Bilde 1 av Husvikveien 31ABilde 2 av Husvikveien 31A
Digital salgsoppgave
Husvikveien 31A

3113 Tønsberg • Tønsberg kommune

Prisantydning

kr 4 790 000

Omkostninger: kr 128 772Totalpris: kr 4 918 772
Romslig og lekker 3-roms selveier fra 2003 med garasje, terrasse, alt på en flate og attraktiv beliggenhet
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
1
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
108 m²
Bruksareal (BRA)
113 m²
Bruttoareal (BTA)
125 m²
Fellesutgifter
kr 2 900 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 933 / Mnd
Prisantydning
kr 4 790 000
Omkostninger
kr 128 772
Totalpris
kr 4 918 772
Byggeår
2003
Tomt
Fellestomt 1787 m²
Oppdragsnummer
67210283
card-default

Robert Hoff

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Robert
Visninger
Søndag 30. jan.
13:00 - 14:00
Meld deg på visning
Prisantydningkr 4 790 000,-
Pantattest kjøperkr 202,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 790 000,-)kr 119 750,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
  
Totalpris kr 4 918 772
Eiendom
Husvikveien 31A, 3113 Tønsberg, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 154 bnr. 254 snr. 1 orgnr. 992030305 i Tønsberg kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 108 kvm, Bruksareal: 113 kvm, Bruttoareal: 125 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2003

Tomt
Fellestomt 1787 kvm
Stuen har utgang til en terrasse som vender mot sjøen med utsikt. Terrassen er av god størrelse og har hellelagt dekke, samt tett rekkverk med glass på toppen. Uteplassen er dels overbygd, har markise og direkte utgang til en pent opparbeidet fellestomt med plen, trimmet hekk, beplantninger og asfaltert gårdsplass. I vest har seksjonen ideell andel i fellesareal som går ned til sjøen.
Fellestomt, 1787 kvm samt andel av nabosameiets tomt.

Prisantydning
4 790 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anders Auen
Takstdato: 12.12..21

Sammendraget viser avvikende ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter med tilstandsgradering. Konstruksjonsdeler som ikke er synlige, men beskrevet,
er sannsynlige antagelser fra takstmann.

Tilstandsrapporten har elementer med tilstandsgrad 2.
Dette er: Dører, vinduer, terrassedør, hellelagt uteområde, overflater bad, innredning bad, overflater vaskerom, kjøkkeninnredning og gulvoverflater.
Tilstandsgrad 2 på membran på bad og vaskerom gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt.  På bad er det sår og mindre skader i flere fliser. Forekommer bom under enkelte. Vaskerom er det lokalt fall ved sluk. Forøvrig tilnærmet flatt

Tilstandsrapporten har elementer med tilstandsgrad 3.
Dette er: Rekkverk/levegg ved uteplass. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Markise er ikke funksjonstestet..
Nærmere opplysninger om nevnte bygningsdeler finnes i rapporten.

For nærmere info om boligens tilstand og beskaffenhet anmodes alle interessenter å lese igjennom tilstandsrapporten, selgers egenerklæringsskjema samt foreta befaring av boligen.

Totalpris inkl. omkostninger
4 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
202,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
119 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 790 000,-))
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

128 772,- (Omkostninger totalt)

4 918 772,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 900,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Kabel-tv og bredbånd fra Canal Digital, felles bygningsforsikring, vedlikehold uteområde, brøyting fellesområder, forretningsførerhonorar, styrehonorar, revisjonshonorar,  drift- og vedlikehold felles.

Kommunale avgifter
Kr. 11 193 pr. år

Eier
Ann- Lisbeth Ruud Sverre Ruud

Parkering
Parkering i felles garasjeanlegg og på toppet av garasjeanlegget

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et etablert, rolig og attraktivt boligstrøk på Nedre Råel i Tønsberg kommune. Like i nærheten er det barnehage og skoler for elever i barne- og ungdomstrinn. Tønsberg sentrum ligger ca. 3-4 km unna med alt av bymessige fasiliteter. Dagligvarer som Kiwi, Rema 1000 og Meny som ble årets butikk i 2018 ligger også i nærheten

Eiendommen ligger inntil Presterødkilen naturreservat, og langs hele kysten er det fine turområder og små, bortgjemte perler. Det er kort vei til lysløyper og turområder ved Søndre Slagen kirke. Flint idrettslag har nyere klubbhus på Løveid ved Tolvsrød, ca. 10 min gange fra boligen. Idrettslaget har et bredt tilbud innen en rekke grener, samt mosjonsgrupper og barneidrett. Slagenhallen ligger ved Presterød ungdomsskole.

På Olsrød ligger også et nyere treningssenter med noe for enhver. Her finner du et variert treningstilbud, squashhall og et eget badeland med sklie, grottebad og badstuer.

På Klopp og Nes finner du populære badeplasser. Det er ca. 4 km til Ringshaugstranda med barnevennlig langgrunne og stor gresslette. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden. Det er også kort vei til Vestfolds største småbåthavn, Vallø.

Tønsberg har en imponerende skjærgård med nær 500 holmer og øyer. Med båt er det duket for ekte sommeridyll på fjorden, og det er kort vei til vakre holmer og øyer som Tjøme, Bolærne og Hvasser. Byen har sitt absolutte høydepunkt sommerstid med folkeliv og mye som skjer. Langs bryggene i byen er det båtliv og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Slottsfjellet i Tønsberg byr på attraktive kulturminner, fine turområder og vidstrakt utsikt.

Tomt
Fellestomt, 1787 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Vestsolveien som ligger i ummiddelbar nærhet til boligen. Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Ved å benytte bil fra Nedre Råel tar det ca. 7 min til Tønsberg sentrum, 25 min til Sandefjord lufthavn, 50 min til Drammen og 1 time og 12 min til Oslo.

Fritidstilbud
Kort vei til flotte tur og bademuligheter.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi Råel som ligger ca. 10 min gange fra boligen. Olsrød og Tolvsrød senter har apotek, matvarer, treningssenter, bank, kafé, takeaway, etc. og ligger ca. 5 min unna med bil. Samme gjør Kilden opplevelsessenter med kino, bowling, lazer mm. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter og sjarmerende handlegater med en rekke kafeer, restauranter og puber. Her ligger også Kilen Handelspark og ikke minst Farmandstredet.

Inneholder
Første etasje: Bad, gang, kjøkken, stue, soverom 2 stk , vaskerom, wc og en bod
Parkering i felles garasjeanlegg og fellesparkering på toppen av garasjeanlegget.
En utvendig bod

Kort fortalt:

- Velholdt, stor 3-roms selveier.
- På bakkeplan.
- Parkering i felles parkeringsanlegg.
- Overbygd terrasse med markise.
- Andel av fellestomt ned mot sjøen.
- Stort kjøkken med spiseplass
- Trivelig spiseplass på kjøkkenet.
- Romslig stue med utsikt og peis.
- Stort bad med dusjhjørne.
- Eget vaskerom og gjestetoalett.
- To gode soverom med klesskap.
- Innvendig bod og disponibel utvendig bod.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport utført av takstmann Anders Auen:
Leiligheten er en del av en 4 mannsbolig i 2 etasjer. Oppført på gulver og grunnmurer av betong. Vegger av bindingsverk isolert med mineralull og utvendig kledd med liggende panel. Saltakkonstruksjon tekket med dobbeltkrummet betongstein.
Tilstandsvurdering: Bygningens konstruksjoner, utvendige bygningsdeler samt brann og lydkrav er ikke nærmere vurdert da dette er sameiets ansvar

For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 108 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

1.etasje:
Bruksareal:113 m². fordelt slik:
Primærrom: 108  m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang, kjøkken, stue, soverom 2 stk , vaskerom, wc.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Arealberegninger i denne salgsoppgave er hentet fra boligsalgsrapport for eiendommen. Arealene er beregnet etter reglene om arealmåling iht. Norsk Standard 3940 og retningslinjer for arealmåling, uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom. Det presiseres at arealenes bruk kan være i strid med byggeforskriftene, men allikevel være måleverdige iht. Norsk Standard 3940. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Bruksareal
Bruksareal: 113 kvm

Standard
Lys og trivelig selveier med alt på en flate. Leiligheten virker godt holdt og gir et positivt inntrykk.
 
Entré
Bygget har et pent, felles inngangsparti med trapp og overbygg. Entreen har parkett på gulv og malte flater, og det er skyvedørsgarderobe like innenfor ytterdøren. Rommet ligger sentralt med dør til samtlige oppholdsrom, blant annet til vaskerommet som har tilliggende bod.

Kjøkken
Kjøkkenet har trivelig spiseplass og parkett på gulv. Rommet har en klassisk kjøkkeninnredning med rikelig skapplass og brede benkeplater, hvor måltider kan tilberedes til sjøgløtt

Innredningen har profilerte, fronter og det er benkeplate med høytrykkslaminert overflate og med kum i rustfritt stål. Det er fliser på veggen bak benken, samt benkebelysning og vaskekum.

Stue
Stuen har tofløyet glassdør til entré og kjøkken. Store sprossevinduer som fyller rommet med lys. Fra stuen er det utgang til en stor terrasse. En peis med innsats varmer godt opp hele sonen, og det kan møbleres med minst en romslig sofagruppe.


Bad/wc/vaskerom
Boligen har et bad, et vaskerom og et wc-rom. Badet har velholdte fliser med lyse farger og varme i gulv. Rommet er innredet med servantskap, veggskap og speil med overlys, ellers er det eget gjestetoalett i gangen.

Vaskerom
Vaskerommet har belegg på gulv og lysmalte vegger. Rommet har flere veggskap med naturfargede fronter, samt vaskekum, varmtvannsbereder og opplegg for vaskesøyle.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to romslige soverom. Det største soverommet har skaprekke og det er garderobeskap også på det andre soverommet. Ekstra lagringsplass finnes i en bod og i en disponibel utvendig. I garasjen er det en oppstillingsplass, pluss parkering på taket av garasjen

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 16.12.2003 som omhandler Husvikveien 31-33.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 11.04.2002.

Oppvarming
Leiligheten varmes opp av panelovner, vedfyring og termostatstyrte varmekabler på bad.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 29.10.18.  Formålet med tilsynet var å vurdere forholdene ved fyringsanlegget som har betydning for brannsikkerheten og atkomsten.  Tilsynet var et visuelt tilsyn og rapporten kan ikke benyttes som en tilstandsrapport.

Følgende avvik ble konstatert under tilsynet: 
Avvik 1: Gradering 1: Tak
Beskrivelse av avviket:
Takstige må monteres slik at feieren kan stå på takstige for å utføre feiing og tilsyn (mangler
trinn øverst og på andre side av møne).

Gradering 1, er avvik som brannvernmyndighetene ikke følger opp men overlater til eier at avviket blir fulgt opp og utbedret. Tilsynet regnes som avsluttet fra Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS.

Styret arbeidet med å utbedre dette.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Kommunale avgifter
Kr. 11 193 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 900,- pr.mnd.
Kabel-Tv, bredbånd, brøyting av fellesområde,vedlikehold uteområde

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har ikke lån.

Årsregnskap
Sameiet har et positivt årsresultat for 2020 på kr. 116.319,-.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Polisenummer: 80277619

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 1 086 844,- Som sekundærbolig Kr. 3 912 638,-

Sameie
Sameie: Sameiet Husvikveien 31 - 33, Orgnr: 992030305

I følge vedtektene: "Sameiet består av 8 seksjonseiere med gårds- og bruksnummer 154/254, hver med en eierandel på 1/8, og 8 seksjonseiere med gårds- og bruksnummer 154/255, hver med en eierandel på 1/8. De 16 nevnte seksjonseierne har hver en eierandel på 1/16 av eiendommen 154/256. Sameiet ble opprettet ved seksjoneringsbegjæring tinglyst 4.12.2002, og består av 16 boligseksjoner med en sameierbrøk på 1/16."

Utdrag fra styrets årsberetning for 2020 - med litt informasjon om sameiet:
Malingen av husene ble ferdigstilt i 2017. Inngangsdører, garasjeport, vindussprosser og rekkverk ved parkeringsplass har nå fått sin nødvendige oppgradering. Ventilasjonsrens er også gjennomført i alle leilighetene.

I 2018 har Sameiet prioritert en stor og nødvendig oppgradering av uteanleggene. Hekken mot Husvikveien for beboerne i 33b er endelig på plass. Dreneringen av nedre del av fellesarealet er gjennomført. Noe som var en stor og kostbar, men likevel en ønsket investering. Arbeidet for å utbedre/endre Lekeplassen er startet opp.

I 2019 har styret arbeidet med å utbedre brannsikkerheten for sameierne. Alle fire hus fått installert seriekoblet brannalarm. Vi ble også pålagt å sikre og lette adkomsten for feierne på takene.

Avtalen med Strandmann om blant annet klipping av hekker, vedlikehold av bed, gressklipping, er videreført for 2020. Det samme gjelder avtalen om snørydding, strøing mm. Driftsåret 2020 har Sameiet hatt som mål at alle deler av anlegget skal framstå som pent, ryddig og meget godt vedlikeholdt. Videre at vi skal øke egenkapitalen/innestående i bank for å møte framtidige vedlikeholdsutfordringer.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Dyrehold
Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at gode grunner taler for dyrehold og at dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Diverse
Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen er rengjort før visning og vil derfor ikke bli ytterligere rengjort i forbindelse med overtakelsen.
Selger (Eier har gitt fullmakt når det gjelder salget av boligen) har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand.
Alle hvitevarer pluss vaskemaskin og tørketrommel følger med i salget. Uten garantier. Oppvaskmaskin er av eldre dato og fungerer nok ikke optimalt

Annet
Arealklausul
Arealberegninger i denne salgsoppgave er hentet fra boligsalgsrapport for eiendommen. Arealene er beregnet etter reglene om arealmåling iht. Norsk Standard 3940 og retningslinjer for arealmåling, uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom. Det presiseres at arealenes bruk kan være i strid med byggeforskriftene, men allikevel være måleverdige iht. Norsk Standard 3940.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Servitutt - bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m., tinglyst 02.12.2002, dagboksnr.16689.

Servitutt - bestemmelse om Gnr. 154 bnr. 256 er fellesareal for bnr. 254 og 255, tinglyst 02.12.2002, dagboksnr.16690.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 60 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
4 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
202,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
119 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 790 000,-))
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

128 772,- (Omkostninger totalt)

4 918 772,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.2 500)
Vask utlegg for selger (Kr.8 037)
vask ute på terrasse Direkteutlegg for selger (Kr.1 500)
Foto kveldsbilder (Kr.1 500)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.2 500)
Digital, heve på Finn, 22.02.22 (Kr.1 250)
Provisjon (Kr.38 000)
Tilrettelegging (Kr.11 900)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.15 900)
Markedspakke 1 (Kr.18 900)
Oppgjør (Kr.6 900)
Totalt kr. (Kr.108 887)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
67-21-0283

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.
 

Avdeling
Vestfold Eiendomsmegling AS
EIE Tønsberg
Org. nr:955607171
Nedre Langgate 39
3103 Tønsberg
Tlf: 33 30 70 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Robert Hoff

Saksbehandlere
Robert Hoff
EIE Tønsberg
Eiendomsmegler MNEF
Mob: 41 26 52 22 / E-post: roh@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Husvikveien 31A
For mer om objektet
Husvikveien 31A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: