Bilde 1 av Maratonveien 7CBilde 2 av Maratonveien 7C
Digital salgsoppgave
Maratonveien 7C

3224 Sandefjord • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Pent rekkehus med perfekt beliggenhet ved vakre Bugårdsparken! Sydvendt terrasse. Garasje. Alt i nærheten!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
3
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
117 m²
Bruksareal (BRA)
124 m²
Fellesutgifter
kr 500 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 855 / Mnd
Prisantydning
kr 3 190 000
Omkostninger
kr 90 770
Totalpris
kr 3 280 770
Byggeår
1968
Tomt
Fellestomt 11211 m²
Oppdragsnummer
87220214
card-default

Paal Hegdahl

Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Les om Paal
Prisantydningkr 3 190 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 81 750,-
  
Totalpris kr 3 280 770
Eiendom
Maratonveien 7C, 3224 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 42 Bnr. 523 Snr. 3 i Sandefjord kommune

Boligtype
Rekkehus

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 117 kvm, Bruksareal: 124 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1968

Tomt
Fellestomt 11211 kvm

Prisantydning
3 190 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Fenger Knut Grøn Takstdato: 13.09.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 81 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 83 120,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 273 120,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 280 770,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 500,- pr. mnd.

Kommunale avgifter
Kr. 10 250 pr. år

Eier
Ståle Opstad

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling ønsker velkommen til Maratonveien 7 C og et innholdsrikt rekkehus! Beliggende mot fellesområde, har man en stor hage - perfekt for lek & moro. Meget solrikt da denne også vender mot syd. Her er det plass til hele familien, med god planløsning over tre plan. Boligen er lekkert innredet og her kan man bare flytte rett inn. Parkett på gulv, ellers malte og tapserte vegger. 3 soverom og bad i 2.etg. I undertasjen finner man et lekkert flislagt bad, stor kjellerstue og boder med lagringsplass. Alt i alt en meget allsidig og fint rekkehus som passer de aller fleste.

Parkering
På felles oppstillingsplass.

Beliggenhet
Meget attraktiv beliggenhet i Bugården, rett i nærheten av velkjente Bugårdsparken. Dette området er alltid meget populært hos barnefamilier, mye pga. av alle fasilitetene som finnes i nærområdet. Barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole ligger alle i gangavstand slik at hente og bringe tjeneste for foreldrene blir minimal! I fritiden kan praktfulle Bugårdsparken som ligger vis a vis eiendommen benyttes og her finnes blant annet svømmehall, fotballbaner, tennishall, skøytebane og ikke minst andedammen med opplyst turvei. Flott lekeplass for boligene, med direkte tilgang fra terrassen. Dette er perfekt for småbarnsfamilier! For de som vil se på fotball, ligger nå Sandefjord Fotball stadion, komplett.no arena, rett i nærheten og vil huse mange spennende kamper! Anlegget inneholder også treningssenter, blomsterforretning, apotek og MENY dagligvareforretning. I det daglige liv er det verdt å nevne at det er kort vei til ukens innkjøp hos Coop eller Rema 1000/Meny Arena på Pindsle. Her er det også mange butikker med alt for hus og hjem med lange åpningstider. Dette er eiendommen for deg som ønsker å bo med nærhet til det meste! Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Tomt
Fellestomt, 11211 kvm
Fellestomt for Maratonveien 7-9-11-13.

Adkomst
Se kart.

Inneholder
Totalt primærrom: 117 kvm
Totalt bruksareal: 124 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Kjeller etasje:
P-rom 31 m²: Trapperom , Gang , Bad/vaskerom, Kjellerstue
S-rom 4 m²: Bod

Første etasje:
P-rom 44 m²: Vindfang , Gang , Trapperom , Kjøkken, Stue

Andre etasje:
P-rom 42 m²: Trapperom , Gang , Soverom , Bad, Soverom 2, Soverom 3
S-rom 42 m²: Kott

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Fenger Knut Grøn, datert 13.09.22. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Taktekkingen er av betongtakstein. Lakkert eller plastbelagt stål takrenner, nedløp og beslag. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning, skiftet 2006. Malt sist 2019.
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass i 1. etasje stue. Bygningen har PVC vinduer med 2- lags glass i 2 soverom mot nord. Bygningen har trevinduer med koblet glass i et soverom, kjøkkenvindu og kjellervindu. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Terrasse i treverk ca 23 m2 utenfor stuen og med trapp til hagen. Motorisert terrassemarkise med fjernkontroll. Enkel trapp i treverk uten rekkverk fra stuen til terrasse. Tomten er opparbeidet med singel på gårdsplass og hage med plen og hekk.

Boligen har fått følgende TG3: Innvendig > Innvendige trapper. Våtrom > Generell > Bad. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

Boligen har fått følgende TG2: Utvendig > Utvendige trapper. Utvendig > Taktekking. Utvendig > Nedløp og beslag. Utvendig > Veggkonstruksjon. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Utvendig > Vinduer. Utvendig > Vinduer - 3. Utvendig > Dører. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom. Innvendig > Overflater. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Innvendig > Radon. Innvendig > Pipe og ildsted. Innvendig > Rom Under Terreng. Innvendig > Innvendige dører. Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad. Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken. Tekniske installasjoner > Vannledninger. Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Tekniske installasjoner > Ventilasjon. Tomteforhold > Drenering. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. 

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 117 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 124 kvm

Standard
Innvendig er det gulv av laminat og lakkert gulvbord i et soverom. Vinylbelegg på bad oppe og fliser på bad i kjeller. Varmekabler i kjellerstue. Veggene har malt trepanel og malte plater. Innvendige tak har malte plater og trepanel. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har mursteins pipe og vedovn. Fuktkontroll på murvegger uten å registrere fukt over grenseverdier. Boligen har malt tretrapp. Innvendig har boligen malte glatte dører og noen profilerte dører.

Eldre baderom 2. etasje med vinylbelegg i hulkil og fliser på vegg. Innredet med toalett, servantskap og dusjkabinett. Kun naturlig ventilasjon. ingen gulvvarme, men varmeovn over dør. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen..
Nytt baderom i kjeller med flislagt gulv med sokkelfliser og varmekabler. Baderomsplater på vegger. Innredet med dusjkabinett, toalett, servantskap og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Taket har malt panel. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Det er naturlig ventilering. Hulltaking er ikke foretatt for baderom er totalrehabilitert 2021, og er under 5 år. Det er ingen avvik fra grenseverdier ved søk med fuktkontroll.

Eldre kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplaten av laminat. Plass for komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) til nytt bad. De er besiktiget i rørskap. For øvrig trolig kobberrør med pålastkappe. Det er avløpsrør av plast. Eldre rør i fellesareal. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca 200 liter. 50A hovedsikring og 13 kurser, alle med automatsikringer. Håndslokkeapparat og røykvarslere.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.
Ingen hvitevarer medfølger boligen. Det kan være fastmonterte ting som ikke medfølger, men som eies av leietaker.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av boligene i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 «Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998». Siden tiltaket er fra før dette, betyr det at tiltaket er lovlig uten ferdigattest. Det understrekes imidlertid at boligens utforming per i dag ikke er i samsvar med siste godkjente tegninger hos kommunen. Kjeller er innredet i senere tid. Søknad om bruksendring/godkjenning av boligen i tråd med dagens utforming/bruk skjer for kjøpers regning og risiko.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Peis.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Det foreligger avvik på adressen:
16.04.2018 Avvik: Adkomst til loft er ikke god nok:
Må ha loftsluke m/trapp for å komme opp på loftet
16.04.2018 Avvik: Skorstein er kledd inn:
Strietapet på en side i 1 og 2 etg.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Kr. 10 250 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 500,- pr.mnd.

Faste løpende kostnader
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 15.000 kWh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på kr .
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
IF Polisenummer: 3006370

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 673 248,- Som sekundærbolig Kr. 2 423 693,-

Sameie
Eierseksjonssameiet er kun enkelt organisert. Det foreligger ikke vedtekter, husordensregler, årsregnskap eller annet iht. eierseksjonsloven, og eiendomsmegler kan således ikke fremlegge dette.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

967/3394-1/29  Erklæring/avtale  
22.08.1967 
RETT FOR KOMMUNEN TIL Å KJØPE UBEBYGGET GRUNN TIL KOMMUNALT
ELLER ANNET OFFENTLIG BRUK
Gjelder denne registerenheten med flere

1967/3394-2/29  Erklæring/avtale  
22.08.1967 
BESTEMMELSER OM VANN OG KLOAKKLEDNINGER M.V
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/1990-3/29  Erklæring/avtale  
11.03.1986 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 5,000
MED PRIORITET ETTER 90% AV VERDITAKST

Gjelder denne registerenheten med flere
Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til bolig. i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.
 
Sandefjord kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.
Området var tidligere regulert i en eldre reguleringsplan, men kommunen har nylig vedtatt å oppheve denne. Dette medfører at det er kommuneplanens bestemmelser som er gjeldende for området. Kommuneplanen med tilhørende bestemmelser kan lastes ned fra kartløsningen på kommunens hjemmeside. Det er varslet reguelringsstart for å etablere gang-/ sykkelvei langs Krokemoveien fra Sportsveien til Ringveien. Strekningen er på ca. 1,2 km, og det må påregnes eiendomsinngrep i tilgrensende eiendommer langs veien. Sanering av avkjørsler vil også bli vurdert.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 81 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 83 120,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 273 120,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 280 770,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.1 000)
Markedspakke 1 (Kr.15 900)
Oppgjør (Kr.5 950)
Provisjon (Kr.40 000)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.480)
Sosiale medier - facebook, instagram (Kr.4 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.14 453,40)
Tilrettelegging (Kr.9 000)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 983)
Totalt kr. (Kr.95 646,40)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
87-22-0214

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef Paal Hegdahl

Saksbehandlere
Paal Hegdahl
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler | Salgs- og markedssjef
Mob: 97 15 51 87 / E-post: ph@eie.no

Emilie Sanne
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 97 46 83 82 / E-post: esa@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Maratonveien 7C
For mer om objektet
Maratonveien 7C

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: