Bilde 1 av Lars Dahles vei 27Bilde 2 av Lars Dahles vei 27
Digital salgsoppgave
Lars Dahles vei 27

4024 Stavanger • Stavanger kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Hel tomannsbolig med mulighet for gode leieinntekter hver måned
Vis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Primærrom (P-ROM)
266 m²
Bruksareal (BRA)
267 m²
Bruttoareal (BTA)
300 m²
Kommunale avgifter
kr 2 096 / Mnd
Prisantydning
kr 7 500 000
Omkostninger
kr 198 520
Totalpris
kr 7 698 520
Byggeår
1937
Tomt
Eiet tomt 393 m²
Oppdragsnummer
82210121
card-default

Erik Aareskjold

Eiendomsmegler / Partner
Les om Erik
card-default

Linn Høen Thommesen

Eiendomsmegler / Partner / Faglig leder
Les om Linn
Prisantydningkr 7 500 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 14 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 182 500,-
  
Totalpris kr 7 698 520
Eiendom
Lars Dahles vei 27, 4024 Stavanger

Matrikkel
Gnr. 59 bnr. 807 i Stavanger kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 266 kvm, Bruksareal: 267 kvm, Bruttoareal: 300 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
5

Byggeår
1937

Tomt
Eiet tomt 393 kvm

Prisantydning
7 500 000

Totalpris inkl. omkostninger
7 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
182 500,- (Dokumentavgift)

198 520,- (Omkostninger totalt)

7 698 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 25 144 pr. år

Eier
Lasse Hult

Beskrivelse
Hel horisontaldelt tomannsbolig over fire plan på Byhaugen. Her har du muligheten til å få svært lave bokostnader ved å leie ut den ene delen mens du bor i den andre selv.

Leilighetene er 87 kvm hver, i tillegg disponerer leiligheten i 2. etasje loftet som er 25 kvm. Kjelleren er også innredet, den har egen inngang og inneholder stue/kjøkken, bad, kontor og soverom (ikke omsøkt). Det gjøres oppmerksom på at dette ikke er en egen godkjent utleiedel (se Diverse).

Det har blitt gjort flere oppgraderinger på boligen de senere år, det kan blant annet nevnes nytt tak i 2002, nye vinduer i 1., 2. etasje og loft i 2007, og byttet nødvendige deler av kledningen i 2012/2018. Ellers har begge leilighetene nytt kjøkken fra 2014/2015 og oppgraderte bad fra 2009/2010.

Leiligheten i 1. etasje inneholder gang, 2 soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken. Et flott parkettgulv og overflater i lyse delikate farger skaper en god atmosfære. Kjøkkenet har hvite fronter og benkeplate i lyst tre. Fra kjøkkenet er det også utgang til en sørvestvendt balkong med gode solforhold.

Badet ble oppgradert av forrige eier i 2009 og har grå fliser på gulvet og hvite på veggene. Det er ellers innredet med en hvit tidløs servant, dusjkabinett, toalett og vaskemaskin.

Nåværende eier har leid ut 1. etasje for inntil kr 14 000 pr mnd.

Leiligheten i 2. etasje inneholder gang, soverom, vaskerom, bad, stue og kjøkken. Fra leiligheten er det også trapp opp til loftet som er innredet med to soverom, toalett og godt med lagringsplass. Også i denne enheten er det et flott parkettgulv og lysmalte overflater i delikate farger. Store vindusflater i stuen skaper en lys og luftig romfølelse,  her kan du også skimte fjorden i det fjerne. I stuen er det en lekker peisovn som gir god varme på kaldere dager.

Kjøkkenet har hvite fronter og benkeplate i lyst tre. Det er integrert stekeovn, mikrobølgeovn, platetopp og oppvaskmaskin, ellers er det et frittstående side-by-side skap. Også i denne etasje er det utgang til en sørvestvendt balkong med gode solforhold.

Badet ble oppgradert av forrige eier i 2010 og har grå fliser på gulvet og hvite på veggene. Det er innredet med en tidløs hvit innredning, en romslig dusjnisje og vegghengt toalett. Det er eget vaskerom samt et toalett på loftet.

Når det gjelder kjelleren så er ikke dette en egen godkjent boenhet da eiendommen kun er registrert med to boenheter. Kjelleren kan benyttes når man får gjester, når barn eller barnebarn kommer hjem på besøk, som en ungdomsdel eller er sted å dyrke hobbyer - valget er ditt.

Ellers kan det nevnes at det er god plass til flere biler i gårdsrommet. Det er også installert elbil-lader fra Zaptec som medfølger i handelen. Boligen har en stor lun uteplass som innbyr til grilling og andre sommeraktiviteter.

Er dette ditt nye hjem?

Parkering
Parkering i carport og gårdsrom. Det er installert elbil-lader fra Zaptec som medfølger i handelen.

Beliggenhet
Boligen har en ettertraktet og sentral beliggenhet på Byhaugen kun ca. 1,5 km fra Stavanger sentrum. For å komme til sentrum kan du spasere på ca. 20 minutter eller sykle på 5 minutter. Det er også bussholdeplass 200 m unna som tar deg raskt til både sentrum og andre bydeler. Det er kort vei til både skoler, barnehager og fritidsaktiviteter. For den turglade er det fine turområder både ved Tastaveden og rundt Stokkavannet.

Bebyggelse
Området er bebygd med diverse boliger.

Tomt
Eiet tomt, 393 kvm

Inneholder
P-ROM:
Kjeller: Trappegang, gang/kjøkken, bad/vaskerom, kjellerstue, kontor og soverom*.
1. Etasje: Trappegang, gang, 2 soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken.
2. Etasje: Trappegang, gang, soverom, vaskerom, bad, stue og kjøkken.
Loft: Gang, 2 soverom og toalett.

S-ROM:
Kjeller: Bod under trapp (ikke målbart areal), berederkott.
Loft: Diverse kott, ikke målbart areal.

*Se Diverse.

Byggemåte
Tomannsbolig (hel) over 4 plan. Synlig grunnmur over bakkenivå er utvendig pusset, antatt fundamentert på drenerende masser. Yttervegger over terreng med utvendig trekledning og innvendig panelt/ platebeslått. Saltak tekket med betongstein og innvendig platebeslått.

Primærrom
Primærrom: 266 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 267 kvm

Ferdigattest
Det finnes ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunen sine arkiver.

Ved salg av eiendommer med eldre bygg kan det forekomme at det ikke foreligger ferdigattest for bygget. For boliger og tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998 utstedes det ikke lenger ferdigattest, og dersom ferdigattest ikke foreligger for et slikt tiltak vil det ikke være mulig å få ferdigattest. En eventuell søknad om ferdigattest skal avvises av kommunen. Bortfall av muligheten for å søke om ferdigattest for disse tiltakene vil ikke ha betydning for lovligheten av selve tiltaket.

Oppvarming
Varmekabler i bad/ vaskerom 1. etasje og bad 2. etasje. Åpen peis i stue kjeller. Lukket ovn i stue 1. og 2. etasje. Ellers elektrisk.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 25 144 pr. år

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene og utgjør kr 3 101,- pr. halvår.

Forsikring med polisenummer
Storebrand Polisenummer: 3920164

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 345 882,- Som sekundærbolig Kr. 4 845 175,-

Diverse
I følge kommunens tegninger fra 1988 er soverommet i kjelleren tegnet inn som arbeidsrom. Det er ikke fremlagt godkjente tegninger/dokumentasjon på bruksendringen. Bruken av rommene kan derfor være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken. 

Det gjøres også oppmerksom på at kjelleren ikke er en egen separat boenhet.

Innredet rom i kjeller har avvik fra dagens krav til dagslys, rømning og romhøyde, i kjeller er det målt en etasjehøyde på ca. 1,9 m. Glassareal er mindre enn anbefalt gulvareal i stue, soverom og kontor i kjeller.
Rom for varig opphold skal ha høyde minimum 2,4 m, med dette menes rom som soverom og stue. Krav til rømning via vindu er at vinduet skal være minst 0,5 bred og minst 0,6 høy. Summen av bredde og høyde skal være minst 1,5 m. Underkanten på rømningsvinduet skal ikke ligge mer en 1,0 meter over gulvet med mindre det er tatt spesielle forholdsregler for å lette rømningen, som f.eks en benk eller lignende fast montert under vinduet. Dette er ikke ivaretatt i rom for varig opphold i kjeller.

Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Veggmontert Montana TV-benk og skjenk medfølger ikke i handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Følgende servitutter er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:
05.01.1990 309 BEST. OM BRUKS- OG DISPOSISJONSRETT
Bruksrett som henger igjen fra da eiendommen var seksjonering. Eier bestemmer selv om bruken til loft/kjeller.

Utleie
Det er mulighet for å leie ut den ene delen dersom man ikke ønsker å benytte hele boligen selv. Kjelleren er ikke en separat boenhet, og bør kun brukes som del av egen bolig.

Vei/vann/kloakk
Offentlig.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig. Reguleringsplankart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
7 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
182 500,- (Dokumentavgift)

198 520,- (Omkostninger totalt)

7 698 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Look (Kr.3 500)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.33 507)
Grunnpakke enebolig (Kr.18 000)
Markedspakke 1 (Kr.20 000)
Oppgjør (Kr.6 900)
Provisjon (Kr.94 900)
Totalt kr. (Kr.176 807)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
grunn og markedspakke.

Oppdragsnummer
82-21-0121

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Espen Eide & Partnere AS
EIE Stavanger
Org. nr:896253492
Niels Juels gate 50
4008 Stavanger
Tlf: 51 90 57 00, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Erik Aareskjold

Saksbehandlere
Erik Aareskjold
EIE Stavanger
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 92 81 60 31 / E-post: eaa@eie.no

Linn Høen Thommesen
EIE Stavanger
Eiendomsmegler / Partner / Faglig leder
Mob: 41 69 42 05 / E-post: lht@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Lars Dahles vei 27
For mer om objektet
Lars Dahles vei 27

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: