Bilde 1 av Bakken 8Bilde 2 av Bakken 8
Digital salgsoppgave
Bakken 8

4328 Sandnes • Sandnes kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Hana - Enebolig over to plan - Panorama utsikt - Gode solforhold - Dobbel garasje - Stor tomt på 1,1 mål
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
269 m²
Bruksareal (BRA)
313 m²
Kommunale avgifter
kr 1 119 / Mnd
Prisantydning
kr 5 190 000
Omkostninger
kr 141 870
Totalpris
kr 5 331 870
Byggeår
1966
Tomt
Eiet tomt 1135 m²
Oppdragsnummer
62230036
Prisantydningkr 5 190 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 123 120,-
  
Totalpris kr 5 331 870
Eiendom
Bakken 8, 4328 Sandnes

Matrikkel
Gnr. 38 Bnr. 847 i Sandnes kommune
Gnr. 38 Bnr. 1521 i Sandnes kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 269 kvm, Bruksareal: 313 kvm
Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1966

Tomt
Eiet tomt, 1135 kvm.

Tilstandsrapport
Takstmann: Bernt Petter Andersen Takstdato: 29.01.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 123 120,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 124 320,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 314 320,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 331 870,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 13 428,- i årsgebyr for 2023. Kommunale avgifter til Sandnes kommune fordeles på to terminer.

Eier
Reidun Deisz

Beskrivelse
Vi i Eie Eiendomsmegling har gleden av å kunne presentere Bakken 8, en flott eiendom beliggende i et populært boligområde på Hana.

Bakken 8 er beliggende i et barnevennlig boligområde, med nærhet til det meste bydelen har å tilby. Fra eiendommen er det kort vei til blant annet lekeplasser, matbutikker, bussforbindelser, idrettsanlegg og de flotte områdene rundt Vedafjell og Melsheia med fine tur- og aktivitetsmuligheter.

I tillegg er barneskole og barnehage ligger i svært kort avstand fra eiendommen, noe som gir en kort og trygg skolevei for de aller minste.

Hvis du er på jakt etter noe av dette, så bør Bakken 8 besøkes!


Velkommen inn:
Fra et pent opparbeidet, overbygd inngangsparti belagt med skifer kommer du inn i gangen. Her er det lyst og luftig, og føles romslig. Skiferlagt gulv med varme i gulvet, lyse vegger og varmepumpe. Fra gangen er det også inngang til det som opprinnelig var et lite fyrrom, men som i dag kan brukes som en bod. Det kan nevnes at alle husets fastmonterte lamper medfølger i handelen.

Fra gangen er det inngang til en stor bod med etablerte hyller og rikelig med lagrinsplass. Rommet har gulvteppe. Arbeidsbenk med underskap og oppheng til verktøy medfølger i handelen. Det er også videre inngang til matbod med hyller.

Helfliset bad med varme i gulvet. Her er det wc, dobbel vask med underskap og overskap med speildører, dusjnisje og videre inngang til badestue. Badestuen har et praktisk forrom hvor man kan henge fra seg håndklær og badekåper.

Lekerom med plass til møblering og videre tilkomst til to soverom.

Soverom/kontor i svært god størrelse. Fra rommet er det nydelig, langstrakt utsikt. Rommet har gulvteppe med varme i gulvet og panel på veggene. Kontorpult, kommoder og hyller kan medfølge i handelen.

Soverom med nydelig utsikt. Her er det gulvteppe med varme i gulvet, og god romfølelse med plass til seng, skrivepult og diverse møblering. Garderobeskap medfølger.

I motsatt ende ligger et tredje soverom. Rom-i-rom løsning som gjør at rommet kan brukes som én soveromsdel og én stuedel til gjester eller ungdommen i huset. Gulvteppe med varme i gulvet og tapet/panel på veggene.


I husets andre etasje kommer du opp til en gang med teppe på gulvet og videre inngang til gjestetoalett, stue og vaskerom. Gjestetoalettet har en enkel vask og wc, og fliser på gulvet.

Trer du inn i stuen vil du oppleve at husets hjerte fordeler seg mellom stue, kjøkken og de to tilhørende vinterstuene med en enorm utsikt som strekker seg langt ut til fjelltoppene i det fjerne. Her er det lyst, luftig, romslig og rett og slett godt å være.

Stuen har parkett og lys tapet på veggene. Murt peis er lunt og deilig på kalde vinterdager, og skyvedør ut til terrassen er nydelig å åpne på varme sommerdager. Det er også varmepumpe installert i stuen. Stuens vinterstue har fliser med varme i gulvet, og møblene her inne kan medfølge i handelen.

Kjøkkenet har lyse vegger og hvitmalt mur. Hvite over- og underskap og granitt benkeplate. Over benkeplaten er det hvite fliser. Her er det både god benkeplass og god skapplass, så her kan man gjerne lage mat sammen. Integrert ovn, mikroovn og platetopp. Frittstående kjøleskap kan medfølge. Kjøkkenet har også en egen vinterstue. Også denne har flislagt gulv med varme, og møbler som kan medfølge i handelen.
Det er utgang til en solrik balkong fra kjøkkenet, samt inngang til vaskerom.

Vaskerommet har utslagsvask med underskap, opplegg for vaskemaskin, alarm og loftsluke med god lagringsplass og høyde. Høyskap kan medfølge i handelen.
Fra vaskerommet er det utgang til en overbygd langgang som fører inn til garasjen og til terrassen. Dette betyr at du kan parkere i garasjen og gå tørrskodd inn i boligen.

Dobbel garasje med automatisk portåpner. Foran garasjen er det gårdsrom med belegningsstein.

Terrassen er stor, solrik og skjermet. Her er det belgningstein og god plass til all slags utemøblering. I kroken er det et lunt overbygg. Videre rundt til framsiden av huset går det en treplatting hvor det også er plass til spisegruppe. Herfra er det nydelig utsikt.
Under terrassen er det store utvendige og innvendige boder/verksted med plass til alt av sykler, ski, plenklipper og utemøblement.

Videre ned fra terrassen kommer du til en pent beplantet hage med fine, velstelte bed og plen. Utsikten nytes også herfra, og det er rikelig med solstråler å fange.

Innlagt fiber fra Altibox.


Alt i alt er dette en innholdsrik familiebolig beliggende i en rolig gate uten gjennomkjøring, og som oppleves som et ekte hjem.

Velkommen til en hyggelig visning!

Parkering
Parkering i garasje og i eget gårdsrom.

Beliggenhet
Rolig og veletablert boligområde på Hana med lite trafikk. Budstikken ligger tilbaketrukket og flott til i et meget barnevennlig boligområde med kort avstand til barnehager, skoler, idrettsanlegg, butikker, tur/fjellområder og ikke minst Sandnes sentrum.

Hanahallen som er en idretts-/flerbrukshall på ca. 1800 kvm ligger like i nærheten med et bredt utvalg av fritidsaktiviteter. Her kan det spilles fotball, innebandy og andre ballspill. Hana idrettsanlegg er like ved. Her kan du se Hana IL spille kamper, eller ta med venner på en fotballøkt på kunstgressbanen.

Har du barn som skal begynne i barnehagen kan vi nevne Hana, Øygard og Vatnekrossen barnehage. Har du barn som skal begynne på skolen er det kort avstand til Hana skole med 1-7 trinn, Øygard ungdomsskole med 8-10 trinn, samt Gand vgs og Vågen vgs som er i Sandnes sentrum.

For de turglade kan vi nevne Dalsnuten som er en av de mest populære toppene i Sandnes. Med en høyde på ca. 323 meter over havet får du en fantastisk utsikt over både Gandsfjorden, Sandnes og Stavanger.

De "berømte" Hanatrappene er i nærheten og er både praktisk til trening og en fin tur. Ellers er Melshei også i nærheten, som forøvrig er et av byens best tilrettelagte friluftsområde. Her finnes det stier på kryss og tvers gjennom skogen, blant annet den kjente lysløypen som er ca. 8 km.

Sandnes sentrum er en kort sykkeltur unna, hvor det tilbys kafeer, uterestauranter, kino, gågate med rikt utvalg av butikker m.m. Her finnes det også gode buss- og togforbindelser.

Bebyggelse
Bebyggelsen i området består av eneboliger, rekkehus og leiligheter i en fin kombinasjon.

Tomt
Eiet tomt, 1135 kvm.

Adkomst
Fra Sandnes sentrum: Kjør Gravarsveien videre inn på Hanaveien og ta opp til høyre i rundkjøringen ved Rovik brygge. Følg så Skippergata ca. 1 km og ta til venstre like etter Cirkle K. Ta til venstre etter ca. 300 meter. Du vil da få Bakken 8 på din venstre side etter ca. 170 meter. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eie Eiendomsmegling.

Skole/barnehage
Fra boligen er det gåavstand til både barneskole og ungdomsskole, som er Hana skole og Øygard ungdomsskole. Nærmeste barnehager er Øygard barnehage og Vatnekrossen barnehage.

Offentlig kommunikasjon
Gode bussforbindelser fra Skippergata, som er i gåavstand fra boligen. Se Kolumbus sine hjemmesider for eksakte rutetider: https://www.kolumbus.no/ruter/buss/

Inneholder
Velkommen til Bakken 8. Boligen går over to plan og inneholder:

U.etg.: Entré/hall/trapp, gang, bad, badstue, hobbyrom/lekerom, tre soverom, to boder og teknisk rom
1.etg.: Trapp/gang, toalettrom, kjøkken, bad, soverom, stue, spisestue, vaskerom og vinterstue

Dobbel garasje på 42 kvm.

Byggemåte
Boligen er oppført i betong og trekonstruksjoner. Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Primærrom
Primærrom: 269 kvm
U.etg. - 99 kvm:  Entré/hall/trapp, bad, gang, badstue, hobbyrom/lekerom og tre soverom
1.etg. - 170 kvm: Trapp/gang, toalettrom, kjøkken, bad, soverom, stue, spisestue, vaskerom og vinterstue

Bruksareal
Bruksareal: 313 kvm

Boder
Flere innvendige og utvendige boder med masse lagringsplass.

Standard
Enebolig med byggeår fra 1966.
Påbygg fra 1974 og 1990.
Innvendige og utvendige overflater og bygningskomponenter er i store trekk fra 1990.
Kjøkken er fra 2006.
Enkelte balkongdører og vinduer er fra 2021.
Sanafil/belegg og terrassebord på balkong ut fra spisestue er fra 2022.
Det må regnes med vedlikehold og utskiftninger som normalt iht. alder.
Alle våtrom som er oppført før 1997 får automatisk TG.3 i denne type rapport.
Bad/vaskerom fungerer iht. til dagens bruk, men har fått TG.3 grunnet alder.
Boligen er i god konstruksjonsmessig stand og godt ivaretatt.
For nærmere spesifisering, se vurderinger av de enkelte bygnings komponentene utover i rapporten.

Følgende TG2 er hentet fra tilstandsrapport, datert 28.08.2023:
Utvendig > Taktekking
Det er avvik: Mer enn 50% av normal levetid på betongtakstein som er 30- 60 år er oversteget.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på takrenner. Forventet levetid er 20-30 år.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er avvik: Alder på kledningen har oversteget 50% av normal levetid på 40-60 år iht. Byggforskserien 700.320.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er avvik: TG.2 er satt ut fra høy alder i forhold til levetidstabeller.

Utvendig > Vinduer
Det er avvik: Mer enn 50% av normal levetid som er 20- 40 år er oversteget. Grunnet alder er det fare for punkterte vindu. Punkterte vinduer er vanskelig og oppdage da det ofte kreves spesielle lysforhold for å oppdage dette.

Utvendig > Dører
Det er avvik: Mer enn 50% av normal levetid som er 20-40 år er oversteget.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er avvik: Balkong med unntak av balkong ut fra spisestue har høy alder iht. levetidstabeller.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er avvik: Utvendige trapper har høy alder iht. levetidstabeller. Åpning mellom trinn er større en tillatt åpning iht. tekniske forskrifter på 10 cm.

Innvendig > Overflater
Det er avvik: Alder på fliser og skifer har oversteget 50% av normal levetid på 20-50 år iht. Byggforskserien 700.320 Bom (hulrom under flis) ble registrert. Sprekk i flis på kjøkken ble registrert. Ujevnheter, rift og merker ble observert.

Innvendig > Overflater 2
Det er avvik: Under teppe på soverom under vinterhage ble det oppdaget nedsig i fundament for yttervegg påbygg. Nedsiget har forårsaket ujevnhet på gulv i første etasje (vinterhage) mot yttervegg påbygg. Ujevnheten ble målt til 35mm som tilsvarer TG3 dersom etasjeskille og NS.3600 tas i bruk under dette punktet. Nedsiget har også medført bevegelser i ytterveggen på dette soverommet. Påbygget er fra 1990 og nedsiget virker stabilt, men det anbefales ytterligere undersøkelse før en eventuell oppretting. Se også befaringsrapport fra Prosjektil, datert 26.01.2024.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er avvik: Normal tid før utskifting av murte skorsteiner over tak, uten puss er 20 - 40 år. Normal tid før ompussing av murte skorsteiner, pusset utvendig er 10 - 30 år.

Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Det er avvik: Tg 2 er gitt ut fra høy alder. Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Tomteforhold > Drenering
Det er avvik: Mer enn 50% av normal levetid som er 20- 60 år er oversteget.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er avvik: Mer enn 50% av normal levetid som er 20- 60 år er oversteget.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er avvik: Forstøtningsmur har høy alder.


Følgende bygningselementer har fått TG3:
Våtrom > Generell > Bad 1. etg.
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000kr.

Våtrom > Generell > Bad U.etg.
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000kr.

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000kr.

For utfyllende teknisk standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten, og interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.


Se også vedlagt befaringsrapport fra Prosjektil, datert 26.01.2024. Denne ble utarbeidet grunnet en setningsskade i tilbygg. Konklusjon fra rapporten sier følgende:

Vår erfaring tilsier at det ikke kommer nye setninger 30 år etter at arbeid er utført uten nye ytre påvirkninger. Dette kan f.eks. være nye grunnarbeider, at det ledes store mengder vann til eller fra området eller store rystelser. Vi er ikke blitt gjort kjent med at en slik ny påvirkning har forekommet. Dette støtter en antagelse om at setningene er som følge av opprinnelige grunnarbeider, såkalt egensetning. Etter at grunnarbeider er utført vil det alltid oppstå setninger, graden av setninger beror på type masser og kvaliteten på arbeidet som er utført. En slik egensetning vil avta over tid, før den til slutt når null. Det ble på befaringen observert mose i sprekker og belegningssteinen. Dette er en god indikasjon på at sprekkene kom for flere år siden, som igjen forsterker antagelsen om alderen på skaden. Den anses forsvarlig å kun rent kosmetisk utbedre sprekken ved fuging eller gjennstøping. Utvendig vil det være tilstrekkelig å reetablere belegningssteinen i et nytt lag sand. Det er også mulig å utbedre hele skaden, men dette er en langt mer komplisert utførelse som vi ikke vil utdype i denne rapporten. Det presiseres likevel at det ikke må graves i skråning uten en mer omfattende faglig vurdering av grunnforholdene og byggets fundament og vegger.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger brukstillatelse, datert 05.07.1966.
Det foreligger byggetillatelse på tilbygg, datert 13.11.1974.
Det foreligger byggetillatelse på takoverbygg over inngangsparti, datert 29.05.1989.
Det foreligger byggetillatelse på tilbygg og utvidelse av garasje, datert 29.09.1989.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Varmepumpe i begge etasjer og peis i 1.etg. Kjelen i fyrrom fungerer som VVB, går på strøm.
Radiatorer er frakoblet.

Følgende rom har varmekabler:
U.etg: Hall, tre soverom og bad.
1.etg: Spisestue, vinterstue, wc og bad.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 13 428 i årsgebyr for 2023. Kommunale avgifter til Sandnes kommune fordeles på to terminer. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Forsikringer, strøm, tv, internett og kommunale avgifter.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 507 108,- Som sekundærbolig Kr. 5 425 589,-

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1962/4821 Bestemmelse om gjerde  
Grunnavståelse til gate/vei m.v.
 
1963/3083 Bestemmelse om bebyggelse  
Bestemmelse om benyttelse.
Gjelder denne registerenheten med flere.
 
1963/3209 Best. om vann/kloakkledn.  
Bestemmelse om veg.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål ifølge reguleringsplan for Rovikfeltet med planID 6708. Disse ligger vedlagt salgsoppgaven.

Overtagelse
Overtakelse etter avtale med selger. Angi ønsket overtakelse i ditt bud.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 123 120,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 124 320,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 314 320,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 331 870,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.73 875)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.27 136,75)
Markedspakke Digital (Kr.12 900)
Relansere på finn.no 03.11.23 (Kr.3 500)
Relansere på Finn 02.02.24 (Kr.3 500)
Grunnpakke (Kr.4 900)
Oppgjør (Kr.6 900)
Tilrettelegging (Kr.11 900)
Totalt kr. (Kr.144 611,75)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
62-23-0036

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandnes Eiendomsmegling AS
EIE Sandnes
Org. nr: 915667406
Eidsvollgata 47
4307 Sandnes

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF Rune Larsen

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bakken 8
For mer om objektet
Bakken 8

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: