Bilde 1 av Karolinerveien 3CBilde 2 av Karolinerveien 3C
Digital salgsoppgave
Karolinerveien 3C

7021 Trondheim • Trondheim kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Stor og pen 3-roms - Veranda med gode solforhold - Rolig beliggenhet v/ Metrobuss og Bymarka
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
82 m²
Bruksareal (BRA)
82 m²
Fellesutgifter
kr 4 326 / Mnd
Prisantydning
kr 3 495 000
Omkostninger
kr 15 654
Fellesgjeld
kr 85 668
Totalpris
kr 3 596 322
Fellesformue
kr 37 562
Byggeår
1967
Tomt
Fellestomt m²
Oppdragsnummer
97220164
card-default

Rune Hallan

Eiendomsmegler MNEF
Les om Rune
Prisantydningkr 3 495 000,-
Fellesgjeldkr 85 668,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 644,-
  
Totalpris kr 3 596 322
Eiendom
Karolinerveien 3C, 7021 Trondheim, Etasje: 3

Matrikkel
Andelsnr. 176 Orgnr. 948722585 i Trondheim kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 82 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1967

Tomt
Felles tomt for Borettslaget opparbeidet med asfaltert vei,
brostein, diverse beplantninger, plenareal, lekeplass, grillplass, biloppstillingsplass og sittegrupper

Prisantydning
3 495 000

Tilstandsrapport
Bygningsdeler med TG2:

Bad: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det er antydning til  fuktmerker i himlingen, noe som tyder på at ventilasjonen ikke er tilstrekkelig. Sprekk i veggflis. Eksakt årsak er ukjent. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.  Fliser med bom kan løsne. Årsaken er ukjent. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er mindre enn hva som ideelt anbefales, men er likevel vurdert som tilstrekkelig. Ventilasjonen vurderes til ikke å være tilstrekkelig. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.
Til informasjon: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent.

Kjøkken: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet, noe som påvirker brannsikkerheten. Tiltak anbefales.

Øvrige rom: Lite ventilasjon i etasjen. Det er ukjent om ventilasjon/tilluft er tilstrekkelig. Ventilering ved åpning av vinduer må påregnes. Overflater gulv Det registreres stedvise riper og skader i gulvets overflatemateriale. Det  registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fliser med bom kan løsne. Årsaken er ukjent.

Etasjeskiller: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 17 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Teknisk anlegg, VVS anlegg:
- Varmtvannsbereder er plassert i rom uten sluk/overløp eller annen sikring mot fuktskader (f.eks automatisk vannstopper). Konsekvens kan være at det oppstår fuktskader hvis lekkasje fra varmtvannsbereder skulle oppstå. Tiltak  anbefales.
- Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.
- Trykkstøt (rørslag) i vannrør registreres stedvis i boligen. På  sikt kan gjentatte trykkstøt av en viss intensitet gi nedsatt levetid for rør og rørdeler. Tiltak anbefales.
- Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Takstmann: Takstdato:

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 85 668,- pr. 06.05.22
Andel fellesformue: kr. 37 562,- pr. 06.05.22

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 495 000,- (Prisantydning)
kr 85 668,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 580 668,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 804,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 589 472,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 596 322,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 326,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Kollektiv avtale med TELIA, vaktmestertjeneste, vask av fellesareal, kommunale avgifter, løpende vedlikehold, forsikring, renter og avdrag.

Felleskostnad renter 290,-
Felleskostnad avdrag 780,-
Felleskostnad driftsdel 2 894,-
Tillegg elektroniske fellesavtaler 362,-

Sikringsordning fellesgjeld
"Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Klare Finans AS."

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Anniken Renslo Sandvik

Parkering
Borettslaget leier ut 76 garasjer og 142 parkeringsplasser.

Søknad på garasjeplass sendes TOBB, som tildeler etter sammenhengende botid i borettslaget.

Beliggenhet
Selgers beskrivelse av å bo akkurat her:
Leiligheten har perfekt beliggenhet for meg, med kort vei til både byen og marka. Byen sykler jeg til på 15 minutter, og bussen går nesten kontinuerlig rett ute i Byåsveien, og bruker 10 minutter til sentrum. Og marka er praktisk talt rett utenfor døra, noe som har vært en stor glede både sommer og vinter, og gjort det enkelt å dra på sykkelturer, skiturer, fotturer og overnattingsturer i hverdagen. Det hjelper også at både Rema og Bunnpris er et par minutters gange unna, så slipper man å bruke mer tid på å gå i butikken enn nødvendig, og at det er gangavstand til vinmonopol og apotek på Sverresborg. 
 
Selve leiligheten har jeg også satt pris på fra første stund. Jeg setter stor pris på at den er lys og gjennomgående, og at jeg kan se ut av vinduene på hver side av blokka når jeg sitter i stuen. Blokka er også godt plassert i nabolaget, med god avstand til rekkehusene på den andre siden av gressplenen. Jeg trives også godt med det romslige badet, balkongen for lange vår-, sommer- og høstkvelder, og de to bodene i kjelleren som har gitt meg lagringsplass til alt som ikke brukes hele tiden.
 
Nabolaget i og utenfor blokka oppleves også som rolig, det er ikke lytt mellom leilighetene og sjelden sjenerende forstyrrelser.
 
Om jeg ikke skulle flytte til Oslo, hadde jeg definitivt blitt boende her i all overskuelig fremtid.  

Meglers beskrivelse:
Flott 3-roms leilighet beliggende på attraktive Havstad. Barnevennlig boområde med grøntarealer og lekeplasser i nærområdet. Sentral beliggenhet med nærhet til dagligvarebutikker, Bymarka, flere av byens store studiesteder og Trondheim sentrum.

Butikker i nærområdet
Gangavstand til Bunnpris og Rema1000. Byåsen  butikksenter ligger en kort kjøretur unna. Her har man blant annet frisør, konditori, blomsterforretning, Rema 1000, apotek, Nille, bokhandler, bank, helsekost og legesenter. (For mer informasjon om senteret se www.byaasenbutikksenter.no). Ved siden av Byåsen butikksenter har du Meny og Vinmonopolet. Om man ønsker seg den tradisjonelle gågata eller et område med store varehus og kjeder ligger Trondheim sentrum og City Syd med alle kjøpesentrene en kort kjøre/busstur unna.

Gode bussforbindelser - sykkelavstand til sentrum
Med sin sentrale beliggenhet nyter man godt av det gode kollektivtilbudet. Rusleavstand til nærmeste bussholdeplass med hyppige bussavganger. Metrobuss nr. 3 som går fra Hallset til Lohove via Samfundet, nr. 23 som går via St. Olavs til Pirbadet, nr 11 som går mellom Stavset og Risvollan og 13 som går mellom Havstad og Østmarka. For mer informasjon vedrørende avgangstider se www.atb.no. I tillegg er det ikke større avstander ned til sentrum enn at man kan sykle eller gå.

Nærhet til studiesteder
Leiligheten har en nærhet til flere av byens studiesteder. Det gode kollektivtilbudet knytter også leiligheten til studiesteder beliggende litt utenfor sentrumskjernen.

Bo innenfor bomringen
Med dagens bomordning ligger borettslaget innenfor bomringen, her kan man ferdes til sentrumskjernen uten å passere bom.

Bo sentralt med nærhet til Bymarka
Leiligheten har nærhet til Bymarka, som kanskje er det mest populære turområdet for befolkningen i Trondheim, sommer som vinter. Her er det ca. 300 km med stier, 120 km maskinpreparerte skiløyper og 6 skiløyper på til sammen 53 km. Løyper og stier er av varierende standard, og burde tilfredsstille de fleste behov fra sykling, trimturer, barnevogntrilling, skiturer m.m. Ved Haukvatnet er det også tilrettelagt ca. 2,3 km med asfaltert rullestolløype. Området bugner også med bademuligheter i Baklidammen, Haukvatnet, Kyvatnet, Lianvatnet og Teisendammen. Bymarka bestod opprinnelig av Kalvskinnet, Ila og den nåværende eiendommen på Byåsen. Marka er i dag et viktig rekreasjonsområde for byens befolkning, og deler av marka er i dag fredet som et naturreservat.

For den aktive
Bydelen Byåsen har et godt tilbud til den som ønsker organisert idrett. Det største idrettslaget er Byåsen IL og har sin arena på Dalgård. Idrettslaget har mange gode treningsfasiliteter som ishall, fotballbaner(både naturgress og kunstgress), friidrettsbane og flerbrukshall. Byåsen IL har tilbud til alle aldre og har følgende idrettstilbud: Fotball bredde, toppfotball herrer og kvinner, håndball bredde og elite, langrenn, hopp kombinert, orientering, friidrett, allidrett, trim og volleyball. Andre idrettslag i nærområdet er Astor og Sverresborg. Leiligheten har også nærhet til flere av byens store treningssentre.

Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Inneholder
Stue, kjøkken, entrè, bad og 2 stk soverom.

Byggemåte
Utdrag fra Egenerklæringsskjema fra selger:
- Våtromsrapport foreligger fra 2021, som påpeker avvik på badet, bla.a. sprekkdannelser og ujevnt gulv.
- Eieren av leiligheten i 2009, pusset opp badet. Det foreligger ikke dokumentasjon på dette arbeid et, og derfor har jeg huket av for ufaglært jobb. Jeg vet ikke om tettesjikt/membran/sluk ble opp gradert eller fornyet.
- Leiligheten har ikke ildsted per nå, men pipeløp eksisterer. Forrige eier opplyste om et pålegg om tilgang til pipe for kontroll på gang, innkledning må justeres så pipe kan kontrolleres for sprekker. Undertegnede har ikke gjort noe med dette.
- Elektriker Marius Waaden gjorde følgende arbeid april 2021: Nye stikk i stue, og bytte av gamle stikk på kjøkken og stue, bytte av tilf. til bryter for utelys og markise, inntrekking av jording til kurs 5 på stue, framlegg av tilf. til to  spotskikker i tak med hver sin trådløse dimmer. Det ble montert dimmepille. Montering av taklampe over kjøkkenbord. Oppgradering av kursfortegnelsen. Tilpassing av Led strip under overskap på kjøkkenet. Utført av Aalmo AS Elektriker.
- Samsvarserklæring etter arbeidet i april 2021.
- Ved ekstraordinær generalforsamling i 2021, ble det vedtatt å gå i gang med nødvendig vedlikehold av borettslaget. I dette ligger utskifting av vinduer og balkongdør i leiligheter, utskifting av kjellervinduer, kontroll/innfesting av fasadeplater, reetablering av veggventiler, nytt hovedtak inkludert brann- og vaktmesterluke, skillevegger på balkonger i 4. etasje og etablering av brannvarsleranlegg. Fellesgjelden øker med det til 293.343 kroner, og en økning i  fellesutgifter til 4507 kroner i 2022, 4714 kroner i 2023 og 4845 kroner i 2024. Arbeidet er nå i gang i borettslaget. Antatt opp start for vindusbytte i blokk 3 er oktober/november 22.
- Vegger i stue og kjøkken er malt i mars 2021. Forrige eier gjorde også en generell oppussing av hele leiligheten i 2014/2015. Ha n oppga at alle gulv ble byttet, gang kledd inn, ny vegg satt opp mellom soverom og kjøkken  fornyet. Han oppga også ved salg at de fleste flatene er malt i flere omganger fram til 2020.

Se også Egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Primærrom
Primærrom: 82 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 82 kvm

Standard
Bad:
Baderom fra byggeår med enkelte oppgraderinger utført i 2009 (i følge huseier). Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Takplater i himling. Vegghengt servantinnredning med dører. Dobbel ovenpåliggende servant med  ett-greps armaturer. Speil med overlys og stikkontakt inne i skap over servant. Vegghengt baderomsmøbel med dører. Dusjkabinett med dusjarmatur. Vegghengt toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Naturlig  avtrekksventil på vegg. Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken:
Innredningen er fra byggeår, med oppgraderinger utført i 2014. Innredning med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk.  Integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder plassert under kjøkkenbenk. Gulvflater belagt med fliser. Vegg- og  himlingsflater i malte flater og malte tapetserte flater. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap.

Øvrige rom:
Gulvflater belagt med parkett og fliser. Vegg- og himlingsflater i malte tapetserte flater og malt panel. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Elektrisk oppvarming.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 19.09.1967.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 326,- pr.mnd.
Kollektiv avtale med TELIA, vaktmestertjeneste, vask av fellesareal, kommunale avgifter, løpende vedlikehold, forsikring, renter og avdrag. I forbindelse med vedlikehold er månedlig fellesutgift beregnet å øke gradvis.

Det planlegges nødvendig rehabilitering i borettslaget. Vedtak ekstraordinær gen.fors 05.05.21. Dette vil påvirke felleskostnader og fellesgjeld.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 90517295352, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.03.2022: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 21
Saldo per 11.03.2022: 5 460 314
Andel av saldo: 13 374
Første termin/første avdrag: 30.12.2020 ( siste termin 30.03.2027 )
Rente: 3 mnd nibor + margin 0,85 %
2 års løpetid, må refinansieres innen 30.09.22

Lånenummer: 90517314802, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 11.03.2022: 1.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 60
Saldo per 11.03.2022: 15 000 000
Andel av saldo: 36 739
Neste termin: 30.06.2022Neste avdrag: 30.06.2023 ( siste termin 31.12.2051 )
Avdragsfrihet frem til 30.06.2023
Transjelån, utbetales løpende

Det planlegges nødvendig rehabilitering i borettslaget. Vedtak ekstraordinær gen.fors 05.05.21. Dette vil påvirke felleskostnader og fellesgjeld.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Driftsinntekter i 2021 var tilsammen 12 500 117,-
Driftskostnader i 2021 var tilsammen 16 330 536,-
Årsresultatet i 2021 gikk med underskudd på 3 904 397,-

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring Nuf Polisenummer: SP0003191588

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 560 215,- Som sekundærbolig Kr. 2 016 773,-

Borettslag
Borettslag: Karolinerveien borettslag, Orgnr: 948722585

Forretningsfører
TOBB

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt etter skriftlig samtykke fra styret.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 495 000,- (Prisantydning)
kr 85 668,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 580 668,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 804,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 589 472,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 596 322,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Oppgjør (Kr.5 500)

Provisjon (Kr.32 603,18)

Tilrettelegging (Kr.15 000)

Visningshonorar (Kr.2 490)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
97-22-0164

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Nidaros Eiendomsmegling AS
EIE Trondheim
Org. nr:924448520
Heimdalsvegen 4
7080 Heimdal
Tlf: 73 20 02 10

Ansvarlig megler
Rune Hallan
EIE Trondheim
Eiendomsmegler MNEF
Mob: 91 89 55 59 / E-post: rh@eie.no

Saksbehandlere
Cicilie Gravseth Stene
Kontorsjef/ Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Mob: 91 72 24 20 / E-post: cgs@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Karolinerveien 3C
For mer om objektet
Karolinerveien 3C

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: