Bilde 1 av Olympiaveien 10Bilde 2 av Olympiaveien 10
Digital salgsoppgave
Olympiaveien 10

3224 Sandefjord • Sandefjord kommune

Prisantydning

kr 2 200 000

Fellesgjeld: kr 148 856Omkostninger: kr 8 010Totalpris: kr 2 356 866
Lys og pent innredet 3-roms leilighet med vestvendt balkong | Attraktivt boområde på Bugården | Perfekt førstegangskjøp!
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
62 m²
Bruksareal (BRA)
91 m²
Fellesutgifter
kr 3 540 / Mnd
Prisantydning
kr 2 200 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 148 856
Totalpris
kr 2 356 866
Fellesformue
kr 28 300
Byggeår
1961
Tomt
Fellestomt 7748 m²
Oppdragsnummer
87220267
card-default

Tomas Vedvik

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Tomas
Visninger
Tirsdag 29. nov.
16:45 - 17:30
Meld deg på visning
Prisantydningkr 2 200 000,-
Fellesgjeldkr 148 856,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
  
Totalpris kr 2 356 866
Eiendom
Olympiaveien 10, 3224 Sandefjord, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 15 Orgnr. 956636094 i Sandefjord kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 91 kvm

Antall soverom
2

Byggeår
1961

Tomt
Fellestomt 7748 m²

Prisantydning
kr 2 200 000,-

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Fenger Knut Grøn
Rapportdato: 22.11.22
Type rapport: Tilstandsrapport

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 148 856,- pr. 20.11.22
Andel fellesformue: kr. 28 300,- iht. fjorårets likningsoppgave

Felleskostnad
Kr. 3 540,- pr. mnd

Eier
Ewa Jurczenia

Parkering
Oppstillingsplasser i felles gårdsplass

Beliggenhet
EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til Olympiaveien!

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i Bugården, et meget populært område, mye pga. av alle fasilitetene som finnes i nærområdet. Kort avstand til sentrum, rekreasjonsområder, dagligvareforretninger, og i fritiden kan praktfulle Bugårdsparken benyttes. Parken byr på blant annet svømmehall, fotballbaner, tennishall, skøytebane og ikke minst andedammen med opplyst turvei - Sandefjords kanskje mest brukte "løperunde". For de som vil se på fotball, ligger Sandefjord Fotball stadion rett i nærheten og vil huse mange spennende kamper! Anlegget inneholder også treningssenter, blomsterforretning, apotek og en flott MENY dagligvareforretning. Området rundt stadion har også mange butikker med alt for hus og fritidsaktiviteter, med lange åpningstider. I det daglige liv er det verdt å nevne at det er kort vei til ukens innkjøp hos Coop eller Meny Stadiontunet. Trygg gangavstand  til barne- og ungdomsskole, Sandefjord Videregående Skole og flere barnehager.

Dette er eiendommen for deg som ønsker å bo med nærhet til det meste!

Tomas Vedvik i EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Tomt
Fellestomt, 7748 m².
Tomten er opparbeidet med asfaltert parkeringsplass og fellesarealer med plen, hekk og lekeplasser.
Tomten er et fellesareal som tilhører boligselskapet, og kan som utgangspunkt benyttes av alle beboere. Normalt sett vil kjøper allikevel kunne disponere det arealet som naturlig tilfaller boligen. Avtalen følger av dagens praksis og kan ikke dokumenteres.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.
Megler anmoder interessenter å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.

Offentlig kommunikasjon
Nærmeste busstopp ca. 300 meter fra eiendommen.

Inneholder
Totalt primærrom: 62 kvm
Totalt bruksareal: 91 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Andre etasje
P-rom 62 m²: Gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.

Loft:
S-rom 15 m²: Bod.

Kjeller:
S-rom 14 m²: 2 boder.

Andel loftsareal for lagring utgjør ca 1/4 del av loftsarealet. Det er i tillegg felles vaskekjeller hvor det er opplegg for vaskemaskin og
tørketrommel til hver leilighet.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Fenger Knut Grøn, datert 22.11.22. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

"Boligbygg med flere boenheter. Byggeår: 1961. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Etterisolert og ny utvendig panel ca. 2012. Malt sist utvendig 2019. Bygningen har PVC vinduer med 2-lags glass og PVC balkongdør. Bygningen har malt hovedytterdør. Balkong i treverk utenfor stuen ca 9 m2. Leiligheten fremstår normalt godt vedlikehold uten registrerte svekkelser, utover normal slitasje og elde. Ytre vedlikehold besørges av borettslaget."

Boligen har fått følgende TG2:
Utvending: Takkonstruksjon/Loft, dører og balkongrekkverk.
Innvending: Etasjeskille/gulv mot grunn, pipe/ildsted, sluk, membran og tettesjikt, ventilasjon og avløpsrør.

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Boder
Godt med lagringsplass i to separate boder i kjeller på ca. 6 og 8 kvm, samt 1/4 av arealet på loftet på ca. 15 kvm.

Standard
Lys og gjennomgående andelsleilighet i veletablert borettslag. Praktisk og lettstelt i 2. etasje. Gang med plassbygget garderobeskap, 2 gode soverom, stue, kjøkken og bad - pusset opp i 2019. Stuen har god plass til både salong og spisemøblement og har utgang til vestvendt balkong (9 kvm) med flott utsikt, og gode solforhold. Her kan du nyte sene sommerdager til siste solstråle! Nyere peis med glassdør for oppvarming og hygge - både i leiligheten, og mtp. strømregningen. De fleste rom er innredet med lyse og moderne farger, parkett på gulv. Leiligheten har jevnlig vært godt vedlikeholdt, og holder en gjennomgående god standard. Her kan du flytte rett inn, og nyte en lettstelt og energivennlig hverdag i et veletablet og fantastisk boligområde.

Gode lagringsmuligheter i kjeller (2 boder), i tillegg 1/4 av felles loft. Felles vaskerom i kjelleren, hvor eier har montert bryter på eget uttak for vaskemaskin, tørketrommel og varmtvannsbereder. Dette gjør at du enkelt kan få kontroll på forbruket ved ferie, jobbreise el. Parkering på felles gårdsplass.

INNVENDIG:
På overflatene er stort sett malte plater på vegg og i himlinger, og parkett på gulv. Alle flater oppusset 2019. Hvite profilerte innerdører.
Taklampe i stue medfølger ikke.

VÅTROM:
Pent innredet baderom fra 2019. Flislagt gulv, malte flater samt flislagt på våtromsplater i dusjnisje. Badet er videre innredet med servantskap, toalett og dusjnisje med glass skyvedør - "waterfall dusjhode". Elektrisk styrt vifte. Ingen avvik fra grenseverdier ved søk med fuktkontroll flg. tilstandsrapport.

KJØKKEN:
Kjøkkenet er praktisk innredet med god skap- og benkeplass, samt spisebord ved vindu med hyggelig utsikt. Nisje for kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Innredning med glatte fronter og benkeplaten er av laminat. Det er nyere våtromsplater på vegg over benker. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen.

SOVEROM:
To romslige og lyse soverom. Praktisk skyvedør-garderobeinnredning i begge soverom

Modernisering:
2012: Etterisolert og ny utvendig panel. Nye PVC vinduer og ny balkongdør.
2018: Ny drenering og ny asfalt på gårdsplass.
2019: Malt utvendig fasader. Oppussing alle innvendige flater.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 25. oktober 1962 som omhandler 4-mannsbolig m/ 3 rom og kjøkken, dusjbad og WC.
Byggetegninger fra kommunen datert desember 1953, og september 1954 samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen. Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Varmtvannstanken er på ca 200 liter. 32A hovedsikring og 6 kurser, alle med automatsikringer fra 2019. Boligen har mekanisk ventilasjon med periodisk avtrekk fra kjøkkenvifte og elektrisk vifte på bad. Håndslokkeapparat og røykvarslere i boligen.

Oppvarming
Nyere peisovn med glassdør, ellers elektrisk oppvarming via panelovner.

Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Sandefjord kommune opplyser om følgende kommentarer fra feiervesenet: Sist feiet 18.01.2021 - feiet OK. Det er ikke utført tilsyn av nyere dato. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Faste løpende kostnader
Fellesutgiftene utgjør kr. 3 540,- pr. mnd og inkluderer: Forretningsførsel, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter, tv, internett, forsikring og vedlikehold av bygning, strøm til fellesarealer.

Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:
Renter: kr. 311,- Renter PU: kr. 180,- Avdrag: kr. 155,- Avdrag: kr 497,- Felleskostnader - drift: kr. 2 397,-

Iht. ordinær generalforsamling, protokoll datert: 22.03.2022 er det vedtatt å bruke kr. 200.000,- på vaskerom.  Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca  8000 kwh. pr. år.
Kostnader knyttet til årlig forsikringspremie innbo.
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av kabel-tv og internett.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Boligselskapet har en total gjeld på kr. 4 763 412 pr. 20.11.22.
Andel fellesgjeld er kr. 148 856 pr. 20.11.22.
Andel fellesformue er kr. 28 300,- iht. fjorårets likningsoppgave.

Borettslagets lån har følgende betingelser:
Lån 1:
Restgjeld: kr. 3.030.868,- pr. 20.11.2022
Lånevilkår: 4,05 % p.a. pr. 20.11.2022
Siste termin: 30.11.2034

Lån 2:
Restgjeld: kr. 1.732.544,- pr. 20.11.2022
Lånevilkår: 4,05 % p.a. pr. 20.11.2022
Siste termin: 30.11.2041

Boligselskapet har tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellesgjeld. Kontakt megler for ytterligere informasjon rundt dette.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret av boligselskapets fellespolise i If Skadeforsikring NUF med polisenummer: SP0000561402

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2020:

Som primærbolig kr. 489 665,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.

Som sekundærbolig kr. 1 762 795,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Borettslag
Kroken Borettslag, Orgnr: 956636094
Forretningsfører: USBL
Styreleder i boligselskapet er: Jan Liverød, tlf: 97 64 29 46
Borettslaget består av 32 leiligheter.
Borettslaget har ingen regler som er til hinder for husdyrhold.
Dugnad og trappevask må påregnes.

Planlagte påkostninger:
Iht. ordinær generalforsamling, protokoll datert: 22.03.2022: Vedtatt å bruke kr. 200.000,- på vaskerom.

Foretatte oppgraderinger de senere år:
1999: Nye leilighetsdører
1998: Nye vann og avløpsledninger
1993: Skiftet noe kledning
1992: Nye balkonger
2011: Byttet kledning og etterisolert, arbeid utført av Byggmester Undseth

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kun fysiske personer kan være andelseiere, og ingen kan eie mer enn én andel.

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.

Borettslagets regnskap, vedtekter, protokoll m.v. kan fås ved henvendelse hos megler. Ordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for boligbyggelagets medlemmer og denne utlyses etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av kobber med plastkappe. Det er avløpsrør av støpejern.

Diverse
I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Situasjonskart
- Kommuneplankart
- Reguleringsplankart
- Husordensregler

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Foruten om andel fellesgjeld, overdras andelen fri for pengeheftelser. Iht. burettslagslova § 5-20 har borettslaget legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G.

Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom:
Dnr. 1972/5536-1/29, tgl. 21.11.1963 - bestemmels om elektriske kraftlinjer.

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål. Det gjøres oppmerksom på at det er krav om forsvarlige radonverdier ved utleie.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til gang-/sykkelvei og annen vegggrunn - grøntareal iht. reguleringsplan Sørby områdeplan, datert 20.06.2007 (område ligger syd for den aktuelle eiendommen). For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligbebyggelse, gul-og rød støysone og høyspenninsanlegg i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.

Sandefjord kommune opplyser om følgende:
"Det er varslet reguleringsstart for å etablere gang-/sykkelvei langs Krokemoveien fra Sportsveien til Ringveien. Strekningen er på ca. 1,2 km, og det må påregnes eiendomsinngrep i tilgrensende eiendommer langs veien. Sanering av avkjørsler vil også bli vurdert."

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtakelse etter avtale med selger. Antall nøkkelsett ved tiltredelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, gebyrer og øvrige kostnader:

kr 2 200 000,- (Prisantydning)
kr 148 856,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 2 348 856,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 350 016,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 356 866,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)
Fellesgjeld utgjør kr 148 856,- og vil følge andelen, men skal ikke innbetales med
oppgjøret.
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning.
Interessenter som benytter forkjøpsrett må i tillegg betale gebyr for dette til boligbyggelaget.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Provisjon : 1,25%
25 000 Minimum
Inklusiv mva
Visningshonorar kr. 1 500,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
87-22-0267

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les vår personvernerklæring på eie.no/personvern

Avdeling
EIE Sandefjord

Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
NO 919667168 MVA

Ansvarlig megler
Rasmus Boutenko
Eiendomsmegler | Fagansvarlig

Saksbehandlere
Tomas Vedvik
dir.tlf: 33 48 22 08
e-post: tv@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Olympiaveien 10
For mer om objektet
Olympiaveien 10

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: