Bilde 1 av Tronesveien 30Bilde 2 av Tronesveien 30
Digital salgsoppgave
Tronesveien 30

4307 Sandnes • Sandnes kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Trones - Pen vertikaldelt tomannsbolig med god standard | 4 soverom | 2 stuer | 2 bad | Terrasse på 90 kvm | Garasje
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
158 m²
Bruksareal (BRA)
162 m²
Kommunale avgifter
kr 1 081 / Mnd
Prisantydning
kr 4 690 000
Omkostninger
kr 131 250
Totalpris
kr 4 821 250
Byggeår
1996
Tomt
Eiet tomt 281 m²
Oppdragsnummer
62230039
card-default

Peter Martinussen

Eiendomsmegler MNEF
Les om Peter
Prisantydningkr 4 690 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 115 000,-
  
Totalpris kr 4 821 250
Eiendom
Tronesveien 30, 4307 Sandnes

Matrikkel
Gnr. 70 Bnr. 85 i Sandnes kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 158 kvm, Bruksareal: 162 kvm
Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

I tillegg har boligen en terrasse på ca. 90 kvm hvorav ca. 20 kvm har takoverbygg. Deler av 2.etg er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.

Garasjen er oppmålt til 20 kvm, og er ikke medtatt i arealoppstillingen ovenfor.

Antall soverom
4

Byggeår
1996

Tomt
Eiet tomt 281 kvm

Prisantydning
4 690 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Alexander Ravndal Takstdato: 20.09.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 115 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 116 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 806 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 821 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 12 968,- i årsgebyr for 2023. Kommunale avgifter til Sandnes kommune fordeles på to terminer.

Eier
Sverre Furu

Beskrivelse
Vi i Eie Eiendomsmegling har gleden av å kunne presentere Tronesveien 30 for salg. Dette er en innholdsrikt del av en tomannsbolig med en attraktiv og barnevennlig beliggenhet. Fra eiendommen er det kort avstand til det meste man trenger i hverdagen.

Boligen ble renovert i 2013 og har et moderne preg og holder en gjennomgående god standard. Planløsningen er både funksjonell og god. Alt virker velholdt og innbydende og etter en gjennomgang blir det gode inntrykket bekreftet.

Uteområdet er pent opparbeidet med asfaltert gårdsrom, carport, garasje og en stor terrasse på ca. 90 kvm.

Her vil du bo i rolige og tilbaketrukket omgivelser, samtidig som du har med gåavstand til det meste man trenger i hverdagen. Barneskolen ligger i ligger i kort avstand fra eiendommen og det samme gjør barnehager, turområder, Sandnes sentrum og fritidsaktivitetene ved Sandnes idretspark og Østerhus arena.


Velkommen inn:
Det første du møter når du kommer inn er en lys og innbydende entré/gang med god plass til å henge fra seg yttertøyet i skyvedørsgarderoben og klesskapet. Her det det fliser på gulvet, malte slette vegger og downlights belysning.

Romslig stue med laminat på gulvet, lysmalte vegger og downlights belysning. Stuen er innredet er i dag innredet med barløsning, men har også flere bruksområder. Enten om dette blir boligens tv-stue eller lekestue for barna så vil dette rommet være perfekt for barnefamilien. Stuen har også egen ytterdør. Her kan venner og bekjente stige rett inn.

Romslig soverom med laminat på gulvet, lysmalte vegger og downlighs belysning.

Flott flislagt bad med varme i gulvet. Badet er innredet med stor massasjedusj, vask, speil med overlys, frittstående toalett og skyvedørsgarderobe for oppbevaring.

1.etasje:
Åpen og luftig stue med parkett på gulvet, lysmalte vegger og downlights belysning. Stuen er stor av størrelse, noe som gjør det enkelt å møblere i flere soner med god plass til både spisebord og sofagruppe. De store vindusflatene som slipper inn mye naturlig lys gjør dette et hyggelig sted å være. Vedovnen har en fin plassering i rommet og varmer godt når kuldegradene melder seg.

Flott og innbydende kjøkken i en lys utførelse. Kjøkkenet har i tillegg en fin utforming med rikelig med benke- og skapplass for oppbevaring av kjøkkenutstyr og matlaging. Her er det frittstående hvitevarer som komfyr med integrert platetopp, oppvaskmaskin og frittstående kjøle- og fryseskap. Alle hvitevarer medfølger handelen. Her er det også plass til et lite spisebord hvor frokost og kaffekoppen kan nytes i fred og ro mens resten av familien gjør seg klar for dagens gjøremål.

Fra kjøkkenet er det utgang til stor terrasse som strekker seg over to sider av boligen hvor deler av terrassen er overbygd. Så her ligger alt til rette til å invitere venner og familie til en hyggelig selskap.

Praktisk vaskerom like inn fra kjøkkenet. Her er det belegg på gulvet og lysmalte vegger. Rommet er innredet med hylleløsning, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

2.etasje:
Gang med laminat på gulvet og lysmalte vegger.

Pent hovedsoverom med laminat på gulvet og lysmalte vegger. Rommet har en god størrelse med plass til både dobbeltseng og nattbord på begge sider. Fra soverommet er det tilkomst til walk-in closet med hylleløsninger.

Soverom 2 med laminat på gulvet, lysmalte vegger og garderobeskap.

Soverom 3 med laminat på gulvet, lysmalte vegger og garderobeskap.

Stort bad med belegg på gulvet og malte slette vegger. Rommet er innredet med baderomsinnredning med skuffer og skap for oppbevaring, speil med belysning, frittstående toalett og dusjkabinett.


Velkommen til en hyggelig visning i Tronesveien 30.

Parkering
Parkering i garasje, carport og i eget gårdsrom.

Beliggenhet
Attraktiv og etterspurt beliggenhet på Trones.

Trones er bydelen hvor unge, eldre og småbarnsfamilier lever sammen i et harmonisk, velfungerende nabolag. Her løper skolebarn innom besteforeldrene på vei hjem, fremtidens fotballstjerner henger på løkka til leggetid og venninner møtes for kveldstur langs opplyste turstier i området.

Sandnes sentrum ligger i gangavstand fra boligen og byr på det meste du trenger av service- og kulturtilbud. En kort kjøretur unna ligger Forus og Stavanger sentrum. Også her har man et bredt utvalg av butikker og andre servicetilbud. Kiwi Vågsgata, Kiwi Lura og Rema 1000 Varatun er dagligvarebutikker som ligger i nærheten av boligen.

For den som er glad i tur og aktivitet byr området på flere muligheter. Kort vei til Gisketjern og Ormaskogen. Sandvedparken ligger også en spasertur unna og herfra kan du ta deg videre til Stokkelandsvannet. Her finner man både trimpark, volleyballbaner, kafé og ikke minst gode turløyper. Det kan også nevnes at populære turområder som Dalsnuten, Lifjell og Melsheia ligger en kort kjøretur unna boligen.

Bebyggelse
Bebyggelsen i området består av eneboliger, tomannsboliger og leiligheter i en fin kombinasjon.

Tomt
Eiet tomt, 281 kvm

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Det er flere skoler og barnehager i nærområdet. Nærmeste skoler er Trones barneskole og Giske ungdomsskole. Nærmeste barnehager er Varatun- og Trones barnehage.

Offentlig kommunikasjon
Gode bussforbindelser fra Roald Amundsens gate som ligger like ved, samt det er gåavstand til både buss- og togstasjon i Sandnes sentrum.

Inneholder
Velkommen til Tronesveien 30. Boligen går over tre plan og inneholder:

U.etg.: Entré/gang, bad, soverom, stue, og kott.
1.etg.: Stue, kjøkken og vaskerom
2.etg: Gang, tre soverom, walk in-garderobe og bad.

Fra stuen i 1.etasje er det utgang til stor terrasse som er delvis overbygget.

Garasje og carport
Asfaltert gårdsrom

Byggemåte
Følgende er hentet fra tilstandsrapport, datert 20.09.2023.
Del av tomannsbolig fra 1996. Oppgradert innvendig i 2013. Støpt gulv mot grunn og grunnmur i betong. Yttervegger av trekonstruksjoner. Vinduer og ytterdører med to-lags glass. Etasjeskillere av trebjelkelag. Saltak tekket med takstein. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Terrasse. Overbygg over deler av terrassen. Carport og garasje.

Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Primærrom
Primærrom: 158 kvm
U.etg. - 57 kvm: Entré/gang, bad, soverom og stue.
1.etg. - 62 kvm: Stue, kjøkken og vaskerom.
2.etg. - 39 kvm: Gang, bad og tre soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 162 kvm

Boder
Innvendig boder og bod i bakkant av garasjen.

Standard
Følgende TG3 og TG2 er hentet fra tilstandsrapport, datert 20.09.2023.

TG3:
Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje). Underetasjen ligger delvis under terreng:
Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger):
Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk.

Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 92,5 %, temperatur 16,5 grader C og duggpunkt 15,3 grader C. TG3 settes grunnet høy måling og sannsynligheten for følgeskader. Ytterligere undersøkelser må påregnes for å avdekke skadeårsak-/omfang og aktuelle tiltak.

Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for ytterligere undersøkelser. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

TG2:
Våtrom - 1.etg. Vaskerom opplyses å være oppgradert i 2013:
Membran, tettesjikt og overgang til sluk:
Det kan ikke verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets veggflate ved utslagsvasken, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.

Våtrom - U.etg. Bad opplyses å være oppgradert i 2013:
Ventilasjon:
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.

Sanitærutstyr / innredning:
Lekkasje i toalettsisterne. Pakning eller flottør må skiftes ut.

Fallforhold (gulv):
Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett.

Våtrom - 2.etg. Bad fra byggeår med belegg på gulv:
Ventilasjon:
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.

Vannrør:
Trykkslag registrert i vannrør. Kan forkorte vannrørenes levetid. TG2 er satt for å belyse risiko.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk:
Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet servant er usikker. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes. Tettesjiktet på gulvet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet.

Fallforhold (gulv):
Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling.

Loft - innredet - 2.etg:
Konstruksjonsoppbygging:
Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Ventilasjon:
TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Vannrøret til vannutkaster er ikke plugget mot varerør eller fuktsikret ved fuktsensor. Tiltak bør påregnes for å forhindre skade ved en eventuell lekkasje.

Radon:
Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Andre forhold - Garasje:
Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon må etableres.

Det ble observert kalkutslag/fuktvandring i betongkonstruksjon inne i garasjen.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Fasader ink. kledning:
Overflatebehandlingen bærer preg av alder/slitasje. Overflatebehandling må påregnes.

Dører og vinduer:
Vinduer bærer preg av slitasje og elde og det er påvist punkterte glass. Det er ikke observert synlige skader av større betydning. Utbedring/utskiftning anbefales.

Dører:
Ytterdører som er av eldre dato har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Yttertak:
Tekking (undertak, lekter og yttertekking)
Taket er mosegrodd. Tiltak bør påregnes.

Takvindu/Overlys:
Takvinduer er erfaringsmessig å betrakte som risikoutsatt knyttet til inndriv av vann/kondens med påfølgende skader. Takvinduet bærer preg av elde og slitasje. Lekkasjer eller skader kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser og eventuelle tiltak bør påregnes.

Takgjennomføringer:
Fotbeslag og skorsteinen har synlige slitasjesymptomer. Fotbeslag og skorsteinen bør fornyes og eventuelle følgeskader bør utbedres.

Terrasser / platting på terreng:
Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer):
Det er observert stedvise råteskader. Råteskader må utbedres. Det er observert skjevheter på rekkverk. Tiltak bør påregnes.

Drenering:
Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble observert symptomer på fuktinnsig i underetasjen som tilsier funksjonssvikt. Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om "Rom under terreng". Dreneringens alder og observert tilstand tilsier at utbedringer/utskiftninger bør påregnes. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke skadeårsak/-omfang.

Andre forhold. (som ikke inngår i det foran) - Carport og takoverbygg på terrassen:
Garasje. Det er foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.

Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ifølge Sandnes kommune foreligger det ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.
Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Det foreligger dispensasjon til tilbygg - bod/garasje, datert 09.11.2007.
Det foreligger tillatelse til overbygget terrasse, datert 15.05.2002.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Peis i stue i 1.etasje. Varme i gulv i gang, soverom, stue og bad i u.etasje, samt bad i 2.etasje.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Kr. 12 968,- i årsgebyr for 2023. Kommunale avgifter til Sandnes kommune fordeles på to terminer. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Forsikringer, strøm, tv, internett, kommunale avgifter.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Polisenummer: 84904289

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 259 926,- Som sekundærbolig Kr. 4 535 732,-

Diverse
Planløsning for underetasjen i huset er endret ihht. godkjente tegninger fra 1995 mottatt av Sandnes kommune. Dagens planløsning fraviker fra disse. Bod og wc er omgjort til bad og redskap/hobby er i dag stue. Kjøper bærer risiko for evt. konsekvenser tiltakene kan medføre dersom tiltakene var søknadspliktige. Selger kommer ikke til å søke om bruksendring i forbindelse med salget. Det er den faktiske bruken av rommet ved salget, som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1965/6197 Erklæring/avtale  
Grunnavståelse til gate/vei m.v.
 
1996/2621 Rettigheter iflg. skjøte  
Bestemmelse om at eiend. skal bebygges av Delta Hus Sandnes AS


Utleie
Boligen kan fritt leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål ifølge reguleringsplan for et område på Trones avgrenset av Postveien, Tronesveien, gamle bygrense, Eidsvollsgate og Vestregate med planID 5701-06. Disse ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Overtagelse
Overtakelse etter avtale med selger. Angi ønsket overtakelse i ditt bud.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 115 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 116 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 806 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 821 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke (Kr.3 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.35 948)
Markedspakke (Kr.13 900)
Relansering på Finn 05.01 (Kr.2 500)
Oppgjør (Kr.6 900)
Provisjon (Kr.37 500)
Tilrettelegging (Kr.11 900)
Totalt kr. (Kr.112 548)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
62-23-0039

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandnes Eiendomsmegling AS
EIE Sandnes
Org. nr: 915667406
Eidsvollgata 47
4307 Sandnes

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF Peter Martinussen

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Tronesveien 30
For mer om objektet
Tronesveien 30

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: