Bilde 1 av Vindalveien 70CBilde 2 av Vindalveien 70C
Digital salgsoppgave
Vindalveien 70C

3219 Sandefjord • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Flott BRL-leilighet i 1.etasje med fin planløsning. 2 soverom og ekstra bod. Fine uteplasser.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
89 m²
Bruksareal (BRA)
93 m²
Bruttoareal (BTA)
103 m²
Fellesutgifter
kr 5 179 / Mnd
Prisantydning
kr 1 990 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 455 198
Totalpris
kr 2 453 208
Fellesformue
kr 39 393
Byggeår
1993
Tomt
Fellestomt 5941 m²
Oppdragsnummer
87210237
card-default

Paal Hegdahl

Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Les om Paal
Prisantydningkr 1 990 000,-
Fellesgjeldkr 455 198,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 2 453 208
Eiendom
Vindalveien 70C, 3219 Sandefjord, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 111 bnr. 446, andelsnr. 15 i Veløy Borettslag med orgnr. 967423149 i Sandefjord kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 93 kvm, Bruttoareal: 103 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1993

Tomt
Fellestomt 5941 kvm

Prisantydning
1 990 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 455 198,- pr. 13.11.21
Andel fellesformue: kr. 39 393,- pr. 13.11.21

Totalpris inkl. fellesgjeld
1 990 000,- (Prisantydning)
455 198,- (Andel av fellesgjeld)

2 445 198,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 010,- (Omkostninger totalt)

2 453 208,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 179,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Renter og avdrag på felles lån, tv/internett signaler fra Telenor, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsførsel, snømåking og diverse vedlikeholdskostnader. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte. Giro inneholder kid-referanse knyttet til eier. Ny eier kan derfor ikke overta giroer fra selger. Giroer for felleskostnader blir sendt kjøper, fortrinnsvis pr. e-post (alternativt pr. post til boligens adresse) så snart eierendringen er ferdigregistrert i selskapets eierliste. Selger forplikter for felleskostnader i overtakelsesmåneden, unntatt ved overtakelse den 1. i måneden. Vi forutsetter at kjøper og selger gjør opp seg imellom for oppgjørsmåneden

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Jan Olav Berulfsen Carine Berulfsen

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til Vindalveien 70 c og en fin leilighet i 1.etasje.
Romslig stue med utgang til solrik terrasse og videre ut i hagen. Perfekt med beliggenhet i 1.etasje for god kontakt med den flotte hagen. Man har fin frokostplass med morgen sol, og terrasse med gressplen og kveldssol. Fint for de aller minste. Ellers er Sandar og Kariåsen kun en liten rusletur unna. Leiligheten har en alminnelig standard og er godt ivaretatt. Godt med parkeringsplasser for gjester og egen garasjeplass tilhører leiligheten. Alt i alt en leilighet som passer de aller fleste.

Velkommen på visning!

Parkering
Egen garasjeplass. Godt med gjesteplasser.

Beliggenhet
Populær og barnevennlig beliggenhet på Vesterøya/Vindal. Borettslaget ligger flott til i blindvei så her er det trygt å slippe barna løs. Det er gangavstand til Vesterøya idrettspark/Kariåsen med bl.a. lysløype, fotballbaner og nye Sandarhallen for inndørs aktivitet. I området finnes det mange flotte friområder, skogsområder og bademuligheter. Her kan man bare velge og vrake i strender og nydelige turområder.  Man kan bare ta sykkelen fatt utover kyststien til for eksempel Asnes/Korsvik Tangen, Vøra og Langeby. Her er det flotte tur og rekreasjonsmuligheter hvor man til slutt ender opp på Folehavna hvor man ser rett ut på havet. Framnes, like i nærheten kan by på Skagerak International School - fra barnehage til videregående! Det er også treningsenter etc.

Vi ønsker velkommen til visning!

Tomt
Fellestomt, 5941 kvm
Hage opparbeidet med plen, hekk og blomsterbed. Overbygget inngangsparti med betongheller ca 10 m2. Felles hage med plen og frukttrær.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Totalt primærrom: 89 kvm
Totalt bruksareal: 93 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Første etasje
P-rom 89 m²: Hall, spisestue, stue, kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom og lagringsrom.
S-rom 4 m²: Bod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Målbart areal betyr nødvendigvis ikke at arealene er godkjent hos bygningsmyndighetene, ettersom at kravene i byggeforskriften ikke er sammenfallende med kravene i retningslinjene. Det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold, ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk. Bruken av rommet kan følgelig være i strid med byggteknisk forskrift eller mangle nødvendig godkjenning for den aktuelle bruken.

Byggemåte
Leilighet oppført i 1993.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport datert utført av Fenger Knut Grøn. Følgende er hentet fra rapportens konklusjon:

Veløy Borettslag består av flere 4 manns boliger i tillegg til felles garasjeanlegg. Boligen er oppført 1993 med støpt plate på mark og trekonstruksjoner. Utvendig vedlikehold besørges av borettslaget og er normalt godt vedlikeholdt, uten svekkelser utover normal slitasje og elde. Nyere vinduer og dør i borettslagets regi 2015. Innvendig er overflater hovedsakelig fra byggeår. Yttervegg ved vannkran, mulig lekkasje fra varmtvannsbereder og eventuelle bevegelser i grunnen må sjekkes nærmere av borettslaget. Bygningen som er oppført etter den skikk som var vanlig på oppføringstidspunktet, kan ha skjulte feil og mangler som er vanskelig å oppdage ved befaring. Det vil normalt alltid kunne registreres symptomer på avvik fra normal tilstand; det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Elde og tidsmessighet kombinert med endret bruk, kan over tid avdekke skjulte feil og mangler som ikke oppdages ved visuell kontroll. Det er heller ikke unormalt med noe skjevheter i eldre bygninger.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises til vedlagte tilstandsrapport, samt selgers egenerklæring. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. For eventuelle bygningstekniske spørsmål kan takstmann kontaktes.

Primærrom
Primærrom: 89 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 93 kvm

Standard
Nyere laminatgulv i stuer og kjøkken ca 2015, og for øvrig vinylbelegg. Vegger med malt tekstiltapet, tapet og malte flater, samt våtromstapet på bad/vaskerom. Himlinger med malte gipsplater. Furu heltre profilerte innvendige dører. Bad/vaskerom med våtromstapet og vinylbelegg på gulv med varmekabler, innredet med wc, dusjkabinett og baderomsinnredning med servant, kum og opplegg for vaskemaskin. 200 liter varmtvannsbereder fra 2015. Kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter med fliser over kjøkkenbenk, nyere ventilator ca 2018 og plass for komfyr og kjøleskap. Mulighet for oppvaskmaskin ved å fjerne et underskap. Nyere 2-lags energiglass vinduer fra 2015. Terrassedør er også skiftet sammen med vinduer 2015. Ny terrasse ca 14 m2 2020 og ny motorisert terrassemarkise med fjernbetjening fra 2021. Nyere boligventilasjon fra ca 2018. Oppvarming med elektriske panelovner og varmekabler på bad/vaskerom. Pipe med mulighet for ildsted.
Sikringsskap med 63A hovedsikringer og 7 kurser, alle med automatsikringer fra byggeår.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for 4-mannsbolig datert 23.03.1994.
Det er mottatt byggetegninger fra kommunen og planløsningen i dag stemmer ikke overens med tegningene. Det er trolig oppført annerledes enn hva opprinnelig søkt om. Kjøper overtar ansvaret for nevnte forhold. Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 179,- pr.mnd.

Fellesutgifter: Renter 670
Felleskostnader - drift 3 037
Avdrag 1 422
Objekt: 129 - Garasjeplass nr 02 ( 963 - 15 ) 50

Spesifikasjon av fellesgjeld
Ajourf. Andel f.gj. (lån): 455 198 Gjeld siste årsoppg.: 463 662
Klient ajourf. lån: 7 283 176 Klient gj. s. årsoppg.: 7 418 594
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94887146289, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 13.11.2021: 1.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 43.98
Saldo per 13.11.2021: 7 283 176
Andel av saldo: 455 199
Første termin/første avdrag: 31.12.2020 ( siste termin 31.05.2043 )
Flytende rente over 25 år
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 610 222,- Som sekundærbolig Kr. 2 196 800,-

Borettslag
Borettslag: Veløy Borettslag, Orgnr: 967423149

Leiligheten er tilknyttet Veløy Borettslag.
Borettslaget består av 16 leiligheter.
Forretningsfører er USBL.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt i borettslaget, så lenge det ikke er til ulempe for de andre andelseiere. Styret ønsker en oversikt på totalt dyrehold i borettslaget og vil at eiere av dyr underskriver en erklæring på sitt dyrehold. Skjema fås ved henvendelse til styret.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette opp til 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Det er observert noe småmaur om våren i borettslaget.

Forretningsfører
USBL Sandefjord

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for medlemmer og borettslaget, den utlyses etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt i borettslaget, så lenge det ikke er til ulempe for de andre andelseiere.
Styret ønsker en oversikt på totalt dyrehold i borettslaget og vil at eiere av dyr underskriver en erklæring på sitt dyrehold. Skjema fås ved henvendelse til styret.

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og de er derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1992/7453-2/29  Forkjøpsrett  
06.11.1992 
Rettighetshaver Sandefjord kommune
Prioritet etter Husbanken

1992/7453-4/29  Best. om vann/kloakkledn.  
06.11.1992 
Med flere bestemmelser

1992/8285-1/29  Best. om vann/kloakkledn.  
14.12.1992 
Med flere bestemmelser
bl a forbud mot bebyggelse nærmere ledningen enn på angitt avstand

2010/441311-1/200  Felles pantedok bor.innsk  
17.06.2010 
BELØP: NOK 1.200.000
Panthaver:Borettslagets Andelseiere I Fellesskap  
Lnr: 10030022

2015/542334-1/200  Erklæring/avtale  
17.06.2015 
Rettighetshaver:LEDE AS  
Org.nr: 979422679
Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikhold av høyspennings kabelanlegg


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert i reguleringsplan, og formålet med reguleringen er boliger, felles parkeringsplass, konsentrert småhusbebyggelse og felles lekeareal.
Eiendommen er regulert i kommuneplan med vedtaksdato 24.09.2019 med formål for boligbebyggelse, rød og gul sone iht. T-1442.
Kommentar:
Ny gang/sykkelvei:
Det foreligger en vedtatt reguleringsplan for ny gang-/sykkelvei langs hele Industriveien fra Veløyveien til Vesterøyveien. På deler av strekningen (fra Dahlmyrveien 17 til Vindalveien 38) planlegges Industriveien forskjøvet noe vestover for å gi plass til gang/sykkelveien langs østsiden. Gjennomføring av planen kan således medføre eiendomsinngrep på begge sider av veien.
Utredning av ny skole for Vesterøya:
Det pågår for tiden en utredning av ny mulig skolelokalitet for sammenslåing av de tre barneskolene: Vesterøya skole, Ormestad skole og Framnes skole. Endelig lokalitet er ikke valgt, men to lokaliteter ved Kariåsen utredes i sluttfasen. Området må deretter reguleres, før evt. bygging kan starte opp. Foruten om dette er Sandefjord kommune ikke kjent med reguleringsmessige endringer for område og eiendommens eksisterende kvaliteter.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
1 990 000,- (Prisantydning)
455 198,- (Andel av fellesgjeld)

2 445 198,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 010,- (Omkostninger totalt)

2 453 208,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.40 000)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.1 000)
Markedspakke 1 (Kr.15 900)
Oppgjør (Kr.5 950)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)
Avisannonsering, sb.no, karusell og premiumbanner (Kr.5 900)
Tingl. hjemmelserklæring (Kr.480)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.4 622,50)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 120)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 911)
Totalt kr. (Kr.88 338,50)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
87-21-0237

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset. Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).
En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

NB: For eiendommer hvor handel kommer i stand etter 01.01.2022 gjelder følgende: Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef Paal Hegdahl

Saksbehandlere
Paal Hegdahl
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Mob: 97 15 51 87 / E-post: ph@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Vindalveien 70C
For mer om objektet
Vindalveien 70C

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: