Bilde 1 av Sletten 50Bilde 2 av Sletten 50
Digital salgsoppgave
Sletten 50

4311 Hommersåk • Sandnes kommune

Prisantydning

kr 11 000 000

Omkostninger: kr 286 270Totalpris: kr 11 286 270
Landsted med lang strandlinje | Sletten 50 + Del av Grunnasundsholmen | Dypvannsbrygge & Naust på 35 kvm
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Hytte
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
82 m²
Bruksareal (BRA)
85 m²
Kommunale avgifter
kr 220 / Mnd
Prisantydning
kr 11 000 000
Omkostninger
kr 286 270
Totalpris
kr 11 286 270
Byggeår
1938
Tomt
Eiet tomt 5447 m²
Oppdragsnummer
62220032
card-default

Rune Larsen

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Les om Rune
card-default

Peter Martinussen

Eiendomsmegler MNEF
Les om Peter
Prisantydningkr 11 000 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 000 000,-)kr 275 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 9 900,-
  
Totalpris kr 11 286 270
Eiendom
Sletten 50, 4311 Hommersåk

Matrikkel
Gnr. 98 Bnr. 54 og Gnr. 98 Bnr. 38 i Sandnes kommune

Boligtype
Hytte

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 85 kvm
Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1938
Hevet med en etasje, nytt tak og vinduer i 1983-1986 iflg. selger.

Tomt
Gnr 98 Bnr 54 som inkluderer del av Grunnasundsholmen er på 3838 kvm.
Gnr 98 Bnr 38 (naust og brygge) - 1599 kvm.

Totalt er eiendommen 5 447 kvm.

Stiplede eiendomsgrenser på matrikkelkart er usikre og kan gi relativ stor usikkerhet mhp form, beliggenhet og areal. Heltrukne eiendomsgrenser er sikre. Sidelenger, koordinatverdier og areal gjelder ikke ved usikre grenser.

Tilstandsrapport
Takstmann: Bernt Petter Andersen Takstdato: 24.05.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 11 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 275 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 000 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 276 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 11 276 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 11 286 270,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 2 640 i årsgebyr for 2022. Kommunale avgifter til Sandnes kommune fordeles på to terminer.

Eier
Leif Ragnar Hansen

Beskrivelse
Vi i Eie eiendomsmegling er glade for å kunne presentere Sletten 50.

Dette er en type eiendom som sjelden kommer på markedet. Nåværende eier kjøpte den for ca 20 år siden og nå kommer muligheten for neste generasjon.

Vi meglere kan skrive mange fine ord om det meste men Sletten 50 snakker for seg selv. Den opplevesen det er å parkere bilen på gården, gå ca 200 meter også komme frem til eiendommen kan ikke beskrives med ord - det må rett og slett oppleves. Vi snakker utsikt, størrelse på tomt, uteplasser, naust, brygge, strandlinje og en slags lagune i Grunnasundet. Prikken over i er jo at deler av holmen du ser over på også medfølger i salget (holmen eies av kun to parter).

Kommer du sjøveien vil du enkelt kunne legge til på brygga og få den samme følelsen - begge veier er helt magisk.

Litt om kvalitet, innhold og standard:

Fritidsbolig:
1.etasje:
Gang med enstavet parkett og panel.

Bod/garderobe med nyere belegg, panel, persienne i vindu, ekstra kjøleskap og pumpe.

Flislagt bad med varme i gulvet, nyere baderomsinnredning i valnøtt med skapspeil og belysning. Jets toalett og dusjkabinett.

Soverom med panel og opplegg for TV.

Nyere kjøkken med enstavet parkett, panel og glassplate over benk. Selger flyttet og monterte nytt kjøkkenet i 2009. Hvitevarer som medfølger er stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, kombiskap (kjøl/frys). Halvøya gir ekstra arbeidsplass og passer fint inn. Fra kjøkken har du panoramautsikt.

Åpen stue med enstavet parkett, panel og nyere vedovn. God plass til sofa og spisebord. Panoranautsikt mot fjorden. Utgang til uteplass med tak, som kalles 'Hansenhjørna'.

Nyere trapp til andre etasje.
Nyere el-skap med aut. sikringer.

2.etasje:
Loftstue/gjesterom med tregulv og panel. Velux vindu bør byttes. Dette rommet kan enkelt deles opp om det skulle være ønskelig av ny eier.
Soverom med teppe, panel og stedbygget skap. Dette rommet har også god størrelse.

Hytten selges med inventar, møbler og diverse verktøy. Selger tar med alle personlige eiendeler og ellers diverse ting/inventar med affeksjonsverdi for selger.

Kjeller:
Verksted med hyller.
Under tilbygg/terrasse finnes et lagringsrom.


Nyere drivhus hvor selger har dyrket mest tomater men også flere andre grønnsaker.

Vedskjul med liten bod. Da selger er noe i overkant opptatt av at ting skal gjøres skikkelig så går vedskjulet under navnet "Slettens fineste vedskjul" og er overdimensjonert bygget i følge selger. Vedskjulet glir fint inn i terrenget med gress på taket og platting på fremsiden. Egen rampe til vedsekker, innlagt strøm og liten bod.

Ny terrasse med glassrekkverk fantastisk utsikt. Her får du ettermiddag- og kveldssol.

Lun uteplass med bålplass. Dette er frokostplassen med sol fra morgenen av . Området ellers rundt hytta består av plen og naturtomt. Her får fred fra en ellers travel hverdag.

Mulighet til å bygge en hytte til. Ihht. ny reguleringsplan (planid 2010117) er det regulert inn en ny tomt på gnr 98/54 som er merket med tomt 51.
Tomt 51 er øremerket med båtplass i felles småbåtanleggg f_BAS13 og med p-plass på parkeringsplass f_P3.


Naust, bygge og annet:
Skrående naturtomt med sti ned til sjøen.

Lang strandlinje som ligger idyllisk til i Grunnasundet. Dette er et paradis for barn og voksne. Oppleves som en deilig lagune med flott badeplass .

Naust på 35 kvm med hems. Selger har støpt dekke inne i naustet og montert god belysning. Naustet ble godkjent i 2013 og har uinnredet loft.


Nyere dypvannsbrygge som ble totalrenovert i ca. 2013. Brygga er bygget svært robust slik den skal tåle vær og vind.
Bryggen er nedskalert til det som er lovlig etablert, 50 kvm i 2022. Arbeidet ble utført av sjøentreprenør Maritex-Marine AS.

Det finnes ikke papirer på brygga men byggesak i Sandnes kommune v/ saksbehandler Nicola Herbert har vært med i prosessen selger har hatt i forbindelse med nedskalering til 50 kvm og har sendt oss følgende mail dat. 15.09.22:

"1. Bryggen har aldri vært omsøkt og det foreligger ikke byggegodkjenning på den eller et vedtak. Den er oppført før 1965 og er vurdert som lovlig etablert i "sin tid" og før plan- og bygningsloven gjaldt. Eier utvidet bryggen (et søknadspliktig tiltak) uten tillatelse etter 1965, den er nå opplyst og dokumentert rettet i tråd med lovlig etablert brygge i "sin tid".
2. Et byggverk får en brun farge når den har fått ferdigattest og er matrikkelført. Bryggen er av eldre dato og behandlet etter plan- og bygningsloven. Mindre brygger blir heller ikke matrikkelført."

Videre har kommunen skrevet i mail dat. 08.09.2022:
"Vi har ikke ført tilsynssak på denne eiendommen. Dere har valgt å innrette dere etter det som er lovlig etablert på eiendommen ref. referatet fra forhåndskonferansen. Dette betyr at det ikke vil skje noe mer fra vår side. Jeg har lagt all dokumentasjon inn i byggesaksmappen deres, slik at det ikke blir spørsmål på et senere tidspunkt."

Begge mailene ligger som vedlegg i salgsoppgave sammen med bilder av nedskallert og nå godkjent brygge.

Det er også to fortøyningsbøyer i sjøen som medfølger. Moringer og fortøyningsbøyer er søknadspliktige etter Lov om havner og farvann (2010). Slike tiltak faller inn under havne -og farvannslovens §14: Fortøyningsinstallasjoner er tiltak som krever tillatelse. Det kreves skriftlig søknad for tiltaket. Selger har ikke søkt om dette og ny eier overtar dermed evt. risiko forbundet med disse to bøyene.

I tillegg medfølger også en stor del av Grunnasundsholmen. Holmen har flere badeplasser og fine svaberg på baksiden. Hvem har ikke hatt lyst til å være eier av en holme? Dette vil være et eldorado for barn og barnebarn med fjell, skog, sjø og svaberg i en fin kombinasjon. Positivt med holmen er jo også at den gir le for vind fra nord/vest på vindfulle dager.Velkommen til en helt unik eiendom! Velkommen til Sletten 50 og Grunnasundsholmen.

Parkering
Selger har leid to p-plasser av Sletten Gård, pt. betaler selger kr 2200,- pr. år for disse plassene. Dette er ikke en avtalefestet rett men selger har gjort dette siden de kjøpte eiendommen i 2003. P-plassene er ikke merket opp da det parkeres på plenen nedenfor porten.

Gnr 98/54 er merket med tomt 2 i ny reguleringsplan for området. Tomt 2 er øremerket med 2 p-plasser på parkeringsplass f_P3.

Ihht. ny reguleringsplan er det regulert inn en ny tomt på gnr 98/54 som er merket med tomt 51.
Tomt 51 er øremerket med båtplass i felles småbåtanleggg f_BAS13 og med 1 p-plass på parkeringsplass f_P3.

Beliggenhet
Sletten-området byr på store muligheter for friluftsliv. Ved å benytte tilgjengelige turstier kan man gå sørover til Loddervik og nordover til Naustervik og Vier. Det er sti til toppen av Fåreknuten som byr på fantastisk utsikt i flere himmelretninger. Man kan gå videre fra Sletten til Vårlivarden - Fjelltoppen Ørnanibbå med sin praktfulle utsikt ligger ca 1 times gange fra Sletten hvorav mesteparten av turen går via stier.

Når det gjelder bading og strandliv er det i tillegg til egen strandlinje, brygge og svabergene på Grunnasundsholmen, 3 større holmer i nærheten (Kuppholem, Langholmen og Lille Langholmen). Disse holmene benyttes flittig i forbindelse med bading, soling og lignende.

Hvis du har båt er det gode muligheter for utflukter langs sjøen, fisking, vannsport etc.

Bebyggelse
Bebyggelsen i området består av fritidsboliger.

Tomt
Gnr 98 Bnr 54 som inkluderer del av Grunnasundsholmen er på 3838 kvm.
Gnr 98 Bnr 38 (naustet og brygge) - 1599 kvm.

Totalt er eiendommen 5 447 kvm.

Stiplede eiendomsgrenser på matrikkelkart er usikre og kan gi relativ stor usikkerhet mhp form, beliggenhet og areal.
Heltrukne eiendomsgrenser er sikre. Sidelenger, koordinatverdier og areal gjelder ikke ved usikre grenser.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eie Eiendomsmegling.

Offentlig kommunikasjon
Bussholdeplass like ved krysset inn til Sletten.

Inneholder
Velkommen til Sletten 50 som inneholder:

Eiendommen består av 2 bruksnummer.
- 98/54
- 98/38

Fritidsbolig:
1.etasje: Gang, bod/garderobe, bad, soverom, kjøkken, stue, soverom.
2.etasje: Gang, loftstue/gjesterom og romslig soverom.
Kjeller: Verkstedrom med vvb og hyller. Under tilbygg/terrasse finnes et lagringsrom.

Nyere drivhus medfølger.
Pent vedskjul med liten bod.

Ny terrasse med glassrekkverk.
Lun uteplass med bålplass.

Naturtomt med sti ned til sjøen.

Naust på 35 kvm med hems.
Ny robust brygge fra ca. 2013

Lang strandlinje som ligger idylisk til i Grunnasundet.

I tillegg medfølger også en del av Grunnasundsholmen med sine fine svaberg.

Byggemåte
Fritidsbolig er oppført i stein og trekonstruksjoner. Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Primærrom
Primærrom: 82 kvm.
Følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg.: Gang/trapp, bad, kjøkken, stue med utgang og soverom.
2.etg.: Gang og to soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 85 kvm.

Boder
Verksted rom i kjelleren med vvb og hyller. Under tilbygg/terrasse finnes et lagringsrom.
Meget god lagringsplass på hemsen i naustet.

Standard
Følgende TG2 er hentet fra tilstandsrapport, datert 24.05.2022

Nedløp og beslag:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på takrenner.

Vinduer:
Vinduer av eldre dato. Mer enn 50% av normal levetid.

Dører:
Ytterdører i tre. Hoveddør fra 1983. Kjellerdør av eldre dato. Mer enn 50% av normal levetid

Innvendige trapper:
Det bør blokkeres på begge sider av trapp i lofts etasje. Eventuelt rekkverk bør monteres. Håndløper mangler. Trapp er smalere en dagens forskrifter for bolig tillater.

Bad:
Overflater vegger og himling: Ikke membraner i våtromssoner.
Overflater gulv: Det ble ikke registrert fall mot sluk.

Kjøkken:
Overflater og innredning: Folie på en skapdør har løsnet.

Grunnmur og fundamenter:
Støpte fundamenter med søylesko anbefales.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest på hytta i følge Sandnes kommune.
Det foreligger ferdigattest på naustet dat. 04.02.2013.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Hovedsaklig elektrisk. Vedovn i stuen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 2 640 i årsgebyr for 2022. Kommunale avgifter til Sandnes kommune fordeles på to terminer. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Forsikring, strøm, tv og internett, kommunale avgifter og fellesutgifter.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 6593032

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: kr 191 605,-

Tekniske installasjoner
Vann til hytta kommer nå fra en brønn/oppsamlingskum ca 90m fra hytten. Det er pt 3-4 hytter som får vann herfra. Det er nylig gjort modernisering med nye rør slik at dette fungerer godt. Vannet kommer sannsynligvis fra Nordavatnet og renner ned i sjøen.

Jets vakuumsystem er fleksibelt, driftssikkert og bruker lite vann per spyling avhengig av vanntrykk og innstillinger. Jets vakuumsystem er et fullstendig lukket system og lukter ikke inne i hytta. Avfallet lagres i en lukket tank og tømmes ved behov.

Diverse
Traktor blir fjernet.
To ekstra vanntanker medfølger i handelen.
Vedbod og ny terrasseplatting er ikke søkt om. Kjøper bærer risiko for evt. konsekvenser tiltakene kan medføre dersom tiltakene er søknadspliktige. Selger kommer ikke til å søke i forbindelse med salget.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Pliktig medlemsskap i hytteforening - Sletten Vel.

Gnr 98 Bnr 54:
1938/204505 Utskifting   
Gjelder denne registerenheten med flere

1982/9456 Bruksrett
Bestemmelse om bebyggelse
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på andre eiendommer.
Rettigheter på 1108-98/4:

1938/202836 Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1108 Gnr:98 Bnr:53  
Rettighetshaver:Knr:1108 Gnr:98 Bnr:54  
Rettighetshaver:Knr:1108 Gnr:98 Bnr:55  
Bestemmelse om vannrett.


Gnr 98 Bnr 38:
1938/204505 Utskifting   
Gjelder denne registerenheten med flere

1982/9456 Bruksrett
Bestemmelse om bebyggelse
Gjelder denne registerenheten med flere

Utleie
Boligen kan fritt leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk
Det vil være pålegg om å knytte seg til fremtidig vann- og avløp. Kostnader vedr. dette vil falle på ny eier. I vedlegg til salgsoppgave er det et brev dat. 07.06.2020 som sier mer om dette. 

Eiendommene ligger under planid 2010117 - Detaljregulering for hytteområde Sletten, del av gnr. 98 bnr. 4 m.fl.
Her fremkommer det følgende informasjon:

Renovasjon (f_R1):
Innenfor området skal det legges til rette for felles samleplass for avfall som er tilgjengelig for hytter i nærområdet. Det skal etableres nedgravde avfallscontainere.

Vann og avløp:
Innenfor reguleringsområdet skal det føres fram vann- og avløpsledninger som det firutsettes at bygningene tilknyttes.

Vi har vært i kontakt med Kate Lie i Sandnes kommune vedrørende dette. Hun informerer at planene for Sletten området ikke er ferdig og det vil komme pålegg om tilknytning til alle hus og hytter i området. Når dette vil skje er enda ikke avklart.


Vei:
o_Veg01 skal ha asfaltdekke. Øvrige eksisterende veier innen planen er private veier til felles bruk for hyttene i planområdet. Det er ikke tilatt med asfaltdekke på Veg01.

Regulering
Området er regulert til fritidsbolig. Eiendommene ligger under planid 2010117 - Detaljregulering for hytteområde Sletten, del av gnr. 98 bnr. 4 m.fl.

Gnr 98/54 er merket med tomt 2 i ny reguleringsplan for området.
Tomt 2 er øremerket med 2 p-plasser på parkeringsplass f_P3.

Ihht. ny reguleringsplan er det regulert inn en ny tomt på gnr 98/54 som er merket med tomt 51.
Tomt 51 er øremerket med båtplass i felles småbåtanleggg f_BAS13 og med p-plass på parkeringsplass f_P3.

Grunnasundholmen er ikke en del av ny reguleringsplan og ligger i uregulert område.

Odel og konsesjon
På grunn av eiendommens størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Overtagelse
Overtakelse etter avtale med selger. Angi ønsket overtakelse i ditt bud.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 11 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 275 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 000 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 276 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 11 276 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 11 286 270,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke (Kr.4 000)
Provisjon (forutsatt salgssum: 11 000 000,-) (Kr.137 500)
Markedsføring (Kr.12 900)
Oppgjør (Kr.6 900)
Tilrettelegging (Kr.9 900)
Totalt kr. (Kr.171 200)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
62-22-0032

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Hyttepakken og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper fritidsbolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Hyttepakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring i forbindelse med kjøpet av fritidsboligen.

Hyttepakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for Hyttepakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandnes Eiendomsmegling AS
EIE Sandnes
Org. nr:915667406
Eidsvollgata 47
4307 Sandnes

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Rune Larsen

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Sletten 50
For mer om objektet
Sletten 50

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: