Bilde 1 av Teksleåsen 59ABilde 2 av Teksleåsen 59A
Digital salgsoppgave
Teksleåsen 59A

3231 Sandefjord • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Delikat 3-roms rekkehusleilighet med garasje. Oppusset i 14/15. Solrikt og barnevennelig område.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
73 m²
Bruksareal (BRA)
78 m²
Fellesutgifter
kr 5 400 / Mnd
Prisantydning
kr 2 490 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 233 745
Totalpris
kr 2 731 755
Fellesformue
kr 49 601
Byggeår
1991
Tomt
Fellestomt 10583 m²
Oppdragsnummer
87220170
card-default

Tomas Vedvik

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Tomas
Prisantydningkr 2 490 000,-
Fellesgjeldkr 233 745,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 2 731 755
Eiendom
Teksleåsen 59A, 3231 Sandefjord, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 2 Orgnr. 959395365 i Sandefjord kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 78 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1991

Tomt
Fellestomt 10583 kvm

Prisantydning
2 490 000

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Fenger Knut Grøn
Rapportdato: 01.07.22
Type rapport: Tilstandsrapport

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 233 745,- pr. 03.07.22
Andel fellesformue: kr. 49 601,- iht. fjorårets likningsoppgave

Felleskostnad
Kr. 5 400,- pr. mnd

Eier
Marius Waskaas

Parkering
Leiligheten har parkering i privat garasje. Ellers oppstillingsplass på gjesteparkering.

Beliggenhet
Eiendommen ligger ca. 5 km fra sentrum av Sandefjord.
Boligen har en fin beliggenhet i boligfeltet - meget barnevennlig i blindvei! Stille og fredelig, samt barnevennlig bomiljø med kort vei til rekreasjon.
I nærheten er det bl.a. stor idrettsplass med fotball-, tennis-, basket og sandvollyballbane, samt en liten skaterampe. Flott turterreng sommer som vinter.

Gangavstand til sjøen og praktfulle Granholmen badestrand med et yrende folkeliv på varme sommerdager. Hit er det kun ca. 10 min gange, og her holder bl.a. Sandefjord Seilforening til.

Marums flotte natur med oppkjørte skiløyper og lysløype vinterstid og flotte turstier om sommeren, finnes rett utenfor døren!

Det er trygg gangavstand til barnehage og barneskole.
Gangavstand til dagligvareforretningen Meny med blomsterbutikk.
Ca. 20 min. kjøretur til Torp flyplass og ca. 3 min. gange til lokale busser. Sykkelavstand til Ula, Kjerringvik og Eftanglandet!

Bebyggelse
Hovedsaklig eneboliger og rekkehusleiligheter i området.

Tomt
Fellestomt, 10583 m².
Tomten tilhører boligselskapet, men kjøper vil normalt sett kunne disponere det arealet som naturlig tilfaller boligen. Avtalen følger av dagens praksis og kan ikke dokumenteres.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.

Inneholder
Totalt primærrom: 73 kvm
Totalt bruksareal: 78 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Første etasje
P-rom 73 kvm: Vindfang, gang, bad, 2 soverom og stue/kjøkken.
S-rom 5 kvm: Bod

Tilleggsarealer:
Garasje i felles anlegg: 14 kvm
Utvendig bod: 5 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Fenger Knut Grøn, datert 01.07.22. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses som kjent med opplysningene i salgsdokumentasjonen, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Ved spørsmål til innholdet kan bygningssakkyndig kontaktes. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

"Leiligheten fremstår normalt godt vedlikehold uten registrerte svekkelser, utover normal slitasje og elde. Ytre vedlikehold besørges av borettslaget. Borettslaget besørger også utbedring av fuktskader på loft og bedring av inneklima. Bygningen som er oppført etter den skikk som var vanlig på oppføringstidspunktet, kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Det vil normalt alltid kunne registreres symptomer på avvik fra normal tilstand; det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Elde og tidsmessighet kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll."

Boligen har fått følgende TG2:
- Innvendig > Radon.
- Utvendig > Takrekking. "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen."
- Utvendig > Nedløp og beslag. "Alder og slitasje."
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. "Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder."
- Utvendig > Utvendige trapper. "Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper."
- Tekniske installasjoner > Vannledninger. "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger."
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør. "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger."
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon. " Vurdering er basert på alder. Det pågår tiltak for å bedre inneklima i regis av borettslaget."
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.

Boligen har fått følgende TG3:
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
"Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Alder og slitasje. Det foreligger flere rapporter på fuktskader på loftet og takkonstruksjonen. Borettslaget skal iverksette tiltak i denne forbindelse."

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende, og interessenter oppfordres til å lese vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon om årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader.

Boder
Leiligheten har 1 innvendig bod og 1 utvendig sportsbod, samt stort loft for lagring.

Standard
Vekommen til Teksleåsen 59a!

- UTVENDIG -
Prefabrikkerte W-takstoler med sutak plater, sløyfer og lekter. Isolasjon i hanebjelkelaget. Taktekkingen er av dobbelt krummet betongtakstein og taket er besiktiget fra bakkenivå. Lakkert eller plastbelagt stål takrenner, nedløp og beslag. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og
liggende bordkledning. Sameiet har ansvar for utvendig vedlikehold. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Utenfor stuen er det balkong i treverk ca 7 m2. Utvendig tretrapp opp til leiligheten. Tomten er opparbeidet med asfalterte gangarealer og fellesarealer med plen, hekk og naturtomt.

- INNVENDIG -
Innvendig er det laminatgulv, flislagt gulv med varmekabler på bad og belegg i bod. Hovedsakelig malte veggplater og malte plater i taket. Etasjeskiller er av betongdekke. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har elementpipe, men ingen ildsted er montert. Hvite profilerte innerdører.

- VÅTROM -
Bad/vaskerom med flislagt gulv med sokkelflis og varmekabler. Baderomsplater på vegger og malt himling med innfelte downlights. Baderomsinnredning med servant, dusjkabinett og vegghengt wc. Opplegg for vaskemaskin i skap. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Det er naturlig ventilering. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Yttervegg og rør i tilliggende
vegger mot dusj. Dusjkabinettløsning er også med svært liten fuktbelastning. Det er ingen avvik fra grenseverdier ved søk med fuktkontroll.

- KJØKKEN -
Kjøkkenet har innredning med hvite profilerte fronter og eik beiset heltre benkeplate med våtromsplate på vegg over benk. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kombiovn, stekeovn, platetopp og kaffemaskin. Side-by-side kjøleskap som vil medfølge. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

- SOVEROM -
Det er to romslige soverom. Elfa garderobe på hovedsoverom

Oppgraderinger i senere tid:
* Pusset opp badet
* Varmtvannsbreder
* Kvikk kjøkken med Simens integrerte hvitevarer som kaffetrakter, microbølgeovn, komfyr, induksjonstopp og oppvaskmaskin.
* Gjennomgående laminat i leiligheten
* Himling
* Malte panelplater på vegg
* Elektrisk anlegg, samt sikringer
* Elfa garderobe på hovedsoverom
* Markise over balkong
* Vinduer
* Inngangsdør med sidefelt

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest, men midlertidig brukstillatelse var gitt 18.06.91 på følgende vilkår: 1. røykvarsler og brannslukningsutstyr. 2. Noe utvending og innvending arbeider. 3. Lufting av klokkrør over tak. 4. Stigetrinn på tak for feiing av pipe og tildstrekkelig med snøfangere. 5. Ventilasjon av bad 2.etg. Det er uvisst om dette er utført. Ferdigattest utstedes ikke på tiltak som er søkt før 01.01.1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning, samt eventuell oppfølging fra kommunen sin side.
Forøverig samsvarer byggetegninger fra kommunen datert mars 1988 med dagens bruk av boligen. Kopi av attesten, samt byggetegninger kan fås ved henvendelse hos megler.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen. Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen har panelovn i gang, stue, soverom og kjøkken, samt varme i gulv på badet. Det er elementpipe i stue, men ingen ildsted er montert.

Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Faste løpende kostnader
Fellesutgiftene utgjør kr. 5 400,- pr. mnd og inkluderer: Forretningsførsel, kommunale avgifter, tv og internett fra Sandefjord Bredbånd, utvendigforsikring og forsiking av fellesarealer, vedlikehold av bygning, strøm fellesarealer, brøyting, plenklipping, betjening av fellesgjeld og garasje.

Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:
Fellesutgifter: Renter kr. 510,- Avdrag kr. 953,- Felleskostnader drift kr. 3 563,- Tilleggsytelser: Tv-avtale SBB kr. 299,- Garasje kr. 75,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene. Forretningsfører har ikke opplyst at det foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften.

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter i tillegg:
Kostnader knyttet til årlig strømforbruk
Kostnad knyttet til årlig innbo forsikringspremie
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Boligselskapet har en total gjeld på kr. 8 780 055 pr. 03.07.22.
Andel fellesgjeld er kr. 233 745 pr. 03.07.22.
Andel fellesformue er kr. 49 601,- iht. fjorårets likningsoppgave.

Borettslagets lån har følgende betingelser:
Restgjeld: Kr. 8 780 055,- pr. 03.07.2022
Lånevilkår: 2,65 % p.a.
Siste termin:31.12.2038

Borettslaget har varslet at det er satt i gang planeringsprossesen for mulig utskiftning av takkonstuksjon og evt. brannskille med felles låneopptak. Mer informasjon vil komme i løpet av høsten 2022. Dette er ikke vedtatt på ekstra generalforsamling ennå. Styreleder informarer om at USBL har lagt denne jobben ut på anbud for flere tilbud og utarbeider budsjett. Det er enda ingen estimerte kostnader knyttet til dette p.t. Når dette evt. blir vedtatt vil  det medføre økninger i fellesgjelden og i de månedlige felleskostnadene. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret av boligselskapets fellespolise i If Skadeforsikring NUF med polisenummer: SP561521

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 586 193,- Som sekundærbolig Kr. 2 110 293,-

Borettslag
Teksleåsen Borettslag, Orgnr: 959395365
Forretningsfører: USBL
Styreleder i boligselskapet er: Trine Anfinsen Nilsen
Borettslaget består av 38 leiligheter.
Dyrehold er ikke tillatt ihht. ordensregler. Styret kan etter skriftlig søknad gi godkjenning på spesielle vilkår.
Dugnad og trappevask må påregnes
Planlagte påkostninger:
"Mulig større tak prosjekt med lån opptak vil komme i løpet av høsten 2022, men ikke vedtatt på ekstra generalforsamling ennå. Er under  planeringsprossesen."

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kun fysiske personer kan være andelseiere, og ingen kan eie mer enn én andel.

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.

Borettslagets regnskap, vedtekter, protokoll m.v. kan fås ved henvendelse hos megler. Ordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for boligbyggelagets medlemmer og denne utlyses etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av kobber med plastkappe. Det er avløpsrør av plast. Mekanisk ventilasjon med periodisk avtrekk fra kjøkken og våtrom. Varmtvannstanken er på ca 200 liter. 63A hovedsikring og 9 kurser, alle med automatsikringer. Håndslokkeapparat og røykvarslere.

Diverse
I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Situasjonskart
- Kommuneplan
- Reguleringsplankart
- Husordensregler
- Vedteker

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Foruten om andel fellesgjeld, overdras andelen fri for pengeheftelser. Iht. burettslagslova § 5-20 har borettslaget legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G.

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom:
Dnr. 9420-2/29, tgl. 18.12.90 - bestemmels om rett for Sandefjord kommune til å kjøpe ubebygget grunn m.v.
Dnr. 9420-3/29, tgl. 18.12.90 - bestemmels om  vann/ kloakkledning.

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål. Det gjøres oppmerksom på at det er krav om forsvarlige radonverdier ved utleie.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Fra parkeing til leilighet er det privat gangvei for borettslagets beboere.
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig ihht. reguleringsplan 3804 19790004 Åsane-Storebergean, datert 31.03.1978. For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligbebyggelse, hensyn til friluftsliv og grønnsone i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019. Sandefjord kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtakelse etter avtale med selger. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.
Antall nøkkelsett ved tiltredelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, gebyrer og øvrige kostnader:

kr 2 490 000,- (Prisantydning)
kr 233 745,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 2 723 745,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 724 905,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 731 755,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)
Fellesgjeld utgjør kr 233 745,- og vil følge andelen, men skal ikke innbetales med
oppgjøret.
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning.
Interessenter som benytter forkjøpsrett må i tillegg betale gebyr for dette til boligbyggelaget.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Provisjon : 1,30%
(av salgssum og andel fellesgjeld)
29 000 Minimum
Inklusiv mva
Visningshonorar kr. 1800,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-
I tillegg blir selger belastet for utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
87-22-0170

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Fagansvarlig Rasmus Boutenko

Saksbehandlere
Tomas Vedvik
EIE Sandefjord
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 93 82 66 82 / E-post: tv@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Teksleåsen 59A
For mer om objektet
Teksleåsen 59A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: