Bilde 1 av Mellomgata 16Bilde 2 av Mellomgata 16
Digital salgsoppgave
Mellomgata 16

4013 Stavanger • Stavanger kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Svært sjarmerende enebolig med god standard | Gangavstand til alt sentrum har å by på!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
2 soverom
Primærrom (P-ROM)
114 m²
Bruksareal (BRA)
114 m²
Kommunale avgifter
kr 1 177 / Mnd
Prisantydning
kr 4 100 000
Omkostninger
kr 124 370
Totalpris
kr 4 224 370
Byggeår
1850
Tomt
Eiet tomt 93 m²
Oppdragsnummer
54230415
card-default

Håkon Hovland

Eiendomsmegler MNEF | Jr. Partner
Les om Håkon
Prisantydningkr 4 100 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Dokumentavgiftkr 108 120,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 4 224 370
Eiendom
Mellomgata 16, 4013 Stavanger

Matrikkel
Gnr. 52 Bnr. 176 i Stavanger kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 114 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1850

Tomt
Eiet tomt 93 kvm

Prisantydning
4 100 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Alexander Ravndal Takstdato: 15.12.23

Det er utarbeidet tilstandsrapport for boligen. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 108 120,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 109 320,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 209 320,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 224 370,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 14 124 pr. år Dekker feiing og tilsyn, vann/avløp/renovasjon og eiendomsskatt.

Eier
Elin Brøvig Hansen

Beskrivelse
EIE Eiendomsmegling Stavanger ved Jr. Partner Håkon Hovland har gleden av å presentere Mellomgata 16!

Velkommen til denne svært sjarmerende, sentrumsnære og moderniserte eneboligen fra 1850. Med en beliggenhet som gir en perfekt balanse mellom tilgang til byens fasiliteter og rolige omgivelser, vil du her oppleve det beste av begge verdener.

I nærområdet finner du et pulserende uteliv, gode restauranter, kulturarrangementer og flotte parkområder. Med enkel tilgang til butikker og andre bekvemmeligheter, vil du sette pris på den sentrale beliggenheten til denne boligen.

Hovedfokuset i huset er stuen, som tilbyr en romslig følelse til tross for husets relativt beskjedne størrelse. Stuen er smart inndelt i ulike soner, inkludert en TV-stue, "kulturstue" med bøker og platespiller, samt en spisestue. Dette gjør det enkelt å være sammen som familie og samtidig drive med ulike aktiviteter. En stedbygd bokhylle i kryssfiner er et imponerende innslag som gir karakter til rommet.

Boligen har blitt jevnlig vedlikeholdt og oppgradert de siste årene. Badet ble oppgradert i perioden 2019-2020, og ny vedovn i kleberstein fra 2016 sørger ikke bare for varme, men er også et vakkert blikkfang i stuen.

Utenfor finner du en koselig terrasse hvor du kan nyte sommerkvelder med grilling og hyggelige måltider. Selv om solforholdene kanskje ikke er optimale, er det likevel tilstrekkelig med lys for at blomster og grønnsaker kan trives på terrassen. I tillegg gir morgensolen en herlig atmosfære inne i stuen og på hovedsoverommet.

Fra utsiden kan man også ta seg til en romslig råkjeller med gode lagringsmuligheter. 

Denne boligen representerer en sjelden mulighet til å bo i et sjarmerende nabolag nær Stavangers pulserende sentrum, samtidig som du kan nyte roen og fellesskapet i et vennlig nabolag!

Velkommen til hyggelig visning!

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Mellomgata 16 har en svært sentral beliggenhet, bare 5 minutters gange eller noen få sykkeltråkk fra sentrum. Her finner du alt du trenger av butikker, kultur, restauranter og natteliv. Bussforbindelser er tilgjengelige rett ved, også togforbindelser i nærheten.

Like utenfor er Pedersgata og Storhaug Øst, områder som er under stor utvikling med mange nye og spennende konsepter, inkludert vintagebutikker, Street Food og Tou Scene. Dette området er et av byens eldste boligområder, og kan skilte med høy trivselsfaktor og sjarmerende bebyggelse. Nytorget ligger like ved, der det arrangeres bruktmarked hver lørdag i sommerhalvåret.

Du bor også innen gåavstand til Stavanger øst med Tou Scene, Mathallen, ølbaren ØST og mer.

Ønsker du å leve det urbane livet uten å være avhengig av bil? Da kan dette være den perfekte beliggenheten for deg.

Tomt
Eiet tomt, 93 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Se forøvrig nabolagsprofil vedlagt i salgsoppgaven med oversikt over nærmeste barnehager og skoler.

Offentlig kommunikasjon
Se nabolagsprofil vedlagt i salgsoppgaven.

Fritidstilbud
Se nabolagsprofil vedlagt i salgsoppgaven.

Inneholder
Areal og fordeling pr. etasje:

1. etasje: BRA 68 kvm / P-rom 68 kvm
2. etasje: BRA 46 kvm / P-rom 46 kvm 

Følgende rom inngår i P-rom:

1. etasje: Entré, toalettrom, spisestue, stue og kjøkken.
2. etasje: Gang, bad og 2 soverom.
I tillegg har boligen en terrasse på ca. 18 m2.

Deler av 2.etg er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.

Underetasjen er ikke måleverdig areal blant annet grunnet lav takhøyde/ikke tilfredsstillende gulv

Byggemåte
Enebolig på 2 etasjer fra 1850. Grunnmur i naturstein. Etasjeskillere av trebjelkelag. Yttervegger av trekonstruksjoner. Vinduer og dører med to-lags glass. Saltak tekket med takstein. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Terrasse. Uinnredet råkjeller.

Primærrom
Primærrom: 114 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 114 kvm

Standard
Tilstandsrapporten inneholder 47% TG 1, 42% TG 2, 9% TG 3 og 2% TG IU (ikke undersøkt).

I tråd med Forbrukertilsynets gjeldende veileder for markedsføring av boliger skal all vesentlig informasjon om boligen fremheves i salgsoppgaven. Nedenfor gjengis derfor i stikkordsform de avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG2) eller 3 (TG3). Det presiseres likevel at hele salgsoppgaven inklusiv tilstandsrapporten, selgers egenerklæring og andre vedlegg må gjennomgås nøye. Dette fordi forhold som er beskrevet i salgsdokumentene ikke kan påberopes som mangler.

Følgende bygningselementer har fått TG2:

Kjøkken - 1.etg:
-Overflater himling: Noe gjenstående arbeid med himling over ventilator. Tiltak anbefales.

Toalettrom (ikke våtrom) - 1.etg:
-Sanitærutstyr/innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
Øvrige rom:
-Overflater gulv: Det er stedvis knirk i gulvet.

Rom under terreng:
-Helhetsvurdering: Underetasjen ligger delvis under terreng og bærer preg av dreneringssvikt med påfølgende symptomer som fuktmerker, sopp og treskadeinsekter. Det ble observert understøtter av tre som står i fuktig miljø. Tiltak anbefales for å redusere fuktigheten i kjelleren og skjerme understøtter for fuktighet.

Loft - innredet - 2.etg:
-Overflater gulv: Det er registrert stedvis knirk i gulvene. -Konstruksjonsoppbygging: Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.
Loft - uinnredet/råloft - 2.etg:
-Overflater vegger/undertak: Fuktmerker observert rundt skorsteinen. Tiltak for å stoppe fukt/lekkasjer må påregnes. Risiko for skader i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tiltak kan iverksettes dersom behov.

Innvendige trapper:
-Innvendige trapper: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter og synes å ikke være tilstrekkelig på den ene siden i 2.etg. TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forskriftskrav) grunnet sikkerhet.

Etasjeskiller:
-Skjevhetsmåling: Det er merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommene ble målt til 40 og 80 mm soverom 2.etg. og 40 mm stue. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Teknisk anlegg, VVS anlegg
-Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. -Vannrør: Vannrør i boligen har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. -Avløpsrør: Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Elektrisk anlegg:
-Forenklet vurdering: Det er ikke gjennomført vedlikehold på det elektriske anlegget, og det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se
sjekkliste dokumentasjon. Det observeres løse ledninger i gang 2.etg. Forholdet må utbedres av en kvalifisert fagperson. Det er observert utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
-Fasader inkl. kledning: Det er ikke montert musesperre bak hjørnebord/i ytterhjørner. Musesperre bør etableres. Det er ikke montert musesperre bak trekledning. Musesperre bør etableres.
Dører og vinduer:
-Vinduer: Det ble stedvis påvist punkterte glass/vinduer. Eksempelvis følgende vindu: kjøkken og stue. Utskifting av glass anbefales. -Takvinduer: Fuktmerker påvist ved takvindu. Innsig av fukt må varig stoppes, ikke mulig å åpne takvinduet, ytterligere undersøkelser anbefales. -Dører: Terrassedøren har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes og lukkemekanisme er defekt/vanskelig. Krever justering av dørblad/dørkarm og lukkemekanismen.

Yttertak:
-Helhetsvurdering: Taket er ikke inspisert grunnet sikkerhetsmessige forhold.

Taktekkingen bærer preg av elde og slitasje. Det er ikke registrert lekkasjer eller skader, men oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.

Takkonstruksjonen har tegn til svekkelser. Det er registrert skjevheter og svanker. Ytterligere undersøkelser for å kartlegge aktuelle tiltak bør påregnes.

Terrasser/platting på terreng:
-Terrasser på terreng (understøttet av bjelker/pilarer: Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying. Overflatebehandling må fornyes.

Avrenning fra Varmepumpen til naboen føres på terrassen, dette er uheldig og medfører forkorte levetid på terrassebordene. Kontrollert avrenning anbefales.

Rekkverkshøyden er under 1,0 meter.

Grunnmur, fundamenter:
-Grunnmur: Åpen grunnmur i naturstein, dette er uheldig med tanke på skadedyr. Skadedyrsikring anbefales.
Følgende bygningselementer har fått TG3:

Brann:
-Rømningsveier: Rømningsvindu fra rom i 2.etg har ikke tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskrav. Godkjent rømningsvei må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Drenering:
-Helhetsvurdering: Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger
mellom 20 - 60 år. Det ble observert symptomer på fuktinnsig/fuktskader i underetasjen som tilsier funksjonssvikt. Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om "Rom under terreng". Dreneringens alder og observert tilstand tilsier at utbedringer/utskiftninger må påregnes. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke skadeårsak/-omfang og tiltak.

Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for ytterligere undersøkelser. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000
Stikkledninger og tanker:
-Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Vannledninger er av eldre dato og anbefalt brukstid er passert. Tiltak må påregnes. Den ene avløpsrøret er ikke tilkoblet det offentlige avløpssystemet. Ytterligere undersøkelser. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000

Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
I følge Stavanger kommune foreligger det ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Det er ikke mottatt byggetegninger fra Stavanger kommune. Meglerforetaket har derfor ikke hatt mulighet for å kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt, og eller samsvarer med det som er byggesøkt, eller er godkjent. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 14 124 pr. år Dekker feiing og tilsyn, vann/avløp/renovasjon og eiendomsskatt.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10 000 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Forsikring med polisenummer
Tryg Polisenummer: 8556720

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 188 043,- Som sekundærbolig Kr. 4 514 564,-

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke er opplyst.

Følgende medfølger ikke handelen:

-Vaskemaskin
-Kjøleskap
-Kork-skap
-Lampe i vindu på kjøkkenet
-Taklampe med 3 "hoder"
-Rosa, veggmontert leselampe i stue
-Fuglelampe på barnas rom

Kjøper er ansvarlig for å sette seg inn i salgsprospektet, reguleringsplaner, beskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang på. Dersom noe er uklart, ta kontakt med megler slik at saker kan bli avklart før en bindende avtale finner sted.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/ rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg.

Salgsoppgaven er gjennomgått og godkjent av selger.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad datert 04.01.24  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Planrapport:

Kommuneplaner:
ID: KP 2023-2040
Navn: Kommuneplanens arealdel 2023-2040
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 19.06.2023
Delarealer: Delareal: 93 m2
Arealbruk: Sentrumsformål, Nåværende
Områdenavn: SF1
Delareal: 93 m2
KPAngittHensyn: Bevaring kulturmiljø
KPHensynsonenavn: H570_23

Kommunedelplaner:
ID: 129K
Navn: Stavanger sentrum
Plantype: Kommunedelplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 11.03.2019
Delarealer: Delareal: 93 m2
Arealbruk: Sentrumsformål, Nåværende
Områdenavn: BS28
Delareal: 93 m2
KPAngittHensyn: Bevaring kulturmiljø
KPHensynsonenavn: H570_

Reguleringsplaner:
ID: 1901
Navn: SPILDERHAUG
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 18.09.2006
Delarealer: Delareal: 92 m2
Formål: Boliger
Feltnavn: B1
Delareal: 92 m2
Formål: Bevaring av bygninger
Delareal: 1 m2
Formål: Kjørevei

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (100 meter):
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Eiendommen er underlagt retningslinjer for Trehusbyen vedtatt som del av kommuneplanens arealdel i Stavanger kommunestyre 19.06.2023.

Odel og konsesjon
Det er ikke odel eller konsesjon på eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 108 120,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 109 320,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 209 320,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 224 370,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.6 500)
Tilrettelegging (Kr.7 000)
Provisjon (Kr.43 250)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.34 812,25)
Markedspakke 1 (Kr.18 000)
Oppgjør (Kr.6 900)
Fotopakke fra profesjonell boligfotograf (Kr.6 500)
Prospekter x 20 (Kr.3 500)
Totalt kr. (Kr.126 462,25)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
54-23-0415

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Rogaland Eiendomsmegling AS
EIE Stavanger RE
Org. nr: 991089888
Niels Juels gate 50
4008 Stavanger
Tlf: 51 90 57 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Jr. Partner Håkon Hovland

Saksbehandlere
Håkon Hovland
EIE Stavanger RE
Eiendomsmegler MNEF | Jr. Partner
Mob: 95 02 71 28 / E-post: hah@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Mellomgata 16
For mer om objektet
Mellomgata 16

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: