Bilde 1 av Hagalia 29Bilde 2 av Hagalia 29
Digital salgsoppgave
Hagalia 29

3219 Sandefjord • Sandefjord kommune

Prisantydning

kr 4 940 000

Fellesgjeld: kr 575 966Omkostninger: kr 8 010Totalpris: kr 5 523 976
Delikat toppleilighet med solrik panoramautsikt | Flytt rett inn | Lettstelt | HEIS | GARASJE m/ el-lader.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
90 m²
Bruksareal (BRA)
109 m²
Fellesutgifter
kr 7 918 / Mnd
Prisantydning
kr 4 940 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 575 966
Totalpris
kr 5 523 976
Fellesformue
kr 42 654
Byggeår
2008
Tomt
Fellestomt 3195 m²
Oppdragsnummer
87220161
card-default

Paal Hegdahl

Eiendomsmegler | Markedssjef
Les om Paal
Prisantydningkr 4 940 000,-
Fellesgjeldkr 575 966,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
  
Totalpris kr 5 523 976
Eiendom
Hagalia 29, 3219 Sandefjord, Etasje: 3

Matrikkel
Andelsnr. 13 Orgnr. 992753544 i Sandefjord kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 109 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2008

Tomt
Fellestomt 3195 kvm

Prisantydning
4 940 000

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Anticimex AS Sandefjord
Rapportdato: 19.07.22
Type rapport: Tilstandsrapport

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 575 966,- pr. 22.06.22
Andel fellesformue: kr. 42 654,- iht. fjorårets likningsoppgave

Felleskostnad
Kr. 7 918,- pr. mnd.

Eier
Stig Hovland Rut Hovland

Parkering
Leiligheten disponerer parkeringsplass for 1 bil samt egen sykkelparkering i felles garasjeanlegg. Det er etablert privat ladepunkt for elbil på denne plassen. For øvrig oppstillingsplass på gjesteparkering.

Beliggenhet
Eiendommen har en solrik, populær og barnevennlig beliggenhet på Vesterøya / Hagalia i et nyere etablert boligområde. Bygget har en tilbaketrukket og flott beliggenhet med flott utsyn over området og mot sjøen. Hagalia 29 ligger i blindvei, med særdeles lite trafikk . Det er gangavstand til Sandefjordsfjorden og Mefjorden og ikke langt unna finner du noen av Sandefjords flotteste badestrender samt fine turområder med spennende kyststier. Her er det kort vei til ball-løkke med grill- og rasteplass øverst i Hagalia og det er i tillegg kort vei til idrettsplass, gangavstand til dagligvarebutikker, barnehage og skole. Sandefjord sentrum når du gående, på sykkel, buss eller bil. Her ligger alt til rette for et aktivt liv i flotte omgivelser! Barn har relativt trygg skolevei og gode lekemuligheter i nærområdet.

VELKOMMEN TIL VISNING
Tomas Vedvik i EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Tomt
Fellestomt, 3195 m².
Tomten er et fellesareal som tilhører boligselskapet, og kan som utgangspunkt benyttes av alle beboere. Normalt sett vil kjøper allikevel kunne disponere det arealet som naturlig tilfaller boligen. Avtalen følger av dagens praksis og kan ikke dokumenteres.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.
Megler anmoder interessenter å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.

Inneholder
Totalt primærrom: 90 kvm
Totalt bruksareal: 109 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Tredje etasje
P-rom 90 m²: Entré, stue, kjøkken, spisestue, bad, vaskerom og to soverom.
S-rom 19 m²: Bod og innglasset balkong

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex AS Sandefjord, datert 19.07.22. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses som kjent med opplysningene i salgsdokumentasjonen, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Ved spørsmål til innholdet kan bygningssakkyndig kontaktes. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:  "Bygningen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur, yttervegger og etasjeskillere i betongkonstruksjoner. Tak i trekonstruksjon. Fasader med pusset mur, murstein og liggende trekledning. Pulttak tekket med asfaltbelegg. Vinduer og terrassedør med to-lags glass. Ytterdør med brannklasse B30 og lydklasse 40dB."

Boligen har fått følgende TG2:
- Bad: Sanitærutstyr/ innredning og overflater gulv.
- Vaskerom: Overflater gulv. Da det ikke er praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering er TG2 er satt for å belyse risiko for fukt i tilliggende konstruksjon slik det er beskrevet i tilstandsrapport .

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende, og interessenter oppfordres til å lese vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon om årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader.

Boder
Rikelig med lagringsplass i bod både inne i leiligheten samt bodrom i underetasjen.

Standard
Meget pen og praktisk toppleilighet med aldeles nydelig og fri utsikt utover Vestfolds vakre kyst.  Her ser man Sandefjordsfjorden, Mefjorden, ytre Oslofjord og Skagerak! Med den syd/vest-vendt beliggenhet har du sol på balkongen fra ca, kl. 07.00 til kl. 21.30. Balkongen er innglasset med skyvedørsvinduer som kan åpnes sommerstid og lukkes om vinteren - naturlig forlengelse av stuen.

Boligen er lettstelt og har en flott planløsning med romslig stue med utgang til solrik innglasset balkong, 2 soverom, kjøkken, bad, vaskerom og bod.
Det medfølger privat garasjeplass hvor det er montert el-billader i felles garasjeanlegg og praktisk utvendig bod. Meget veldrevet borettslag.

Det medfølger privat garasjeplass hvor det er montert el-billader i felles garasjeanlegg og praktisk utvendig bod.
Sett fra deg bilen i parkeringsanlegget og ta heisen opp tørrskodd

KJØKKEN: Flott HTH-kjøkken i klassisk hvit innredning med åpen løsning mot spisestue. Innredning med profilerte fronter, laminert benkeplate, underlimt oppvaskkum i metall og ett-greps armatur. Fliser mellom benkeplate og overskap. Integrerte hvitevarer: Oppvaskmaskin, induksjonstopp, stekovn og mikrobølgeovn, samt kjøleskap i høyskap. Alle hvitevarer av merket Siemens. Samt iInnfelt vinkjøleskap. Himling med malt, slett flate og innfelte downlights. Avtrekksvifte integrert i overskap. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plastmateriale.

BAD: Delikat flislagt bad fra byggeår med varme i gulv.  Himling med malt, slett flate, innfelte LED-downlights og innfelt radio. Dusjhjørne med steinmosaikk, dusjvegger av glass, to-greps armatur og hånddusj. Fjordbad massasjebadekar. Vegghengt toalett. Innredning med profilerte fronter, heldekkende servant og ett-greps armatur. Overskap, speil, overlys og stikkontakt. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plastmateriale. Avtrekksventil i himling.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen.

VASKEROM: Praktisk flislagt vaskerom fra byggeår med varme i gulv og HTH innredning. Himling med malt, slett flate. HTH innredning med slette fronter, laminert benkeplate, nedsenket servant i metall og ett-greps armatur. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør av kobber og typen rør-i-rør system. Avløpsrør av plastmateriale. Avtrekksventil i himling.

SOVEROM: To romslige soverom hvorav hovedsoverom har romslig skyvedørsgarderobe fra HTH på soverom. Soverom nr. 2 er perfekt som barnerom, gjesterom eller hjemmekontor. Begge soverom med dimmere på lys i himling.

ØVRIGE ROM: Gulvflater belagt med skipsplank. Veggflater med malte, slette og tapetserte flater. Himlinger med malte, slette flater og innfelte LED-downlights hvorav alle med dimmere. Profilerte innerdører. Romslig skyvedørsgarderobe i entré.

FELLESAREALER: Pent opparbeidede fellesarealer med asfalterte veier og parkeringsplasser, samt plen og diverse beplantning. Adkomst via romslig overbygd inngangsparti som gir et godt førsteintrykk. Her er det callinganlegg, trapp og heis.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 30.01.2009 som omhandler Hagalia 29 - lavblokk (15 leiligheter), samt ferdigattest datert 16.10.2014 som omhandler innglassing av balkonger. Byggetegninger fra kommunen datert 08.12.2006 og innsendte tegninger fra 2013 av innglassing av balkonger samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av attesten, samt byggetegninger kan fås ved henvendelse hos megler.

Elektrisk anlegg
Det foreligger kontroll av det elektriske anlegget, utført i 2017. Ingen pålegg fra denne kontrollen.
Det gjøres videre oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes videre pålegg fra E.Verk på eiendommen.

Oppvarming
Leiligheten varmes opp ved hjelp av panelovner, vegghengt elektrisk peis i stuen samt annen elektrisk oppvarming. Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Faste løpende kostnader
Fellesutgiftene utgjør kr. 7 918,- pr. mnd og inkluderer: Forretningsførsel, kommunale avgifter, tv, internett, forsikring og vedlikehold av bygning, fremtidtig vedlikehold, strøm til fellesarealer, renhold av fellesarealer, brøyting, plenklipping, serviceavtaler, felles verktøy og redskaper, reparasjoner og vedligehold av fellesanlegg som heiser, elektro, grønanlegg, brannutstyr etc. betjening av fellesgjeld og a-konto strøm.

Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:
Renter kr. 2453,- Drift kr. 3400,- Reduksjon avdrag IN kr. -1162,- Renter kr. -1176,- Avdrag IN kr. 2425,- Strømmåler Hagalia akonto kr. 1300,- Fremtidig vedlikehold kr. 225,- Canal digital kr. 453,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene. Forretningsfører opplyser om endring av felleskostnadene den 01.09.22 til kr. 8064,- pr. mnd. Dette som følge av økt kostnad knyttet til tjenester levert av leverandør for tv/internett, fra nåværende kr. 453,- til kr. 599,-.

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter i tillegg:
Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 9000 kwh. pr. år. Strøm avregnes årlig og ved eierskifte.
Årlig forsikringspremie innbo som p.t er på kr 1 272.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av tv/ internett og inngår i måndelig felleskostnader. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. 
Selger opplyser om at det skal skiftes til Sandefjord Bredbånd i september.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Boligselskapet har en total gjeld på kr. 10 346 215 pr. 22.06.22.
Andel fellesgjeld er kr. 575 966 pr. 22.06.22.
Andel fellesformue er kr. 42 654,- iht. fjorårets likningsoppgave.

Borettslagets lån har følgende betingelser:
Restgjeld: pr. 22.06.2022 kr. 10 346 241,-
Lånevilkår: 2,65 % p.a.
Siste termin: 30.11.2048

Boligselskapet har tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellesgjeld. IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling. Kontakt megler for ytterligere informasjon rundt dette.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret av boligselskapets fellespolise i FremtindIf Skadeforsikring NUF med polisenummer: SP561502

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2020:
Som primærbolig kr. 814 390,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.
Som sekundærbolig kr. 2 931 805,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Borettslag
Hagalia borettslag, Orgnr: 992753544
Forretningsfører: USBL
Styreleder i boligselskapet er: Hans Ødegården
Borettslaget består av 15 leiligheter.
Dyrehold er tillat i borettslaget. Styret ønsker en registrering på dyrehold i borettslaget. Skjema blir utlevert av styret etter innflytting.
Dugnad må påregnes.

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kun fysiske personer kan være andelseiere, og ingen kan eie mer enn én andel.

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.

Borettslagets regnskap, vedtekter, protokoll m.v. kan fås ved henvendelse hos megler. Ordensregler og vedtekter ligger vedlagt salgsoppgaven.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for boligbyggelagets medlemmer og denne utlyses etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Situasjonskart
- Kommuneplan
- Reguleringsplankart
- Husordensregler
- Vedtekter

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Foruten om andel fellesgjeld, overdras andelen fri for pengeheftelser. Iht. burettslagslova § 5-20 har borettslaget legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G.

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom:
Dnr. 2008/853318-1/200, tgl. 21.10.2008 - bestemmels om bruksrett av fellesarealer.
Dnr. 2008/853318-2/200, tgl. 21.10.2008 - bestemmels om om vann/kloakkledning m/ rett til drift og vedlikehold av privat ledningsanlegg.

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål. Det gjøres oppmerksom på at det er krav om forsvarlige radonverdier ved utleie.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boliger og felles lekeareal iht. reguleringsplan Haga gnr.113, bnr.85 og 114, bnr.11 m.fl., datert 23.03.2000
For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.
Sandefjord kommune opplyser om at det foreligger en vedtatt reguleringsplan for eiendommen Fjøllbu (gnr 113 bnr 141 m.fl.). Planen legger til rette for 6 eneboliger som får adkomst fra Vesterøyveien via Hagalia. Området ligger ca. 52 m nord vest for den aktuelle eiendommen.
Samt at det er registrert et automatisk fredet kulturminne på eiendommen. Ved fornminnet og tilhørende sikringssone er det forbud mot inngrep, jf. kulturminneloven § 3.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtakelse etter avtale med selger. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, gebyrer og øvrige kostnader:

kr 4 940 000,- (Prisantydning)
kr 575 966,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 515 966,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 517 126,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 523 976,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)
Fellesgjeld utgjør kr 575 966,- og vil følge andelen, men skal ikke innbetales med
oppgjøret.
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning.
Interessenter som benytter forkjøpsrett må i tillegg betale gebyr for dette til boligbyggelaget.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Provisjon : 0,80%
35 000 Minimum
Inklusiv mva
Visningshonorar kr. 1 500,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

Sosiale medier kr. 2 000,-

EIE Look kr. 3 500,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
87-22-0161

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Markedssjef Paal Hegdahl

Saksbehandlere
Tomas Vedvik
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler
Mob: 93 82 66 82 / E-post: tv@eie.no

Paal Hegdahl
Eiendomsmegler | Markedssjef
Mob: 97 15 51 87 / E-post: ph@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Hagalia 29
For mer om objektet
Hagalia 29

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: