Bilde 1 av Bogasvingen 18Bilde 2 av Bogasvingen 18
Digital salgsoppgave
Bogasvingen 18

7725 Steinkjer • Steinkjer kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

SOLGT!!! Da er denne boligen solgt etter to år i markedet. 22 interessenter har det vært på saken.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
121 m²
Bruksareal (BRA)
150 m²
Kommunale avgifter
kr 2 084 / Mnd
Prisantydning
kr 1 890 000
Omkostninger
kr 57 650
Totalpris
kr 1 947 650
Byggeår
1970
Tomt
Festet tomt 695 m²
Oppdragsnummer
370230093
card-default

Reidar Lindsetmo

Daglig Leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Reidar
Prisantydningkr 1 890 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 44 000,-
  
Totalpris kr 1 947 650
Eiendom
Bogasvingen 18, 7725 Steinkjer

Matrikkel
Gnr. 197 Bnr. 513 i Steinkjer kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 121 kvm, Bruksareal: 150 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1970

Tomt
Festet tomt 695 kvm

Prisantydning
1 890 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Lars Brattsti Takstdato: 08.08.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 1 890 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 44 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 45 000,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 1 935 000,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 1 947 650,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 25 000 pr. år

Eier
Abiel Haile Fshaye

Beskrivelse
Eie Innherred ønsker velkommen til visning på denne eiendommen som ligger i Bogen. Boligen går over to plan, hvor inngangspartiet er i sokkelplan. Her er også badet/wc og vaskerom, samt tre av fire soverom og boder. I første etasje er det kjøkken, stor stue med store vindusflater mot utsikten, samt soverom. Utgang til baksiden via verandadør. Romslig tomt med mye muligheter. Parkering på egen tomt. Lett adkomst.

Parkering
Parkering i oppkjørsel nedenfor boligen.

Beliggenhet
Transport
Trondheim Værnes 1 t 21 min
Namsos lufthavn 1 t 6 min
Steinkjer stasjon 24 min
Dampsaga 14 min
Extra Nordsileiret 9 min
Jæktskippergata 8 12 min

Varer og tjenester
Coop Extra Nordsileiret 9 min
Kiwi Nordsia 13 min
Dampsaga Senter 16 min
AMFI Steinkjer 4 min
Vitusapotek Nordstjernen - Steinkjer 22 min
Vitusapotek Medisinsk Senter Stein... 25 min
Steinkjer Vinmonopol 4 min

Sport og trening
Bogen ballbinge 10 min
Egge vgs, barne- og ungdomsskole 21 min
Care Treningssenter Steinkjer 5 min
3T-Steinkjer 5 min


Bebyggelse
Tilstandsrapport utført av Takst-Forum Trøndelag v/ Lars Brattsti, datert 08.08.23
Takstmannen har gitt følgende tilstandsgrader (TG):

TG3 (Store eller alvorlige avvik):
- Det registreres mindre riss i grunnmur og utvendig puss på hoveddel. Dette er ikke uvanlig og vurderes ikke å ha vesentlig konstruksjonsmessig betydning slik dette fremstår i dag. Grunnmur på tilbygg takterrasse har sprekker i større omfang. Grunnmur har stedvis avskalling/ skader og synlig rustet armering.
- Natursteinsmur ved vegen/gårdsplass, betongmur ved ytterdør og en betongsteinsmur i overkant av boligen. Større skjevhet i betongmur ved ytterdør og i betongsteinsmur i overkant av boligen.
- Betongterrasse over boder har mosegrodde partier og åpen armering i et begrenset område. Registrerer lekkasjer fra takterrasse ned i bod, synlig fukt på vegger og gulv.
- Takrenner og nedløp er i en slik forfatning at utskiftinger er påregnelig om normal funksjon skal opprettholdes.
- Taktekkingen har synlig slitasje i overflater med løs lakk/belegg og rustmerker. Det er etablert en taktekking med glatt overflate og det er krav til snøfanger over inngangsparti. Manglende snøfangere. Takstigen er en stige med bøyle over møne uten forankring ned i konstruksjonen og er ikke en godkjent løsning. Takstige må være innfestet i konstruksjonen.
- Tilsyn 20.01.2022 Avdekker følgende avvik: 1. Under tilsynet ble det observert at skorsteinen er innkledd på en side i trappeoppgang mellom 1. og 2. etasje. Skorstein har mangelfull avstand til brennbart materiale som ved sotbrann kan gi brannspredning til bygning/bygningsdel. En teglskorstein uten luftekanal skal være synlig til inspeksjon på alle fire sider i alle etasjer. 2. Under tilsynet ble det observert et åpent røykhull i sokkel. Det gamle røykhullet må forsvarlig tettes, skal være murt igjen eller det må monteres et nytt ildsted. Følgende anmerkninger ble gitt: 1. Under tilsynet ble det observert at skorsteinen er innkledd på en side med bordkledning på yttervegg. Det er mest sannsynlig helsteins skorsteinsvange mot kledningen. Dette var en godkjent metode tidligere. Forskning fra Sintef viser at varmegjennomgangen er for stor tross helsteins vange. Kledning bør fjernes eller skorsteinen bør rehabiliteres. 2. Manglende
røykrørsinnføring. Ny montering av ildsted krever røykrørsinnføring i alle typer skorsteiner. Når det monteres nytt ildsted må det også monteres inn en røykrørsinnføring. 3. Mangler slokkemateriell Anlegget har fyringsforbud inntil avvik er utbedret.
- Toalettrom med svært enkel standard under trapp til 1.etg. Rom med oppgraderingsbehov. Rommet har ingen ventilering (TG3).
- Sikringskap er plassert i soverom 1 etasje. Selger har ikke fått utført elektriske arbeider i tiden han har eid boligen. Leietaker opplyser å få støt på vaskerom. Ukjent årsak.
...........................................................................

TG2 (Vesentlige avvik):
- Det registreres salt/kalkutslag på innvendig grunnmursflater. Dette er det symptom på fuktgjennomgang som normalt skyldes redusert funksjon i drenering eller kapillært opptrekk av fuktighet fra grunnmasser under boligen. Utvendig terreng heller inn mot boligen. Det er foretatt kontroll med fuktindikator mot tilgjengelige murflater/ gulv på grunn. Undersøkelsen viser indikasjoner på forhøyede fuktverdier i kjellergulv og nedre del av grunnmur. Ved hulltaking i utforet vegg under trapp registreres det at grunnmur er synlig våt.
- Det er ikke utført radonmålinger i boligen.
- Med bruk av fuktmåler i utforet vegg ble det målt fuktverdier som tilsier at det over tid kan oppstå skjulte skader. Dette kombinert med alder og observasjoner øker mistanken/faren for at skader har blitt utviklet over tid. Hulltaking foretatt i utforet vegg under trapp. Veggen er oppbygd med plast mot mur og utlektet med 48mm lekter. Panel på vegg. Ingen isolering. Betongmur bak plastikk er synlig fuktig. Utlekting og panel har ingen forhøyede fuktverdier i område rundt hulltaking. Ved fuktsøk i overflater gulv i gang i sokkel ble det registrert forhøyede fuktverdier, ved pipe mot grunnmur. Skyldes mest trolig svekket funksjon på drenering og fuktopptrekk fra grunn.
- Vinduer som er skiftet i tidsrommet 2007 til 2012 blir vurdert tilfredsstillende. Øvrige vinduer, vinduer fra byggeår er i en slik forfatning at disse bør byttes. Stuevindu over terrasse mangler beslag og omramming, dette gjelder også et vindu på bod under terrasse. Dette er svært uheldig og øker faren for at fukt /nedbør siver inn og påfører bakenforliggende konstruksjoner fukt som kan forårsake svikt. TG 1 settes på vinduer fra 2012.
- Det registreres krakelert overflate og små sår i dørblad på ytterdør, terrassedør fra 2007 er tung å betjene. Det gjøres her oppmerksom på at beslag under dørterskel mangler. Innvendig er noen dører tung å betjene, løse dørvridere. TG 1 settes på to-fløyet terrassedør.
- Det ble på vegg over terrasse registrert enkelte råteskader, dette spesielt i området rundt vindu uten beslag. Utskiftinger av råteskader er påregnelig. Det ble ikke registrert skader på øvrige veggflater som blir vurdert å ha behov for påkostninger utover normalt periodisk vedlikehold. TG 1 settes for kledning fra 2012.
- Ingen vesentlige forhold ble registrert på befaringsdagen. TG 2 settes for fuktmerker. Loftsluke er noe utett. Det registreres spor etter mus på loft. Omfanget av aktivitet er ikke videre søkt påvist, men det gjøres oppmerksom på forholdet.
- Det er ikke registrert symptom på svekkelser i takkonstruksjon, med unntak av råteskader på vindskier.
- Store åpninger i rekkverk i henhold til referansenivå 10cm. Lavt rekkverk/ gelender i forhold til referansenivå 90cm. Mangler returrekkverk.
- Avløpsanlegg fra byggeåret har nådd en høy alder og skader / lekkasjer kan oppstå.
- Vannrør fra byggeåret har nådd en høy alder og skader / lekkasjer kan oppstå. Lekkasjer på dusjkabinett og kobling over stoppekrane.
- Manglende servise av varmepumpe.
- Bereder er plassert under trapp bak wc. Rommet har ikke sluk, og bereder er ikke lekkasjesikret.
- Naturlig ventilasjon med perodisk avvtrekk fra kjøkken og bad. Flere ventiler som er tettet med isolasjon. Symptomer på mangellfull ventilasjon registreres. Vinduer på enkelte rom kondenserer på innsiden.
- Bad sokkel: Det registreres "bom" i enkelte gulvflis (mangelfull heft mot underlag). Det registreres riss / sprekker i flis på vegg i dusjhjørne og ved toalett. Det er missfarging (svertesopp / muggsopp) i silikonfuger i overgang gulv og vegg. Det er misfarging (svertesopp / muggsopp) i veggoverflater. alder og usikker restlevetid på tettesjiktet. alder og usikker restlevetid på tettesjiktet. Fuktsøk på yttervegg viser forhøyede verdier. Skyldes mest trolig fukt fra yttersiden (sviktende drenering)

TG-IU (Ikke undersøkt/Ikke tilgjengelig for undersøkelse):
- Krypkjeller har ikke adkomst og er ikke vurdert.

Det ble observert mus i boligen i mai 2021, ikke sett siden.

Tomt
Festet tomt, 695 kvm

Skole/barnehage
Egge skolekrets. Barneskole og SFO er på Egge. Undomsskole og videregående er på Guldbergaunet. Univeristetet ligger i byen.

Fritidstilbud
Masse flotte turområder på Eggeboligen, samt flott promenade ved sjøen mv. Småbåtmarina ligger ikke langt fra eiendommen. Idrettsanlegg på Egge, samt på Guldbergaunet.

Byggemåte
Enebolig er oppført i én etasje over sokkel. Grunnmur er oppført i støpt betong og lettklinkerblokker med pusset overflate. Veggkonstruksjon er oppført i tre og er kledd med stående tømmermannspanel. Taket er et saltak og er tekket med metallplater. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vinduer med 2-lags glass og koblet glass.

Primærrom
Primærrom: 121 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Sokkel: Vindfang, bad, toalett, gang, 3 soverom.
1. etasje: Stue, kjøkken, soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 150 kvm

Standard
Sokkel
Vindfang: Laminat på gulv og malt panel på vegger. Malt overflate i himling.
Bod 1: Støpt gulv, og malt panel og malt overflate på vegger. Malt overflate i himling. Stoppekran Opplegg for vaskemaskin.
Bod 2: Støpt gulv og pusset overflate på vegger. Malte plater i himling.
Bod 3: Støpt gulv og pusset overflate på vegger. Isopor i himling.
Bad: Flis på gulv og flis på vegger. Takess og downlights i himling. Gulvvarme. Utstyrt med servantskap, dusjkabinett og veggmontert wc.
Toalett: Belegg på gulv støpt gulv, og malte plater og malt panel på vegger. Malt overflate i himling. Utstyrt med wc og bereder.
Gang: Laminat på gulv og malt panel på vegger. Malt overflate i himling.
Soverom 1: Laminat på gulv og malt panel på vegger. Takess i himling.
Soverom 2: Laminat på gulv og malte plater på vegger. Takess i himling. Panelovn. Garderobeskap.
Soverom 3: Belegg på gulv og malte plater på vegger. Takess i himling. Panelovn. Garderobeskap.

1. etasje
Stue: Laminat på gulv, og malt panel og panelplater på vegger. Takess i himling. Vedovn. Utgang til terrasse.
Kjøkken: Laminat på gulv, og flis på vegg over benkeplate og panelplater på vegger. Malte plater i himling. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen. Det er integrert stekovn, platetopp og oppvaskmaskin.
Soverom: Belegg på gulv og tapet på vegger. Malt overflate i himling.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Selger har ingen bemerkninger i sin Egenerklæring.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ferdigattest enebolig Bogasvingen 8, datert 15.05.1970
Ferdigattest tilbygg bogasvingen 8, datert 04.01.1985

Tilbygg i sokkel med terrasse over, datert 02.06.1977 - byggetillatelse

Megler informerer om at dagens bruk fraviker fra byggegodkjente tegninger.
1.etg:  I originale tegninger var det inntegnet vaskerom og bod der det nå er soverom.
Sokkel: Små endringer, WC har noe endret plassering. Samme gjelder bad og bod.
Det er montert en to-fløyet terrassedør på langvegg mot sør over gårdsplass. Ingen informasjon om at endringer på rom fra tilleggsdel til hoveddel er søkt bruksendret.

09.08.2012: Gitt tillattelse til oppføring av forstøtningsmur og etablering av innkjørsel.

Elektrisk anlegg
Merknader i rapport fra Tensio: Ingen
Siste kontroll av det elektriske anlegget var den 11.01.2016

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Montert luft til luft varmepumpe 2008.
Oppvarming for øvrig ved elektrisitet.

Oljefyr/oljetank: Fra 1. januar 2020 ble det forbudt å bruke mineralolje, eller fossil fyringsolje og parafin til oppvarming av boliger og næringsbygg i Norge. Kommunen kan gi pålegg om at det oljefyrte oppvarmingssystemet må fjernes, noe som også innebærer oljetanken. Tanker som tas ut av bruk, skal tømmes, graves opp og destrueres. Se nettstedet www.oljefri.no for miljøvennlige alternativer til oljefyren.
Kjøper av denne eiendommen gjøres derfor oppmerksom på at han som fremtidig eier av eiendommen vil være ansvarlig for eksisterende oljetank og må innrette seg etter gjeldende regler, samt forbudet, og må selv bære kostnadene i forbindelse med dette. Ta kontakt med kommunen for nærmere informasjon.

Tilstandsrapport fra brannvesen:
Avvik eller anmerkninger som er registrert:

Avvik 1:
Under tilsynet ble det observert at skorsteinen er innkledd på en side i trappeoppgang mellom
1. og 2. etasje. Skorstein har mangelfull avstand til brennbart materiale som ved sotbrann kan
gi brannspredning til bygning/bygningsdel. En teglskorstein uten luftekanal skal være synlig
til inspeksjon på alle fire sider i alle etasjer.

Avvik 2:
Under tilsynet ble det observert et åpent røykhull i sokkel. Det gamle røykhullet må forsvarlig
tettes, skal være murt igjen eller det må monteres et nytt ildsted.

Anmerkning 1:
Under tilsynet ble det observert at skorsteinen er innkledd på en side med bordkledning på
yttervegg. Det er mest sannsynlig helsteins skorsteinsvange mot kledningen. Dette var en
godkjent metode tidligere. Forskning fra Sintef viser at varmegjennomgangen er for stor tross
helsteins vange. Kledning bør fjernes eller skorsteinen bør rehabiliteres.'

Anmerkning 2:
Manglende røykrørsinnføring. Ny montering av ildsted krever røykrørsinnføring i alle typer
skorsteiner. Når det monteres nytt ildsted må det også monteres inn en røykrørsinnføring.

Anmerkning 3:
Mangler slokkemateriell

Siste tilsyn ble avholdt: 20.01.22
Neste tilsyn planlagt i: 2027
Siste feiing utført: 03.03.11
Neste feiing planlagt i: -
Eier har ikke tilrettelagt for feiing 20.04.21, 01.04.19, 24.05.13

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Kr. 25 000 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Kommunen har legalpant i eiendommen, hvilket er en generell heftelse for alle eiendommer tilknyttet kommunale tjenester.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: kr. 7.335,-

Det er eiendomsskatt på eiendommer i Steinkjer kommune. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Forsikring med polisenummer
KLP

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 698 927,- Som sekundærbolig Kr. 2 516 136,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Følgende heftelser er tinglyst i eiendommen:
Dagboknr. 3250, tinglyst 11.07.1969 - Festekontrakt.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.


Festeavtale
Grunneier: Steinkjer kommune
Fester: Abiel Haile Fshaye

Festeavgift: kr. 1.314,06,-
Reguleres iht.: konsumprisindeks
Neste regulering: 01.05.2024
Skal grunneier godkjenne ny eier: Nei
Har grunneier forkjøpsrett: Nei
Bortfester opplyser at det er mulig å innløse festetomten etter nærmere avtale.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert, men ligger innenfor Kommuneplanens arealdel / Kommunedelplan Sentrum, datert 25.10.2018
Boligen ligger i ett område avsatt til: Boligbebyggelse, nåværende.

Innen eksisterende boligområder for småhusbebyggelse kan det etter nærmere vurdering tillates bruksareal inntil BRA%=40%, inklusiv areal til parkering. Denne regelen gjelder foran bestemmelser om utnytting som er gitt i tidligere godkjente reguleringsplaner og bebyggelsesplaner med lavere  utnytting. Det forutsettes at det i hver enkelt sak konkret vurderes tilpasning til strøkets karakter mht. plassering i forhold til veg, gate, plass, og i forhold til bygningsvolum, proporsjonering, høyde, takform, nabobebyggelse. I regulerings- og bebyggelsesplaner som tillater høyere utnytting enn BRA%=40% gjelder den grense som der er fastsatt . Det kan i ny regulerings- eller bebyggelsesplan fastsettes annen grense for maks. utnytting.

Odel og konsesjon
Søknad om konsesjon påkrevet: Nei
Egenerklæring om konsesjonfrihet påkrevet: Nei

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 1 890 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 44 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 45 000,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 1 935 000,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 1 947 650,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Fastpris kr. 40.000,-

Tilrettelegging kr. 16,000,-

Visninger kr. 1 900,-

Kontroll av hjemmel og heftelser kr. 1.000,-

Oppgjørshonorar kr. 5.000,-

Markedspakke kr. 13 900,-




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
370-23-0093

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Trøndelag Eiendomsmegling AS
EIE Innherred
Org. nr:914150558
Kongensgate 37
7715 Steinkjer
Tlf: 48 89 18 70

Ansvarlig megler
Daglig Leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner Reidar Lindsetmo

Saksbehandlere
Reidar Lindsetmo
EIE Innherred
Daglig Leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 91 66 15 33
E-post: reli@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bogasvingen 18
For mer om objektet
Bogasvingen 18

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: