Bilde 1 av Ringvegen 36Bilde 2 av Ringvegen 36
Digital salgsoppgave
Ringvegen 36

2312 Ottestad • Stange kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

ØVRE BEKKELAGET - Koselig enebolig med fine uteplasser og garasje. Kjeller med egen inngang.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
176 m²
Bruksareal (BRA)
200 m²
Kommunale avgifter
kr 1 698 / Mnd
Prisantydning
kr 4 640 000
Omkostninger
kr 131 250
Totalpris
kr 4 771 250
Byggeår
1994
Tomt
Eiet tomt 709 m²
Oppdragsnummer
72230145
card-default

Petter Bakke

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Petter
card-default

Ingrid Bøhmer

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Les om Ingrid
Prisantydningkr 4 640 000,-
Boligkjøperpakke Trygkr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 115 000,-
  
Totalpris kr 4 771 250
Eiendom
Ringvegen 36, 2312 OTTESTAD

Matrikkel
Gnr. 17 Bnr. 174 i Stange kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 176 kvm, Bruksareal: 200 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1994

Tomt
Eiet tomt 709 kvm

Prisantydning
4 640 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Jonas Eikeland Takstdato: 22.09.23 20:55

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 640 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg)
kr 115 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 131 250,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 771 250,- (Totalpris inkl omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 20 375 pr. år

Eier
Marit Kjærnli Nils Harry Thom

Parkering
Gode parkeringsmuligheter i garasje, og ellers på gårdsplassen.

Beliggenhet
Boligen er beliggende i et rolig og etablert boligområde i øvre del av Bekkelaget. Det er kort veg til barnehage, skole, idrettsanlegg og butikker. Det er ca. 5 km til Hamar sentrum med alle fasiliteter og servicetilbud. For de aller minste finnes flere alternativer for barnehage, Hoberg, Steinerbarnehagen og Holmlund. Arstad og Hoberg barneskole (1.-7. trinn) ligger i nærheten. For de mellomste finner vi Ottestad ungdomsskole.

Vika-senteret med stor dagligvareforretning og diverse butikker ligger ca. 3 km unna. Fra eiendommen er det ca. 500 m til nærmeste dagligvarebutikk.

Atlungstad Golfklubb med 18-hulls golfbane ligger ca. 5 km unna og omtales som en av Skandinavias vakreste golfbaner. Ottestadstien, som er meget kjent for de som kommer fra området, ligger like ved. Ottestadstien går gjennom et frodig jordbruksområde og er en meget populær tursti med flere badeplasser og små strender.

Tomt
Eiet tomt, 709 kvm

Den frodige hagen er pent opparbeidet med fargerike bed, busker og trær.

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Inneholder
Areal og fordeling:
Kjeller: 98 m² BRA / 74 m² P-rom / 24 m² S-rom
1. etasje: 102 m² BRA / 102 m² P-rom

Følgende rom er inkludert i P-rom:
Kjeller: Kjellerstue, to ganger, bad og to soverom.
1. etasje: Entré, toalettrom, kjøkken, gang, bad, vaskerom, spisestue, stue og to soverom.

Følgende rom er inkludert i S-rom:
Kjeller: Bod/teknisk rom og to boder.

I tillegg er det en garasje på 22 m².

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra takstrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jonas Eikeland:
Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn.
Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning.
Etasjeskillere av trekonstruksjoner.
Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein.
Entrédør med glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.
Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Kort oppsummert tilstandsgrad fra tilstandsrapport utført av takstmann:
Det er gitt TG 2 på:
- Bad - 1. etasje: Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Det er registrert nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk (målt på tilfeldig sted) viste et fall på 2 mm. Ved en eventuell lekkasje vil vann kunne renne ut i tilliggende arealer til våtrommet og forårsake fuktskader. Det registreres redusert avrenningshastighet i avløp til servant. (Selger har renset avløp, og avrenningen er ok)
- Bad - kjelleretasje: Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Det er ikke benyttet sokkellist og det er ikke benyttet fugemasse i overgang mellom sokkelflis og baderomsplater (Hamar Kjøkkensenter har bekreftet at dette forholdet vil bli utbedret i henhold til monteringsanvisning fra leverandør). Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Det registreres redusert avrenningshastighet i avløp til servant. (Selger har skiftet gummipakning i propp, og avrenningen er ok)Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet.
- Vaskerom - 1. etasje: Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Gulvet er flatt/ingen fall på gulvflater, forholdet kan føre til vannansamlinger på gulvet.
- Kjøkken: Ukjent om ventilatoren gir tilstrekkelig avtrekk. Ved funksjonstest registreres liten effekt.
- Øvrige rom - 1. etasje: Det er stedvis knirk i gulvet. Det registreres skjevheter i dørblad til kjøkken. Dørbladet på gang kommer i kontakt med terskel, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
- Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje): Kjelleren har vegger under bakkenivå som er utforet fra grunnmuren. Kjelleren har i tillegg tilfarergulv. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i veggkonstruksjon. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. (Relativ fuktighet ble målt til 78,2 prosent, ved 17,0 celcius). Det ble ikke observert negative forhold i konstruksjonen, men skjulte eller bakenforliggende skader kan allikevel ikke avkreftes.Grunnmur er vurdert til å være oppført som multimurlignende konstruksjon. Erfaringsmessig har denne typen grunnmurskonstruksjon høyere skadeomfang ved fuktpåkjenning enn andre konstruksjoner. Dørbladet på bod/teknisk rom, bad, gang og bod kommer i kontakt med terskel/karmen, noe som gjør at dørene henger når de åpnes og lukkes.
- Loft - uinnredet / råloft: Misfarging observeres stedvis på undertaksplater og gulv (huseier opplyser at fuktmerker ved gjennomføring av ventilasjonsrør skyldes en løsnet kanal, forholdet er utbedret).
- Etasjeskiller - kjeller: Det er registrert skjevheter i stue og i gang. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 11 mm i stue, og 20 mm i gang.
- Etasjeskiller - 1. etasje: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 16 mm.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Varmtvannsberedere er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Stedvis redusert avrenning i utstyr tilkoblet avløpssystemet. (selger har renset avløp på vask på bad i 1. etasje og skiftet gummipakning på propp på vask i kjeller).
- Yttertak: Det registreres flere knekte takstein, noe som kan påvirke tettheten. Øvrige symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader.
- Balkonger, terrasser, veranda etc.: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Det mangler trinn i trapp til terrasse.
- Drenering: Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder.
- Forstøtningsmurer: Skjevheter påvist. Uvisst om negativ utvikling er fortsatt gjeldende eller om utviklingen har stoppet/er stabil.
- Frittstående byggverk: Stedvise riss/sprekker i grunnmur er observert. Kan tyde på setningsskader i konstruksjonen. Ytterdør til garasje har høy slitasjegrad.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Velkommen til denne hyggelige eneboligen i Ringvegen 36!
Boligen er beliggende i et rolig og etablert boligområde i øvre del av Bekkelaget. Det er kort veg til barnehage, skole, idrettsanlegg og butikker.
Boligen har en praktisk planløsning med alt man trenger i hovedetasjen. Her er det en stor stue, kjøkken, to soverom, bad, vaskerom og gjestetoalett.
Underetasjen er den perfekte barne- og ungdomsavdeling med to soverom, stor kjellerstue, bad og flere boder. Kjelleren har egen bi-inngang fra gårdsplassen, så her er det mulig å tilrettelegge for utleie om man ønsker det.
Den frodige hagen er pent opparbeidet med fargerike bed, busker og trær. Gode parkeringsmuligheter i garasje og ellers på gårdsplassen.

I forbindelse med inngangspartiet er det en hyggelig steinlagt uteplass. I entreen er det oppheng til yttertøy, eller plass til en garderobeløsning. Gjestetoalettet har praktisk adkomst fra entreen.

Videre kommer man til den romslige stuen med fin plass til både sofagruppe og spisestue. Fra stuen er det utgang til den vestvendte terrassen med gode solforhold. Montert markise.

Pent kjøkken med standard fra 2014. Kjøkkeninnredning fra Norema med profilerte fronter og benkeplater av laminat. Integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin medfølger handelen som forevist. Avsatt plass til frittstående kjøleskap. Det er fin plass til et spisebord, som får en naturlig plass ved vinduet.

Soveromsavdeling med to soverom, bad og vaskerom.

Det flislagt badet har baderomsinnredning, dusjkabinett og gulvstående toalett.

Vaskerommet har belegg på gulv og tapet på vegger. Opplegg for vaskemaskin. Vaskerommet har praktisk utgang til gårdsplassen.

Soverommene har god størrelse, og det er garderobeskap eller skyvedørsgarderobe på begge rommene.

Videre ned i kjelleren er det en stor stue som er perfekt for barn- ungdom til å leke, slappe av eller se på TV. I tillegg er det et bad og to soverom med garderobeskap. Øvrige rom benyttes som bodrom.

Pent og gjennomført bad som ble pusset opp i 2019. Badet har flislagt gulv og baderomsplater på vegger. Badet er innredet med baderomsinnredning, dusjkabinett og gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. På grunn av mangler etter tilstandsrapport, skal badet nå pusses opp på nytt. Dette er en garantisak. Det tas forbehold om at det ikke blir helt likt som vist på bilder. Det er beregnet at oppussingen vil ta ca. 8-10 uker fra oppstart. 

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er utstedt ferdigattest for eneboligen datert 16.03.1995.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 08.02.1992. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.

I byggetegninger er et soverom i kjeller definert som kjøkken, og det var ikke inntegnet trapp mellom etasjene. Bruksendringen er i utgangspunktet ikke søknadspliktige endringer/tiltak, såfremt det ikke er gjort konstruksjonsmessige endringer (bærevegger o.l.).

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod/teknisk rom og på bod. Boligen har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.

Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport som er vedlagt i salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.


Oppvarming
Peisovn i kjellerstue. Varmepumpe samt peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Dersom beboelsesrom ikke har oppvarmingskilde ved visning, følger dette heller ikke med boligen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Kommunale avgifter
Kr. 20 375 pr. år
Oppgitt beløp er fakturert i 2022. I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter. Vi oppfordrer ny eier til å følge opp hvor mange kubikk vann/avløp det betales for i året og eventuelt justere i henhold til anbefalinger per person i husstanden. Dette gjøres i samråd med kommunen.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten er for inneværende år kr. 8 287,-.
Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under punktet "Kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til TV og Internett.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 096 403,- Som sekundærbolig Kr. 3 947 049,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
Fastmonterte lamper av privat karakter, medfølger ikke boligen.
Hvitevarer medfølger ikke i handelen, dersom ikke annet er spesifisert under punktet "Standard". Se for øvrig vedlagte løsøreliste.

Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på medfølgende teknisk utstyr/tilbehør/løsøre.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verket.
 
Det er innhentet opplysninger fra Brann- og Feiervesenet. Feiing ble sist gjennomført 25.08.2020. Det ble sist gjennomført tilsyn 04.03.2021, uten anmerkninger. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

Annet
Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjemaet:

- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært. Bad 1: byttet do, innredning og fliser på gulv. Bad 2: Total renovering. Bad 1: Comfort Hamar, Bad 2: Hamar Rørleggerbedrift AS.

- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Bad 1: byttet deler, bad 2: totalrenovert. Bad 1: Comfort Hamar, Bad 2: Oppgradert

- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. Gjelder bad 2.

- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja. Tilbakeslag 1 etasje. Staking utført av Flagstad as. (ca. 1997)

- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Lekkasje i tak, hovedhus. 2021.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. Tettet hull i undertak. Utført av Byggmester Per O Bjørgan AS.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært. Opplegg varmepumpe, koplet 2 Sikringsskap til en måler. Utført av Stange Elektriske AS.

- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja. Varmepumpe.

- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Kontroll utført.

- Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
Ja. Tinglyst bruksrett på vei til eiendom.

- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. Hybelkjøkken er endret til et ekstra rom i kjeller.

- Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Ja. Med godkjent måling.

Tilleggskommentar: Liten kul i gulvet i kjellergang på grunn av en gulvplate som ligger for trangt.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Følgende er tinglyst på eiendommen:
- Dagboknr. 5164, tinglyst den 12.05.1993. Gjelder bestemmelse om veg.

Eiendommen har følgende tinglyste rettigheter på andre eiendommer:
- Dagboknr. 105011, tinglyst den 07.08.1987. Gjelder bestemmelse om veg.
- Dagboknr. 105012, tinglyst den 07.08.1987. Gjelder bestemmelse om veg.
- Dagboknr. 105013, tinglyst den 07.08.1987. Gjelder bestemmelse om veg.

Dokumentene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres etter forespørsel.

Utleie
På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen er i matrikkelen godkjent som en bruksenhet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst fra privat stikkvei over gnr./bnr. 17/7, 17/55, 17/173, 17/160 og 17/326. Det foreligger tinglyst vegrett over gnr./bnr. 17/7, 17/55, 17/326 og 17/160. Det foreligger ikke tinglyst vegrett over gnr./bnr. 17/173. Utgifter til brøyting og vedlikehold må påregnes.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Overordnet gjelder "Kommuneplanens arealdel 2020-2032" med planid.: 201501.
Eiendommen er i planen avsatt til bebyggelse og anlegg.

Eiendommen omfattes også av "Kommunedelplan for Ottestad" med planid.: 200801.
Eiendommen er i planen avsatt til boligområde.

Kopi av planer fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 640 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg)
kr 115 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 131 250,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 771 250,- (Totalpris inkl omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon 1,25%

Visningshonorar (Kr.2 950)

Tilrettelegging (Kr.15 000)

Grunnpakke enebolig (Kr.7 500)

Markedspakke 2 (Kr.25 000)

Oppgjør (Kr.6 900)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
72-23-0145

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hamar Eiendomsmegling AS
EIE Hamar
Org. nr: 916933568
Seminargata 3
2317 Hamar
Tlf: 62 50 71 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Petter Bakke

Saksbehandlere
Petter Bakke
EIE Hamar
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 97 66 16 65 / E-post: pb@eie.no

Ingrid Bøhmer
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Mob: 97 41 17 70
[/ E-post: ibo@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ringvegen 36
For mer om objektet
Ringvegen 36

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: