Bilde 1 av Haugefjellveien 229Bilde 2 av Haugefjellveien 229
Digital salgsoppgave
Haugefjellveien 229

4443 Tjørhom • Sirdal kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Flott solid Sinneshytte med solrik uteplass i le for nordavind | Garasje | Kort vei til skiløyper
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Hytte
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
158 m²
Bruksareal (BRA)
195 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
37 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
45 m²
Kommunale avgifter
kr 949 / Mnd
Prisantydning
kr 9 500 000
Omkostninger
kr 238 750
Totalpris
kr 9 738 750
Byggeår
2012
Tomt
Eiet tomt 935 m²
Oppdragsnummer
82230077
card-default

Linn Høen Thommesen

Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig
Les om Linn
Prisantydningkr 9 500 000,-
Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)kr 12 550,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 225 000,-
  
Totalpris kr 9 738 750
Eiendom
Haugefjellveien 229, 4443 Tjørhom

Matrikkel
Gnr. 7 Bnr. 66 i Sirdal kommune

Boligtype
Hytte

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 195 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 158 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 37 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 45 kvm

Antall soverom
4

Byggeår
2012

Tomt
Eiet tomt 935 kvm

Prisantydning
9 500 000

Tilstandsrapport
Det er utarbeidet tilstandsrapport for boligen. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Totalpris inkl. omkostninger
kr 9 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 225 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 226 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 9 726 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 550,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 9 738 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 11 382 pr. år

Eier
Ivar Gundersen Kari Solheim Larsen

Beskrivelse
Haugfjellveien 229 er en flott solid høyfjellshytte fra 2012 med villmarkspanel og torv på taket. Hyttens beliggenhet og mange kvaliteter gjør den til en drøm for naturelskere og vinterentusiaster, og er et ideelt fristed for både familie og venner.

Hytten har en optimal solvendte plassering og en stor uteplass med skifer og treplatting som ligger i le for nordavinden. Her kan man kose seg rundt bålpannen i vinterhalvåret eller steke vafler en varm sommerdag - gled deg! En elektrisk markise skaper også en ekstra koselig stemning på kveldstid.

Inne i hytten vil du bli møtt av komfortable og romslige oppholdsområder. Med hele tre stuer å velge mellom, inkludert en stor hovedstue og en koselig loftstue, er det rikelig med plass til avslapning og sosiale sammenkomster. Den ekstra stuen, strategisk plassert i tilknytning til hovedsoverommet, gir deg muligheten til å trekke deg tilbake litt når storfamilien er på besøk. Fra loftstuen kan du nyte panoramautsikten over Nessedalen, og la deg begeistre av naturens skjønnhet som endres med årstidene.

Hytten har en gjennomtenkt planløsning med to soverom, bad og vaskerom samlet i en egen privat fløy i 1. etasje, i tillegg er det to ekstra soverom og eget bad på loftet, ypperlig til gjester eller ungdommen. Den praktiske utformingen av hytten gjør det mulig å konvertere deler av loftstuen til et ekstra soverom, slik at det totalt kan bli 5 soverom. Den lille stuen ved hovedsoverommet kan enkelt omgjøres til en romslig walk-in closet.

Kjøkkenet har profilerte grå fronter og integrerte hvitevarer. Her kan du samle familie og venner rundt bordet og nyte den fantastiske atmosfæren. Den lekre hevn/senk peisen fra Stavanger Varmesenter setter stemningen i stuen-/kjøkkenet.

I tillegg til to fullverdige bad er det også eget gjestetoalett med adkomst fra gangen i 1. etasje. Det er også en badstue, en fasilitet mange verdsetter høyt. Her kan du restituere etter en tur i skiløypene.

Ca. 200 kvm av utendørsområdene er dekket med store steinblokker og finsk skogbunn, levert av Tegl & Betong AS. Dette gir plass til opptil 5 parkeringsplasser på egen tomt, i tillegg til den romslige garasjen som også inkluderer en isolert skibod med en praktisk smørebenk, ski stativer og hylleplass - en drøm for mange!

Varmekabler på inngangspartiet og ved vanninntaket sikrer at du ikke trenger å bekymre deg for kulde eller frost, og med DEFA-systemet kan du enkelt sørge for at hytten er varm og innbydende når du ankommer på fredagskvelden.

Er dette din hyttedrøm?

Parkering
Parkering i garasje, i tillegg er det plass til flere biler på tomten.

Beliggenhet
Hytten har en flott plassering i et trivelig hyttefelt i Hønedalen. For skientusiaster er denne hytten en skatt. Den er direkte tilknyttet preparerte skiløyper, med kun ca. 50 meter å gå. Det er milevis med løyper, og du kan gå i retning Haugen/ Kvæven, Sinnes, Kvinen, Donsen og mye mer. Pakk sekken og gled deg til en flott vinterdag i skisporet! For deg som liker alpint er det kun 10 minutters kjøring til skisenteret. Her er det flere nedfarter og heiser i Ålsheia og Tjørhomfjellet.

Det er også en stor akebakke med kveldslys like i nærheten, perfekt for kveldsmoro i vintersesongen. Ellers kan det nevnes at et av Sirdals nyeste tilskudd, «Slottet», vil være endel av nærområde. Her kan man unne seg en bedre middag, eller ta med gjestene på et glass og vise dem den spektakulære utsikten fra restauranten.

Sirdal viser seg fra sin beste side når solen skinner og landskapet er dekt med glitrende snø, men det er også vakkert her ellers i året. Det er et stort aktivitetstilbud for hele familien året rundt. På høsten kan man gå turer å nyte de flotte høstfargene i fjellet. Sirdalsheiene innbyr til vandring i et praktfullt terreng, i tillegg til kjente turistattraksjoner som Kjerag, Lysefjorden, Byrkjedalstunet, Suleskardsvegen og Øygardsstølen. Det kan også nevnes jakt, fiske, kanotur, golf, lavvo-overnatting, bading i kulp, sauesanking, sopptur, multeplukking og mye mer. En tur i klatreparken Høyt og lavt er også en populær aktivitet for familier.

Bebyggelse
Området er bebygd med diverse fritidsboliger.

Tomt
Eiet tomt, 935 kvm

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

FRITIDSBOLIG
Første etasje:
BRA 123 m²
- BRA-i 117 m²: Stue, kjøkken, entré, gang, toalett, vaskerom, badstue, bad og 2 soverom.
- BRA-e 6 m²: Bod.

Andre etasje:
BRA 41 m²
- BRA-i 41 m²: 2 soverom, bad, gang og loftstue.

GARASJE
BRA 31 m²:
- BRA-e :Garasje og bod.

Terrasse i 1 etasje oppmålt til 45 m2 (TBA).
Garasje inkludert Bod på 31 m2.
Utvendig Bod i tilknytning bolig på 6 m2.
Deler av soverom 1 er opprinnelig Garderobe (S-rom). Arealet er omtalt i rapporten etter dagens bruk. Kott under trapp i 1. etasje er ikke måleverdig
areal som kott og er utelatt fra areaoppsett.

Byggemåte
Fritidsbolig fra år 2012, tilbygg fra år 2015. Tre og betongkonstruksjoner. Yttervegger med liggende trekledning. Saltak (torvtak)med takopplett. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Tilstandsrapporten inneholder 80% TG 1, 12% TG 2, 0% TG 3 og 8% TG IU (ikke undersøkt).

Følgende bygningselementer har fått TG2:
- Bad 1. etg (Membran, tettesjikt & fallforhold): Tettedetaljer og membran bør etableres, lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt  anbefales.
- Vaskerom (Membran, tettesjikt): Tettedetaljer og membran bør etableres.
- Bad 2. etg (Membran, tettesjikt, fallforhold & slukets plassering): Tettedetaljer mm bør fornyes, lokalfall i dusjen er mindre enn hva som er ideelt anbefalt, sluket er isolert inne i dusjen.
- Toalettrom (Ventilasjon, sanitærutstyr/innredning): Mekanisk avtrekk bør etableres, innebygget toalettsisterne har ikke avrenning til rom med sluk, eller tilsvarende sikring mot fuktskader.
- Loft (Overflater gulv): Det er observert åpninger/glipper mellom parkett/gulvoverflate. Det er og registrert knirk i gulvet ved trapp.
- Innvendige trapper: Trappen vurderes til å være for bratt for god funksjonalitet, det er kun rekkverk/håndløper på en side.
- Tekniske anlegg (Avløpsrør): Lufteledningen ført over tak for avløpssystemet er ikke lokalisert. Det er observert durgoventil i benkeskap på kjøkken.
- Yttervegger inkl. fasader & konstruksjon (Annet): Det er observert enkelte råteskader og skader på vannbord under enkelte vinduer. Utbedringer bør påregnes.

Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for hytten datert 08.02.2012. Ferdigattest for tilbygget er datert 16.10.2015 og for garasjen/skiboden 20.03.2013.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming er ildsted i stue, gulvvarme på våtrom og entré, ellers elektrisk oppvarming.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Kommunale avgifter
Kr. 11 382 pr. år

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Pliktig medlemskap i Haugefjedl Velforening kr. 8 783,- pr. år. Avgiften inkluderer medlemsavgift, TV/internett fra Telenor, avgift Sirdal vann- og avløp, samt løypeavgift.

Kostander til brøyting varierer i forhold til snømengde, men dagens eier betalte kr. 7 555,- for sesongen 2022/2023.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Polisenummer: 76465413

Formuesverdi
Formuesverdi kr 1 663 750 pr.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagt løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Selger har ikke radonmålt.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Følgende servitutter er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:
23.01.2013 63741 Bestemmelse ifølge skjøte - bestemmelse om vann/kloakkledning
Pliktig medlemskap i velforening, bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger.

Ta kontakt med megler for å få tilsendt kopi av dokumentet.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Offentlig.

Regulering
Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse. Reguleringsplankart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 9 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 225 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 226 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 9 726 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 550,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 9 738 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke (Kr.22 000)
Markedspakke 2 (Kr.29 500)
Oppgjør (Kr.6 900)
Provisjon (Kr.135 000)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.58 260)
Totalt kr. (Kr.251 660)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
grunn- og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
82-23-0077

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Hyttepakken og boligkjøperfo
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper fritidsbolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Hyttepakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring i forbindelse med kjøpet av fritidsboligen.

Hyttepakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for Hyttepakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Espen Eide & Partnere AS
EIE Stavanger
Org. nr:896253492
Niels Juels gate 50
4008 Stavanger
Tlf: 51 90 57 00

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Espen Eide

Saksbehandlere
Espen Eide
EIE Stavanger
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 93 04 03 00 / E-post: ee@eie.no

Linn Høen Thommesen
Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig
Mob: 41 69 42 05
[/ E-post: lht@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Haugefjellveien 229
For mer om objektet
Haugefjellveien 229

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: