Bilde 1 av Kirkegata 10PBilde 2 av Kirkegata 10P
Digital salgsoppgave
Kirkegata 10P

3211 Sandefjord • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Selveierleilighet midt i sentrum - garasjeplass - heis - balkong - 4. etasje
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
17
Antall soverom
2 soverom
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
78 m²
Bruksareal (BRA)
80 m²
Bruttoareal (BTA)
85 m²
Fellesutgifter
kr 2 351 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 510 / Mnd
Prisantydning
kr 3 490 000
Omkostninger
kr 94 520
Totalpris
kr 3 584 520
Byggeår
2000
Tomt
Festet fellestomt 472 m²
Oppdragsnummer
87210162
card-default

Trine Sanne

Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig
Les om Trine
Prisantydningkr 3 490 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Transport av festekr 3 000,-
Dokumentavgiftkr 82 500,-
  
Totalpris kr 3 584 520
Eiendom
Kirkegata 10P, 3211 Sandefjord, Etasje: 4
Gnr. 172 bnr. 93 snr. 17 orgnr. 982243432 i Sandefjord kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 80 kvm, Bruttoareal: 85 kvm

Antall soverom
2

Byggeår
2000

Tomt
Festet fellestomt 472 m²

Prisantydning
3 490 000

Felleskostnad
Kr. 2 351,- pr. mnd,  som inkluderer:
Forretningsførsel,  festeavgift, tv, internett, forsikring og vedlikehold av bygning, strøm til fellesarealer, renhold av fellesarealer, brøyting, vaktmester, drift heis.

Eier
Rachel Hansen

Beskrivelse
Velkommen til Kirkegata 10 P og en flott og praktisk selveierleilighet. Her kan man nyte en lettstelt hverdag, i rolige omgivelser midt i sentrum. Leiligheten er gjennomgående, med koselig uteplass mot syd ved inngangsparti. Fransk balkong mot nord. Det er en perfekt planløsning, med to soverom, romslig eget kjøkken og stue. Solrik balkong med fint utsyn, i rolige omgivelser. Heis og garasjeplass, samt romslig bod. Vi ønsker velkommen til visning!

Parkering
Garasjeplass i felles garasjekjeller. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Beliggenhet
Parkterrassen ligger i øvre del av selve bykjernen. Byens butikker, kontorer og servicetilbud ligger innen gangavstand. Byens storstue, Hvaltorvet, inneholder alt en kan ønske seg, kun noen hundre meter unna! Fra leiligheten er det en kort spasertur ned til Badeparken og brygga med yrende folkeliv om sommeren. Er du glad i spise ute, er det kort vei til byens restuaranter. Buss og togstasjon ligger rett ved. I tillegg ligger Forsmannssenteret med sine tilbud til eldre rett i nærheten. Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Tomt
Felles festet tomt på 472 kvm. Tomten består for det meste av bebyggelse og noe parkering.
For informasjon om festeforhold, henvises til punktet "Festeavtale" senere i salgsoppgaven.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Inneholder
Totalt primærrom: 78 kvm
Totalt bruksareal: 80 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Fjerde etasje
P-rom 78 m²: Entrè, gang, 2 soverom, stue, kjøkken og bad.
S-rom 2 m²: bod

Kjeller
S-rom 3 m²: Bod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Målbart areal betyr nødvendigvis ikke at arealene er godkjent hos bygningsmyndighetene, ettersom at kravene i byggeforskriften ikke er sammenfallende med kravene i retningslinjene. Det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold, ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk. Bruken av rommet kan følgelig være i strid med byggteknisk forskrift eller mangle nødvendig godkjenning for den aktuelle bruken.

Byggemåte
Leilighet oppført i 2000.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport datert 16.09.21 12:10 utført av Schau Takst AS. Følgende er hentet fra rapportens konklusjon:

Eierleilighet over ett plan beliggende i 4.etg av etablert boligsameie i Sandefjord Sentrum. Del av bygget hvor leiligheten er plassert ble nybygget i
2000. Leilighetens innvendige overflater besitter en standard og slitasjegrad som forventet hensyntatt alder - normalt god brukstilstand.

Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder - hovedsakelig betongkonstruksjoner i bærende elementer som etasjeskiller og yttervegger, samt innslag av treverk og andre materialer. Det er foretatt måling av planhet på gulv i stue og spisestue ved hjelp av laser. Planavviket er mindre enn 5-10 mm og er således neglisjerbart. Tradisjonelle vinduer med malte rammer og isolerglass fra byggeår. Vinduene framstår inntakt og bør besitte restlevetid som skyvedøra i stue. I fastkarmvindu på soverom er det foretatt en gjennomskjæring i glass - årsak er ikke kjent.
3.5kvm stor balkong utenfor stue. Gulv av fliser over støp, samt rekkverk av stål med på monterte plastplater. Deler av arealet er takoverbygget.

Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises til vedlagte tilstandsrapport, samt selgers egenerklæring. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. For eventuelle bygningstekniske spørsmål kan takstmann kontaktes.

Standard
De innvendige overflater består av gulv av parkett (ny i 2015) og fliser, vegger av malt glassfiberstrie og panel, samt sparklet og malt gips i himlinger. Sprekk i enkelte fuger i flislagt gulv entrè. Boligen besitter normalt god innvendig standard.

Kjøkken beliggende med skyvedør fra stue. Det registreres fuktsvell i benkeplate der hvor denne fuktbelastes fra vaskekum og gis damptrykk fra oppvaskmaskin - stedvis også tilsvarende ei underskap ved vaskekum. Brukstilstanden oppleves grei.
Flislagt dusjbad fra byggeår med dusjhjørne. Begrenset fall til sluk, samt lav terskel ved dør - bør vises aktsomhet med vannsøl i rommet. Så godt som all statistisk forventet levetid er medgått. Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg - rørføringer og varmtvannstank fra byggeår. Ingen kjente lekkasjer pr idag.

Bokhyller i stue og lite soverom medfølger ikke (selv om de er fastmontert).

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 09.11.2000 som omhandler boligblokk med kontordel. Byggetegninger fra kommunen samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av attesten, samt byggetegninger kan fås ved henvendelse hos megler.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming.
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 6 119 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over fire terminer p.a.

Fellesutgiftene utgjør kr. 2 351,- pr. mnd. Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:
Felleskostnader kr 1.952,-. Tv/Bredbånd kr 399,-.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene. Forretningsfører har ikke opplyst at det foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften.
Eiendommen selges ikke av eier, og megler har således ikke motatt opplysninger om faste løpende kostnader for eiendommen.

Nye eier må belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter i tillegg:
Kostnader knyttet til strømforbruk og nettleie.
Innboforsikring.

Utgiftene vil variere etter den til enhver tid eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret av boligselskapets fellespolise i med polisenummer: SP1352262

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2019:
Som primærbolig kr. 713 143,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.
Som sekundærbolig kr. 2 567 315,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Sameie
Sameiet Parkterrassen, Orgnr: 982243432
Forretningsfører: USBL Sandefjord
Styreleder i boligselskapet er: Per-Erik Stickler Holm
Sameiet består av 22 boligseksjoner og 1 næringsseksjon og den aktuelle seksjonen har sameiebrøk 107/2935.

Sameiets regnskap, vedtekter, protokoll m.v. kan fås ved henvendelse hos megler.
Ordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Dyrehold
Det er lov å ha med kjæledyr når man flytter inn, men nyanskaffelse må søkes om.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Selger/fullmektig har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig.

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvalige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.

Det er tinglyst x servitutter på eiendommen, og kjøpers bank vil få prioritet etter disse:
Dnr. 3634, tgl. 31.05.1976 - bestemmelse om veg (rettighetshaver er gnr. 172, bnr. 97).
Dnr. 3634, tgl. 31.05.1976 - festekontrakt
Dnr. 6466, tgl. 14.10.1997 - bestemmelser om utbygging (gjaldt oppføring av dette bygget)
Dnr. 591, tgl. 27.01.2000 - Rett til bruk av heis for nabobygget (Odd Fellow-gården).

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Festeavtale
Areal: 472 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Bortfester: Linholm as.

Regulering av festeavgiften skjer hvert 5. år, og neste regulering er i 2026, og vil være iht. KPI. Festeavtalen utløper i 2075.
Festeavgiften er kr 44.580 pr. år (for hele sameiet) og inngår i fellesutgiftene.  Deler av bebyggelsen ligger også på gnr. 172 og bnr. 128. Eier av denne tomten er Pilaren AS. I den forbindelse er det tinglyst en urådighet. Se salgsoppgavens punkt "tinglyste heftelser og rettigheter" for nærmere beskrivelse.

Utleie
Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Leietaker må følge ordensregler og vedtekter på lik linje som eier. Utleie skal dog meldes styret.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til sentrumsformål, bevaring kulturmiljø og krav til infrastruktur i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.

Sandefjord kommune har følgende kommentarer:
Det har pågått reguleringsarbeid for eiendommene gnr. 172/229, 172/75, 172/92 med flere. Planarbeidet har stoppet opp og det er uklart om den vil starte opp igjen. Hensikten med planarbeidet var å legge til rette for utvidelse av Forsmannssentret med flere omsorgsboliger samt vurdere utviklingsmuligheter for øvrige eiendommer/bebyggelse innenfor planområdet. Området ligger ca 70 meter nordvest for denne eiendommen.

Det foregår reguleringsarbeid for kvartalet Dronningensgate - Langes gate - Skiringssalsveien - Landstads gate. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for bygging av leiligheter og kontorer i form av blokkbebyggelse med 4-11 etasjer. Kvartalet ligger ca 150 meter nord for denne eiendommen.

I ny kommuneplan for Sandefjord er Aagaards Plass omgjort til bydelspark. Det foreligger konkrete byggeplaner for nytt bolig/næringsbygg mellom Kongens gate, Dronningens gate og Aagaards Plass.

Det foreligger en vedtatt reguleringsplan for kvartalet Møllers gate/Landstads gate/Jernbanealleen/Stockfleths gate. Her må det regnes med større utbygging i fremtida. Planen legger til rett for forretning, kontor, allmennytting formål, serving og bolig. Noen bygninger skal bevares, andre kan erstattes med ny begyggelse i 5-6 etasjer. Kvartalet ligger ca 80 meter nordøst for denne eiendommen.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtakelse etter avtale med selger. Antall nøkkelsett ved tiltredelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, gebyrer og øvrige kostnader:

3 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
3 000,- (Transport av feste)
82 500,- (Dokumentavgift)

94 520,- (Omkostninger totalt)

3 584 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, skal uoppfordret betales til meglers klientkonto 2 virkedager før overtagelse.

Vederlaget
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Avtalt fast pris : 45 000,-
Inklusiv mva
Visningshonorar kr. 990,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
87-21-0162

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig Trine Sanne

Saksbehandlere
Trine Sanne
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig
Mob: 90 11 64 42 / E-post: ts@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Kirkegata 10P
For mer om objektet
Kirkegata 10P

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: