Bilde 1 av Mellomveien 4 ABilde 2 av Mellomveien 4 A
Digital salgsoppgave
Mellomveien 4 A

7067 Trondheim • Trondheim kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Pen og innbydende 3-roms leilighet i et flott område | Klassiske detaljer | Peis | Gangavstand til "alt"!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
3
Internt bruksareal (BRA-i)
93 m²
Bruksareal (BRA)
104 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
11 m²
Fellesutgifter
kr 3 795 / Mnd
Prisantydning
kr 4 890 000
Omkostninger
kr 17 431
Fellesgjeld
kr 11 191
Totalpris
kr 4 918 622
Byggeår
1907
Tomt
Fellestomt m²
Oppdragsnummer
133240050
Prisantydningkr 4 890 000,-
Fellesgjeldkr 11 191,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 981,-
  
Totalpris kr 4 918 622
Eiendom
Mellomveien 4 A, 7067 Trondheim, Etasje: 3

Matrikkel
Andelsnr. 4 Orgnr. 962178901 i Trondheim kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 104 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 93 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 11 kvm

Areal
Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 104 kvm, BRA-i: 93 kvm , BRA-e: 11 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1907

Tomt
Fellestomt, eid av borettslaget.

Prisantydning
4 890 000

Tilstandsrapport
Utdrag fra Tilstandsrapporten fra takstmann:

Byggedeler tildelt TG2:

Våtrom - bad: Helhetsvurdering:
Det er valgt å vurdere våtrommet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen: På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid, men ikke lar seg observere direkte. Fallforhold i sluksonen fører ikke til tilfredsstillende avrenning av bruksvannet i nedslagsfeltet. Våtrommet har ingen ventilasjon. Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke
registrert.

Det gjøres oppmerksom på at våtrommets anbefalte brukstid er passert. Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn av våtrommet, slik at nødvendige tiltak kan iverksettes. Eksakt tilstand på bygningsdeler som ikke lar seg inspisere er ikke kartlagt. Våtrommets eventuelle restlevetid er ikke kjent, og det må påregnes tiltak i fremtiden.

Til informasjon:
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 31,1 prosent, ved 22,8 celsius.

Våtrom - vaskerom: Helhetsvurdering:
Det er valgt å vurdere våtrommet (og tilhørende bygningsdeler) med en samlet helhetsvurdering. Følgende hovedmomenter er lagt til grunn for vurderingen: På bakgrunn av alderen til for eksempel røropplegg, tettesjikt og lignende er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid, men ikke lar seg observere direkte. Ventilasjonen vurderes ikke til å være tilstrekkelig.

På grunn av våtrommets utforming er det ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking i et område der det erfaringsmessig forekommer skader. Hulltaking og fuktmåling i lukkede konstruksjoner er derfor ikke utført. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent.

Det gjøres oppmerksom på at våtrommets anbefalte brukstid er passert. Basert på alle ovennevnte forhold bør det gjennomføres jevnlig ettersyn av våtrommet, slik at nødvendige tiltak kan iverksettes. Eksakt tilstand på bygningsdeler som ikke lar seg inspisere er ikke kartlagt. Våtrommets eventuelle restlevetid er ikke kjent, og det må påregnes tiltak i fremtiden.

Kjøkken: vannrør:
Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Etasjeskiller: skjevhetsmåling:
Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 30 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Til informasjon:
Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng

Teknisk anlegg, VVS anlegg: Vannrør:
Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid.
 
Se også Tilstandsrapporten vedlagt salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 11 191,- pr. 06.03.24
Andel fellesformue kr. 0,- pr. 06.03.24

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 4 890 000,- (Prisantydning)
kr 11 191,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 901 191,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 910 372,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 918 622,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 795,- pr. mnd.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnadene betjener fellesgjeld, elektronsike fellesavtaler, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Dersom noen av andelseierne ikke betaler sine felleskostnader må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. For å forhindre dette er borettslaget tilknyttet en sikringsordning, som dekker borettslagets tap dersom noen andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Sikringsordningen er levert av Klare Finans AS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Carsten Ohlmann

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er soneparkering.

Beliggenhet
Leiligheten ligger i et svært attraktivt og sentralt boligområde på Buran/Lademoen i Trondheim kommune. Fra leiligheten er det kort avstand til Solsiden. Solsiden byr på en mengde butikker, restauranter, kafeer, bakerier, konsertscener og hoteller. Her bor du nærme alt av servicetilbud, så vel som gode turmuligheter i havneområdet. Det er også kort vei til Ladeparken, som er et nydelig parkområde.

Fra eiendommen er det kort vei til Ladehammerkaia der du kan følge den populære Ladestien helt til Grilstadfjæra. Stien er en av Trondheims mest populære og går forbi populære bade-, ball- og lekeplasser. Et besøk til Rockheim og populære Pirbadet anbefales også. Det er kort vei til nyoppførte Portalen som huser 3T-treningssenter, SiT-treningssenter og søndagsåpen dagligvare.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan gjøres på Meny, Rema 1000 og Bunnpris. Ikke langt fra leiligheten finner du Solsiden kjøpesenter med et bredt utvalg av butikker, vinmonopol, apotek, mange kaféer og restauranter. Det er også kort vei til Midtbyen. Her finner du alt av butikker, en rekke spisesteder, gallerier og kulturtilbud i en sjarmerende atmosfære. Kollektivtilbudet i området består av buss, tog og flybuss.

Tomt
Felles tomt for Borettslaget opparbeidet med asfaltert vei, steinheller, diverse beplantninger, plenareal og sittegrupper.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Leilighet beliggende i byggets 3. etasje.
Adkomst til leiligheten via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg.
Leiligheten består av: Entre/gang, kjøkken, vaskerom, 2 soverom, stue og spisestue.

Byggemåte
Leilighetsbygg oppført i 1907. Grunnmur av betong med sparestein. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Utvendige fasader av murpuss. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Entrédør med sikkerhetslås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Naturlig ventilasjon.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.
For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Bruksareal
Bruksareal: 104 kvm

Boder
Det gjøres oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-E og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.

Standard
Kjøkken
Innredningen er fra ukjent årstall. Innredning med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Fritthengende ventilator. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Gulvflater belagt med laminat. Vegg og himlingsflater i malte flater.

Baderom
Baderom fra 2006 (i følge tidligere rapport). Flislagt gulv med gulvvarme. Malte veggflater. Malte flater i himling. Vegghengt servantinnredning. Ovenpåliggende servant med armatur. Speil med overlys. Dusjnisje med glassvegg. Vegghengt toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast.

Vaskerom
Vaskerom fra ukjent eksakt årstall, vurdert til å være delvis oppgradert i 2005 (basert på datomerking i sluk). Flislagt gulv med gulvvarme. Malte veggflater. Malte flater i himling. Vegghengt utslagsvask med armatur. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder plassert i hjørne

Øvrige rom
Gulvflater belagt med parkett, laminat og heltre gulv. Vegg- og himlingsflater i malte flater og malt panel. Heltre innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Peisovn i stue.
Øvrig oppvarming med elektrisitet. Skorstein fra byggeår. Peisovn med glassdør i stue.

Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i boligen.
I stue, soverom og gang er takhøyden målt til 2,80 - 3,01 meter og på bad er takhøyden målt til 2,60 meter.
Tekniske anlegg | VVS anlegg
Tekniske anlegg fra varierende årstall. Vannrør av kobber. Leilighetens stoppekran er plassert under kjøkkenbenk. Synlige avløpsrør i plast og støpejern. Stakeluke er ikke lokalisert, og derfor heller ikke undersøkt. Det er ikke kjent om stakeluke er etablert. Varmtvannsbereder på 194L (fra 2023) plassert på vaskerom.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest, men megler har mottatt byggeanmeldelse datert 1907.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

I forbindelse med mottatte byggeanmeldelse, er det også mottatt originale blåtegninger datert 1907. Disse tegningene ligger til grunn for meglers sammenligning mot dagens bruk av boligen.

Stuen og spisestuen er opprinnelig to separate rom; stue og soverom. Dette er ikke et søknadspliktig tiltak. Soverom 1 er utvidet ved å ta av opprinnelig gang. Soverom 2 er gjort mindre for å gi plass til et baderom. Dert er også tatt av den opprinnelige gangen. Dette er heller ikke et søknadspliktig tiltak. Det har blitt etablert dør fra entré til kjøkken; inngang var tidligere via gang. Kjøkkenet er utvidet ved å slå sammen opprinnelig kjøkken og to kott. Dette innebærer en bruksendring og er et søknadspliktig tiltak. Endringen er ikke omsøkt eller meldt kommunen; kjøper overtar risiko og ansvar tilknyttet forholdet. Vaskerom er opprinnelig kott.

Megler har ikke mottatt dokumenter vedrørende skifte av vindu fra kommunen.

Adressen har tidligere vært Mellomveien 3, jfr. vedlagte situasjonskart.

Innenfor områder på Rosenborg, Møllenberg, Singsaker, Kalvskinnet, Øya, Elgeseter, Lademoen, Berg og Bakklandet, kreves det tillatelse fra kommunen for å dele opp bolig til hybler. Kontakt megler for mer informasjon.

Elektrisk anlegg
Det er foretatt en forenklet vurdering av det elektriske anlegget av takstmann. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges vekt på at den bygningssakyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og eiers informasjon.

Selger har sørget for utvidet el-tilsyn med utbedringer pr. 05.04.2024.

Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang utenfor leilighet.
Boligen har hovedsakelig åpent elektrisk anlegg.

Oppvarming
Boligen varmes opp med vedfyring og elektrisitet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 795,- pr.mnd.
Felleskostnadene betjener fellesgjeld, elektronsike fellesavtaler, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m.

Herav:
Felleskostnad renter kr 24,-
Felleskostnad renter IN kr 2 562,-
Felleskostnad renter IN kr -2 562,-
Felleskostnad avdrag kr 870,-
Felleskostnad avdrag IN kr -647,-
Felleskostnad avdrag IN kr 647,-
Felleskostnad driftsdel kr 2 324,-
Elektroniske fellesavtaler kr 577,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 14601262010, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.03.2024: 4.47% pa.
Antall terminer til innfrielse: 4
Saldo per 06.03.2024: 134 292
Andel av saldo: 11 191
Første termin/første avdrag: 30.12.2007 ( siste termin 30.12.2024 )
Flytende rente

Lånenummer: 42307014348, Melhus Sparebank
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 06.03.2024: 5.72% pa.
Antall terminer til innfrielse: 340
Saldo per 06.03.2024: 5 380 653
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 01.09.2022 ( siste termin 01.07.2052 )
Opprinnelig innfrielse lån (IN): 546 344
Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 538 065
Flytende rente

Pr. dags dato er leiligheten registrert med kr. 11 191,- i fellesgjeld. Denne er betalt ned av selger med forfall 31.12.2024. Når gjenværende fellesgjeld er nedbetalt vil felleskostnadene være kr. 2 901,-. Det er ikke tatt hensyns til evt. vanlig indeksregulering av felleskostnader som vanligvis skjer på nyåret.

Det er mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld, dette gjelder lån i Melhus Sparebank. Selgers andel av lånet er oppgitt til å være kr 0,-.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Borettslaget hadde driftsinntekter på kr 1 268 430,- i 2022, de hadde samme år driftskostnader på kr 4 115 376,-. Dette resulterte i et negativt årsresultat på kr 2 949 670,-. Kr 2 228 598,- av det negative årsresultatet ble dekket fra annen egenkapital, mens 721 072 ble overført til udekket tap. Den største utgiftsposten dette året var periodisk vedlikehold, på kr 3 504 870,- og gjaldt fasaden, nærmere bestemt bytte av vinduer.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring Nuf Polisenummer: SP0001525652

Formuesverdi
Primærbolig: Formuesverdi pr. 1 151 891 er hentet fra Skatteetaten.

Borettslag
Borettslag: Mellomv 4 BORETTSLAG, Orgnr: 962178901
Borettslaget Mellomveien 4 lignes som et aksjeselskap, og ikke som et tradisjonelt borettslag. Dette kommer av at over 15% av inntektene kommer fra næring. Dette gjør at kostnader, inntekter, fradrag og gjeld blir lignet i selve selskapet og at dette ikke blir direkte videreført andelseierne som normalt.

Beskatningen av borettslaget er under vurdering av skattemyndighetene. En eventuell endring kan medføre økte felleskostnader. I 2023 ble borettslaget lignet som et vanlig borettslag , men det er uklart hvordan borettslaget lignes i 2024. Konferer megler ved spørsmål.

Forretningsfører
TOBB

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Dyrehold
Det er forbudt å holde dyr i borettslaget. Selv om det er et forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen søke styrets godkjennelse til det. Dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, vil søknaden bli innvilget.

Diverse
Utdrag fra selgers Egenerklæringsskjema:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært. K Lund VVS. Varmtvandtank skiftet ud med ny november 2023.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja.  Regning betalt.

Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja.  Der pågår en opgradering af Innherredsveien til miljøgade.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Nei. Ved ikke.

Kjenner du til om sameie/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag?
Ja.  Der forelå en tvist med skatteetaten om forhøjet skat på Borettslaget som følge af erhversudleje på gadeniveau. Så vidt jeg er orienteret er denne tvist nået til en løsning med bortfald af kravet.

Se også Egenerklæringsskjema vedlagt salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Annet
Vi gjør oppmerksom på at eiendommen fremkommer på kulturminnekartet med antikvarisk verdi (C) og er vernet etter plan og bygningsloven.

Bestemmelse: § 10.2 "Bebyggelse markert som antikvarisk verdifull i klasse A, B eller C på "Aktsomhetskart kulturminner" skal søkes bevart. Takform, fasader, vinduer og dører, materialbruk og farger skal søkes opprettholdt for å bevare bygningers og anleggs karakter". Retningslinje: "Planforslag og søknad om tiltak som berører eksteriørverdier i bygninger i klasse A, B eller C, markert på "Aktsomhetskart kulturminner" skal forelegges byantikvaren".

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert etter reguleringsplan r0306 og r1104a. Reguleringsformål fremgår ikke/er ikke mulig å tyde i mottatte kart. Navnet på reguleringsplanene er Reguleringsplan for de østlige og sydlige bydeler (12.6.1914), samt Reguleringsplan for krysset Innherredsveien - Mellomveien (2.10.1979). Eiendommen er i kommuneplanens arealdel 2012-2024 avsatt til sentrumsformål - nåværende. Området er merket bevaring kulturmiljø.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Vi gjør oppmerksom på følgende saker i nærområdet:
Saksnr:  r20190002 Planprogram fornying Innherredsveien
Hovedhensikten med gateprosjektet er å heve standard slik at ny utforming og tilrettelegging for bruk bidrar til å nå nullvekstmålet i Bymiljøavtalen.
Gaten skal bygges om til en effektiv kollektivåre med høye miljøstandarder og gode forhold for myke trafikanter som ferdes langs eller krysser gata. Målet er å legge til rette for et urbant gate- og bomiljø.

Saksnr:  r20210053 Planprogram for Maskinistgata 2, gnr/bnr 439/36, 439/185, 439/86 m.fl.
Bakgrunnen for planarbeidet er et ønske om å legge føringer for utvikling i et område i endring, et transformasjonsområde, herunder tilrettelegge for nytt hotell i tillegg til ny næring, kontor og boliger, nye byrom og nye forbindelser i området. Kommuneplanen definerer delområdet 2 som et viktig kollektivknutepunkt og at Nyhavna er en bydel som skal ha en attraktiv og fremtidsrettet byutvikling. Jernbanefunksjonene knyttet til sidesporet på nyhavna skal reetableres før området transformeres.

Saksnr:  r2020/83582 - Frostaveien 3, oppføring av boligblokk.
Det skal bygges et kvartal med boliger. Blokkene går over 5 etasjer og skal ha ca 174 leiligheter.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 890 000,- (Prisantydning)
kr 11 191,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 901 191,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 181,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 910 372,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 918 622,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:
Visningshonorar (Kr.2 690)

Provisjon 1,22 % - (forutsatt salgssum: 4 890 000,-) (Kr.59 658)

Tilrettelegging (Kr.20 000)

Foto (Kr. 4 500)

Markedspakke 2 (Kr. 18 400)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
133-24-0050

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Nidaros- Eiendomsmegling Sentrum AS
EIE Trondheim sentrum
Org. nr: 831699132
Nedre Bakklandet 58 C
7014 Trondheim
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Marit Skolmli

Saksbehandlere
Marit Skolmli
EIE Trondheim sentrum
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 98 86 16 73 / E-post: ms@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Mellomveien 4 A
For mer om objektet
Mellomveien 4 A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: