Bilde 1 av Sprintveien 15FBilde 2 av Sprintveien 15F
Digital salgsoppgave
Sprintveien 15F

3223 Sandefjord • Sandefjord kommune

Prisantydning

kr 2 790 000

Fellesgjeld: kr 423 663Omkostninger: kr 8 010Totalpris: kr 3 221 673
Innvendig oppussing må påregnes - enderekkehus - Utvendig er det bl.a. ny kledning og vinduer. Nyere garasje.
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
96 m²
Bruksareal (BRA)
141 m²
Fellesutgifter
kr 4 384 / Mnd
Prisantydning
kr 2 790 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 423 663
Totalpris
kr 3 221 673
Fellesformue
kr 406 914
Byggeår
1971
Tomt
Fellestomt 7039 m²
Oppdragsnummer
87220111
card-default

Trine Sanne

Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig
Les om Trine
Visninger
Torsdag 06. okt.
16:30 - 17:15
Meld deg på visning
Prisantydningkr 2 790 000,-
Fellesgjeldkr 423 663,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
  
Totalpris kr 3 221 673
Eiendom
Sprintveien 15F, 3223 Sandefjord

Matrikkel
Andelsnr. 6 Orgnr. 953416883 i Sandefjord kommune

Boligtype
Rekkehus

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 141 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1971

Tomt
Fellestomt 7039 m²

Prisantydning
2 790 000

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Anticimex Sørøst
Rapportdato: 13.09.22 15:34
Type rapport: Tilstandsrapport

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 423 663,- pr. 31.12.21 14:41
Andel fellesformue: kr. 406 914,- iht. fjorårets likningsoppgave

Felleskostnad
Kr. 4 384,- pr. mnd

Eier
Reidar Solberg

Parkering
Nyere garasje i rekke. Plass til flere biler i felles gårdsplass.

Beliggenhet
EIE Eiendomsmegling ønsker velkommen til rekkehus i Sprintveien!

Meget attraktiv beliggenhet i Bugården, rett i nærheten av velkjente Bugårdsparken. Dette området er alltid meget populært hos barnefamilier, mye pga. av alle fasilitetene som finnes i nærområdet. Barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole ligger alle i gangavstand slik at hente og bringe tjeneste for foreldrene blir minimal!

I fritiden kan praktfulle Bugårdsparken som ligger vis a vis eiendommen benyttes og her finnes blant annet svømmehall, fotballbaner, tennishall, skøytebane og ikke minst andedammen med opplyst turvei. Flott lekeplass for boligene, Dette er perfekt for småbarnsfamilier!  Komplett.no Arena på Pindsle er stadion til Sandefjord Fotball, og anlegget inneholder også treningssenter, blomsterforretning, apotek og MENY dagligvareforretning. I det daglige liv er det verdt å nevne at det er kort vei til ukens innkjøp hos Coop eller Rema 1000/Meny Arena på Pindsle. Her er det også mange butikker med alt for hus og hjem med lange åpningstider. Dette er boligen for deg som ønsker å bo med nærhet til det meste!

Tomt
Fellestomt, 7039 m².
Tomten er et fellesareal som tilhører borettslaget, og kan som utgangspunkt benyttes av alle beboere. Normalt sett vil kjøper allikevel kunne disponere det arealet som naturlig tilfaller boligen. Avtalen følger av dagens praksis og kan ikke dokumenteres.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Krokemoa barneskole og Bugården ungdomsskole. Flere barnehager i området.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.

Inneholder
Totalt primærrom: 96 kvm
Totalt bruksareal: 141 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Første etasje
P-rom 48 m²: Entrè, gang, kjøkken og stue.

Andre etasje
P-rom 48m²: Gang, bad, separat wc og 3 soverom.

Kjeller
S-rom 45 m²: Gang, uinnredet kjellerrom, vaskerom og 2 boder.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex Sørøst, datert 13.09.22 15:34. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Borettslagsleilighet i rekkehus tilhørende Nybo Borettslag beliggende på Nygård i Sandefjord Kommune. Borettslaget består av 30 andeler og har
felles tomteareal opparbeidet med blant annet gruset innkjøring og gårdsplass, frittstående garasjeanlegg, plenarealer og diverse beplantning.
Rekkehus over to etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong/ murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og
etasjeskiller i hovedsak av trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende trekledning. Tak med saltakform av trekonstruksjoner
tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert ytterdør i tre fra 1989. Vinduer i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra
1999 (kjeller). Vinduer i 3-lags glass med karmer/rammer av tre utvending bestått med metall fra 2022 (øvrige etasjer). Oppvarming med elektrisitet
og vedfyring. Naturlig ventilasjon via lufteluker i vegger.

Boligen har fått følgende TG3: Skorstein/pipe, skjevhetsmåling i etasjeskille i 1. etasje og brannskille.
Boligen har fått følgende TG2: Bad i 2. etasje, vannrør på kjøkken, separat wc bl.a. pga alder, overflater gulv, innvendige trapper, vannrør og elektrisk anlegg.

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Familievennlig enderekkehus som trenger en hjelpende hånd.
Leiligheten ansees som oppussingsobjekt innvendig. Det understrekes at det er ny kledning, nye vinduer og terrassedører, samt at balkong er utvidet i 2022.

Kjøkkeninnredning med profilerte fronter opplyst til å være fra midten av 1990 tallet. Benkeplate med laminert overflate. Nedfelt oppvaskkum med ett
-greps armatur. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakt under overskap. Komfyr med platetopp og ventilator i
overskap. Kjøleskap med frysedel. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. Gulvflate belagt med laminat. Veggflater med tapet. Himling med
takplater.

Baderom fra byggeår. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Veggflater med våtromsplater. Himling med panel. Oppvarming med stråleovn. Vegghengt
servantskap med slette fronter. Benkeplate med laminert overflate. Nedfelt servant med ett-greps armatur. Speil skap og overlys med stikkontakt på
vegg over servant. Badekar med veggmontert dusjbatteri tilkoblet hånddusj og tappekran. Lufteluke på yttervegg. Vannrør av kobber.

Toalettrom fra byggeår. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Veggflater med malte plater. Himling med panel. Vegghengt servant med to-greps armatur.
Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast.

Øvrige rom i 1. etasje: Gulvflater belagt med laminat, gulvbelegg og 3-stavs parkett. Veggflater med panel og malt strietapet. Himlingsflater med takplater. Slette innerdører. Garderobeskap i gang. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Naturlig ventilasjon via lufteluke i vegg kombinert med mekanisk avtrekk fra kjøkken.

Øvrige rom i 2. etasje: Gulvflater belagt med gulvbelegg. Veggflater med malt strietapet og tapet. Himlingsflater med panel. Slette innerdører. Garderobeskap på soverommene og i gang. Oppvarming med elektrisitet. Naturlig ventilasjon via lufteluker i vegger.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert mars 1973. Byggetegninger fra kommunen samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av attesten, samt byggetegninger kan fås ved henvendelse hos megler.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen. Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Ved og elektrisk oppvarming. Feier opplyser at det ikke har vært utført tilsyn av pipe/ildsted av nyere dato. Kjøper overtar ansvar for dette.
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Faste løpende kostnader
Fellesutgiftene utgjør kr. 4 384,- pr. mnd og inkluderer: Forretningsførsel, kommunale avgifter, tv, internett, forsikring og vedlikehold av bygning, strøm til fellesarealer,  brøyting, betjening av fellesgjeld,

Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:
Avdrag kr 819, renter kr 918,-, felleskostnader drift kr 2.647,-.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene. Siste renteendring opp til 3,15 % er ikke medregnet i oppgitte fellesutgifter.

Selger informerer om at strøm til garasjene samt utelys ved gjesteparkering i Sprintveien 15 (kun denne rekka), inngår i strømfaktura for denne leiligheten. Beløpet blir avregnet av USBL en gang pr. år (slik at penger tilbakebetales).

Eiendommen selges ikke av eier, og megler har derfor ikke motatt opplysninger om faste løpende kostnader for eiendommen. Nye eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:
Kostnader knyttet til strømforbruk og nettleie.
Eventuelle ekstra kostnader knyttet til kabel-tv og internett.

Utgiftene vil variere etter den til enhver tid eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Boligselskapet har en total gjeld på kr. 12 709 891 pr. 31.12.21 14:41.
Andel fellesgjeld er kr. 423 663 pr. 31.12.21 14:41.
Andel fellesformue er kr. 406 914,- iht. fjorårets likningsoppgave.

Borettslagets lån har følgende betingelser:
Restgjeld totalt: kr 12.624.741,-.
Lånevilkår:  3,15 % p.a. (pr. september 2022). Høyere rente må påregnes.
Siste termin: 30.06.2051.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret av boligselskapets fellespolise i If Skadeforsikring med polisenummer: SP561451

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2020:

Som primærbolig kr. 673 248,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.

Som sekundærbolig kr. 2 423 693,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Borettslag
Nybo borettslag, Orgnr: 953416883
Forretningsfører: USBL Sandefjord
Styreleder i boligselskapet er: Stig Lindgaard
Borettslaget består av 30 leiligheter.
Dyrehold: Hund og katt kan ikke anskaffes uten samtykke fra naboer i rekkehuset samt styret tillatelse.
Dugnad, plenklipping og måking må påregnes
Foretatte oppgraderinger 2022: Rehabilitering av fasader (ny kledning, balkonger utvidet, nye vinduer og balkongdører).

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kun fysiske personer kan være andelseiere, og ingen kan eie mer enn én andel.

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.

Borettslagets regnskap, vedtekter, protokoll m.v. kan fås ved henvendelse hos megler. Ordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for boligbyggelagets medlemmer og denne utlyses etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Diverse
I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig.

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Foruten om andel fellesgjeld, overdras andelen fri for pengeheftelser. Iht. burettslagslova § 5-20 har borettslaget legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G.

Det er tinglyst 1 servitutter på borettslagets eiendom:
Dnr. 6415, tgl. 04.12.1969 - bestemmels om rett for kommunen til å vedlikeholde og legge vann- og kloakkledninger. I tillegg har kommunen rett til å kjøpe ubebygget grunn.

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål. Det gjøres oppmerksom på at det er krav om forsvarlige radonverdier ved utleie.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til bolig, grøntstruktur og krav vedrørende infrastruktur (kommunen opplyser at det er fjernvarme/sykkel og gangvei) i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.

Det er varslet reguleringsstart for å etablere gang-/sykkelvei langs Krokemoveien fra Sportsveien til Ringveien. Strekningen er på ca. 1,2 km, og det må påregnes eiendomsinngrep i tilgrensende eiendommer langs veien. Sanering av avkjørsler vil også bli vurdert.


Kopi av situasjonskart og kart for kommuneplanen er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtakelse etter avtale med selger. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 790 000,- (Prisantydning)
kr 423 663,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 213 663,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 214 823,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 221 673,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (forutsatt salgssum: 0,-) (Kr.35 000)
Oppgjør (Kr.5 950)
Tilrettelegging (Kr.15 000)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)
Visningshonorar (Kr.990)
Sosiale medier - facebook, instagram (Kr.4 900)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 115)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 274)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 983)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.1 000)
Look (Kr.5 900)
Markedspakke 1 (Kr.15 900)
Totalt kr. (Kr.99 472)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
87-22-0111

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
EIE Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig Trine Sanne

Saksbehandlere
Trine Sanne
EIE Sandefjord
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig
Mob: 90 11 64 42 / E-post: ts@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Sprintveien 15F
For mer om objektet
Sprintveien 15F

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: