Bilde 1 av Giletoppen 19BBilde 2 av Giletoppen 19B
Digital salgsoppgave
Giletoppen 19B

3159 Melsomvik • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

BUD AKSEPTERT - VISNING AVLYST! Halvpart tomannsbolig med god standard! 3 soverom! Vestvent terrasse. Flytt rett inn!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
4
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
82 m²
Bruksareal (BRA)
87 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
28 m²
Fellesutgifter
kr 500 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 1 034 / Mnd
Prisantydning
kr 3 275 000
Omkostninger
kr 92 360
Totalpris
kr 3 367 360
Byggeår
2009
Tomt
Fellestomt 1653 m²
Oppdragsnummer
87240043
card-default

Jørn Richard Andersen

Daglig leder | Eiendomsmegler
Les om Jørn
Prisantydningkr 3 275 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 81 870,-
  
Totalpris kr 3 367 360
Eiendom
Giletoppen 19B, 3159 Melsomvik

Matrikkel
Gnr. 412 Bnr. 57 Snr. 4 i Sandefjord kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 87 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 82 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 5 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 28 kvm

Areal
Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 87 kvm, BRA-i: 82 kvm , BRA-e: 5 kvm , TBA: 28 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
2009

Tomt
Fellestomt 1653 m²

Prisantydning
kr 3 275 000,-

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Anticimex AS Sandefjord
Rapportdato: 21.03.24
Type rapport: Tilstandsrapport

Felleskostnad
Kr. 500,- pr. mnd

Eier
Emil Riksfjord Vedvik

Beskrivelse
Lys og tiltalende 4-roms halvpart tomannsbolig med god standard og funksjonell planløsning. Stor solrik og usjenert terrasse mot syd/vest. Flott utsikt til naturskjønne omgivelser. Godt førsteinntrykk med romslig entré med stor praktisk garderobeskap. Tre pene soverom, to av dem med garderobeskap. Fin åpen og moderne kjøkkenløsning mot stue med skrå himling som gir mye lys og god romfølelse. Gjennomgående lyst og pent innredet - oppgradert i 2022. Varmepumpe av typen Mitsubishi i stue, montert i 2020. Flislagt bad- og vaskerom med gulvvarme. Praktisk utebod. Stor felles parkeringsplass m/ god plass til gjester.

Svært barnevennlig i ende av blindvei. Her bor du godt tilbaketrukket fra støy, men allikevel svært sentralt. Kort vei til skole, barnehage, butikker, turområder, sjø etc. Golfbane som "nærmeste nabo".

Parkering
Asfaltert biloppstillingsplass. 2 parkeringsplasser følger med leilighet. Forøvrig romslig parkering for gjester.

Beliggenhet
Eiendommen har nærhet til barnehager, barneskole og offentlig kommunikasjon, samt kort vei til fotballbane, idrettshall og treningssenter. Det er kun en kort biltur til Stokke sentrum og Tønsberg. For golfentusiaster er beliggenheten upåklagelig da boligen har umiddelbar nærhet til Vestfold golfbane med både 18-hulls bane og 9-hulls bane. Vinterstid kjøres det opp skiløype på golfbanen, og det er ca. 2 km til lysløyper på Vear. For øvrig har eiendommen nærhet til lekeplass og fotballbane. Kun 2 km til Melsomvik med brygge, båthavn og rekreasjonsområder. Her finnes også sjarmerende bebyggelse i smale gater, sandstrender og glattskurte svaberg.

Tomt
Fellestomt, 1653 m². Utearealene/tomten er seksjonert.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.
Megler oppfordrer interessenter til å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex AS Sandefjord, datert 21.03.24. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

"Horisontaldelt tomannsbolig beliggende i Melsomvik i Sandefjord kommune. Felles uteområder med asfaltert gårdsplass, plenarealer og diverse beplantning. Adkomst til boligen via utvendig trapp og overbygget inngangsparti.

Boligen er oppført på støpt gulv mot grunn. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Utvendige fasader med liggende trekledning. Tak med pulttaksform tekket med takpapp. Vinduer i 2-lags glass fra byggeår. Entredør med glassfelt fra byggeår. Slett boddør i 1.etasje fra byggeår. Elektrisk oppvarming. Naturlig ventilasjon.

Boligen ligger i bygningens 2.etasje og inneholder følgende: Entre, gang, stue, kjøkken, bad, kontor, bod og to soverom. Bod i 1.etasje."

Boligen har stedvis fått følgende TG2:
- Våtrom - Bad
- Tekniske anlegg, VVS anlegg
- Radon
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
- Fasader ink. kledning
- Dører
- Beslag, renner, nedløp og snøfangere
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer)

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Horisontaldelt tomannsbolig beliggende i Melsomvik i Sandefjord kommune. Felles uteområder med asfaltert gårdsplass, plenarealer og diverse beplantning. Adkomst til boligen via utvendig trapp og overbygget inngangsparti.

Boligen er oppført på støpt gulv mot grunn. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Utvendige fasader med liggende trekledning. Tak med pulttaksform tekket med takpapp. Vinduer i 2-lags glass fra byggeår. Entredør med glassfelt fra byggeår. Slett boddør i 1.etasje fra byggeår. Elektrisk oppvarming. Naturlig ventilasjon.

Boligen ligger i bygningens 2.etasje og inneholder følgende: Entre, gang, stue, kjøkken, bad, kontor, bod og to soverom. Bod i 1.etasje.

- Kjøkken -
Kjøkken fra byggeår med åpen løsning mot stue. Innredning med profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedfelt platetopp og oppvaskkum i metall med ett-greps blandebatteri. Nisje for stekeovn og oppvaskmaskin. Frittståede kjøleskap. Avtrekksvifte i overskap. Synlige vannrør av typen rør i rør og avløpsrør i plastmateriale. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen.

- Bad- og vaskerom -
Bad fra byggeår. Gulv med gulvvarme belagt med flis. Vegger med baderomsplater. Himling med takplater og downlights. Gulvstående toalett.  Gulvstående servantskap med heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Overskap med speil og lys. Dusjkabinett med to-greps blandebatteri og hånddusj. Opplegg for vaskemaskin. Synlige vannrør i armert flexirør og avløpsrør i plastmateriale. Mekanisk avtrekk.

- Øvrige rom -
Tre pene soverom med garderobeskap. Det er lagt nye gulv i hele leiligheten og malt de fleste rom i 2022. Gulv med laminat. Vegger med panelplater. Himling med panel og takplater. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon. Garderobeskap i entre og på soverom.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 23.05.2012 som omhandler Giletoppen 19 A/B - tomannsbolig.
Byggetegninger fra kommunen datert 04.12.08 samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.

Oppvarming
Varmepumpe. Elektrisk oppvarming med varme i gulv på bad, ellers panelovner.
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 12 406 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over tolv terminer p.a. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Fellesutgiftene utgjør kr. 500,- pr. mnd og inkluderer: Vedlikehold og strøm til pumpestasjonen. Overskuddet går til sparing og evt. ny pumpe.

Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene. Forretningsfører har ikke opplyst at det foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i IF forsikring[

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:

Som primærbolig kr. 664 024,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.

Som sekundærbolig kr. 2 523 292,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Sameie
Sameiet består av 6 seksjoner og den aktuelle seksjonen har sameiebrøk 85/471.
Utearealene/tomten er seksjonert.

Sameiets vedtekter og seksjoneringstegninger ligger vedlagt salgsoppgaven.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Tekniske installasjoner
Synlige vannrør av typen rør i rør og avløpsrør i plastmaterale fra byggeår. Fordelerskap for rør i rør montert på bad. Hovedstoppekran montert i fordelerskap. Varmtvannsbereder av typen Høiax på 120 liter fra byggeår montert i kjøkkenskap. Varmepumpe av typen Mitsubishi i stue, montert i 2020.

Diverse
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Energiattest
- Ledningskart
- Kommuneplankart
- Reguleringsplankart m/bestemmelser
- Vedtekter
- Seksjoneringstegninger

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Seksjonen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av seksjonen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier. Det gjøres allikevel oppmerksom på at kortidsutleie av hele seksjonen i mer enn 90 døgn per år allikevel ikke er lov iht. eierseksjonsloven. Leietaker må følge ordensregler og vedtekter på lik linje som eier. Utleie skal meldes styret for registrering.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknytning til privat spillvannspumpe eiet av sameiet, som er koblet til det kommunale. Eier/sameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boliger og friområde iht. reguleringsplan Gile, datert 27.03.2006. For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligbebyggelse, hensyn friluft, gul støysone og ras- og skredfare i kommuneplanens arealdel, datert 21.09.2023.

Eiendommen ligger innenfor et område som ligger under marin grense, i likhet med de fleste andre eiendommer i Sandefjord kommune og Østlandet generelt. Ved utbygging/endringer på eiendommen, kan det være behov for nærmere grunnundersøkelser. I gjeldende kommuneplan er disse områdene merket med en egen hensynssone, hvor faren for områdeskred ved endringer og tiltak skal vurderes i henhold til krav i pbl. § 28-1 og TEK17 § 7-3 med veiledning, herunder NVEs veileder 1/2019. Det henvises til kommunen for ytterligere informasjon.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.

Overtagelse
Etter avtale. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 3 275 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 81 870,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 83 110,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 358 110,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 367 360,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning. Det tas forbehold om endring i offentlige gebyr.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 9 900,-
Provisjon : 1,00%
35 000 Minimum
Inklusiv mva
Visningshonorar kr. 990,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

(Avtalt kunderabatt tilrettelegging kr. -5 100,-)

I tillegg blir selger belastet for utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
87-24-0043

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern

Avdeling
EIE Sandefjord

Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
NO 919667168 MVA

Ansvarlig megler
Tomas Vedvik
Eiendomsmegler

Saksbehandlere
Tomas Vedvik
dir.tlf: 33 48 22 08
e-post: tv@eie.no

Jørn Richard Andersen
dir.tlf: 33 48 22 01
e-post: jra@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Giletoppen 19B
For mer om objektet
Giletoppen 19B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: