Bilde 1 av Solvangveien 10BBilde 2 av Solvangveien 10B
Digital salgsoppgave
Solvangveien 10B

3158 Andebu • Sandefjord kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Pent oppusset halvpart av tomannsbolig med stor, solrik hage og terrasse. Meget barnevennlig. Rask overtagelse!
Vis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
2
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
92 m²
Bruksareal (BRA)
95 m²
Kommunale avgifter
kr 852 / Mnd
Prisantydning
kr 2 990 000
Omkostninger
kr 89 270
Totalpris
kr 3 079 270
Byggeår
1996
Tomt
Festet fellestomt 2102 m²
Oppdragsnummer
88220036
Prisantydningkr 2 990 000,-
Transport av festekr 1 500,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Dokumentavgiftkr 78 750,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
  
Totalpris kr 3 079 270
Eiendom
Solvangveien 10B, 3158 Andebu

Matrikkel
Gnr. 213 Bnr. 34 Snr. 2 i Sandefjord kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 95 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1996

Tomt
Festet fellestomt 2102 kvm

Prisantydning
2 990 000

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Anticimex AS Sandefjord
Rapportdato: 30.05.22
Type rapport: Tilstandsrapport

Eier
Isabell Bjørløw Thorberg

Beskrivelse
Lys og tiltalende halvpart av vertikaldelt tomannsbolig over to plan, beliggende sydvestvendt i en liten, privat blindvei. Boligen har en omkransende solrik hage med hekk langs ytterkant. Fine uteplasser mot sydvest og nordøst gir gode solforhold hele dagen. Det kan parkeres to biler på egen biloppstillingsplass.

Innvendig er de fleste overflatene nylig malt. Fargevalget er smakfullt og delikat. Du får et praktisk, noe oppgradert kjøkken med varmekabler i åpen løsning mot stuen, en fin stue med peisovn, varmekabler og utgang til stor, solrik terrasse, et helfliset bad med nyere dusjkabinett, og tre romslige soverom i moderne farger. Det er lagringsplass på loft, i bod i første etasje og frittstående utebod.

Parkering
Det er parkeringsmulighet for to biler på egen, gruset biloppstillingsplass. I tillegg finnes det et innvilget området for oppføring av garasje. Søknad innvilget i 2007. Dette må evt. søkes om på nytt. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Tomannsboligen ligger i et attraktivt og etablert boligområde, ca. 2 km fra Andebu sentrum i Sandefjord kommune. Området er landlig med åkerlandskap, skog og en rekke vann. Samtidig er det kort vei til Tønsberg og Sandefjord sentrum.

Både barne- og ungdomsskole ligger i sentrum, og her er også idrettsanlegg, lekeplasser og svømmehall. Mellom skolene, Møylandsenteret og Herredshuset ligger Andebuparken - et nyere parkområde med blant annet gangveier, klatretårn, skateområde, liten utendørs scene og sittebenker.

Om vinteren er det mulighet for islegging, aking og skileik. Fra sentrum går det en natur- og kultursti til Vetan, hvor du har utsikt over det meste av Andebu sentrum og innover til Tønsberg.

For turinteresserte er det også vakre friluftsområder i blant annet Skøråsen, ved Trollvann, og i vestre Kodal. Rundt Heivannet og Svartåa er det mer enn 100 km med merkede stier. Området har også flere flotte badeplasser, blant annet Stålerødvannet med sandstrand og gressbakke. Her er det også badebrygge med stupebrett, og toalett tilrettelagt for funksjonshemmede.

Tønsberg og Sandefjord ligger kun en kort kjøretur unna. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Sandefjord har også en rekke spennende spisesteder og et rikt kulturliv. Langs kysten er det en merket kyststi, og badestedene ligger som perler på en snor.

Tomt
Festet fellestomt, 2102 m².

Festetomten er i utgangspunktet felles og festes av sameiet i fellesskap, men kjøper vil normalt sett kunne disponere det arealet som naturlig tilfaller boligen. Avtalen følger av dagens praksis/muntlig avtale mellom sameierne, og har således ikke rettsvern.

For informasjon om festeforhold, henvises til punktet "Festeavtale" senere i salgsoppgaven.

Tomannsboligen ligger sydvestvendt i en liten, privat blindvei. Det er opparbeidet hage med omkransende hekk på tre sider, der barna kan boltre seg fritt på velstelt plen. På inngangssiden er det gruslagt parkeringsareal med plass til to biler. I hagedel ved gavl er det oppført en frittstående utebod på ca. 7 kvm. På eiendommen er det gode solforhold hele dagen.

Fra stuen i første etasje er det utgang til en delvis overbygd, sydvestvendt terrasseplatting på ca. 25,5 kvm, med gode solforhold, samt utsyn til nærmiljøet og frodig natur. Uteplassen har tremmegulv, panelt, hvitmalt levegg mot naboen, samt god plass til utemøblement og grill. Videre er det montert markise for effektiv solskjerming.

Utenfor inngangspartiet finnes det en delvis overbygd, nordøstvendt terrasseplatting på ca. 12,7 kvm. Det er terrassebord på uteplassen og gangareal til biloppstillingsplassen, uttrekkbar skjermvegg mot naboseksjonen og god plass til utemøbler. Her kan dagen første kaffekopp nytes i morgensolen. Videre er det montert strømuttak, utelys og utekran.

I 2017 ble det skiftet terrassedør og malt utvendig fasade. Undertak ved luftehatt ble utbedret etter en liten vannlekkasje i 2011. I forbindelse med utbedringen fikk badet ny himling.

Felleseiendommen er opparbeidet med gruslagt innkjørsel og gårdsplass/snuplass, i tillegg til et solrikt plenareal med felles piknikbord. Det er muligheter for å ta opp i velforeningen å oppgradere plenarealet/lekeplassen med f.eks. lekeapparater, sandkasse, ballplass med mål etc. Lekeplass med apparater finnes i andre enden av Solvangveien.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i Finn-annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Fra eiendommen er det ca. 2 km til Andebu barneskole og Andebu ungdomsskole, som ligger rett ovenfor hverandre. I nærområdet ligger Signo skole- og kompetansesenter, som tilbyr grunn- og videregående skole for barn med hørselsnedsettelse i kombinasjon med ulike funksjonsnedsettelser. Det finnes også et fint utvalg av både kommunale og private barnehager i området.
Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over skoler og barnehager i nærheten.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.

Offentlig kommunikasjon
Nærmeste bussholdeplass er Flåtten nord som ligger i umiddelbar nærhet til boligen. Her er det kun skolebusser som går. Alle andre busser går fra sentrum, men kan kombineres ned til sentrum hvis det passer. Det er gangavstand til Andebu sentrum over Hogsrød-feltet. Ved å benytte bil tar det ca. 4 min til Andebu sentrum, 22 min til Tønsberg sentrum, 27 min til Sandefjord lufthavn, 30 min til Sandefjord, 38 min til Larvik, samt 1 time og 28 min til Oslo.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny og Kiwi, som begge ligger i Andebu sentrum. Andebu har et fint utvalg av butikker, blant annet vinmonopol. I tillegg er det kort vei til både Tønsberg og Sandefjord, med et godt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Inneholder
Totalt primærrom: 92 kvm
Totalt bruksareal: 95 kvm

Arealene fordeler seg som følger:

Første etasje
P-rom 49 kvm: Entre, gang, stue og kjøkken.
S-rom 3 kvm: Bod.

Andre etasje
P-rom 43 kvm: Gang, bad og tre soverom.
S-rom 0 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex AS Sandefjord, datert 30.05.22. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses som kjent med opplysningene i salgsdokumentasjonen, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Ved spørsmål til innholdet kan bygningssakkyndig kontaktes. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig beliggende på Håsken i Andebu i Sandefjord kommune. Gruset parkeringsplass. Øvrige uteområder med
plenarealer og diverse beplantning.
Tomannsboligen er oppført på støpt betong mot grunn. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Yttertak med saltaksform belagt med
takstein. Yttervegger kledd med liggende trekledning. Vinduer i 2-lags glass med karmer av tre fra byggeår. Terrassedør i 2-lags glass fra 2017.
Ytterdør med glassfelt fra ukjent årstall. Oppvarming er vedfyring og elektrisk. Naturlig ventilasjon.

Boligen har fått følgende TG2:
- Overflater vegger bad: Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Fuger må rengjøres.
- Overflater gulv bad: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Fuger må rengjøres.
- Membran, tettesjikt ogovergang til sluk bad: Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet vann og avløpsrør ved servant og vaskemaskin er usikker. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Forøvrig har membranen en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Fortsatt bruk av dusjkabinett anbefales.
- Fallforhold (gulv) bad: Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 2 mm. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 6 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Vannrør kjøkken: Trykkslag registrert i vannrør. Kan forkorte vannrørenes levetid.
- Innredning kjøkken: Det er observert stedvis svelling på benkeplate. Innredning generelt bærer noe preg av alder/slitasje.
- Overflater gulv øvrige rom 1.etg: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Ventilasjon: Luftespaltene mellom taksperrene er i hovedsak tettet med isolasjon, noe som fører til redusert ventilering av kaldtloftet.
- Loft: Det ble observert spor etter mus.
- Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Fasader inkl. kledning: Panel og listverk rundt vinduer er stedvis råteskadet.
- Annet, yttervegger inkl. fasader og konstuksjon: Det er registrert stedvis manglende musetetting.
- Vinduer: Vinduer er av eldre dato og enkelte vinduer har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
- Takvinduer: Takvinduet bærer noe preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Informasjon: Takvinduer er erfaringsmessig å betrakte som risikoutsatt knyttet til inndriv av vann/kondens med påfølgende skader.
- Dører: Ytterdør bærer preg av slitasje og elde.
- Gesimsløsninger: Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Tiltak anbefales.
- Beslag, renner, nedløp og snøfangere: Israfte beslag bærer stevis preg av skader/slitasje.
- Terrasser på terreng (understøttet av bjelker/pilarer): Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying.
- Drenering: Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.
- Frittstående byggverk - Helhetsvurdering: Mindre frittstående byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak.

Boligen har fått følgende TG3:
- Skorsteiner inne i boligen: TG3 er valgt på grunn av feieluke er for nært brennbart materiale. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
- Røykvarslere: Det er for få røykvarslere montert. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 1000.
- Brannslokkingsutstyr: Brannslukkerutstyr er utgått/ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 1000.

Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende, og interessenter oppfordres til å lese vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon om årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader.

Standard
Vindfang
Det er trappefri adkomst via delvis overbygd markterrasse. Herfra kommer man inn i et praktisk vindfang, og derfra videre til hall/trapperom. Vindfanget har grå gulvfliser, hvitmalt tapet på veggene og plass til garderobeløsning. I direkte tilknyting er det lagringsmuligheter i innvendig bod. Denne boden har vann- og avløpsrør, dersom noen ønsker å lage et ekstra wc-rom.
Hallen har ny, lekker laminat på gulvet, mens veggene har hvitmalt tapet og en kontrastvegg. Åpen hvitmalt tretrapp fører opp til andre etasje. De fleste overflater er nymalte i lekre farger.

Kjøkken
Boligen har et pent kjøkken med god plass til stort kjøkkenbord. Rommet har nytt lekkert laminatgulv med gulvvarme og nymalte vegger i en delikat farge. Det er lysinnslipp fra vindu ved spiseplass og over benk. Kjøkkeninnredningen er montert i en hendig L-form og har god skap- og benkeplass. Innredningen har glatte fonter med nyere trefoliering fra 2018, grå laminatbenkeplater og nedfelt stålbeslag med vaske- og skyllekum. Blandebatteriet ble skiftet i 2020. Mellom over- og underskap er det belysning, strømuttak og hvite fliser. Videre har kjøkkenet ventilator over kokesonen, nisje for komfyr, plass for kjøleskap og opplegg for oppvaskmaskin. Komfyr og kjøleskap medfølger.

Stue
Tomannsboligen har en romslig og fin stue i første etasje. Her har man direkte utgang til stor, sydvestvendt markterrasse og hage, via nyere glassdør fra 2017. Vindusflater på to vegger gir rikelig med lysinnslipp til rommet. Det er god plass til sofaløsning med tilhørende møblement. Stuen har det samme lekre laminatgulvet som på kjøkkenet og i hallen, med gulvvarme, og nymalte vegger i samme delikate farge som på kjøkkenet. Til pipeløp er det koblet vedovn for ekstra varme og hygge.

Bad/wc/vaskerom
Det lyse badet ligger strategisk plassert i samme etasje som soverommene, og har nytt dusjkabinett fra 2021. Himlingen ble skiftet etter en liten vannlekkasje i 2011. Rommet har gulv-, sokkel- og veggfliser i lyse, harmonerende gråtoner og naturlig lysinnslipp fra et innsynsfritt vindu. Videre har badet stråleovn, elektrisk avtrekksvifte, speil med overlys, hvit søyleservant, frittstående, hvitt høyskap med vitrinefront, gulvstående toalett, samt opplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel. Vaskemaskinen og tørketrommelen medfølger ikke i handelen.

Soverom og garderobe
Tomannsboligen har tre nyoppussede og romslige soverom med stedvis stråtak i andre etasje, hvorav ett har takvindu med utsyn opp i stjernehimmelen over sengeplassen. Rommene har det samme lekre laminatgulvet som i første etasje. Veggene er nylig malt opp i delikate farger. Det er frittstående, hvitt garderobeskap på ett soverom. For øvrig er det gode lagringsmuligheter på delvis gulvet loft, i innvendig bod og i frittstående utebod.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest, men midlertidig brukstillatelse var gitt 09.01.1996 på følgende vilkår:
1. Fullføre legging av takstein.
2. Montere takrenner og pipebeslag.
3. Montere takrenner med nedløpsrør.
4. Montere søyler og drager under takutstikk mot sør-vest.
5. Montere stigetrinn på tak til bruk for feier.
6. Montere permanente ytterdører.
Leilighet B:
a. Terreng foran hovedinngang må planeres.
b. Fullføre montering av belistning på bad og fotlister på noen rom.
Vilkårene er oppfylt og eiendommen er således lovlig for beboelse. Ferdigattest utstedes ikke på tiltak som er søkt før 01.01.1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning, samt eventuell oppfølging fra kommunen sin side.
Godkjente byggetegninger fra kommunen datert september 1994 samsvarer med dagens bruk av boligen. Kopi av den midlertidige brukstillatelsen, samt byggetegningene er vedlagt salgsoppgaven.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Tomannsboligen er elektrisk oppvarmet med varmekabler i stue og kjøkken, stråleovn på bad og panelovner for øvrig. Supplerende oppvarming med vedovn i stuen. Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking
Energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 10 221,25 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over fire terminer p.a. Boligen deler glass- og metall- og matavfallsdunk med nabo. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende utgifter i tillegg:
Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca. 13 905 kwh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på kr 3 840.
Årlig festeavgift er kr. 7 580.
Naboens far brøyter veien om vinteren kostnadsfritt p.t. Kostnader til brøyting kan komme i fremtiden.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av fiber til tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i KLP med polisenummer: 85918990

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2020:
Som primærbolig kr. 728 310,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.
Som sekundærbolig kr. 2 621 916,- ved annen bruk av eiendommen.
Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Sameie
Sameiet består av 4 seksjoner (2 tomannsboliger, Solvangveien 8 A og B og Solvangveien 10 A og B) og den aktuelle seksjonen har sameiebrøk 1/4.
Eierseksjonssameiet er ikke videre organisert. Det foreligger ikke vedtekter, husordensregler, årsregnskap eller annet iht. eierseksjonsloven, og eiendomsmegler kan således ikke fremlegge dette.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Tekniske installasjoner
Det er ventilator på kjøkken og elektrisk avtrekksvifte på bad. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer og overbelastningsvern. Videre har boligen 200 liters varmtvannsbereder fra 1995, utekran, utestrøm og utelys.

Diverse
Pipen ble feiet 29.06.21. Merknad: Trevegg er for nærme sotluke. Kravet er 30 cm i stråleretning. Det er satt inn sotlukestein i sotluke som brannhemming for dette.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Kommunen har ofte gamle byggetegninger eller kan mangle slike tegninger helt og holdent. Derfor kan det i gitte tilfeller være vanskelig å sjekke om dagens rominndeling stemmer med hva som i sin tid ble byggemeldt. Kjøper vil overta ansvaret for slike eventuelle avvik, og vil selv måtte søke nødvendige bruksendringer eller tillatelser.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Situasjonskart
- Reguleringsplankart
- Festekontrakt og seksjonering
- Midlertidig brukstillatelse
- Godkjente byggetegninger

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.

Det er tinglyst x servitutter på eiendommen, og kjøpers bank vil få prioritet etter disse:
Dnr. 9002475, tgl. 22.12.1995 - Festekontrakt

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Festeavtale
Areal: 2 102 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2095, Festeavgift: 7580, Bortfester: Master Eiendom AS. Regulering av festeavgiften skjer hvert 10 år. Neste regulering er i 2026, og vil være iht. KPI. Grunneier har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av festeavgift. Det kreves samtykke fra grunneier til overdragelse.

Kontrakten utløper i 2095, men vil normalt sett kunne fornyes på samme vilkår og løpe videre på ubestemt tid. Det gjøres oppmerksom på at i de tilfeller festekontrakten fornyes etter tomtefestelovens §33, har grunneier anledning til å regulere festeavgiften når 30 år av festetiden er gått, iht. § 15. For ytterligere informasjon rundt regulering av festeavgift kan megler kontaktes.

Utleie
Eiendommen har ikke separat utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Naboens far brøyter veien om vinteren kostnadsfritt p.t. Kostnader til brøyting kan komme i fremtiden.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.
Det ligger offentlig ledningsnett over eiendommen.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig iht. reguleringsplan Flåtten, datert 09.09.1982.
For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligbebyggelse og gul støysone i kommuneplanens arealdel, datert 24.09.2019.
Sandefjord Kommune opplyser: Eiendommen er utsatt for støy fra veitrafikk fra Håskenveien Rød og gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningsline for behandling av støy i arealplanlegging". Denne er markert med hensynssone i kommuneplanen og framgår av kartløsningen på kommunens hjemmeside under "Temakart til kommuneplanen, støy".
Deler av reguleringsbestemmelsene i den aktuelle planen erstattes av utfyllende bestemmelser i kommuneplanens arealdel punkt 2.1. Nylig vedtatt kommuneplan viderefører i hovedsak disse bestemmelsene fra 2014. Se kommuneplanbestemmelsene (av. 24.09.2019), punkt 2.2.2. for ytterligere informasjon.

Overtagelse
Overtakelse etter avtale med selger. Antall nøkkelsett ved tiltredelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 2 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 1 500,- (Transport av feste)
kr 78 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 81 620,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 071 620,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 079 270,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 19 900,-
Provisjon : 1,30%
35 000 Minimum
Inklusiv mva
Visningshonorar kr. 1 875,-

Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 5 900,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.

Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
88-22-0036

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les vår personvernerklæring på eie.no/personvern

Avdeling
EIE Stokke
Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
NO 919667168 MVA

Ansvarlig megler
Renate Hoskuldsen de Gala
Eiendomsmegler

Saksbehandlere
Renate Hoskuldsen de Gala
mob: 91 81 97 66
e-post: rdg@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Solvangveien 10B
For mer om objektet
Solvangveien 10B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: