Bilde 1 av Grimsbyvegen 61Bilde 2 av Grimsbyvegen 61
Digital salgsoppgave
Grimsbyvegen 61

9011 TROMSØ • Tromsø kommune

Prisantydning

kr 4 490 000

Omkostninger: kr 126 270Totalpris: kr 4 616 270
Enebolig med egen utleiedel og garasje i Storskogen
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
143 m²
Bruksareal (BRA)
173 m²
Kommunale avgifter
kr 1 979 / Mnd
Prisantydning
kr 4 490 000
Omkostninger
kr 126 270
Totalpris
kr 4 616 270
Byggeår
1974
Tomt
Eiet tomt 580 m²
Oppdragsnummer
41210146
card-default

Børge Martinussen

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Les om Børge
card-default

Kristina Aagaard Johansen

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Kristina
Prisantydningkr 4 490 000,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)kr 112 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
  
Totalpris kr 4 616 270
Eiendom
Grimsbyvegen 61, 9011 Tromsø

Matrikkel
Gnr. 119 bnr. 2499 i Tromsø kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 143 kvm, Bruksareal: 173 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygnings-myndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1974

Tomt
Eiet tomt 580 kvm. Tomten er skrånende mot nord-vest - og grenser mot friareale.  Den er ikke vedlikeholdt og fremstår som naturtomt med busker og trær på tomta.  Asfaltert adkomst foran garasjen.

Prisantydning
4 490 000

Totalpris inkl. omkostninger
4 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-))
200,- (Pantattest kjøper)
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

126 270,- (Omkostninger totalt)

4 616 270,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 23 748 pr. år inklusive eiendomsskatt for 2021.

Eier
Nils Johansen

Beskrivelse
Eldre enebolig med sentral beliggenhet mellom sentrum og Universitetet - grensende mot friområdene langs Tromsøyas høydedrag.  I sokkel er det egen godkjent utleiedel med stue, kjøkken, bad, 1 soverom og bod. Hovedleiligheten inneholder bl.a stue, kjøkken, 3 soverom, bad og diverse boder. Det er garasje på 16 m2 - samt vestvendt balkong.

De fleste innredning og overflater er fra byggeår, så boligen bærer preg av behov for renovering for å tilfredstille dagens krav til god boligstandard.

Samtidig er dette en innholdsrik bolig med godt potensiale til en fornuftig pris - og med mulighet for gode leieinntekter.

Parkering
Boligen har garasje.

Beliggenhet
Sentral beliggenhet i Storskogen mellom sentrum og UNN/UiT. Eiendommen grenser mot Storskogen og ligger nært til flotte friluftsområder ved Charlottenlund, Prestvannet og langs lysløypa.

Bebyggelse
Området er i hovedsak bebygd med eneboliger.

Tomt
Eiet tomt, 580 kvm

Skole/barnehage
Skoler:
Prestvannet skole (1-7 kl.) 360 elever, 16 klasser 0.9 km
Workinnmarka skole (1-7 kl.) 390 elever, 19 klasser 1.3 km
Gyllenborg skole (1-7 kl.) 325 elever, 14 klasser 2.1 km
Sommerlyst skole (8-10 kl.) 500 elever, 21 klasser 2.2 km
NTG-U Tromsø (8-10 kl.)
Ishavbyen vgs.avd. Rambergan
Kongsbakken videregående skole 620 elever, 23 klasser 2 km

Barnehager:
Storskogåsen barnehage (0-6 år) 43 barn, 3 avdelinger 0.3 km
Kråkeslottet barnehage (1-5 år) 39 barn, 3 avdelinger 0.7 km
Regnbuen barnehage (0-5 år) 20 barn, 1 avdeling 0.8 km

Offentlig kommunikasjon
Det er ca 200 meter til bussholdeplass ved Skoglyst,  gode bussforbindelser til sentrum. Fra Dramsveien går det også ofte buss til UNN og UiT.

Fritidstilbud
I nærområdet er det flotte friluftsmuligheter  ved Charlottenlund, Prestvannet og langs lysløypa.

Inneholder
Boligen har 2 etasjer.
Leilighet i underetasje med entré, gang, soverom, bod, bad, kjellerstue og kjøkken.
Underetasje hoveddel med trappegang og boder.
1.etasje med entré, 3 soverom, bad, gang, stue og kjøkken.

I tillegg er det en vestvendt balkong med utgang fra stue på 8m2.

Det er også en garasje på 16m2.

Byggemåte
OPPSUMMERING:
Støpt gulv mot grunn. Grunnmur av lettklinkerblokker utvendig pusset og malt. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende og stående trepanel. Tak i saltaksform tekket med metallplater. Renner og nedløp av plast. Vinduer med 2-lags glass. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast. Oppvarming med elektrisitet og vedfyrt ovn. Ventilasjon i boligen er basert på natulig ventilasjon med ventiler i vinduer og yttervegg. Det elektriske anlegget er i hovedsak montert som åpent anlegg.

Grunnmur og drenering:
Grunnmur i lettklinkerblokker utvendig pusset og malt. Drenering fra byggeåret. Skrånende tomt. TG2: Takvann har utkast samtidig med at det ikke er forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Det er fuktmerker/tegn på utilsiktet fuktighet. Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Stikkledninger og tanker:
Utvendige vann- og avløpsrør med kommunal tilknytninig fra ukjent årstall. TG2: utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Redusert/usikker restlevetid.

Underetasje:
Underetasjen ligger delvis under terreng. Gulvflater med belegg, laminat og støpt gulv mot grunn. Veggflater med malte plater, trepanel og synlig grunnmur. Himlingsflater med himlingsplater. Slette innerdører. TG2: Vegger er slitt/aldringspreget. Synlige fuktmerker på vegg i hjørnet ved soverom som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Støvkondens påvist ved kjellerstue. Indikerer kuldebru og/eller dårlig isolasjon. Gulvet bærer preg av slitasje. Det er utskillingsprodukter ved grunnmur og på synlig støpt gulv som tyder på fuktvandring gjennom betong. Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Dette anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt. Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert. Hulltaking er ikke utført da selger ikke var til stedet på inspeksjon, samt at det er påvist symptomer på fukt. Tiltak må påregnes.

Loft - uinnredet :
Kaldloft med adkomst via luke i gang. TG2: Lekkasjemerker i området for pipe. Dette kan synes å være gamle fuktmerker og lekkasjested er kanskje utbedret, men dette kan ikke bekreftes og det hefter en usikkerhet.

Yttertak:
Taktekking er fra år 1974. Saltak. Taket er tekket med metallplater fra byggeår. TG2: symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker. Renner, nedløp og beslag har høy slitasjegrad, og funksjonaliteten er derfor lav.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Boligen har yttervegger av trekonstruksjoner.Utvendig kledd med stående og liggende trekledning.
TG2: vindskier og dekkbord bærer preg av høy slitasjegrad.

Etasjeskiller:
Etasjeskille av tre. Det er gjort målinger i følgende rom: Kryssmåling i stue, målt fra yttervegg vest til motstående yttervegg øst, og yttervegg nord til motstående vegg mot gang.

Dører og vinduer:
Vinduer med 2-lags glass fra byggeår og 2010. Entredører fra byggeår. Balkongdør med 2-lags glass fra byggeår. TG2: vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker. Entrédører og balkongdør bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker.

Balkong:
Utgang fra stue til vest vendt balkong på 8m2. Balkongen er belagt med impregnert treverk og har rekkverk av  rekonstruksjoner. Rekkverkshøyden er målt til 80 cm. TG2: rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Moderate råteskader. Overflatebehandlingen er slitt og trenger til fornying.

Ildsted og piper:
Pipe fra byggeår tilkoblet vedovn på kjøkken. Innvendig pipeløp samt funksjonalitet ble på befaring ikke kontrollert. TG3: ubrennbar plate under ildsted har ikke tilstrekkelig størrelse.
Sjablongmessig anslag: 0 - 10 000

Primærrom
Primærrom: 143 kvm. Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt 2,41 meter takhøyde i stue 1. etg og 2,33 meter i kjellerstue.

Bruksareal
Bruksareal: 173 kvm

Boder
Rikelig med bodplass i kjelleretasjen, samt noe på loft.

Standard
Bad - 1.etasje
Bad fra byggeår på 3m2. Belegg på gulv. Plater på vegger med våtromstapet. Himling med himlingsplater. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Badekar på gulv mot yttervegg. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Gulvmontert toalett. Avtrekksventil plassert på yttervegg. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. TG2: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Det registreres knirk i gulv. Vindu er uheldig plassert i våtsone og det kan dermed ikke utelukkes fukt i konstruksjonen. Hulltaking er ikke utført da eier ikke var til stedet på befaring samt at det er vurdert til at anbefalt brukstid på bad er passert. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.

Bad underetasje:
Bad fra byggeår, oppgradert med nye overflater rundt 2000 på 3m2 (alder satt uten konkret informasjon om hva som er fakta). Belegg på gulv. Våtromsplater på vegger. Himling med himlingsplater. Vegghengt servantskap med ett-greps armatur. Speil og overlys på vegg over servant. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Gulvmontert toalett. Avtrekksventil plassert på vegg. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. TG2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Det ble ikke foretatt hulltaking da selger ikke var til stedet under befaring, tilstand i konstruksjonen er uviss. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.

Kjøkken 1.etasje:
Kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran. Belegg mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. TG2 er valgt pga slitasjegrad, dårlig ventilasjon og alder på innredninger, vannrør og avløpsrør.

Kjøkken underetasje:
Kjøkken med delvis åpen løsning mot kjellerstue. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. TG2 pga slitt innredning.

Innvendige overflater:
Gulvflater belagt med vinylbelegg og laminat. Veggflater med malte plater og trepanel. Himlingsflater med himlingsplater. Slette innerdører. TG2: vegger bærer preg av alder/slitasje og har behov for overflatebehandling. Det er omfattende knirk i gulvet. Tiltak må påregnes. Gulvet bærer preg av alder/slitasje.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt boligsalgsrapport fra Anticimex.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra 1976 samt midlertidig brukstillatelse fra 1974.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming og vedfyring.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 23 748 pr. år inklusive eiendomsskatt for 2021.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Forsikring med polisenummer
Frende.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 691 493,- Som sekundærbolig Kr. 6 089 376,-

Tekniske installasjoner
VVS-installasjoner:
Vannrør av kobber og avløpsrør av plast fra byggeår. Stakeluker plassert på bod i underetasje. Hovedstoppekran på bod i underetasje. OSO varmtvannsbereder plassert under trapp, bereder fra 1973. Oppvarming i bolig er med elektrisitet og vedfyrt ovn. Ventilasjon er basert på naturlig
ventilasjon med ventiler i vinduer og yttervegg. TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Konsekvensen er usikker restlevetid.
Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Konsekvensen er usikker restlevetid.

Elektrisk anlegg:
Det elektriske anlegget er i hovedsak vurdert å være fra boligens byggeår. Sikringsskap med skrusikringer er plassert ved trapp i 1. etg og ved entre i underetasje. TG2: nøkkelbefaring og det er ikke forelagt noe informasjon om det elektriske anlegget. Med bakgrunn i det anbefales det at det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Brannsikring:
Brannslukningsapparat med pulver fra 1991 plassert i trapp 1. etg og i gang underetasje. Røykvarsler plassert i gang 1. etg og gang underetasje. TG3: det er for få røykvarslere montert. Sjablongmessig anslag: 0 - 10 000. Brannslukkerutstyr er utgått/ikke forskriftsmessig vedlikeholdt.
Sjablongmessig anslag: 0 - 10 000.

TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie. Denne boligen er ikke radonmålt.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Boligen har godkjent utleiedel i underetasjen.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan. Det er registrert pågående planarbeide på vestsiden (mot skogen) av boligen. Eiendommen ligger ikke innenfor fortettingsområdet. I kommuneplanen er eiendommen registrert å ligge innenfor hensynssone friluftsliv.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
4 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-))
200,- (Pantattest kjøper)
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

126 270,- (Omkostninger totalt)

4 616 270,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Markedspakke 1 (Kr.16 900)
Oppgjør (Kr.6 500)
Visningshonorar (Kr.1 250)
Tilrettelegging (Kr.12 900)
Provisjon (forutsatt salgssum: 4 490 000,-) (Kr.60 000)
Totalt kr. (Kr.100 450)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
41-21-0146

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset. Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).
En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

NB: For eiendommer hvor handel kommer i stand etter 01.01.2022 gjelder følgende: Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Tromsø Eiendomsmegling AS
EIE Tromsø
Org. nr:926680617
Grønnegata 30
9008 Tromsø
Tlf: 40 00 64 24

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Børge Martinussen

Saksbehandlere
Børge Martinussen
EIE Tromsø
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Mob: 90 82 14 26 / E-post: bm@eie.no

Kristina Aagaard Johansen
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 98 09 95 22 / E-post: kaj@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Grimsbyvegen 61
For mer om objektet
Grimsbyvegen 61

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: