Bilde 1 av Jahredammen 15Bilde 2 av Jahredammen 15
Digital salgsoppgave
Jahredammen 15

3235 Sandefjord • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Flott leilighet i 2.etasje med vestvendt balkong. 2 soverom. Flytt rett inn!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
55 m²
Bruksareal (BRA)
55 m²
Fellesutgifter
kr 4 490 / Mnd
Prisantydning
kr 1 990 000
Omkostninger
kr 9 490
Fellesgjeld
kr 192 828
Totalpris
kr 2 192 318
Byggeår
1961
Tomt
Festet fellestomt 6208 m²
Oppdragsnummer
87230200
card-default

Paal Hegdahl

Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Les om Paal
Prisantydningkr 1 990 000,-
Fellesgjeldkr 192 828,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 2 192 318
Eiendom
Jahredammen 15, 3235 Sandefjord, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 22 Orgnr. 951666424 i Sandefjord kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1961

Tomt
Festet fellestomt 6208 kvm

Prisantydning
1 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex Takstdato: 01.10.23

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 192 828,- pr. 22.10.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 1 990 000,- (Prisantydning)
kr 192 828,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 2 182 828,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 240,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 184 068,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 192 318,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 490,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
kommunale avgifter, forsikring ( av bygget, ikke innbo)., nedbetaling av fellesgjeld, kostnader til forretningsfører, festeavgift og tv/internett.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av
finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Lene Mikkelsen

Beskrivelse
Andelsleilighet i 2. etasje av en firemannsbolig fra 1961. Bygget har felles trappegang med inngang fra bakkeplan. Det medfølger bodplass og tilgang til felles vaskerom i byggets kjeller. Fra stuen er det utgang til balkong mot syd/vest. Leiligheten er både utvendig og innvendig pusset opp i løpet av de senere årene og fremstår i normalt god tilstand. Når man ankommer leiligheten kommer man inn til et lyst og trivelig kjøkken med fliser på gulv, innredning med lakkerte fronter og benkeplate av laminat. Det er fliser på vegg mellom over- og underskap. Integrerte hvitevarer: platetopp, komfyr og ventilator. Fra kjøkkenet kommer du inn til en pent flislagt bad som inneholder toalett, dusjkabinett og badreromsmøbel med servant. Stuen er malt i tidsriktige og lyse farger og har laminat på gulvet. Rommet varmes opp via peis som gir god varme. Leiligheten har 2 soverom hvor begge er innredet med skyvedørsgarderobe, og har god plass til seng. For ytterligere teknisk standard, se vedlagt tilstandsrapport.

Parkering
Oppstillingsplass i felles gårdsplass

Beliggenhet
Eiendommen er beliggende i et veletablert og barnevennlig boligområde. Sentral og fin beliggenhet i rolig og veletablert område kun ca. 1 km fra Sandefjord sentrum med gode bussforbindelser. Nærhet til Kilen med dagligvare, apotek, lege mm. Trygg skolevei til både barneskole og ungdomsskole. Kysstien, Djupesund og flotte badeplasser ligger kun en rusletur unna. Gangavstand til Meny sentret på Kilen, brygga med restauranter, sentrum og skoler. Gode bussforbindelser.

Tomt
Festet fellestomt, 6208 kvm

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.

Inneholder
Totalt primærrom: 55 m²
Totalt bruksareal: 55 m²

Arealene fordeler seg som følger:

Andre etasje
P-rom 55 m²: Entre, stue, kjøkken, bad og to soverom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex, datert 01.10.23. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Andelsleilighet i Kamfjord Borettslag, beliggende på Kamfjord/Varden i Sandefjord kommune. Bygningsdeler som ligger under borettslagets ansvar er utelatt fra denne rapporten. Leiligheten ligger i bygningens 2. etasje. Fellesarealer med gruset parkeringsplass, samt plen og diverse beplantning. Adkomst via overbygd inngangsparti, og trapp. Felles vaskerom i kjelleren. Vestvendt balkong på 9 m2. Naturlig ventilasjon. Oppvarming: Elektrisk og vedfyring. Bygningen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjon. Yttervegger, etasjeskillere og tak i trekonstruksjoner. Fasader med liggende trekledning. Saltak tekket med betongtakstein. Vinduer med to-lags glass. Ytterdør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB.

Boligen har fått følgende TG3: Ingen.
Boligen har fått følgende TG2: Våtrom - bad. Kjøkken. Øvrige rom. Tekniske anlegg, VVS anlegg. Elektrisk anlegg. Balkonger, terrasser,
veranda etc.

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 55 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 55 kvm

Standard
Gulvflater belagt med fliser og laminat. Vegger med malte, slette flater og malt trepanel. Himlinger med malte, slette flater. Innfelte downlights i entre og stue. Profilerte innerdører. Skyvedørsgarderobe på soverom 2. Garderobeskap på soverom 1.
Kjøkken:
Flislagt gulv med varmekabler. Vegger med malte, slette flater. Fliser mellom benkeplate og overskap. Himling med malt, slett flate/trepanel/tak-ess himlingsplater. Innredning med slette fronter, laminert benkeplate, nedsenket oppvaskkum i metall og ett-greps armatur. Integrert oppvaskmaskin, koketopp og stekeovn. Nisje for kjøleskap. Avtrekksvifte integrert i overskap. Synlige vannrør av armert flexirør og kobber. Avløpsrør av plastmateriale. Det er etablert automatisk lekkasjestopper og komfyrvakt. Nytt blandebatteri og vannstoppventil.

Bad med ukjent alder. Flislagt gulv med varmekabler. Flislagte vegger. Himling med malt, slett flate og innfelte downlights. Innredning med slette fronter, heldekkende servant og ett-greps armatur. Høyskap, speil med integrert lys, og stikkontakt. Dusjkabinett med dusjvegger av glass, to-greps armatur, massasjefunksjon, regnfallsdusj og hånddusj. Gulvstående toalett. Synlige vannrør av armert flexirør og kobber. Avløpsrør av plastmateriale. Avtrekksvifte i himling.

Vannrør av armert flexirør og kobber. Avløpsrør av plastmateriale og jern/soil. Hovedstoppekran er plassert i felles gang i kjeller. Stakeluke, og varmtvannsbereder av merket OSO Super S 200 fra 2006 plassert i kjellerbod. Naturlig ventilasjon.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 23.03.1961 som omhandler 8-mannsbolig.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Nylig montert automatsikringer.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Peisovn i stuen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 490,- pr.mnd.

Fellesutgifter: Avdrag felleslån 342
Felleskostnader drift 2 636
Renter felleslån 913
Tilleggsytelser: Sandefjord Bredbånd 599

Faste løpende kostnader
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 10.000 kWh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Ajourf. Andel f.gj. (lån): 190 634 Gjeld siste årsoppg.: 215 097
Klient ajourf. lån: 4 235 029 Klient gj. s. årsoppg.: 4 778 501
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 62728246281, Nordea Bank ABP, Filial i Norge
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 22.10.2023: 6.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 45.91
Saldo per 22.10.2023: 4 235 029
Andel av saldo: 190 634
Første termin/første avdrag: 30.06.2020 ( siste termin 31.05.2046 )
Flytende rente, halvårlige terminer.
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP561401

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 376 610,- Som sekundærbolig Kr. 1 355 796,-

Borettslag
Kamfjord borettslag, Orgnr: 951666424
Forretningsfører: USBL Sandefjord
Styreleder: Jan Kåre Marthinsen
Adresse: Jahredammen 21
Postnr/-sted: 3235 SANDEFJORD
Telefon: Mob.: 98000668
E-post: styret.kamfjordbrl@mittusbl.no
Dyrehold må søkes styret.
Dugnad, plenklipping, måking og trappevask må påregnes

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kun fysiske personer kan være andelseiere, og ingen kan eie mer enn én andel.
Borettslagets regnskap, vedtekter, protokoll m.v. kan fås ved henvendelse hos megler. Ordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven.

Forretningsfører
USBL Sandefjord

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for medlemmer og borettslaget, den utlyses etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Erklæring tinglyst 04.03.1960 med dagboknr 1960/538-3/29 vedrørende Festekontrakt.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon. Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter

Festeavtale
Tomten er festet og bortfester er Sandefjord kommune. Festeavgift er inkludert i felleskostnader. Festetid er 99 år regnet fra 1961.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 1 990 000,- (Prisantydning)
kr 192 828,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 2 182 828,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 240,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 184 068,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 192 318,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:




Provisjonsbetingelser:

Avtalt fast pris : 36 000,-
Inklusiv mva




Visningshonorar kr. 990,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 6 990,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
87-23-0200

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr: 919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef Paal Hegdahl

Saksbehandlere
Emilie Sanne
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler
Mob: 97 46 83 82 / E-post: esa@eie.no

Paal Hegdahl
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Mob: 97 15 51 87
[/ E-post: ph@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Jahredammen 15
For mer om objektet
Jahredammen 15

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: