Bilde 1 av Dølebakken 14B Bilde 2 av Dølebakken 14B
Digital salgsoppgave
Dølebakken 14B

3215 Sandefjord • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

BUD INNKOMMET - Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig med påbygget kjøkken. Flotte uteplasser. Garasje.
Vis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
118 m²
Bruksareal (BRA)
168 m²
Bruttoareal (BTA)
185 m²
Kommunale avgifter
kr 781 / Mnd
Prisantydning
kr 3 200 000
Omkostninger
kr 89 020
Totalpris
kr 3 289 020
Byggeår
1987
Tomt
Eiet tomt 407 m²
Oppdragsnummer
87200186
card-default

Trine Sanne

Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig
Les om Trine
Prisantydning kr 3 200 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt) kr 12 650,-
Pantattest kjøper kr 200,-
Tingl.gebyr pantedokument kr 585,-
Tingl.gebyr skjøte kr 585,-
Dokumentavgift kr 75 000,-
   
Totalpris kr 3 289 020
Eiendom
Dølebakken 14B, 3215 Sandefjord

Matrikkel
Gnr. 43 bnr. 697 i Sandefjord kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 168 kvm, Bruttoareal: 185 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1987

Tomt
Eiet tomt 407 m²

Prisantydning
3 200 000

Totalpris inkl. omkostninger
3 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
75 000,- (Dokumentavgift)

89 020,- (Omkostninger totalt)

3 289 020,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 9 363,75 pr. år

Parkering
1 garasjeplass samt biloppstillingsplass på felles tomt med naboen.

Eier
Beate Kiste Torgersen William Langli Torgersen

Beliggenhet
Boligen vi har til salgs ligger så og si i sentrum. Beliggende i 2. rekke fra selve Dølebakken, slik at du ligger skjermet for trafikken. Lunt og hyggelig med flere uteplasser. Liten lekestue og drivhus i hagen medfølger.

Sandefjord sentrum kan by på et rikt utvalg butikker, samt gode shoppingmuligheter på Hvaltorvet kjøpesenter. Midt i sentrumskjernen ligger Byparken med yrende liv, arrangementer og marked gjennom sommeren. Syd i sentrum ligger også byens grønne lunge - Badeparken som er et mye brukt rekreasjonsområde for alle sentrums beboere. Dersom utelivet frister kan brygga skilte med flere populære utesteder, eller kanskje er den rolige atmosfæren på Draaben Kulturbar med livemusikk noe som passer deg bedre? Brygga er også godt utrustet med rastauranter - vi nevner Pir4 pizzarestaurant, La Scala for de som liker italiensk mat og Geir Scheie på Brygga 11 som kan tilby nydelig sjømat! Til daglig kan ukens innkjøp gjøres i en av sentrums mange dagligvareforretninger, f.eks. Kiwi Museumsgata som ligger like i nærheten.

Bebyggelse
Boligen ligger i et område med eldre og nyere eneboliger og leiligheter.

Tomt
Eiet tomt, 407 m²
Felles tomt for sameiet på ca 400 kvm. hvor man eier halvparten. 207 kvm tilhører kun denne boligen.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Totalt primærrom: 118 kvm
Totalt bruksareal: 168 kvm

Arealene fordeler seg som følger:
Første etasje
P-rom 50 kvm: Entrè, toalettrom, mellomgang, kjøkken og stue.

Andre etasje
P-rom 35 kvm: Gang, dusjbad og 3 soverom.

Kjeller
P-rom 33 kvm: Gang, vaskerom og innredet rom.
S-rom 16 kvm: 1 innvendig og 1 utvendig bod.

Garasje
S-rom 34 kvm: Halvpart av dobbelt garasje samt innredet loft i garasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Målbart areal betyr nødvendigvis ikke at arealene er godkjent hos bygningsmyndighetene, ettersom at kravene i byggeforskriften ikke er sammenfallende med kravene i retningslinjene. Det derfor kan forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal, og hva som er godkjent for varig opphold. Definisjon av rommene i rapporten gjøres følgelig ut ifra dagens faktiske bruk, uavhengig av om de er godkjent hos kommunen for varig opphold. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift eller mangle godkjenning i kommunen for den aktuelle bruken.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport datert 15.10.20 utført av Einar Schau. Følgende er hentet fra rapportens konklusjon:

Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder. Bygget er fundamentert mot underlag av løsmasser fra marin avsetning med grunnmurer av blokker med fuktsikring/drenering fra byggeår. Synlig saltutslag på delevegg mot nabo - forventes å være årsak i noe fukttrykk mot senter av kjellergulv underfra. I grovkjeller under tilbygget kjøkken registreres forholdsvis høy fuktighetsgrad - antagelig grunnet vann i trappeløp. Råteskader i sidevang for trapp. Yttervegger med 10cm isolasjon og kledning av type liggende, dobbelfalset trepanel som oppgis å være sist gang overflatebehandlet/malt i 2020. Vinduer og terrassedør skiftet i 2015. Det er benyttet fabrikkmalt rammeverk med tolags isolerglass. Utvendige, løse sprosser. Minimal slitasjegrad. Takkonstruksjon/loft bør luftes bedre - det registreres svertesopp oppunder undertaksbord tilgjengelig fra loft.
Boligens tak er tekket med betongtakstein fra byggeår - restlevetid er å forvente. 19kvm stor terrasseplatting nybygget av fagmann utenfor stue. Deler av arealet er takoverbygget med sperretak og gjennomskinnelige plastplater - helt og pent.

Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2009-Ny kjøkkeninnredning og integrerte hvitevarer (ny stekeovn, nyere platetopp, samt eldre oppvaskmaskin)
2009-Bad 2.etg renovert (grunnarbeider av fagmann, flislegging og membran som egeninnsats)
2009-Montert vegghengt toalett i 1.etg
2013-Ny 200liter varmtvannstank
2015-Ny veranda med takoverbygg
2015-Nye vinduer og ny terrassedør
2020-Kledning malt (ikke vegg på terrasse under tak)
2020-Ny gipshimling i deler av 1.etg
2020-Nytt heltre eikegulv i 1.etg
2020-Oppgradert deler av el.anlegg i 1.etg.
2020-Ny benkeplate, innredning og servant på bad
Tilstandsapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på (TG 3) herunder: ILDSTED: Fyringsforbud for ildsted i kjeller - grunnet sprekk i glass
ROM UNDER TERRENG: I grovkjeller under tilbygget kjøkken registreres forholdsvis høy fuktighetsgrad - antagelig grunnet vann i trappeløp. Råteskader i sidevang for trapp. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises til vedlagte tilstandsrapport, samt selgers egenerklæring. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. For eventuelle bygningstekniske spørsmål kan takstmann kontaktes.

Standard
De innvendige overflater består av enstavs eikeplank på gulv, vegger av plater og panel, samt en kombinasjon av malte plater og trepanel i
himlinger. Gipshimling og eikegulv 1.etg nytt i 2020.

Kjøkken med innredning fra 2009. Integrerte hvitevarer - nyere platetopp og stekeovn, eldre oppvaskmaskin. Noe slitasjemerker, blant annet på benkeplate som kan slipes, for øvrig god brukstilstand. Vaskerom i kjeller i opprinnelig stand fra byggeår. Ingen membranløsning på gulv - dette må hensynstas ved bruk. Som våtrom er den forventede levetid utgått, men det skal presiseres at som vaskerom er det lite som tilsier at rommet ikke ivaretar sin funksjon og ikke vil gjøre dette i ytterligere tid. Rommet er ikke bygget som et våtrom.
Dusjbad i boligens 2.etg opplyses å være sist gang oppusset i 2009. Selger opplyser at gulvstøp med varmekabel er gjort av fagmann, øvrige som egeninnsats. Bruk av lukket dusjkabinett beskytter rommet mot unødig fuktbelastning. Enkelte detaljer viser utførelse av ufaglært, men jevnt over OK.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest, men midlertidig brukstillatelse var gitt 17.06.1987 på følgende vilkår: Sikring av verandadør, montering av røykvarsler, feieluke loft/stigetrinn på tak samt bygging av garasje. Selger innestår for at disse vilkårene er oppfylt.

Boligen er påbygget etter at midlertidtidig brukstillatelse er gitt og vedtak til dette er gjort av Sandefjord kommune den 16.06.1995. Kjeller er innredet etter at boligen ble tatt i bruk. Anmodning om ferdigattest skjer for kjøpers regning og risiko, men vil ikke utstedes for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning, samt eventuell oppfølging fra kommunen sin side. Kopi av brukstillatelsen, samt byggetegninger kan fås ved henvendelse hos megler.

Oppvarming
Ved og elektrisk.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Feier har gitt følgende kommentar: Ildsted i kjeller er defekt. Glass i dør har sprukket. Kjøper overtar ansvar for dette.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Kr. 9 363,75 pr. år

Faste løpende kostnader
I tillegg må nye eier belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter:
Et stipulert strømforbruk på 25575 kwh pr. år.
Årlig forsikringspremie på kr 2.874,- pr. år.
Boligen er tilknyttet  Sandefjord Bredbånd som leverandør av kabel-tv og internett, og koster kr. 1.318,- pr.mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers bruk av eiendommen. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er per idag forsikret i Tryg med polisenummer: 7168646

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 657 181,- Som sekundærbolig Kr. 2 365 851,-

Tekniske installasjoner:
Kartell Bloom lampe over kjøkkenbordet medfølger ikke i handelen.
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie. Selger opplyser at Norsk Radonrådgivning har gjennomført måling og at den målte verdien var 40 bb (dokumentasjon kan fremlegges av selger).

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 1 servitutt på eiendommen: Dbnr. 6084, tinglyst 19.08.1987, hvor gnr. 43, bnr. 698 (den andre halvparten av tomannsboligen) har rett til adkomst over denne tomten.

Servitutten vil følge eiendommen og kopi av disse kan fås ved henvendelse til megler. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle oppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Gnr. 43, bnr. 686 eies i sameie med gnr. 43, bnr. 698 med en halvpart på hver.
Det er på eiendommen tinglyst flere heftelser i medeiers ideelle halvpart. Disse vil ikke ha betydning for nye eier.

Utleie
Boligen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Kommunen har planer om å fornye hovedledningene. Da kan det forekomme pålegg om separering av spillvann og overvann.

Regulering
Eiendommen er uregulert, og ligger i et område som er avsatt til bolig i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.
I gjeldende kommuneplan er det vist hensynssone «ras og skredfare, kvikkleire» over eiendommen. Det må påregnes krav om geotekniske undersøkelser før iverksetting av byggetiltak i disse områdene, jf. kommuneplanbestemmelse 5.1.2.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
ALLE OPPDRAG
Overtagelse etter avtale med selger. Antall nøkkelsett ved tiltredelse kan variere, og kjøper må selv besørge eventuelle nye nøkler.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
75 000,- (Dokumentavgift)

89 020,- (Omkostninger totalt)

3 289 020,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 10 000,-
Avtalt fast pris : 30 000,-
Inklusiv mva
Visningshonorar kr. 990,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

(I tillegg blir selger belastet for utlegg, samt grunn- og markedspakke.)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
87-20-0186

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:
Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.

Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
Eie Sandefjord
Org. nr:919667168
Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord
Tlf: 33 47 30 00, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig Trine Sanne

Saksbehandlere
Trine Sanne
Eie Sandefjord
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig
Mob: 90 11 64 42 / E-post: ts@eie.no


Eie Sandefjord

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.