Bilde 1 av Generalvegen 147Bilde 2 av Generalvegen 147
Digital salgsoppgave
Generalvegen 147

4198 Foldøy • Suldal kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 5 000 000

Omkostninger: kr 138 750Totalpris: kr 5 138 750
Idyllisk fritidseiendom på Foldøy
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
106 m²
Bruksareal (BRA)
111 m²
Kommunale avgifter
kr 393 / Mnd
Prisantydning
kr 5 000 000
Omkostninger
kr 138 750
Totalpris
kr 5 138 750
Byggeår
1996
Tomt
Eiet tomt 886 m²
Oppdragsnummer
82210084
card-default

Linn Høen Thommesen

Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig
Les om Linn
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 5 000 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,-)kr 125 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)kr 12 550,-
  
Totalpris kr 5 138 750
Eiendom
Generalvegen 147, 4198 Foldøy

Matrikkel
Gnr. 110 bnr. 78 i Suldal kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 111 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1996

Tomt
Eiet tomt 886 m²

Prisantydning
5 000 000

Tilstandsrapport
Det er utarbeidet tilstandsrapport for eiendommen. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Totalpris inkl. omkostninger
5 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,-))
200,- (Pantattest kjøper)
500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
500,- (Tingl.gebyr skjøte)
12 550,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt))

138 750,- (Omkostninger totalt)

5 138 750,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 4 713 pr. år Hytterenovasjon: Slamtømming og renovasjon.

Eier
Torgeir Andreas Sømme

Beskrivelse
Drømmer du om ditt eget landsted i idylliske omgivelser? Da kan denne eiendommen på Foldøy være noe for deg. Her er man omgitt av sjø, grønt gress, landbruk og fuglekvitter. Her kan du stå opp på fine sommerdager og nyte de vakre omgivelsene og den nydelige sjøutsikten. Barna kan springe fritt og de voksne kan senke skuldrene - noen vil ta seg et slag kubb i hagen og andre vil lese en god bok. Blir man rastløs kan man ta seg en sykletur rundt på øyen.

Eiendommen har en meget pent opparbeidet tomt med flere lune og solrike uteplasser, interne stier, grønt gress og frodige busker. Likevel er tomten lettstelt med naturlige materialer som harmonerer fint med omgivelsene. Eiendommen har også sambruksrett på bryggen like nedenfor og rett til å ha båt liggende like i nærheten, sjekk tinglyste avtaler som er vedlagt i salgsoppgaven.

På tomten er det også en koselig grillhytte på ca. 23 kvm. En lun overbygd uteplass med teglstein på veggene og en stor åpen peis. Her kan man nyte sene sommerkvelder med god varme fra peisen og noe godt i glasset. Det gjøres oppmerksom på at det under tre platting er et svømmebasseng som i ifølge selger er på ca. 4,5 x 12 meter. Skrånende dybde fra ca. 80 cm - 180cm. Bassenget ble bygget uten at det var, eller ble godkjent av Suldal kommune og det er derfor bygget tre platting over.

Fritidsboligen ble oppført i 1999 og går over to plan. Den inneholder stue/kjøkken, tre soverom, bad, vaskerom og boder. Fantastisk utsikt, solide materialvalg, flere flotte detaljer og en koselig atmosfære er gjennomgående for hytten.

På fine sommerdager kan du åpne opp de doble dørene mot uteplassen å få inn lyden og lukten av sjø. På kaldere dager kan man kose seg inne foran den store flotte peisen i stuen. Uansett vær og årstid vil man få en herlig og avslappende atmosfære i disse omgivelsene.

I 2011 ble det satt inn et stort flott kjøkken med hvite fronter og benkeplate i stein. En stor kjøkkenøy gir også ekstra skap- og benkeplass. Ved kjøkkenet er det plass til et spisebord som rommer både familie og venner. 

Badet er helfliset med hvite fliser og er ellers innredet med en stor solid baderomsinnredning i tre, dusjnisje og toalett. Boligen har også et fullverdig vaskerom, noe mange verdsetter høyt.

Er dette ditt nye landsted?

Parkering
Parkering på egen tomt.

Beliggenhet
Eiendommen har en idyllisk beliggenhet på Foldøy. Foldøy er en øy i Suldal kommune som ligger ved innløpet til Sandsfjorden. Her er man omgitt av sjø, svaberg og vakker natur. Denne plassen passer for deg som vil komme vekk fra byens kjas og mas, og nyte roen og stillheten. Her kan man spasere turer i det flotte landskapet, fiske, ta seg en båttur og nyte fine sommerdager ved sjøen. Her vil omgivelsene forandre seg i takt med årstiden, og alle årstidene har sin sjarm.

Foldøy er 1,1 km²  stor og det er 22 fastboende og ca. 70 hytter. For å komme seg til Foldøy kan man ta hurtigbåt fra Stavanger sentrum som tar litt over 1 time. Alternativt kan man ta bilferje fra Judaberg eller Jelsa/Nedstrand. Fra ferjekaien til eiendommen er det ca. 1,5 km.

Bebyggelse
Området er bebygd med boliger og fritidsboliger.

Tomt
Eiet tomt, 886 m²

Inneholder
P-ROM:
1. etasje: Entré, bad, vaskerom, stue og kjøkken.
2. etasje: Hall og tre soverom.

S-ROM:
1. etasje: Bod.
2. etasje: Bod.

I tillegg er det en grillhytte på ca 23 kvm.

Byggemåte
Fritidsbolig med synlig grunnmur/ringmur av betong over bakkenivå og krypkjeller under 1. etasje, antatt fundamentert på drenerende masser. Yttervegger over terreng med utvendig trekledning og innvendig panelt/ platebeslått. Saltak tekket med teglstein og innvendig panelt. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapporten.

Primærrom
Primærrom: 106 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 111 kvm

Standard
Følgende bygningselementer har fått TG2:
- Bad 1. etg (helhetsvurdering)
- Overfalter gulv
- Krypkjeller
- Konstruksjonsoppbygging loft
- Innvendige trapper mangler rekkverker
- Varmtvannsbereder
- Forenklet vurdering elektrisk anlegg
- Noen vinduer
- Yttertak - enkelt teglstein trenger justering, mose på tak
- Rekkverk på terrasser/plattinger
- Drenering

Følgende bygningselementer har fått TG3:
- Bad: Gulv har store sprekker i gulvoverflate som kan skyldes svakheter i etasjeskiller, og det er stedvis fugeglippe mellom gulv og vegg i dusjsonen i et omfang som gjør at det ikke kan utelukkes at årsaken er skjulte skader.
- Kjøkken: Stedvis sprekker mellom gulvbord. Synlige fuktmerker på gulv ved kjøleskap. Skjulte skader kan ikke utelukkes.
- Ildsted: Ubrennbar plate under ildsted har ikke tilstrekkelig størrelse.

Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Vedr. tilstandsrapporten: Denne eiendommen har tidligere vært til salgs sammen med naboeiendommen som en helhet da det er samme eier. Tilstandsrapporten er dermed en samlet rapport for flere bygninger. Det er bygningen som er omtalt som 'Fritidsbolig' i rapporten som omfatter denne eiendommen.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det finnes ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunen sine arkiver.

I følge kommunens tegninger fra 1999 er det ene soverommet i 2. etasje tegnet inn som bod. Det er ikke fremlagt godkjente tegninger/dokumentasjon på bruksendringen. Bruken av rommene kan derfor være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken. Selger/megler tar intet ansvar for om en godkjenning kan eller vil bli gitt.

Det gjøres oppmerksom på at det under tre platting er et svømmebasseng som i ifølge selger er på ca. 4,5 x 12 meter. Skrånende dybde fra ca. 80 cm - 180cm. Bassenget ble bygget uten at det var, eller ble godkjent av Suldal kommune og det er derfor bygget tre platting over.

Oppvarming
Elektrisk. Varmekabler på bad. Åpen peis og lukket ovn i stue 1. etasje

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Kommunale avgifter
Kr. 4 713 pr. år Hytterenovasjon: Slamtømming og renovasjon.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Forsikring med polisenummer
Sparebank 1, sr-bank

Formuesverdi
Formuesverdi kr 481 677 pr.

Diverse
Vedr. bilde i annonsen med inntegnet tomtegrenser: Det gjøres spesielt oppmerksom på at linje  kun er tegnet inn som en illustrasjon av grensene, og er ikke nøyaktige. Det henvises til kart for nøyaktige grenser, konf. megler.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Følgende er tinglyst på eiendommen:

10.05.2021 553955 Bestemmelse om brønnrett
Adgang til brønn/pumpehus. Driftskostnader, reparasjoner, ettersyn vedlikehold mv. skal fordeles med lik andel.

10.05.2021 553909 Erklæring/avtale
Rettighet til å ha eksisterende grillhytte delvis over på Gnr. 110 Bnr. 17.

10.05.2021 554117 Bestemmelse om båtplass/bryggeplass/gangrett/rett til sti
Rett til å ha båt liggende og adkomst til denne plassen på Gnr. 110 Bnr. 17.

01.06.2021 640806 Veirett
Veirett over Gnr. 110 Bnr. 17.

26.06.2023 669691 Bestemmelse om parkering 
Rett til parkering på Gnr. 110 Bnr. 78.

05.01.2023 16117/16146 Avtale om rett til vei/adkomst
Rett for denne eiendommen til å benytte eksisterende brygge øst på Gnr. 110 Bnr. 17.
Veirett for eiendommen over Gnr. 110 Bnr. 3.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Privat. Tinglyst rett til vann fra brønn/pumpehus på Gnr. 110 Bnr. 17. RYMI (Ryfylke Miljøverk) har ansvar for innkreving av avgifter for renovasjon og slamtømming (hytterenovasjon). RYMI opplyser om at slamtanken tømmes hvert 4. år. Det blir sendt ut faktura to ganger i året på kr 2 356,50 (forskuddsbetaling). Eiendommen har adkomstrett over Gnr. 110 Bnr. 3 og Bnr. 17.

Regulering
Eiendommen er regulert til fritidsbolig i reguleringsplan.

Odel og konsesjon
Ingen odel eller konsesjon.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
5 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,-))
200,- (Pantattest kjøper)
500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
500,- (Tingl.gebyr skjøte)
12 550,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt))

138 750,- (Omkostninger totalt)

5 138 750,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Oppgjør (Kr.6 900)
Grunnpakke enebolig (Kr.18 000)
Markedspakke 2 (Kr.20 000)
Provisjon (forutsatt salgssum: 5 000 000,-) (Kr.100 000)
Totalt kr. (Kr.144 900)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
grunn og markedspakke.

Oppdragsnummer
82-21-0084

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Hyttepakken og boligkjøperfo
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper fritidsbolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Hyttepakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring i forbindelse med kjøpet av fritidsboligen.

Hyttepakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for Hyttepakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Espen Eide & Partnere AS
EIE Stavanger
Org. nr:896253492
Niels Juels gate 50
4008 Stavanger
Tlf: 51 90 57 00, Fax:

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Espen Eide

Saksbehandlere
Espen Eide
EIE Stavanger
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 93 04 03 00 / E-post: ee@eie.no

Linn Høen Thommesen
EIE Stavanger
Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig
Mob: 41 69 42 05 / E-post: lht@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Generalvegen 147
For mer om objektet
Generalvegen 147

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: