Bilde 1 av Fjordvegen 524Bilde 2 av Fjordvegen 524
Digital salgsoppgave
Fjordvegen 524

9107 Kvaløya • Tromsø kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Kaldfjorden - Enebolig i landlige omgivelser I Naust I 5 sov. I Renoveringsbehov I Nydelig utsikt.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Primærrom (P-ROM)
104 m²
Bruksareal (BRA)
132 m²
Kommunale avgifter
kr 1 239 / Mnd
Prisantydning
kr 2 750 000
Omkostninger
kr 64 020
Totalpris
kr 2 814 020
Byggeår
1965
Tomt
Eiet tomt 1723 m²
Oppdragsnummer
41210101
card-default

Anne Nordgård

Eiendomsmegler MNEF
Les om Anne
Prisantydningkr 2 750 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 50 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
  
Totalpris kr 2 814 020
Eiendom
Fjordvegen 524, 9107 Kvaløya

Matrikkel
Gnr. 88 Bnr. 158 i Tromsø kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 132 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
5

Byggeår
1965

Tomt
Eiet tomt 1723 kvm

Prisantydning
2 750 000

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 50 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 51 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 801 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 814 020,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 14 860 pr. år opplyst av Tromsø kommune

Eier
Bjørn Erik Sandbakk

Beskrivelse
Enebolig i landlige omgivelser, romslig tomt samt nausttomt med eldre naust. Boligen har behov for renovering. Inneholder, stue, nyere kjøkken, 5 soverom m.m.

Parkering
Biloppstillingsplasser på tomten.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i Kaldfjord ca. 20 km fra Tromsø sentrum. Nydelig utsikt over fjorden, 4 - 4.5 km. til skole, barnehage og Eide handel. Fine turområder både til lands og vann.

Bebyggelse
Området er hovedsakelig bebygget med eneboliger.

Tomt
Eiet tomt, 1723 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Skoler:
Ersfjordbotn skole (1-7 kl.), 90 elever, 5 klasser, 1.4 km
Storelva skole (1-10 kl.), 400 elever, 26 klasser, 8.4 km
Kvaløysletta ungdomsskole (8-10 kl.), 330 elever, 13 klasser, 11.5 km
Kvaløya videregående skole, 450 elever, 25 klasser, 8.4 km
Breivang videregående skole, 156 elever, 12 klasser 18.4 km

Barnehager:
Kjosen barnehage, 5,2 kilometer
Rødhette familiebarnehage, 15 barn, 1 avdeling, 5.4 km
Eidhaugen barnehage, 80 barn, 8 avdelinger, 6.2 km

Offentlig kommunikasjon
Det er ca. 200 meter til bussholdeplass for linje 425. Det tar ca. 20 minutter å kjøre til Tromsø lufthavn Langnes.

Fritidstilbud
Eide Handel, 7 minutter å kjøre
Coop Extra Storelva, 10 minutter å kjøre
Post i butikk, PostNord, 7.8 km

Ersfjordeidet kunstgressbane, fotball, 0.8 km
Ersfjordbotn, aktivitetshall, ballspill, 1.4 km
Spring Fitness, 15 minutter å kjøre
SATS Langnes, 19 minutter å kjøre

Inneholder
Boligen har 3 etasjer:
Underetasje med boder. 1.etasje med 2 soverom, vindfang, gang, bad, stue og kjøkken. Loft med 3 soverom, gang og bod.
Det er utgang fra stuen til balkong på 14m2.

Byggemåte
OPPSUMMERING:
Støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betongkonstruksjoner og lettklinkerblokker utvendig pusset. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med eternittplater, stålplater og liggende trekledning. Tak i saltaksform utvendig tekket med metallplater, renner og
nedløp av plast og stål. Vinduer med 2 og 3-lags glass, karmer/rammer av tre. Vannrør av kobber og synlige avløpsrør av plast. Oppvarming med elektrisitet, vedfyrt ovn og varmepumpe. Ventilasjon i boligen er basert på naturlig ventilasjon med ventiler i vindu og yttervegg. Det elektriske
anlegget er i hovedsak montert som åpent anlegg.

Grunnmur og drenering:
Grunnmur i betong og lettklinkerblokker utvendig pusset. TG3: Det registreres omfattende sprekkdannelser på grunnmur ved inngangsparti. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000,- kroner. Drenering fra byggeåret. Skrånende tomt. TG2: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra
bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er kort/utløpt.Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om Rom under terreng. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men på bakgrunn av at det påvises fuktproblemer bør det påregnes utbedringer/utskiftninger.

Rom under terreng:
Underetasjen ligger delvis under terreng. Gulvflater med støpt gulv mot grunnen. Veggflater med trepanel og synlig grunnmur. Himlingsflater med trepanel. TG2: Synlige fuktmerker på treverk og utskillingsprodukter på grunnmur som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det registreres sprekker på vegg, som tyder på setninger eller jordtrykk. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Himlingsflater bærer preg av slitasje. Overflater må fornyes. Synlige fuktskjolder i treverk på gulv. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Etasjen har stedvis vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Dette anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt. Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Yttertak:
Taktekking er fra byggeår. Saltak. Taket er tekket med metallplater. TG3: Taktekkingen bærer preg av høy alder og høy slitasje. Tiltak må påregnes.
Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000,- kroner.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Boligen har yttervegger av trekonstruksjoner. Utvendig kledd med liggende trykkledning, stålplater og eternittplater. TG2: Når det på huset er såpass omfattende slitasje og skader på synlige utvendige fasader er det erfaringsmessig også grunn til å tro at det er skader på selve konstruksjonen. Det totale omfanget er ikke mulig å ha uten en grundigere gjennomgang. Fasaden er kledd med plater som er vurdert til å inneholde asbest.
Panel er stedvis sterkt malingsslitt, og utbedringer er nødvendig. Vindskier og dekkbord bærer preg av høy slitasjegrad. Utbedringer anbefales.Loft:
Uinnredet kaldtloft med adkomst via luke i gang loftsetasje. TG2: Kaldtloftets tilstand sett i sammenheng med alder på yttertaket tilsier at fremtidige tiltak er nødvendige.

Etasjeskiller - loft:
Etasjeskille av tre. Det er gjort målinger i følgende rom: Kryssmåling gang. Fra yttervegg nord til motstående vegg, og fra yttervegg vest til motstående vegg. TG2: Det er merkbare skjevheter. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 24 mm. Årsak til skjevhetene er uvisst. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Etasjeskiller - 1.etasje:
Etasjeskille av tre. Det er gjort målinger i følgende rom: Kryssmåling stue. Fra yttervegg vest til motstående yttervegg, og fra kjøkkeninnredning til motstående yttervegg sør. TG2: Det er merkbare skjevheter. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 22mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Dører og vinduer:
Profilert entredør med 2-lags glass. Balkongdør med 2-lags glass fra 1996. Vinduer med 2 og 3-lags glass fra 1979, 1982, 2015, byggeår samt vinduer uten datostempling. Karmer/rammer av tre. TG2: Vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det ble stedvis påvist punkterte glass/vinduer. Eksempelvis vindu i stue. Utskifting av glass anbefales. Vindusomrammingen har stedvise råteskader. Av den grunn kan det heller ikke utelukkes følgeskader i selve konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales. Ytterdører bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker. Innsettingsdetaljer rundt balkongdør bærer preg av ufagmessig utførelse og det er fare for at vann kan trenge inn. Balkongdør bærer preg av slitasje. Tiltak anbefales.

Balkonger:
Utgang fra stue til sørøst vendt balkong på 14m2. Balkongen er belagt med impregnert treverk og har rekkverk av trekonstruksjoner. Rekkverkshøyden er målt til 101 cm. TG2: Rekkverket har horisintale åpninger større enn 5 cm. Avvik fra gjeldende forskrift. Tiltak anbefales.

Innvendige trapper:
Trapp i trekonstruksjoner. TG2: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav.

Ildsteder:
Teglsteinspipe med stålrør (ifølge informasjon fra selger) tilkoblet vedovn i stue.

Frittstående byggverk:
Frittstående uthus i trekonstruksjoner. TG2: Mindre frittstående byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak.

Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport fra Anticimex som er vedlagt salgsoppgaven.

Primærrom
Primærrom: 104 kvm. Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt 2,40 meter takhøyde på soverom 1. etg. På loft er taket skrånende fra 1,35 meter til 2,20 meter.

Bruksareal
Bruksareal: 132 kvm

Boder
Det er flere boder i underetasjen på tilsammen 28 kvm samt en liten bod på loftet.

Standard
Kjøkken:
Kjøkken med delvis åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Benkeplater av heltre. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran. Integrert oppvaskmaskin. Ventilator i børstet stål. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. TG2: Vannrørene er i hovedsak fra byggeår, som er 1965. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Svelleskader etter vannsprut på vegg over kjøkkenarmatur. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Himlingsflater bærer preg av slitasje. Overflater må fornyes.

Bad:
Bad fra 2008 (ifølge informasjon fra tidligere salg av eiendom) på 5m2. Belegg på gulv. Malte plater på vegger. Himling med himlingsplater. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett på gulv i hjørnet. Gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert på vegg. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. TG2: TG2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er TG 2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent.

Loft - innredet del:
Loftet består både av en innredet del og en uinnredet del. Gulvflater med parkett og gulvbelegg. Veggflater med malte plater, tapet og trepanel. Himlingsflater/skråtak med malte plater og himlingsplater. Slette innerdører. TG2: Himlingsflater bærer preg av alder/slitasje og har behov for overflatebehandling. Konstruksjonen er delvis lukket og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. TG3: Gulvets overflatemateriale er sterkt slitt/aldringspreget. Overflate må fornyes.
Stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000,- kroner.

Overflater øvrige rom:
Gulvflater belagt med parkett, gulvbelegg og vegg-til-vegg teppe. Veggflater med malte plater, trepanel og plater med tapet. Himlingsflater med
malte flater og himlingsplater. Slette og profilerte innerdører. TG2: Innvendige flater bærer preg av alder og høy slitasje. Det registreres sprekker i vegg på soverom ved inngangsparti som kan ha sammenheng med tilstand på grunnmur, ytterligere undersøkelser anbefales. Overflater må fornyes.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport fra Anticimex.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest. Midlertidig brukstillatelse for tilbygg fra 1977 foreligger.

Elektrisk anlegg
Det elektriske anlegget er i hovedsak vurdert å være fra boligens byggeår. Sikringsskap med skrusikringer er plassert i gang 1. etg. Det elektriske anlegget er i hovedsak montert som åpent anlegg. TG3: Det observeres løse ledninger og stikkontakter i boligen. Det er ifølge selger utført egeninnsats/ufaglært arbeid på det elektriske anlegget. Det er ikke gjennomført vedlikehold på det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en
kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for elsjekk. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,- kroner.

Oppvarming
Elektrisk og vedovn montert i stuen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 14 860 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Er ink. i de kommunale avgiftene.

Forsikring med polisenummer
Norwgian Broker AS Polisenummer: 61400

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020:
Som primærbolig Kr. 749 424,-
Som sekundærbolig Kr. 2 697 927,-

Tekniske installasjoner
VVS-installasjoner:
Vannrør av kobber og synlige avløpsrør av plast. Årstall på vannrør og avløpsrør er fra ulike tidsperioder uten at dette kan angis mer spesifikk. Hovedstoppekran og stakeluke plassert i underetasje. OSO varmtvannsbereder plassert i underetasje. Oppvarming med elektrisitet, vedfyrt ovn og varmepumpe. Ventilasjon i boligen er med naturlig ventilasjon med ventiler i vindu og yttervegg. TG2: TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er registrert trykkslag ved tapping av vann, noe som kan forkorte levetid på vannrør. Stoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er vurdert til å være passert. Krever
oppfølging med jevnlig ettersyn. Innfesting av avløpsrør er vurdert til å være mangelfull eksempelvis nede i underetasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Brannsikring:
Brannslukningsapparat med pulver fra 2022 plassert i gang 1. etg. 4 røykvarslere montert i 1. etg, 3 røykvarslere montert på loft. TG3: Der er ikke montert røykvarsler i underetasje. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 1000,- kroner.

T

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie. Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. Statens Strålevern.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.
Rettigheter på andre eiendommer
Knr:5401 Gnr:88 Bnr:158
Bestemmelse om veg
Rettigheter på 5401-88/423
i eiendomsrett
2002/110-3/97 Erklæring/avtale Tinglyst
04.01.2002
Knr:5401 Gnr:88 Bnr:158
Bestemmelse om bebyggelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Grunnboken kan ses hos megler

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 50 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 51 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 801 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 814 020,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag: Kr. 65 400,- inkl. mva. i tillegg kommer innhenting av lovpålagt
informasjon og markedspakke.

Oppdragsnummer
41-21-0101

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Tromsø Eiendomsmegling AS
EIE Tromsø
Org. nr:926680617
Grønnegata 30
9008 Tromsø
Tlf: 40 00 64 24

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF Anne Nordgård

Saksbehandlere
Anne Nordgård
EIE Tromsø
Eiendomsmegler MNEF
Mob: 92 24 44 13 / E-post: an@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Fjordvegen 524
For mer om objektet
Fjordvegen 524

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: