Bilde 1 av Rosenberggata 38Bilde 2 av Rosenberggata 38
Digital salgsoppgave
Rosenberggata 38

4007 Stavanger • Stavanger kommune

Prisantydning

kr 2 750 000

Omkostninger: kr 82 770Totalpris: kr 2 832 770
Hertervighuset - En historisk perle nær sentrum - PÅMELDINGSVISNING
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
1 soverom
Primærrom (P-ROM)
55 m²
Bruksareal (BRA)
55 m²
Bruttoareal (BTA)
64 m²
Kommunale avgifter
kr 541 / Mnd
Prisantydning
kr 2 750 000
Omkostninger
kr 82 770
Totalpris
kr 2 832 770
Byggeår
1838
Tomt
Fellestomt 182 m²
Oppdragsnummer
82200168
card-default

Espen Eide

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les om Espen
card-default

Linn Høen Thommesen

Eiendomsmegler / Partner / Faglig leder
Les om Linn
Prisantydningkr 2 750 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-)kr 68 750,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
  
Totalpris kr 2 832 770
Eiendom
Rosenberggata 38, 4007 Stavanger

Matrikkel
Gnr. 59 bnr. 2046 i Stavanger kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 64 kvm

Antall soverom
1

Byggeår
1838

Tomt
Fellestomt 182 m²

Prisantydning
2 750 000

Totalpris inkl. omkostninger
2 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

82 770,- (Omkostninger totalt)

2 832 770,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 6 492 pr. år

Eier
Amare Eiendom AS v. Carl Egil Hana

Beskrivelse
Rosenberggata 38 er den kjente kunstmaleren, Lars Hertervigs, sitt gamle hjem. Hertervighuset ble bygget på Borgøy i Tysvær kommune, men familien Hertervig tok det med seg til Stavanger da de flyttet til byen i 1838. Huset ble gjenreist i Rosenberggata 38. Familien solgte huset da faren døde i 1885. Da flyttet Lars til Rosenberggata 26, hvor han bodde i seks år. Etter at familien Hertervig solgte, bodde det elleve mennesker i huset en periode. To familier fordelt på to etasjer, på til sammen rundt 50 kvadratmeter.

I 1969 ble det foreslått å flytte Hertervighuset til Gamle Stavanger. Det ble aldr noe av, men det er bestemt at huset skal bevares. Huset ble restaurert i 1995. Da ble mest mulig av opprinnelige vegger og murer bevart innvendig. Samtidig som huset ble isolert, og fikk nye takbjelker, nytt elektrisk anlegg og nytt sanitæranlegg.

Her er alt "grunnarbeidet" gjort, innvendig trenger huset gjennomgående renovering, så  her er det mulighet for å sette sitt eget preg på detaljene.Det samme gjelder bakgården som med god og kreativ planlegging kan bli en super uteplass En gyllen mulighet til å lage et unikt hjem i en historisk perle nær sentrum.

Parkering
Boligen ligger i et område med soneparkering. Det koster kr 1920,- (160,- pr. mnd) for sonekort. Kontakt Stavanger parkering for mer informasjon.

Beliggenhet
Attraktiv beliggenhet i Bjergsted, kun 5 minutters gange fra Vågen, sentrumskjernen og gamle Stavanger. Bjergstedparken og konserthuset ligger også like i nærheten så her kan man spasere ned til kjekke arrangementer både i og utenfor konserthuset. Den daglige handelen kan man ta på Rema1000 som ligger ca. 100m unna. Dette er beliggenheten for deg som ønsker enkel adkomst til restauranter, kaféer, shopping og kulturelle begivenheter, men likevel ha muligheten til å trekke deg tilbake.

Bebyggelse
Området er bebygd med diverse boliger og næring.

Tomt
Fellestomt, 182 m²

Inneholder
P-ROM:
1. etasje: Entré, kjøkken/gang, bad/ vaskerom og stue.
Loft: Gang og soverom.

S-ROM:
Loft: Kott, ikke målbart areal.

Byggemåte
Enebolig over 2. plan (1. Etasje og Loft). Krypkjeller med steinlødd grunnmur. Yttervegger i synlig laft eller tømmer med utvendig kledning. Saltak tekket med teglstein. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

Primærrom
Primærrom: 55 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 55 kvm

Ferdigattest
Det finnes ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunen sine arkiver.

Ved salg av eiendommer med eldre bygg kan det forekomme at det ikke foreligger ferdigattest for bygget. For boliger og tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998 utstedes det ikke lenger ferdigattest, og dersom ferdigattest ikke foreligger for et slikt tiltak vil det ikke være mulig å få ferdigattest. En eventuell søknad om ferdigattest skal avvises av kommunen. Bortfall av muligheten for å søke om ferdigattest for disse tiltakene vil ikke ha betydning for lovligheten av selve tiltaket.

Oppvarming
Elektrisk.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 6 492 pr. år

Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene og utgjør kr 286,- pr. halvår.

Forsikring med polisenummer
IF Polisenummer: SP472467.9.2

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 520 429,- Som sekundærbolig Kr. 1 873 545,-

Diverse
Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommens grunnboksblad.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Offentlig.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig. Reguleringsplankart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.  Det gjøres oppmerksom på at boligen ligger under retningslinjer for hensynssoner for bevaring av kulturmiljø.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

82 770,- (Omkostninger totalt)

2 832 770,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke 1 (Kr.20 000)
Oppgjør (Kr.6 900)
Provisjon (forutsatt salgssum: 2 750 000,-) (Kr.55 000)
Grunnpakke enebolig (Kr.18 000)
Totalt kr. (Kr.99 900)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
grunn og markedspakke.

Oppdragsnummer
82-20-0168

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Espen Eide & Partnere AS
EIE Stavanger
Org. nr:896253492
Niels Juels gate 50
4008 Stavanger
Tlf: 51 90 57 00, Fax:

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Espen Eide

Saksbehandlere
Espen Eide
EIE Stavanger
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 93 04 03 00 / E-post: ee@eie.no

Linn Høen Thommesen
EIE Stavanger
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 41 69 42 05 / E-post: lht@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Rosenberggata 38
For mer om objektet
Rosenberggata 38

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: