Bilde 1 av Sommerroveien 19Bilde 2 av Sommerroveien 19
Digital salgsoppgave
Sommerroveien 19

3225 Sandefjord • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

4-roms endeleilighet med oppussingsbehov! Stor, flott balkong på ca. 12 kvm med gode solforhold- Barnevennlig i blindvei
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
75 m²
Bruksareal (BRA)
75 m²
Bruttoareal (BTA)
75 m²
Fellesutgifter
kr 4 776 / Mnd
Prisantydning
kr 1 490 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 480 440
Totalpris
kr 1 978 450
Fellesformue
kr 19 763
Byggeår
1967
Tomt
Fellestomt 9336 m²
Oppdragsnummer
87220203
Prisantydningkr 1 490 000,-
Fellesgjeldkr 480 440,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 1 978 450
Eiendom
Sommerroveien 19, 3225 Sandefjord, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 28 Orgnr. 948009250 i Sandefjord kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1967

Tomt
Fellestomt 9336 kvm

Prisantydning
1 490 000

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Anticimex AS Sandefjord
Rapportdato: 12.09.22
Type rapport: Tilstandsrapport

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 480 440,- pr. 30.08.22
Andel fellesformue: kr. 19 763,- iht. fjorårets likningsoppgave

Felleskostnad
Kr. 4 776,- pr. mnd.

Eier
Else May Svendsen

Beskrivelse
Stor 4-roms andelsleilighet med god planløsning. Her er er det bare fantasien som setter grenser.  Boligen har etterslep på innvendig og utvendig vedlikehold, og kjøper må påregne betydelig modernisering for å oppnå dagens standard. Kjøper må selv vurdere tilstand og standard i.h.t sitt brukskrav.  Eiendommen ligger helt i enden av blindvei med lite innsyn, perfekt for barnefamilier. Her er det bare å sette igang med kreative ideer, oppussing og modernisering for å skape drømmeleiligheten!

Parkering
Leiligheten har ikke garasjeplass. Det er mulig å sette seg på liste for dette.
Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Beliggenhet
Velommen til Sommerroveien!
Det umiddelbare nabolaget består av flere firemannsboliger og spredt villabebyggelse. Boligen ligger innerst på feltet i en blindvei, perfekt for barnefamilier. Åbol er også blant de mer ettertraktede boligområdene i Sandefjord med både skole, barnehage og dagligvareforretning i umiddelbar nærhet. Det kan også nevnes bl.a. Mokollen og Midtåsen. Det er heller ikke langt til lysløypene hvis man ønsker å stå på ski. Sommerrovveien har en lettstelt og solrik hage tilknyttet til borettslaget. Det er trygg gangvei til Mosserød barneskole/Breidablikk ungdomsskole via gang/sykkelsti. Kort vei til E-18 med tanke på pendling. Kort vei til sentrum for dagens gjøremål og flotte turområder i umiddelbar nærhet!

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av firemannsboliger og eneboliger.

Tomt
Fellestomt, 9336 m².
Tomten er et fellesareal som tilhører boligselskapet, og kan som utgangspunkt benyttes av alle beboere. Normalt sett vil kjøper allikevel kunne disponere det arealet som naturlig tilfaller boligen. Avtalen følger av dagens praksis og kan ikke dokumenteres.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger. Megler anmoder interessenter å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Skolekretsen til boligen er Mosserød. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.

Inneholder
Totalt primærrom: 75 kvm
Totalt bruksareal: 75 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Andre etasje
P-rom 75 m²: Entré, kjøkken, stue, gang, baderom og 3 soverom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex AS Sandefjord, datert 12.09.22. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Boligbygg over to etasjer samt kjeller. Byggningen er oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong/murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller i hovedsak av trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende trekledning. Tak med saltakform av trekonstruksjoner tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør fra 2013 med kikkehull og brann/ lydklassefisering B30/35db. Vinduer i 3-lags glass med karmer/rammer av kompositt fra 2013. Terrassedør med karm/ramme av kompositt og 3-lags glassfelt fra 2013. Oppvarming med elektrisitet og parafin. Naturlig ventilasjon via lufteluker i vegger.

Boligen har fått følgende TG3:
- Bad: TG 3 er valgt på hele våtrommets på grunn av rommets høye alder og slitasjegrad med tanke på tettesjikt, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Rommet har behov for total fornying. Tiltak må påberegnes. Sjablongmessig prinanslag kr. 100.000-300.000,-.
- Ildsteder / skorsteiner innvendig (omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp): Innkledd teglsteinspipe med tapet. Alle fire sider skal kunne inspiseres. For liten avstand mellom pipeløp og brennbart materiale i henhold til brannkrav. Avstand mellom pipeløp og brennbart materiale må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000,-.
- Elektrisk anlegg: Det er ikke gjennomført vedlikehold på det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon. Manglende/løse deksler på stikkontakt ved baderommet samt at det er registrert løse usikkerede ledninger i himling. Med bakgrunn i de registrerte avvik må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for elsjekk. Sjablongmessig prisanslag:
kr 0 - 10 000,-.

Boligen har fått følgende TG2:
- Kjøkken: TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Utskifting/ oppgradering av innredning etc. bør påregnes.
- Øvrige rom: Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Overflater må fornyes.
- Ildsteder inne i boligen: Huseier informerer om at parafinovn ikke har vært i bruk på mange år og det er usikkert om den fungerer. Anbefaler ytterligere undersøkelser.
- Etasjeskiller: Det er noe merkbare skjevheter registrert i rommet som er målt. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 22 mm.
Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
-> Ventilasjon:Anlegget er felles for bygningen. Bygningsdelen er ikke undersøkt.
->Vannrør: TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-> Hovedstoppekran: Stoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er vurdert til å være passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-> Avløpsrør: TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølgning med jevnlig ettersyn.
- Dører og vinduer: Entredør har en liten skade ved dørklinke. Krever vedlikehold. Dørbladet til terrassedør har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes samt låsemekanismen ikke da fungerer som tiltenkt. Krever justering av dørblad/dørkarm.
- Balkonger: Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying. Tiltak anbefales.


Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Flott endeleilighet i 2.etasje med 3 soverom og stor stue. Utgang fra stue til en vestvendt terrasse på ca. 12 kvm. Leiligheten har mye etterslep og må påregnes kostnader for å få den til dagens standard. Her har du en fin mulighet til å skape din drømmeleilighet.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette fronter fra byggeår. Benkeplate med laminert overflate. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Lys og stikkontakt på vegg. Heldekkende servant i metall med ett-greps armatur. Varmtvannsbereder plassert i benkeskap fra 2009. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. Gulvflate med gulvbelegg. Veggflater med tapet. Himling med takplater.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen.

Baderom:
Baderom fra byggeår. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Veggflater med tapet. himling med takplater. Vegghengt servant med to-greps armatur. Speil
og lys på vegg over servant. Badekar. Vegghengt varmtvannsbereder med dusjbatteri tilkoblet hånddusj tappekran. Gulvstående toalett. Oppvarming med stråleovn på vegg. Avtrekksventil plassert på vegg. Vannrør av kobber. Avløpsrør av metall.  Det er opplyst fra borettslaget at alle varmtvannstanker skulle vært plassert i kjelleren. Nåværende eier har ikke gjennomført dette, men dette er påkrevd av borettslaget. Det er innhentet et kostnadsestimat på dette på ca. 25.000-30.000,-. Dette er en kostnad som ny eier må påta seg.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 27.06.1969 som omhandler Sommerroveien 19. Byggetegninger fra kommunen datert  24.03.1966 samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av attesten, samt byggetegninger kan fås ved henvendelse hos megler.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen. Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Sikringsskap med automatsikringer, måler og kursoversikt er plassert i felles trappegang. Det elektriske anlegget er fra forskjellige tidsperioder uten at dette kan angis med spesifikk. Det elektriske anlegget er gitt TG3 i tilstandsrapporten. Det er ikke gjennomført vedlikehold på anlegget og det foreligger ingen dokumentasjon.

Oppvarming
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Sandefjord kommune opplyser om følgende kommentarer fra feiervesenet: Ikke utført tilsyn. Feier fikk ikke tilgang til leiligheten i 16.10.20. Vennligst kontakt feiermester på tlf: 957 64 183 for avtale om nytt tilsyn. Spørsmål om pålegg/mangler kan besvares etter utført tilsyn. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Faste løpende kostnader
Fellesutgiftene utgjør kr. 4 776,- pr. mnd og inkluderer: Forretningsførsel, kommunale avgifter, tv, internett, forsikring og vedlikehold av bygning, strøm til fellesarealer, brøyting, plenklipping, vaktmester, betjening av fellesgjeld.

Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:
- Avdrag kr. 213,-
- Renter kr. 326,-
- Renter kr. 671,-
- Avdrag kr. 1.083,-
- Felleskostnader drift kr. 2.441,-
Tilleggsytelser: - Dugnad kr. 42,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene. Forretningsfører har ikke opplyst at det foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften.

Eiendommen selges ikke av eier, og megler har derfor ikke motatt opplysninger om faste løpende kostnader for eiendommen. Nye eier må belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter i tillegg:
Kostnader knyttet til strømforbruk og nettleie.
Årlig forsikringspremie.
Kostnader knyttet til kabel-tv og internett. Borettslaget er koblet til Sandefjord Bredbånd.

Utgiftene vil variere etter den til enhver tid eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Boligselskapet har en total gjeld på kr. 23 061 135 pr. 30.08.22.
Andel fellesgjeld er kr. 480 440 pr. 30.08.22.
Andel fellesformue er kr. 19 763,- iht. fjorårets likningsoppgave.

Borettslaget har to lån i Handelsbanken:
Borettslagets lån har følgende betingelser:
Restgjeld: 16 292 436
Lånevilkår:  2,35% p.a.
Siste termin: 30.12.2042

Borettslagets lån har følgende betingelser:
Restgjeld: 6 768 699
Lånevilkår:  2,75% p.a.
Siste termin: 30.06.2056

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret av boligselskapets fellespolise i If Skadeforsikring NUF med polisenummer: SP561448

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2020:

Som primærbolig kr. 564 541,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.

Som sekundærbolig kr. 2 032 348,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Borettslag
Sommerro borettslag, Orgnr: 948009250
Forretningsfører: USBL Sandefjord
Borettslaget består av 48 leiligheter.
Dyrehold er kun tillatt med godkjennelse fra både styret og de andre huseierne. Se informasjonsskriv fra borettslaget for nærmere bestemmelser.
Dugnad, plenklipping, måking og trappevask må påregnes. Det vaskes også vaske- og tørkerom 1 gang i måneden.
Planlagte påkostninger: Ny eier må fjerne varmtvannstank i egen leilighet og flytte ny ned i kjelleren.
Foretatte oppgraderinger de senere år: Nye terrasser (1990), skiftet kledning/tilleggsisolert sørvegger, nye vinduer (1992), nye inngangspartier. lyddempingsbelegg i trapper (1993), nye leilighetsdører montert (1999) og  nye sikringsskap (2000).
Det er foretatt klargjøring for el-billadere og det er forettatt en økning i fellesutgiftene for å bytte ut alle takrennene for å unngå skader på bygget.
Det er også besluttet å fjerne en del av lekeplassen i hensyn til HMS.

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kun fysiske personer kan være andelseiere, og ingen kan eie mer enn én andel.

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.

Borettslagets regnskap, vedtekter, protokoll m.v. kan fås ved henvendelse hos megler. Ordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for boligbyggelagets medlemmer og denne utlyses etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner
Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast og metall. Årstall på vann og avløpsrør er fra ulike tidsperioder uten at dette kan angis mer spesifikk. Hovedstoppekran er plassert i kjeller. Det er opplyst fra borettslaget at alle varmtvannstanker skulle vært plassert i kjelleren. Nåværende eier har ikke gjennomført dette, men dette er påkrevd av borettslaget. Det er innhentet et kostnadsestimat på dette på ca. 25.000-30.000,-. Dette er en kostnad som ny eier må påta seg.

Diverse
I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Energiattest
- Situasjonskart
- Kommuneplan
- Husordensregler
- Vedtekter

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Foruten om andel fellesgjeld, overdras andelen fri for pengeheftelser. Iht. burettslagslova § 5-20 har borettslaget legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G.

Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom:
Dnr. 1296, tgl. 09.03.1970 - Erklæring om regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn.
Dnr. 4393, tgl. 28.06.1976 - Erklæring om elektriske kraftlinjer og jordkabel.
Dnr. 6919, tgl. 17.09.1979 - Erklæring om elektriske kraftlinjer og jordkabel.
Dnr. 220158, tgl. 14.03.2008 - Bestemmelse om vannledninger og nye kummer.

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål. Det gjøres oppmerksom på at det er krav om forsvarlige radonverdier ved utleie.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til boligbebyggelse og byggegrense i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.
Sandefjord kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.
I gjeldende kommuneplan er det vist en byggeforbudssone på 50 meter fra vassdragskant for Unnebergbekken.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtakelse etter avtale med selger. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, gebyrer og øvrige kostnader:

kr 1 490 000,- (Prisantydning)
kr 480 440,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 1 970 440,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 1 971 600,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 1 978 450,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)
Fellesgjeld utgjør kr 480 440,- og vil følge andelen, men skal ikke innbetales med
oppgjøret.
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning.
Interessenter som benytter forkjøpsrett må i tillegg betale gebyr for dette til boligbyggelaget.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 9 900,-
Provisjon : 1,00%
35 000 Minimum
Inklusiv mva
Visningshonorar kr. 990,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 5 900,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
87-22-0203

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Fagansvarlig Rasmus Boutenko

Saksbehandlere
Emilie Sanne
EIE Sandefjord
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 97 46 83 82 / E-post: esa@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Sommerroveien 19
For mer om objektet
Sommerroveien 19

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: