableres for å sikre tilstrekkelig lufting av loftet og forhindre skader/skadeutvikling.

Det er ikke tilkomst for inspeksjon av uinnredet loft over hanebjelke. Det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Konstruksjonen fremstår primært som uisolert. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak. Tilkomst bør etableres.

Innvendige trapper:
TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Trappen vurderes til å være for bratt for god funksjonalitet. Det er ikke rekkverk i trappen og håndløper kun i deler av trappeløpet. Inntrinn er mindre enn 0,25 meter. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

Tekniske anlegg:
TG2 er valgt på varmvannstank i hovedhus og uthus med bad på grunn av alder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. varmtvannsbereder i anneks og i hovedhus er plassert i tørt rom men har ikke utomatisk vannstoppventil. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov

Gråvann fra kjøkken i hovedhus, anneks og fra oppvaskmaskin på bad er ført direkte til terreng uten renseløsning. Ytterligere undersøkelser anbefales. Avløp fra toalett er opplyst å være ført til privat stikkledning før den er tilkoblet offentlig.
  Radon:
Det er ikke foretatt Radonmålinger i hovedhus eller anneks. Dette er anbefalt jf. DSA.

Elektrisk anlegg:
Med bakgrunn i at det mangler samsvarserklæring på utført arbeid etter 1999 samt at at det ikke har vært el-tilsyn i boligen de siste fem år anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. TG2 er satt grunnet manglende dokumentasjon på deler av anlegget.

Yttervegger hovedhus:
Boligen har påviste skjevheter på bærende konstuksjoner. Grunnet observasjon av stedvise råteskader på ytterkledning kan skade i bakenforliggende konstruksjoner ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at utbedringstiltak kan iverksettes ved behov.

Kledning ligger stedvis nært terreng og er vurdert til å ikke være luftet. Dette vil påvirke panelets levetid negativt. Panel er stedvis slitt og det er påvist mindre råteskader. Skader i bakenforliggende konstruksjon er registrert i krypekjeller, skjulte skader kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov

Dører og vinduer hovedhus og anneks:
Koblede vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Koblede vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning. Utbedring/utskiftning anbefales.

Det ble påvist punkterte glass i vindu på soverom 2 i anneks og vinduet lukker ikke ordentlig. Utskifting av glass og justering av vindu anbefales.

Skyvedør i hovedhus og anneks bærer preg av slitasje. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker.

Yttertak hovedtak:
Taktekkingen bærer preg av elde og slitasje. Det er ikke registrert lekkasjer eller skader, men oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. Takkonstruksjonen har mangelfull ventilering. Risiko for kondensproblematikk. Etablering av bedre ventilering og utbedring av eventuelle følgeskader bør påregnes.
Frittstående byggverk Anneks:
Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. Deler av ytterfasader er tildekket av vegetasjon, risiko for skjulte skader. Kledning ligger stedvis nært terreng og kledningen er vurdert til å ikke være luftet som vil påvirke gjenværende brukstid negativt. Skorstein er slitt og har behov for vedlikehold. Bygget er oppført på søylefundamenter og det er påvist setninger i bygget. Det er marginal tilkomst til rom under bygget via luke under terrassen, skjulte skader kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales

Frittstående byggverk uthus med bad:
Mindre frittstående byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Det ble blant annet funnet følgende avvik:
- Takkonstruksjonen er lukket og det er ikke kjent hvordan oppbygningen er utført. Risiko med tanke på fukt og kondensproblematikk.
- Det er benyttet et tekkingsmateriale på taket som er beregnet for bruk på tak med høyere takvinkel. Selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader er TG2 valgt for å belyse at bygningsdelen kan ha svekket lekkasjesikkerhet.
- Søylefundamenter er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det er usikkert hvordan fundamenteringen er utført. Konstruksjonen ligger også nært terreng. Økt risiko for skjulte skader.
- Det er påviste skjevheter på bjelkelag mot grunn som kan indikere setninger eller skader på bærende konstruksjoner.
- Det er vegetasjon inntil yttervegger som vil påvirke gjenværende brukstid negativt. Inspeksjon av deler av konstruksjonen er ikke mulig. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Vegetasjon må fjernes.
Ytterligere undersøkelser anbefales.

Frittstående byggverk med bod/utedo:
Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. Skjulte skader kan ikke utelukkes.

Utvendig pipeløp anneks:
Utvendig pusset elementskorstein på anneks bærer preg av slitasje. Det er marginal tilkomst til utvendig inspeksjon på grunn av vegetasjon. Ytterligere undersøkelser anbefales og utbedring/vedlikehold bør påregnes.

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Boder
Det er lagermuligheter i bod på tomten samt i trekanthus hvor det tidligere har vært brønn.

Standard
En meget sjarmerende hovedhytte som opprinnelig er oppført i 1870. Hytten holder en hyttestandard og har alle bekvemligheter som er etterspurt idag. På eiendommen er det bad som ligger i et separat bygg.

Bad i eget bygg:
Bad opplyst av selger å være fra 2013. Flislagt gulv med varme. Vegger med baderomsplater. Himling/skråtak med panel. Vegghengt
servantinnredning med slette dørfronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys på vegg over servant. Dusjkabinett i hjørne
med dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder av typen Høiax RS120. Vannrør av plast og
kobber. Avløpsrør av plast.

Kjøkken i hovedhytte:
Kjøkken med delvis åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med slette fronter fra ukjent årstall. Benkeplate av laminat opplyst å være fra omkring
2015. Heldekkende oppvaskkum med ett-greps armatur. Stedvis fliser på vegg mellom benk og overskap. Benkeplatebeslyning og stikkontakter på
vegg under overskap. Varmtvannsbereder av typen Oso Hotwater RB30 fra 2005 i benkeskap under oppvaskkum. Frittstående stekeovn og
kjøleskap. Vannrør av av plast og kobber. Avløpsrør av plast. Vann og avløpsrør fra ukjent årstall.

Kjøkken anneks:
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Vegger med panel. Gulv belagt med heltre gulvbord. Himling med panel. Kjøkkeninnredning med profilerte
fronter fra ukjent årstall. Benkeplate av heltre. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Frittstående stekeovn. Vannrør av kobber og plast.
Avløpsrør av plast.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Anneks:
Det foreligger ferdigattest datert 17/10-1999 som omhandler hytte/anneks.
Byggetegninger fra kommunen datert 22/8-1997 samsvarer med dagens bruk av boligen.Det er innstallert kjøkken i anneks som ikke er inntegnet på byggemeldingstegninger. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.

Hovedhytte:
Eiendommen er oppført før 1998 og har ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven om at ferdigattest ikke utstedes for bygg/endringer som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Deler av det elektriske anlegget er fra ukjent årstall, 2007 og 2013. Det er fremlagt samsvarserklæring på deler av anlegget.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gang på innredet loft hovedhus. Fordelingsskap med automatsikringer plassert på kjøkken/stue i
anneks
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen. Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Det er elektrisk oppvarming og vedfyring. I bad er det gulvvarme. I anneks og hovedhytten er det varmepumpe.

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 8 897,50 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over tolv terminer p.a. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca x kwh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på kr .
Årlig vei-/brygge-/velavgift/huseierforening utgjør ca. kr. x.
Boligen er tilknyttet x som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i Gjensidige

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2021 kr.  ,-.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Tekniske installasjoner
Vannrør av plast og kobber fra ukjent årstall i hovedhus, anneks og uthus med bad. Avløpsrrør av plast fra ukjent årstall i hovedhus, anneks og uthus
med bad.
Hovedstoppekran plassert i bad i uthus.
Varmekabel i vannledningene opplyst å være fra 2013.
Varmtvannsbereder i hovedhus av typen Oso Hotwater RB30 fra 2005 i benkeskap under oppvaskkum.
Varmvannsbereder i anneks av typen Tesy gcu 1015 fra ukjent årstall i benkeskap under oppvaskkum.
Varmvannsbereder på bad i uthus av typen Høiax RS120 fra ukjent årstall.
Luft-til-luft varmepumpe av typen IVT opplyst å være fra 2013 plassert i stue i hovedhus og stue i anneks.

Diverse
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.

Det er tinglyst 1 servitutter på eiendommen, og kjøpers bank vil få prioritet etter disse:
Dnr 1947/9000042-5/200  Bestemmelse om gjerde tinglyst 19.07.1947 
Opprinnelig dok nr 2299/1947 fra TØNSBERG TINGRETT

Rettigheter på 3804-409/1
Rettigheter i eiendomsrett
Dbnr. 1947/9000042-4/200  Best. om båt/bryggeplass tinglyst 19.07.1947 
rettighetshaver:Knr:3804 Gnr:409 Bnr:67  
Opprinnelig dok nr 2299/1947 fra TØNSBERG TINGRETT
 
Dbnr.1991/9000694-2/200   ** Diverse påtegning tinglyst 18.09.1991 
Til tomten følger båtplass
Opprinnelig dok nr 10825/1991 fra TØNSBERG TINGRETT
 
Rettigheter på 3804-409/68
Rettigheter i eiendomsrett
1973/9000344-1/200  Bestemmelse om vannrett tinglyst 25.09.1973 
rettighetshaver:Knr:3804 Gnr:409 Bnr:67 har vannrett fra naboeiendom. 
Opprinnelig dok nr 505224/1973 fra TØNSBERG TINGRETT

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Eiendommen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til fritidsbebyggelse i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.

Brunstad
Det er vedtatt en reguleringsplan for utvikling av Oslofjorden Conference Center (OCC). Planen åpner for en større utvikling av området med Hotell, idrettspark og konferansedrift på
anlegget. Planene er under realisering. Planområdet ligger ca. 220 meter nord for den aktuelle eiendommen.

Eiendommen ligger i 100-metersbeltet langs sjøen. I gjeldende kommuneplan er det egne bestemmelser og byggegrenser for eiendommer i 100-metersbeltet som kan medføre restriksjoner av fremtidige tiltak på eiendommen, jf. pbl. § 1-8
 
Sandefjord kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.

Overtagelse
Etter avtale. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved tiltredelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 10 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 272 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 900 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 273 740,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 11 173 740,- (Totalpris inkl omkostninger)




Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning. Det tas forbehold om endring i offentlige gebyr.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:




Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Provisjon : 2,50%
40 000 Minimum
Inklusiv mva




Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 5 900,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
88-23-0072

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern

Avdeling
EIE Stokke

Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
NO 919667168 MVA

Ansvarlig megler
Jørn Richard Andersen
Daglig leder | Eiendomsmegler

Saksbehandlere
Jørn Richard Andersen
dir.tlf: 33 48 22 01
e-post: jra@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Brunstadveien 197
For mer om objektet
Brunstadveien 197

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: