Bilde 1 av Øvre Langgate 59Bilde 2 av Øvre Langgate 59
Digital salgsoppgave
Øvre Langgate 59

3110 Tønsberg • Tønsberg kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 10 490 000

Omkostninger: kr 272 702Totalpris: kr 10 762 702
Meget stor selveierleilighet midt i sentrum. Flott atrium, balkong og utsikt. To bad, to stuer og garderoberom. P-plass.
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
1
Antall soverom
3 soverom
Etasje
3
Internt bruksareal (BRA-i)
217 m²
Bruksareal (BRA)
217 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
36 m²
Fellesutgifter
kr 5 000 / Mnd
Prisantydning
kr 10 490 000
Omkostninger
kr 272 702
Totalpris
kr 10 762 702
Byggeår
1984
Tomt
Festet fellestomt 900 m²
Oppdragsnummer
67240313
card-default

Tonny Nielsen

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Tonny
Visninger
Søndag 13. okt.
12:00 - 13:00
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 10 490 000,-
Pantattest kjøperkr 202,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 490 000,-)kr 262 250,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 10 762 702
Eiendom
Øvre Langgate 59, 3110 Tønsberg, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 1002 Bnr. 132 Snr. 1 i Tønsberg kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 217 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 217 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal):

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 36 kvm

Areal
Primærrom: 214 kvm, Bruksareal: 217 kvm, BRA-i: 217 kvm , TBA: 36 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1984

Tomt
Festet fellestomt 900 kvm

Prisantydning
10 090 000,-

Tilstandsrapport
Takstmann: Tommy Kongsten Takstdato: 27.09.24 11:42
Utdrag fra tilstandsrapporten:
Stor leilighet i sameie, opprinnelig bygget i 1984. Utvendig er huset/sameiet i stor grad slik det ble bygget. Bygningene har stående kledning og pussede muroverflater utvendig, og er normalt vedlikeholdt. Vinduene er fra 2005 og 2014. Det foreligger ingen vedlikeholdsavtale eller ansvarsmatrise i sameiet/fellesskapet, som har hovedansvaret for vedlikehold av utvendige fasader, tak, fellesarealer og fuktsikring av kjeller/underetasje. Utvendige forhold er kommentert fordi de har betydning for leilighetens fremtidige felleskostnader.

I Tilstandsrapporten er det angitt 3 stk. tilstandsgrad 3 - (TG3): store eller alvorlige avvik- herunder:

Våtrom > 3. etasje > Bad lite > Sluk, membran og tettesjikt
Vurdering av avvik: Membran er ikke fagmessig utført i sluk. Det er ikke synlig membran i sluk, og det foreligger ingen dokumentasjon på utførelsen av membranen. Overgangen mellom utbedringen på gulvet og veggene er ikke dokumentert, slik at overgangen er usikker. Det er ikke synlig tettesjikt/membran ved terskelen. Baderommet har en våtsone i taket som kun består av malte gipsplater, noe som innebærer at taket ikke tåler vann. Denne løsningen er relativt vanlig, men oppfyller ikke kravet til membran i taket i fuktutsatte områder på våtrom. Veggene er fra byggeåret, og det er ikke membran på veggene. Derfor får dette punktet TG 3
Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
Det må utbedres for å lukke avviket. Våtrommet kan fungere med dette avviket, da bruksvann ledes til sluk via dusjkabinett. Det kan imidlertid ikke
garanteres tetthet i overgangene på badet. Taket kan tapetseres og males med et system fra Jotun, som også tilfredsstiller kravet til tetthet rundt vasken. Alternativt kan det monteres en sprutplate som tåler vann. Dette kan vurderes med hensyn til bruken av baderommet.

Våtrom > 3. etasje > Bad 2 > Generell
Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Man må forvente en generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder, bom under fliser på gulvet og manglende membran i sluk, vegger og gulv. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, i henhold til standardens krav.
Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Baderommet kan fungere en stund til, da det bades i badekar og bruksvann blir ført til sluk, men det er ikke mulig å garantere videre levetid på tettheten.Våtrommet må totalrenoveres for å lukke avviket.

Våtrom > 3. etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Vurdering av avvik: Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet.
Tiltak: Det må etableres tilfredsstillende tettesjikt/membran på våtrommet.

Det er angitt 4 stk.  tilstandsgrad Ikke undersøkt (TGIU) - Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse- herunder:

Våtrom > 3. etasje > Bad lite > Tilliggende konstruksjoner våtrom
Hulltaking er ikke foretatt, da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Det er murvegger i forbindelse med våtrommet.

Våtrom > 3. etasje > Bad 2 > Tilliggende konstruksjoner våtrom
Hulltaking er ikke foretatt, da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.Det er murvegger i forbindelse med våtrommet.

Våtrom > 3. etasje > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom
Hulltaking er ikke foretatt, da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Det er murvegger i forbindelse med våtrommet.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er sentralanlegg for varmt vann.

Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS 3600 gir TG 2:
Det er angitt 15 stk.  tilstandsgrad 2 - (TG2) -avvik som kan kreve tiltak / avvik som ikke krever umiddelbare tiltak - herunder:

Utvendig > Taktekking
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Det er noe rust og avflassing av belegg/maling på takpannene. Tekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Det er registrert store bulinger i Sarnafil-belegget på deler av taket, og taket er vanskelig å inspisere da det er mose/grønske på overflatene.
Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg.
Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Ifølge eier er det planlagt at taket skal legges om innen kort tid, men det er ikke bestemt akkurat når. Det er ikke kjent om det er innhentet noen priser på arbeidet med bytting av tak.

Utvendig > Nedløp og beslag
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Noe rust og avflassing av belegg/maling på beslagsføringen.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Vurdering av avvik: Det er registrert riss og små sprekker i vegger.
Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Vurdering av avvik: Deler av takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen muligheter for vurdering utover alder og observasjoner fra det underliggende taket.
Tiltak: Det er ikke behov for øyeblikkelig utbedring, men tak bør holdes under observasjon.

Utvendig > Vinduer
Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er registrert flere hull i beslagsføringen og noe værslitasje på karmene på takvinduene.
Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Beslagene rundt takvinduene må byttes for å lukke avviket.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Det er registrert bom under flisene og sprekker i flisene.
Det er registrert en åpen stuss som kommer opp av terrassedekket, men det er usikkert hva dette går til. Sluket på terrassen har ikke tilfredsstillende diameter på avløpet. Ifølge eier legges det en varmekabel i sluket om vinteren for å holde sluk og avrenning isfritt, men dette er ikke en tilfredsstillende løsning. Det må gjøres utbedringer for å lukke avviket.
Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av tettesjikt/membran nærmer seg ut ifra alder på dagens tekking. Sluk må byttes for lukke avviket. Fliser med sprekker må byttes for å lukke avviket.

Utvendig > Andre utvendige forhold
Vurdering av avvik: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler av bygget.
Tiltak: For å lukke avviket iht. NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler av bygget. Da dette er opp til sameiet å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt inn.

Innvendig > Overflater
Vurdering av avvik: Det er registrert bom under flis.
Tiltak: Fliser med "bom" kan sprekke ved fysisk belastning.
Det oppstår når flisen ikke har 100% kontakt med underlaget, og luftlommer oppstår. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning.

Innvendig > Pipe og ildsted
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe og ildsted.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak basert på synlige avvik, og siden anlegget fungerer i dag. Men på grunn av alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Innvendig > Innvendige trapper
Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet.

Våtrom > 3. etasje > Bad lite > Overflater Gulv
Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket, da det dusjes i kabinett og bruksvann ledes til sluk, men det må utbedres for å lukke avviket.

Våtrom > 3. etasje > Vaskerom > Overflater Gulv
Vurdering av avvik: Det er registrert bom under flis.
Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Ingen umiddelbare tiltak må gjøres, men fliser med bom kan sprekke ved fysisk belastning.

Kjøkken > 3. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning
Vurdering av avvik: Enkelte dører henger, og det må påregnes utbedringer eller utskiftinger.
Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Det er angitt 13 stk. tilstandsgrad 1- ( TG1) - mindre eller moderate avvik
Det er angitt 2 stk. tilstandsgrad 0 - (TG0) -  Ingen avvik.

For ytterligere informasjon om eiendommens standard og tilstand se Tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Rapporten er basert på innholdskrav i Forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel). Formålet er å gi en tilstandsanalyse til bruk for den som bestiller og/eller i et salg til forbruker, og ikke for andre tredjeparter. Rapportens omfang, struktur, metode og begrepsbruk følger i hovedsak Norsk Standard NS 3600:2018 (Teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig), samt Takstbransjens retningslinjer ved tilstandsrapportering for boliger og Takstbransjens retningslinjer for arealmåling

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,-
Andel fellesformue kr. 0,-

Totalpris inkl. omkostninger
kr 10 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 202,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 262 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 490 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 263 452,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 10 753 452,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 10 762 702,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 000,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Kommunale avgifter, renovasjon/avfall, strøm fellesarealer, vask/renhold, alarm innbrudd/brann, vedlikehold fellesareal, vedlikehold og service heis og bygg, snørydding gårdsplass, bygningsforsikring og festeavgift.

Fellesutgifter blir fakturert a konto hver måned. I tillegg kommer tilgang på internett eller leie av parkeringsplass om man ønsker det, prisen er for tiden kr. 450,-  for internett og kr. 900,- for parkering i måneden.

Kommunale avgifter
Betales i fellesutgiftene.

Eier
Brith Wenche Martinsen Eigil Martinsen

Beskrivelse
- Meget stor selveierleilighet
- Velholdt med god standard
- Midt i hjertet av sentrum
- Heis direkte ned til gågate
- Mulighet for leie av p.plass i bakgården
- Nydelig atrium på 26 kvm
- Balkong og fantastisk utsikt
- Entré med garderobesone
- Klassisk kjøkkeninnredning
- Stor stue med gruepeis
- Kan møbleres i flere soner
- Leiligheten har egen tv-stue
- Pent gjestetoalett ved entré
- Separat vaskerom ved kjøkken
- Matbod innenfor vaskerommet
- Leiligheten har to fine soverom
- Lagringsplass i stor loftetasje
- Sentralanlegg for varmt vann
- Vinduer fra 2005 og 2014

Parkering
Leiligheten har en leid parkeringsplass ved inngangspartiet. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
Leie av parkeringsplass koster kr. 900,- pr. mnd.

Beliggenhet
Eiendommen ligger sentralt og attraktivt midt i sentrum av Tønsberg. Fra leiligheten er det kort vei til alle sentrums fasiliteter som butikker, kino, kulturhus, svømmehall og flere idrettsanlegg. Tønsberg bibliotek ligger på andre siden av veien og den populære With Brød og kaffe ligger i umiddelbar nærhet. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Maier arena (tidligere Tønsberg stadion) ligger i gangavstand fra boligen, og herfra har du blant annet et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter i Frodeåsen. Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien.

Fra sentrum er det ca. 10 min til populære Ringshaugstranda, en stor, nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til lek og moro. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden. Slottsfjellet ligger også i gangavstand, og byr på attraktive kulturminner, fine turområder, samt flott, vidstrakt utsikt.

Tomt
Leiligheten er ikke bare eksepsjonelt romslig, men har også uteplasser utenom det vanlige. Godt skjermet ligger det et herlig atrium, hvor stilen bringer tankene til sydligere strøk. Det nydelige atriumet er på 26 kvm med flislagt dekke, stemningsfull belysning og noe overbygg. Atriumet har god adkomst både fra hovedsoverom, garderoberom og spisestuedelen av stuen.

Utenfor stuens hoveddel ligger en fin balkong på 10 kvm. Her kan du glede deg over en fantastisk utsikt over torget og deler av byen. Balkongen har tredekke, rekkverk i front og levegg på begge sider.

Festet fellestomt, 900 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Fra eiendommen er det gangavstand til Træleborg barneskole. Videre er det ca. 2,5 km til Byskogen barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Færder og Greveskogen VGS, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time og 15 min. Ved å benytte bil tar det ca. 20 min til Tjøme, 25 min til Sandefjord, 45 min til Drammen og 1 time til Oslo.

Servicetilbud
Stor og fin Kiwi-butikk som holder åpent på søndag ligger kun få minutters gange fra boligen. I samme bygg som Kiwi ligger også legesenter, diverse klesbutikker og flere serveringssteder. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter, samt en rekke kafeer, restauranter og puber. Farmandstredet ligger like i nærheten med godt over 100 butikker. Bussterminalen er også integrert i dette senteret.

Inneholder
3. etasje: Entré, 2 ganger, 2 bad, 2 soverom, garderobe, kjøkken, tv-stue, stue og bod.
Loftsetasje: Stort loftsrom for lagringsplass.

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Tredje etasje:
BRA 217 m²
- BRA-i 217 m²: (TV-stue, Stue, Kjøkken, Soverom, Soverom 2, Soverom/garderobe, Bad lite, Bad 2, Vaskerom, Gang, Gang 2, Bod)

Det er bod på loft med ikke måleverdig areal: ALH 35 kvm.

Arealet i denne boligen er vanskelig, om ikke umulig, å måle helt nøyaktig på grunn av utformingen og innredningen, med 25 hjørner i
leiligheten. Arealet er derfor fastsatt omtrentlig. For å fastslå arealet med 100 % nøyaktighet, må det utføres en 3D-skanning.

Takstmanns kommentar til arealmåling, brannceller, lovlighet/byggetegninger og krav for rom til varig opphold:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra Tilstandsrapport utført av takstmann Tommy Kongsten.

Utvendig:
Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater og sarnafil. Taket er besiktiget fra terrasse og tak. Takrenner, nedløp og beslag er utført i lakkert, plastbelagt stål eller aluminium. Veggene har murkonstruksjon med utvendig og innvendige pussflater. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vinduer er fra 2005 og 2014. Bygningen har malt hovedytterdør fra byggeår, malt balkongdør i tre fra 2009, og skyvebalkongdør i malt tre fra 2017. Leiligheten har en balkong ut fra stue på ca. 10 m² og et atrium på 26 m².

Innvendig:
Det er fliser på gulv, malte pussoverflater på vegger og panel i tak. De fleste overflater er fra byggeår. Etasjeskiller er av betongdekke. Det er målt en høydeforskjell i stue på 13 mm. Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå, og radonmålinger er ikke relevant. Tilstanden er vurdert ut fra synlige avvik, da ildsteder og piper bør kontrolleres av det lokale feiervesenet. Boligen har lakkert tretrapp opp til loft. Det er malte 3-speils tredører i boligen.

Våtrom:
Bad lite
Badet er bygget i henhold til byggeforskriftene og de tekniske forskriftene som var gjeldende på byggeåret, men gulv og tak er nytt etter en liten lekkasje i 2024. Det foreligger ingen dokumentasjon på det opprinnelige badet, men det finnes fakturadokumentasjon på utbedringen i 2024. Badet krever en totalrenovering dersom det skal oppfylle dagens byggestandarder og forskrifter med hensyn til tettesjikt. Kostnadsoverslaget for denne renoveringen er fra 300 000 kroner. Det er flis på vegg fra byggeår og malte plater iinnvendig tak fra 2024. Støpt, flislagt gulv med varme, og gulv har fall til sluk. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Praktisk enkel vask, dusjkabinett og standard toalett. Det er mekanisk avtrekk. Hulltaking er ikke foretatt, da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Det er murvegger i forbindelse med våtrommet.

Bad 2
Badet er fra byggeår og er bygget etter de tekniske forskriftene som var gjeldende, men det finnes ingen dokumentasjon på utført arbeid. Badet krever en totalrenovering dersom det skal oppfylle dagens byggestandarder og forskrifter. Kostnadsoverslaget for denne renoveringen er fra 300 000 kroner. Hulltaking er ikke foretatt, da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Det er murvegger i forbindelse med våtrommet.

Vaskerom
Vaskerommet er bygget etter de tekniske forskriftene som gjaldt før 1997, og det finnes ingen dokumentasjon på utført arbeid. Det er registrert diverse avvik på vaskerommet i forhold til dagens krav, noe som er forventet gitt at vaskerommet er over 40 år gammelt. Det må beregnes en totalrenovering av vaskerommet for å møte dagens standarder og forskrifter. Kostnadsoverslaget for denne renoveringen er fra 300 000 kroner. Det er malt strie på vegg og panel på innvendig tak. Støpt, flislagt gulv med elektriske varmekabler. Gulvet er til dels flatt. Det er plastsluk og ikke noen form for tettesjikt på vegger eller gulv. Det er montert benk med skyllekar og opplegg for vaskemaskin. Det er mekanisk avtrekk. Hulltaking er ikke foretatt, da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Det er murvegger i forbindelse med våtrommet.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profil dører. Kjøkkenet har kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp, mikrobølgeovn og flislagt benkeplate. Sentralt avtrekk, der avtrekksviften står på taket. Ny vifte på taket ble montert i 2024.

Tekniske installasjoner:
Leiligheten har innvendige vannledninger av kobberrør. Det er avløpsrør av plast. Boligen har mekanisk ventilasjon fra kjøkken og bad, ellers naturlig ventilasjon. Det er montert en varmepumpe i stue, luft til luft. TG er satt basert på synlige avvik, da takstmann ikke har tilstrekkelig kompetanse. Det er sentralanlegg for varmt vann. Sikringsskap med automatsikringer, med skjult spredernett. Boligen er utstyrt med røykvarsler og pulverapparat.

For ytterligere informasjon om byggemåte og tilstand se Tilstandsrapport og Selgers Egenerklæringsskjema  som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Rapporten er basert på innholdskrav i Forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel). Formålet er å gi en tilstandsanalyse til bruk for den som bestiller og/eller i et salg til forbruker, og ikke for andre tredjeparter. Rapportens omfang, struktur, metode og begrepsbruk følger i hovedsak Norsk Standard NS 3600:2018 (Teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig), samt Takstbransjens retningslinjer ved tilstandsrapportering for boliger og Takstbransjens retningslinjer for arealmåling.

Standard
Entré
Leiligheten har inngang til en flott entré i tredje etasje som med flislagt gulv, hvite vegger og mørke tredetaljer gir et representativt inntrykk av hva som venter lengre inn. Entreen har et tilknyttet gjestetoalett og det er åpen buegang til en praktisk garderobesone. I garderoben kan ytterklærne ryddes vekk i skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Kjøkken
Kjøkkenet er meget trivelig med flislagt gulv, hvite vegger, trebjelker i himling og varme i gulv. Den mørke innredningen er i en klassisk stil med profilerte fronter, vitrineskap, åpne hyller og flislagt benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Integrert i innredningen er det både platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn og opplegg for vaskemaskin. Ventilatoren er tilkoblet sentralt avtrekk.

Stue
Leiligheten har en lys, tiltalende stue med omfangsrik planløsning. Stuen viser godt frem leilighetens særegne stil med fliser i en varm fargetone på gulv, hvite vegger, flere søyler og synlige trebjelker i himlingen. Rommets blikkfang er den massive gruepeisen. Den store stuen har også en fin utforming som gir flere fine soner for møblering.

Tv-stue
Leiligheten har også fått en praktisk egen tv-stue med vindu ut mot gangen. Stuen er i samme stil som hovedstuen med flislagt gulv og hvite vegger. Rommet har rikelig med mørke tredetaljer, inkludert trebjelker i himling, sprosser på vindu og fransk dør, listverk og mørke tredører. Stuen er perfekt størrelse for tv-møbel og sofaløsning eller sittegruppe.

Bad/wc
Leiligheten har to bad, et separat vaskerom og et praktisk gjestetoalett med adkomst fra entreen. Badene ligger vegg-i-vegg, hvorav det minste har adkomst fra gangen og det største ligger i suiteløsning med hovedsoverommet. Det lille badet har flislagte vegger og i 2024 ble det lagt nytt tak og nye fliser på gulv med varme. Langs den ene veggen er det hvit innredning med profilerte fronter. Badet har ellers søyleservant, toalett, dusjkabinett og mekanisk avtrekk.

Bad/wc 2
Hovedbadet har eldre standard, og må påregnes oppgradering i tiden som kommer. Badet gir likevel et fint inntrykk med lyse fliser på gulv og vegger, hvitmalt skråhimling med takvindu og behagelig varme i gulvet. Akkurat som på det andre badet er det innredning langs den ene veggen med hvite, profilerte fronter og mørk benkeplate. Videre har badet både toalett, bidé, to søyleservanter med speil i overkant og innfliset badekar med dusjgarnityr montert på veggen.

Vaskerom
Innenfor kjøkkenet ligger et eldre, men funksjonelt vaskerom med flislagt gulv, lyse vegger, mekanisk avtrekk og varme i gulvet. Innredning består av en god arbeidsbenk med nedfelt skyllekum, samt plass til både vaskemaskin og tørketrommel under benken. Rommet får godt med dagslys fra vinduet i skråhimlingen. Innenfor vaskerommet ligger en romslig matbod.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to fine soverom og et stort garderoberom. Garderoberommet ligger tilknyttet samme gang som soverommene og kan fint benyttes som soverom hvis ønskelig. Rommet har mørke vegger, spotter i himling og rikelig med garderobeinnredning. I tillegg er det doble terrassedører ut mot det fine atriumet.

Hovedsoverommet er stort og viser godt hvilken spesiell bolig dette er her. Rommet har mange vinkler, stedvis skrå himling og egen utgang til atriumet. Rommet ligger også i suiteløsning med hovedbadet. Det minste soverommet har tregulv, hvite vegger og vindu i skråhimling. Det minste soverommet er faktisk ikke så lite, for her er det plass til både seng, sittegruppe og klesskap.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse fra byggeår.
Det foreligger midlertidig brukstillatelse for fasadeendring/ombygging av forretningslokaler datert 30.01.2000, Ombygging av fasade og inngangsparti datert 13.09.2007. Det foreligger ferdigattest for handicapheis datert 29.05.2008

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 1984, 1985. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er elektrisk oppvarmet med varmekabler på begge bad, vaskerom og kjøkken, samt en luft-til-luft varmepumpe i stuen. I tillegg er stuen utstyrt med ildsted.

Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 15.04.2024.  Formålet med tilsynet var å vurdere forholdene ved fyringsanlegget som har betydning for brannsikkerheten og atkomsten.  Tilsynet var et visuelt tilsyn og rapporten kan ikke benyttes som en tilstandsrapport. 

Energimerking
Energiattest med energimerke

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Tønsberg pt.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 000,- pr.mnd.

Fellesutgifter blir fakturert akonto pr. måned . Avregning gjøres en gang i året. I 2023 var fellesutgiftene for denne leiligheten kr. 59.686,-.
Internett kr. 450,- og parkering kr. 900,- dersom man ønsker det. Dette kommer i tillegg.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 387 344,- Som sekundærbolig Kr. 5 271 905,-

Sameie
,

Sameiets navn er Sameiet Øvre Langgt. 57-59. Sameiet består hovedsakelig av flere næringsseksjoner og 3 boligseksjoner. Ifølge forretningsfører har det ikke vært drift i sameiet Øvre Langgate 57 - 59 siden 2007. Det er Torvgården Tønsberg as som frem til nå har betalt de fleste fellesutgifter for boligseksjonene (bygningsforsikring, strøm i fellesarealer, vedlikehold heis m.m.).

Opplysninger fra salg av andre enheter i sameiet: 
Taket på bygget delvis må skiftes. Disse kostnadene skal denne leiligheten dekke en andel av. Sameiet har mottatt tilbud på denne jobben på ca. kr 300.000,- + mva. Det vil erfaringsmessig og sannsynlig bli en god del mer. Sameiet vil finansiere dette og legge kostnaden på fellesutgiftene pr måned i ca. 10 år.

Eierseksjonssameiet er kun enkelt organisert. Det foreligger ikke vedtekter, husordensregler, årsregnskap eller annet iht. eierseksjonsloven, og eiendomsmegler kan således ikke fremlegge dette.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
TV/Internett: Det er lagt opp ny nettverkskabel fra sikringsskapet, denne kan tilkobles byggets internettkobling. TV over internett eller Riks-TV, ikke lenger felles TV-anlegg i bygget.
 Ventilasjonen er naturlig, supplert med mekanisk avtrekk. Sentralt avtrekk har avtrekksvifte på taket, hvor ny vifte ble montert i 2024. Sikringsskapet har automatsikringer. Det er sentralanlegg for varmt vann.

Dyrehold
Det er ikke mottatt informasjon om dyrehold.
Har sameiet forbudt dyrehold, kan brukeren av seksjonen likevel holde dyr dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen, jf. eierseksjonsloven § 28 andre ledd. Kjøper bærer selv risikoen for om vilkårene for dyrehold er oppfylt.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Annet
Utdrag fra selgers egenerklæring:
- Tett/frosset sluk på atrium grunnet snø. Rørlegger vurderte sluk atrium. Anbefalte varmekabel.
- Små riss på vegg Atrium. Se tilstandsrapport.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Erklæring/avtale - tinglyst 09.07.1844, dagboksnr. 900025-1/91. Forlik ang. vindusrettigheter m.v. mellom Øvre Langgate 55 og 57.
Erklæring/avtale - tinglyst 06.08.1881, dagboksnr. 900101-1/91. Best. ang. grenser og naboforhold.
Erklæring/avtale - tinglyst 05.12.1882, dagboksnr. 900135-1/91. Den oppførte mur skal danne delelinje mellom Øvre Langgt. 59 og Torvgaten 1
Erklæring/avtale - tinglyst 17.04.1917, dagboksnr. 900367-1/91. Forbud mot næringsvirksomhet.

Festekontrakt, tinglyst 22.08.1924, dagboksnr. 900161-2/91  - bortfester: Tønsberg kommune
Forkjøpsrett: JA

Erklæring/avtale - tinglyst 17.04.1925, dagboksnr. 910128-1/91. Plikt til fjerning av kiosk på forlangende av bygningsvesenet.
Servitutt - bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 08.07.1967 dagboksnr. 2108-1/91.
Servitutt - bestemmelse om adkomst/vei- tinglyst09.09.1878, dagboksnr. 12537-1/91.

Pantsettelseserklæring, tinglyst 02.12.1985, daboksnr. 20145-3/91 - beløp kr. 15 000,-.
Seksjonering, tinglyst 02.12.1985, dagboksnr. 20145-2/91.
Reseksjonering/sammenslåing, tinglyst 17.12.2001, daboksnr. 17349-1/91
Reseksjonering, tinglyst 01.03.2004, dagboksnr. 3005-1/91

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Festeavtale
Areal: 900 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Bortfester: Tønsberg kommune
Festeavgift kr. 30 717,- pr. år (totalt for sameiet). Festeavgift er inkl. i fellesutgiftene.
Neste regulering av festeavgift er 2025.
Festekontrakten utløper 1.1.2025 og vil reguleres etter festekontrakten og "Tønsberg kommunes standard bestemmelser i avtale om næringsfeste".
Mulighet for innløsing av festetomten: Etter søknad.

Dette er et næringsfeste som utløper den 1.1.2025 og det er standardbestemmelsene til Tønsberg kommune som legges til grunn ved regulering av festeavgiften. Hva festeretten er i 2025 er usikkert, men per 11.10.2022 er den 3,5%. Festetomten reguleres ved utløp, 1.1.2025 og vil bli betydelig høyere enn hva den er nå, siden dette er et næringsfeste og tomtefestelovens bestemmelser ikke kommer til anvendelse her. Det er ikke mottatt noe informasjon fra Tønsberg kommune om hva ny festeavgift kan bli.

Tønsberg kommune har forkjøpsrett og må samtykke til overdragelse.

Det er ytret ønske fra sameiet om at festetomten ønskes innløst. Det må politisk behandling til for å beslutte innløsning.
Ved innløsing av festetomt vil det påløpe en innløsningssum for sameiet. Dette beløpet er ikke kjent.
Selger tar kostnaden ved innløsing av festetomten.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er avsatt til Båndlegging etter lov om kulturminner, forhold som skal avklares og belyses, hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø, Ras- og skredfare, Sentrumsformål - Nåværende i kommuneplanens arealdel - med tilhørende bestemmelser og retningslinjer -  vedtatt 03.04.2024.

Eiendommen ligger i regulert område:
Planid 3905 00116 - Området Torvgt.-Fayesgt.-Kammegt.-Øvre Langgt. (vedtatt 25.1.1977)
Planid 3905 00145 - Møllebakken (vedtatt 10.11.1983).

Relaterte planer:
00145 Møllebakken (10.11.1983)
00114 Sørbyen (7.12.2016)
00116 Området Torvgt-Fayesgt-Kammegt-Ø.Langgt (25.1.1977)
20130090 Storgaten 30 og 32 (7.9.2015)

Ifølge utdrag fra bestemmelser- herunder:  § 74 H310 Ras- og skredfare:
"Det er ikke tillatt med tiltak innenfor områder angitt som faresone H310 uten at den aktuelle faren er vurdert og sikkerheten ivaretatt. Ved arealplanlegging og søknad om tiltak innenfor områder angitt som faresoner skal det foretas undersøkelse av den aktuelle faren og redegjøres for nødvendige sikringstiltak.  Ved utarbeiding av reguleringsplan og byggesak innenfor hensynssonen må det dokumenteres tilstrekkelig sikkerhet mot områdeskred, jf. krav i TEK17 § 7-3 med veiledning. Sikkerhet mot områdeskred utredes i samsvar med NVEs veileder 1/2019. Retningslinje: Sonene er basert på ett eller flere av følgende farekart: Mulighet for marin leire, faresone kvikkleire samt aktsomhetskartene steinsprang, snøskred og jord- og flomskred. Framtidige endringer i kunnskapsgrunnlaget kan vektlegges i vurderingene av sikkerhet."
Ta kontakt med megler for å få utlevert kopi av plankart og bestemmelser - eller se www.tonsberg.kommune.no.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 10 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 202,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 262 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 490 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 263 452,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 10 753 452,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 10 762 702,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke eierseksjon (Kr.21 500)

Innhenting av servitutter 2 stk ekstra (Kr.404)

Markedspakke 1 (Kr.18 900)

Provisjon (Kr.80 000)

Tilrettelegging (Kr.9 900)

Visningshonorar (Kr.2 000)

Oppgjør (Kr.7 900)







Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
67-24-0313

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Vestfold Eiendomsmegling AS
EIE Tønsberg
Org. nr: 955607171
Nedre Langgate 19
3126 Tønsberg
Tlf: 33 30 70 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Tonny Nielsen

Saksbehandlere
Tonny Nielsen
EIE Tønsberg
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 92 86 13 46 / E-post: ton@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Øvre Langgate 59
For mer om objektet
Øvre Langgate 59

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: