Bilde 1 av Dyre Halses gate 9Bilde 2 av Dyre Halses gate 9
Digital salgsoppgave
Dyre Halses gate 9

7042 Trondheim • Trondheim kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og moderne selveierleilighet med svært attraktiv beliggenhet | Balkong | Heis | Fjernvarme | Lave felleskostnader
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
41
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
37 m²
Bruksareal (BRA)
40 m²
Fellesutgifter
kr 2 720 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 902 / Mnd
Prisantydning
kr 2 950 000
Omkostninger
kr 80 450
Totalpris
kr 3 030 450
Fellesformue
kr 12 312
Byggeår
2004
Tomt
Fellestomt m²
Oppdragsnummer
97230210
Prisantydningkr 2 950 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 70 000,-
  
Totalpris kr 3 030 450
Eiendom
Dyre Halses gate 9, 7042 Trondheim, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 410 Bnr. 683 Snr. 41 i Trondheim kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 37 kvm, Bruksareal: 40 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Byggeår
2004

Tomt
Fellestomt kvm
Eiet tomt, eid av sameiet.

Prisantydning
2 950 000

Tilstandsrapport
Utdrag fra Tilstandsrapporten fra takstmann:

Bygningsdeler med TG2:

Våtrom/bad:
- Sanitærutstyr / innredning: Innredning har skader/høy slitasjegrad.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Tilstand/tettefunksjon er ukjent.

Kjøkken:
- Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert  avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt  grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.

Balkonger/Terrasser/Veranda:
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift. Terrassebord har stedvis høy slitasjegrad.

Se også Tilstandsrapporten vedlagt salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 31.12.22
Andel fellesformue: kr. 12 312,- pr. 31.12.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 70 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 71 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 021 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 030 450,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 720,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Vi viser til punktet "sameiet" for pågående saker. Det er blant annet løftet et behov for oppgradering/utbedring av calling-anlegg. Det er ikke kjent hvordan dette skal finansieres per nå, da det kun ble vedtatt at styret skulle undersøke mulighetene for utbedring. Det skal også i løpet av året gjøres en beslutning tilknyttet garasjedekket; frist for styrets tilbakemelding er satt til 30.11.23. Dette kan potensielt øke felleskostnadene. Mer informasjon finnes også her under punktet "sameie", samt i vedlagte årsmøtedokumenter.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnadene inkluderer forretningsførsel, drift- og vedlikehold, velforeningskontigent, dugnad, avsetning til vedlikehold, vaktmestertjenester, renholdstjenester, ulike serviceavtaler, felles bygningsforsikring m.m.

Kommunale avgifter
Kr. 10 816 pr. år 2 704,- Termin nr 2 av 4 i 2023. Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle  endringer i gebyrer/avgifter.

Eier
Heidi Synøve Bjørdal Knut Robert Barstad

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling ved Daniel Bruce har gleden av å presentere Dyre Halses gate 9 - En lys og innbydende leilighet med svært sentral beliggenhet på Solsiden.

Leiligheten har en lys og luftig stue med store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lys. Her har du nærhet til 'alt' du trenger i hverdagen som søndagsåpen daglivarehandel, gode kollektivtilbud og treningssenter.

Merk deg dette:
Perfekt førstegangsbolig for de som vil bo sentralt
Flislagt baderom med behagelig gulvvarme, og opplegg for vaskemaskin
Lave felleskostnader på kr. 2 720,- pr. måned med TV/internett, velforening, felles drift- og vedlikehold inkl
ppvarming med vannbåren varme (Lave energikostnader)
Rør-i-rør system
Balansert ventilasjon
Leiligheten ligger fint til i 2.etasje
Heis i bygget
2 boder
Kort vei til "alt"

Parkering
Leiligheten disponerer ingen parkeringsplass, men ved overdragelse av andel i fellesseksjoner garasjer skal seksjonseierne i Sameiet Elvehavn Brygge C og D og Sameiet Elvehavn Brygge J og K ha gjensidig forkjøpsrett. Forkjøpsretten administreres av styret i det enkelte sameiet. Styret kan i forbindelse med overdragelsen kreve gebyr for dekning av kostnader ved forkjøpsretten. Det fremgår av megleropplysningene at forkjøpsretten IKKE gjelder når garasjen selges sammen med seksjonen, iht erklæring tinglyst 19.05.2006.

Det er ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten ligger i et svært attraktivt og sentralt boligområde på Solsiden i Trondheim kommune. Solsiden byr på en mengde butikker, restauranter, kafeer, bakerier, konsertscener og hoteller.

Her bor du midt i smørøyet med nærhet til alt av servicetilbud, så vel som gode turmuligheter i havneområdet. Det er også kort vei til Småbergan, som er et nydelig parkområde mellom Kristiansten festning og Rosenborg. Festningen er i seg selv et svært populært rekreasjonsområde.

Fra eiendommen er det ca. 2 km til Ladehammerkaia der du kan følge den populære Ladestien helt til Grilstadfjæra. Stien er en av Trondheims mest populære og går forbi populære både-, ball- og lekeplasser. Et besøk til Rockheim og populære Pirbadet anbefales også. Det er kort vei til Portalen som huser treningssentre og dagligvarebutikken Rema 1000 (Søndagsåpen).

Det er også gangavstand til den koselige bydelen Bakklandet. Her kan du rusle i brosteinsbelagte gater, mellom sjarmerende, gamle trehus og glede deg over koselige kafeer og unike butikker. Fra Bakklandet kan du også rusle over Gamle bybro, gjennom Lykkens portal og over til Midtbyen.

Tomt
Fellestomt, kvm
Selveierleilighet tilhørende Sameiet Elvehavn brygge beliggende på Solsiden, Trondheim kommune. Felles tomt for sameiet opparbeidet med asfaltert vei, belegningsstein, diverse beplantninger, plenareal, støpte veier og trapper og sittegrupper. Felles trappeoppgang med callinganlegg og heis.

Adkomst
Adkomst til leiligheten via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg.

Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Leilighet beliggende i byggets 2. etasje. Adkomst til leiligheten via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg.
Leiligheten består av: Entre/gang, bod, bad, soverom, kjøkken og stue. Utgang fra stue til balkong.

Byggemåte
Boligbygg oppført i 2004. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er  kledd med fasadeplater. Flatt tak (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse  db35. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Oppvarming med radiatorer tilkoblet  varmesentral kombinert med elektrisk oppvarming. Mekanisk balansert ventilasjon.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 37 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 40 kvm

Boder
Bod i leiligheten på 3 kvm.
Bod i kjeller på ca. 3 kvm.

Standard
Våtrom
Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Malte flater i himling. Vegghengt  servantinnredning med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og stikkontakt  over servant. Vegghengt møblement ved speil. Dusjhjørne med forheng. Vegghengt dusjarmatur. Gulvstående  toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekksvifte i himling. Opplegg for  vaskemaskin. Fordelerskap for rør-i-rør system.

Kjøkken
Innredningen er fra byggeår. Innredning med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett- greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Frittstående komfyr. Frittstående  oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap med fryser. Ventilator i overskap. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige  avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med parkett. Vegg og himlingsflater i malte flater.

Øvrige rom
Gulvflater belagt med parkett. Vegg- og himlingsflater i malte flater. Glatte innerdører. Mekanisk balansert  ventilasjon. Oppvarming med vannbåren varme.
Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i boligen. I stue, soverom og gang er takhøyden målt til 2,39 - 2,64 meter og på bad er takhøyden målt til 2,60 meter.

Tekniske anlegg | VVS anlegg
Vannrør med rør-i-rør system. Vanninntaksrør i plast. Hovedstoppekran er plassert i fordelerskap. Synlige  avløpsrør i plast. Stakeluke er ikke lokalisert, og derfor heller ikke undersøkt. Det er ikke kjent om stakeluke er  etablert. Fordelerskap for rør-i-rør system er plassert på bad. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Leiligheten  er oppvarmet med vannbåren varme tilkoblet varmesentral. Balansert ventilasjon (fra byggeår) med  ventilasjonsaggregat plassert i utenfor leilighet.

Balkonger, terrasser, veranda
Utgang fra stue til sørvendt balkong på ca 7 m2. Rekkverkshøyde er målt til 0,95 meter. Balkong i betongkonstruksjoner med rekkverk av betong og metal. Balkongen har utebelysning og markise. Gulvoverflater er belagt med terrassebord.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 12.07.2005.
Det er mottatt byggetegninger datert 13.01.2003. Eneste avvik fra disse er opprettelsen av sovealkoven. Vi gjør oppmerksom på at dette rommet ikke tilfredsstiller krav til soverom da det bla. mangler vindu. Tiltaket er ikke omsøkt og kjøper overtar eventuelt ansvar tilknyttet dette.

Elektrisk anlegg
Det er foretatt en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges vekt på at den bygningssakyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og eiers informasjon.

Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod.
Boligen har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.

Etter forenklet vurdering er det elektriske anlegget gitt TG2. Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen varmes opp med fjernvarme og elektrisitet.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Kommunale avgifter
Kr. 10 816 pr. år 2 704,- Termin nr 2 av 4 i 2023. Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 720,- pr.mnd.
Felleskostnadene inkluderer forretningsførsel, drift- og vedlikehold, velforeningskontigent, dugnad, avsetning til vedlikehold, vaktmestertjenester, renholdstjenester, ulike serviceavtaler, felles bygningsforsikring m.m.
Herav:
Andel felleskostnad drift 1 906,-
Kommunikasjonspakken 519,-
Avsetning vedlikehold 177,-
Velforening 93,-
Dugnad 25,-

Årsregnskap
Driftsinntekter i 2022 var tilsammen 3 474 768,-
Driftskostnader i 2022 var tilsammen  4 223 971,-
Årsresultatet i 2022 gikk med underskudd på tilsammen 749 203,-

Den største kostnaden i året som gikk var periodisk vedlikehold. Se vedlagt regnskap for mer informasjon.
Underskuddet ble dekt med sameiets egenkapital.'

Velforeningen hadde i 2022 et positivt årsresultat på kr 75 498,-.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring Nuf Polisenummer: SP616168

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 686 768,- Som sekundærbolig Kr. 2 472 363,-

Sameie
Sameie: Sameiet Elvehavn Brygge C og D, Orgnr: 987191511
På sameiets årsmøtet i 2023 ble det tatt opp flere saker, blant annet at man ønsker å utbedre calling-anlegget. Det ble vedtatt at styret skulle undersøke mulighetene for utbedring av callinganlegg. Vi gjør oppmerksom på at når dette problemet ble tatt opp i 2022, så ble det sagt at man må forvente større kostnader ved å bytte ut større deler neste gang noe skulle bli ødelagt. Det ble også planlagt overflatebehandling i fellesarealene, etter innspill om at overflatene begynner å se slitne ut.

På velforeningens årsmøte i 2023 ble det presentert pristilbud for vedlikehold av garasjedekket i underetasjen. Acrylicon skal godkjenne utregningene, så det tas forbehold om ørsmå endringer. Styrene i sameiene skal behandle spørsmålet og fristen som er satt for tilbakemelding er 30.11.23; det vil si at det ikke er tatt noen beslutning enda.

Finansieringsplaner:
Plan A er at lagene ordner finansiering selv. Gjennomsnittsprisen ligger pr. plass på ca. kr. 9 100 for hele anlegget, medianpris pr. plass ca. kr. 8 200.
 
Plan B er at garasjelaget bidrar via kontingenten. Hvis det skal økes kontingent, gjelder det alle i garasjen, begge plan.

En økning på kr. 50 pr. mnd. for andre halvår 2023, gir for våre 276 plasser kr. 82 800. Dvs kr. 165 600 for ett år. Kr. 165 000 gir et tilskudd til våre 158 p-plasser i underetasjen på kr. 1 048 pr.
stk. Finansieringen må derfor i hovedsak gå fra lagene. Om lagene setter av kr. 1 000 pr mnd. til vedlikeholdet fra juli, er størstedelen betalt innen nytt dekke skal betales (trolig i april/mai). Når styrene drøfter vedlikeholdet i styrene og med sine p-brukere, har velforeningen poengtert at det er viktig å peke på at vedlikeholdet øker verdien på p-plassene.

Det ble også tatt opp om man skal gjennomføre en felles fasadevask, samt om man skal se på løsninger med solcellepaneler.

Høsten 2021 bytte sameiet internett- og TV-leverandør til Telia. De hadde på det tidspunktet også en sak om dekke i garasjeanlegget og den ble presentert som ferdigstilt på årsmøtet i 2022. I september og oktober 2021 ble det lagt nytt dekke i begge etasjene i parkeringsanlegget. Stoldører i heisene i begge byggene er byttet i starten av 2022. Vinter 2021 startet arbeid med utbedring av takterrassen mellom nr. 7 og nr. 9 da det har vært feil i konstruksjonen her som har ført til lekkasjer. Dette arbeidet skulle fortsette inn i første del av 2022.

Det ble i 2021 utført nødvendig vedlikehold på infrastruktur i byggene. Mellom annet bytte av ventil på varmevekslingsanlegget, og reparasjoner av porttelefon-anlegget som
de hadde en del problemer med. Leverandøren opplyste at deler til porttelefon-anlegget ikke lenger er å oppdrive da de er utgått, og man må nok påregne større kostnader med å bytte ut større deler av anlegget neste gang deler begynner å bli ødelagte.

For mer informasjon om det overnevnte og øvrig info fra årsmøtene; se vedlagte dokumenter.

Forretningsfører
TOBB

Styregodkjenning
Det praktiserer ikke styregodkjenning, men ethvert salg eller bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til styret  eller sameiets forretningsfører, med opplysning om hvem som er ny eier/leietaker.

Dyrehold
Husdyrhold er tillatt med mindre det er til sjenanse eller ulempe for de andre beboerne.

Diverse
Utdrag fra selgers Egenerklæringsskjema:

Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- Lekkasje i vannbåren varme i stue.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Det ble revet opp gulv, tørket og skiftet ut alle rør i tidsrommet 22/5 2023- 7/8 2023. Firmanavn: Frøyland Byggskade Trondheim.

Se også Egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Dersom kjøper ønsker at hvitevarer skal medfølge må dette avklares med megler.
Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Annet
Det er pliktig medlemskap i Velforeningen Nedre Elvehavn Brygge-VEB. Kontingenten er inkludert i felleskostnadene. Bonitas er forretningsfører for velforeningen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet.
Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 x folketrygdens grunnbeløp, jfr. lov om eierseksjoner § 31.

Følgende tinglyste heftelser følger boligen:
2/107  Erklæring/avtale  
06.09.2004 
Pliktig medlemskap i velforening m.v.

2004/21604-1/107  Erklæring/avtale  
12.10.2004 
Bestemmelse om vann/kloakkledning samt ev.kabler for strøm
telefon og kabel-TV
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/21604-2/107  Erklæring/avtale  
12.10.2004 
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/262385-1/200  Erklæring/avtale  
15.03.2007 
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:410 Bnr:159  
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:410 Bnr:685 Snr:1 - Snr: 67
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:410 Bnr:686 
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:410 Bnr:686 Snr:1 - Snr: 63.
Rett til adkomst og gjennomkjøring i garasjeanlegg
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/262385-3/200  Erklæring/avtale  
15.03.2007 
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:410 Bnr:684 Snr:1 - Snr: 93
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:410 Bnr:687  
rettighetshaver:Knr:5001 Gnr:410 Bnr:691  
Rett til adkomst og gjennomkjøring i garasjeanlegg.
Gjelder denne registerenheten med flere

2004/16748-1/107  Seksjonering  
13.08.2004 
opprettet seksjoner:
snr: 41
formål: Bolig
sameiebrøk: 400/47550


Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Ethvert salg eller bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til styret eller sameiets forretningsfører med  opplysning om hvem som er ny eier/leietaker.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen ligger i et område avsatt til sentrumsformål - nåværende i kommuneplanens arealdel 2012 - 2024. Det fremgår av reguleringsplan r0560ad at eiendommen for øvrig er regulert til blokkbebyggelse, bolig/kontor, felles gårdsplass og felles grøntareal.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Vi gjør oppmerksom på følgende planleggingsarbeid som berører/inkluderer eiendommen.
r20220031 Fv 6668, Maskinistgata, del av Strandveien og Stiklestadveien. Planens formål er å sikre infrastruktur til fremtidig metrobusstrasé over Nyhavna, ivareta gode løsninger for gående og syklende, og å sikre tilstrekkelig adkomst til området.
r20210053 Maskinistgata 2, gnr/bnr 439/36, 439/185, 439/86 m.fl.
r1170b E6-øst, delplan 1, parsell Nyhavna-Nedre Møllenberggate, del av r20210057 detaljregulering av hovedsykkelrute Lilleby skole - Strandveien, sluttbehandling.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 70 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 71 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 021 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 030 450,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (forutsatt salgssum: 3 000 000,-) (Kr.25 500)

Tilrettelegging (Kr.15 000)

Visningshonorar (Kr.3 000)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
97-23-0210

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Nidaros-Eiendomsmegling AS
EIE Heimdal
Org. nr: 930815551
Heimdalsvegen 4
7080 Heimdal
Tlf: 73 20 02 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Daniel Bruce Beadle

Saksbehandlere
Daniel Bruce Beadle
EIE Heimdal
Eiendomsmegler
Mob: 97 59 18 77 / E-post: dbb@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Dyre Halses gate 9
For mer om objektet
Dyre Halses gate 9

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: