Bilde 1 av Strandenglia 11Bilde 2 av Strandenglia 11
Digital salgsoppgave
Strandenglia 11

3153 Tolvsrød • Tønsberg kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 10 490 000

Omkostninger: kr 281 040Totalpris: kr 10 771 040
Herskapelig enebolig beliggende høyt og fritt i enden av blindvei, flott utsikt og meget gode solforhold
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
201 m²
Bruksareal (BRA)
248 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
47 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
100 m²
Kommunale avgifter
kr 1 599 / Mnd
Prisantydning
kr 10 490 000
Omkostninger
kr 281 040
Totalpris
kr 10 771 040
Byggeår
2015
Tomt
Eiet tomt 831 m²
Oppdragsnummer
88240024
card-default

Jørn Richard Andersen

Daglig leder | Eiendomsmegler
Les om Jørn
Visninger
Søndag 02. jun.
14:00 - 15:00
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 10 490 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 490 000,-)kr 262 250,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
  
Totalpris kr 10 771 040
Eiendom
Strandenglia 11, 3153 Tolvsrød

Matrikkel
Gnr. 127 Bnr. 44 i Tønsberg kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 248 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 201 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 47 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 100 kvm

Antall soverom
4

Byggeår
2015

Tomt
Eiet tomt 831 m²

Prisantydning
kr 10 490 000,-

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Anticimex AS Sandefjord
Rapportdato: 19.03.24 13:13
Type rapport: Tilstandsrapport

Kommunale avgifter
Kr. 19 185 pr. år

Eier
Kenneth Jørgensen Cecilie Grande

Parkering
Det er parkering i dobbel garasje med opplegg for el-bil lader oppført 2021 og godt med parkering på egen gårdsplass.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et hyggelig og landlig boligområde på Volden i Tønsberg. Fra boligen er det kort gange til Volden barneskole, og ca. 3 km til Ringshaug ungdomsskole. Det er også nærhet til flere barnehager og videregående skoler.

Området kan by på flotte turmuligheter, både til lands og til vanns. Fra boligen har du utsyn mot Bliksekilen, som har naturreservat med spennende vegetasjon og et rikt fugleliv. Her er det også båthavn med molo, noe som tilrettelegger for deilig båtliv. Fra eiendommen er det også kun en kort kjøretur til populære Skallevold-stranda, Karlsvika og Essoskogen. Ringshaugstranda er også i nærheten, en nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til lek og moro.

Boligen ligger videre i kort avstand avstand til Åsgårdstrand, et yndet bade- og feriested langs Oslofjorden med badepark og idylliske strender. Stedet er også kjent som kunstnerbyen der Edvard Munch malte noen av sine kjente malerier. I dag finnes det flere gallerier, kunstverkutsalg og atelier i den lille byen som har et idyllisk sørlandspreg og som er verdt et besøk.

Handelstilbud finner du på Olsrød park og Tolvsrødsenteret som huser diverse butikker. På Olsrød Park finner du blant annet Rema 1000 med post-i-butikk, kafe, lege-/helsesenter, klesforretninger, bank, apotek, frisør m.m. Her ligger også det populære treningssenteret Level - et stort treningssenter med svømmehall/badeanlegg, spaopplevelser og annet. Ønsker du ytterligere sentrumsfasiliteter og servicetilbud, ligger boligen rundt 8 km fra Tønsberg sentrum med blant annet Kilen Handelspark og Farmandstredet med et bredt butikkutvalg.

Det er ca. 300 meter å gå til nærmeste bussholdeplass og ca. et kvarters kjøretur til både Skoppum og Tønsberg togstasjon.

Bebyggelse
Området er

Tomt
Eiet tomt, 831 m².
En meget pent opparbeidet tilnærmet flat tomt som egner seg godt til både lek og ballspill. Tomten er opparbeidet med plen og prydbusker og er inngjerdet med thuja hekk. Rundt boligen er det ca 90 kvm med terrasseplatting hvor man har sol fra tidlig morgen til sen kveld. Gårdsplassen og gangveier er stensatt med beleggningssten. Videre på tomten er det et et koselig lysthus.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Volden barneskole og Ringshaug ungdomsskole. Det er flere barnehager i området.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Enebolig
Første etasje:
BRA 101 m²
- BRA-i 101 m²: Entré, hall, stue, spisestue, kjøkken, vaskeom, baderom og teknisk rom

Andre etasje:
BRA 100 m²
- BRA-i 100 m²: rappegang, TVstue, baderom og 4 soverom.

Garasje
Første etasje
BRA 38 m²:
- BRA-e 38 kvm:Garasje

TBA terrasser og balkonger:
89 kvm markterrasse
11kvm balkonger i 2.etasje

Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av bod i 2.etasjen og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg
gjøre. Rommet er av den grunn ikke godkjent for varig opphold.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex AS Sandefjord, datert 19.03.24 13:13. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Enebolig beliggende på Tolvsrød i Tønsberg Kommune. Tilnærmet flat tomt opparbeidet med innkjøring og gårdsplass belagt med belegningsstein,
forstøtningsmurer, markterrasse/platting plenarealer og diverse beplantning.

Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende trekledning. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Tak med
valmtaksform av trekonstruksjoner tekket med takstein. Boligen har profilert ytterdør i tre med 3-lags glassfelt fra byggeår.
Terrassedører/balkongdører i tre med 2-lags glassfelt fra byggeår. Vinduer i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra byggeår. Oppvarming med
elektrisitet (varmekabler) og vedfyring. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Boligen har fått følgende TG3:
Uthus:
Det er foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad med påviste råteskader som gjør at det må påregnes utbedringer.
Boligen har fått følgende TG2:
Bad 2.etasje:
Ventilasjon
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.

Sanitærutstyr / innredning
Drensspalte fra innebygget sisterne er tett. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages. Tiltak anbefales.

Overflater vegger
Vinduets plassering i våtsone er uegnet. Fare for fukt i konstruksjon. Vindu bør skjermes.

Overflater gulv
Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.

Vaskerom 1.etasje:
Ventilasjon
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.

Bad 1.etasje:
Sanitærutstyr / innredning
Drenshullet/spalten til innebygget toalettsisterne er mindre enn hva som ideelt/anbefalt. Tiltak anbefales.

Øvrige rom 1.etasje:
Ventilasjon
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.

Innerdører
Dørbladet til innerdør ved entré/hall har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Øvrige rom 2.etasje
Ventilasjon
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.

Innerdører
Dørbladet til innerdør ved baderommet har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.
Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
En herskapelig og nyere enebolig som er meget godt vedlikeholdt. Boligen særpreges av store vindusflater som slipper inn godt med dagslys. Det er en klassik pen en-stavs eikeparkett i alle oppholdsrommene og veggflater er malt i lyse grå fargetoner. Det er benyttet ekstra bredt listverk gjennomgående i boligen noe som forsterker den herskapelige arkitekturen.

Kjøkkenet og spisestuen ligger i en åpen løsning, og fra spisestuen er det utgang til boligens solrike terrasseplatting på ca 90 kvm. Stuen vender mot nordvest og har en fin utsikt til Oslofjorden. Peisovnen er plassert mellom stuen og spisestuen slik at flammene kan sees fra begge rom. Det er også en tv-stue i 1.etg.
Videre i 1. etasje er det et lekkert bad, praktisk vaskerom/teknisk rom med utgang til hage samt at det er en romslig hall med garderober.

2.etasje inneholder 4 romslige soverom samt en stor tv-stue med utgang til luftebalkong samt husets hovedbad. 

Kjøkken:
Dette kjøkkenet vil være midtpunktet i ditt hjem! Med en tidløs klassisk hvit innredning som inkluderer profilerte fronter som gir et herskapelig preg.

Benkeplaten har en slitesterk laminert overflate, som gjør rengjøringen enkel, perfekt for daglig bruk, og med praktiske stikkontakter på veggen. Platetoppen er nedfelt med ventilator i overskapet, samt at det er komfyrvakt. Integrert komfyr og kjøleskap er plassert i høyskap. Integrerte oppvaskmaskinen under benkeplaten.

Bad 1.etasje:
Badet har lekre flisvalg på både gulv og vegger. Det er dusjhjørne og en stilfull baderomsinnredning med skuffer for oppbevaring. Vegghengt toalett. Det er varme i gulv og avtrekksvifte tilkoblet ventilasjonsanlegg.

Vaskerom 1.etasje:
Det er flislagt gulv med varmekabler og malte veggflater. Innredningen på vaskerommet har godt med skuffer og skap for oppbevaring samt at det er rikelig med benkeplass. Det er nedfelt skyllekum. Vaskerommet til ligger til teknisk rom og hvor det er direkte utgang til hagen.
 
Badet 2.etasje:
Badet har samme lekre flisvalg som badet i 1.etasje. På hovedbadet finnes det stor dusj med 2 stk blandebatterier og et lekkert badekar. Baderomsinnredningen har skuffeseksjon og ovenpåliggende servant og ett-greps armatur.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 1/10-2015 som omhandler enebolig.
 
Byggetegninger fra kommunen datert 10/11-2014 samsvarer med dagens bruk av boligen foruten at bod i 2.etasje i dag benyttes som soverom. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer, måler og kursoversikt er plassert på teknisk rom i 1. etasje. 400V 40A hovedsikring.
Det foreligger samsvarserklæring på det elektriske anlegget, og det er ikke påvist feil eller mangler ved denne inspeksjonen. Det gjøres oppmerksom på at vurderingen er gjort av en ufaglært fagmann, og må sees i den sammenheng.

Oppvarming
Det er varmekabler i 1.etasje og på bad i 2.etasje. I stuen er det peisovn. Forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 19 185 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over tolv terminer p.a. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca x kwh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på kr .
Årlig vei-/brygge-/velavgift/huseierforening utgjør ca. kr. x.
Boligen er tilknyttet x som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i Gjensidige med polisenummer: 87201480

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:

Som primærbolig kr. 1 775 383,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.

Som sekundærbolig kr. 6 746 454,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Tekniske installasjoner
Boligen har vannrør med rør-i-rør system.
Avløpsrør av plast.
Fordelerskap for rør-i-rør systemet er plassert på vaskerommet i 1. etasje.
Varmtvannsbereder på ca. 200 lurer fra byggeår er plassert på teknisk rom i 1. etasje.
Innvendig stoppekran er plassert på teknisk rom.

Diverse
Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Annet
Salgsoppgavens vedleggsdel inneholder:
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Kommuneplan

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Ingen servitutter er tinglyst.

Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Eiendommen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av eiendommen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig iht. reguleringsplan for Volden og Brattbakken, datert 24/4-2013 For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel, datert 22.05.2019.

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.

Overtagelse
Etter avtale. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 10 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 262 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 490 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 263 490,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 10 753 490,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 10 771 040,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning. Det tas forbehold om endring i offentlige gebyr.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:
Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Provisjon : 0,80%
40 000 Minimum
Inklusiv mva
Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 6 990,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
88-24-0024

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern

Avdeling
EIE Stokke

Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
NO 919667168 MVA

Ansvarlig megler
Jørn Richard Andersen
Daglig leder | Eiendomsmegler

Saksbehandlere
Jørn Richard Andersen
dir.tlf: 33 48 22 01
e-post: jra@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Strandenglia 11
For mer om objektet
Strandenglia 11

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: