Bilde 1 av Hvetevegen 26Bilde 2 av Hvetevegen 26
Digital salgsoppgave
Hvetevegen 26

2055 Nordkisa • Ullensaker kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Flytt rett inn i en strøken og tiltalende 3-roms! Solrikt og trafikkstille. Kort gange til barnehage, skole og butikk
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
5
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
63 m²
Bruksareal (BRA)
66 m²
Bruttoareal (BTA)
73 m²
Fellesutgifter
kr 2 000 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 400 / Mnd
Prisantydning
kr 2 840 000
Omkostninger
kr 80 020
Totalpris
kr 2 920 020
Byggeår
2018
Tomt
Eiet tomt 1190 m²
Oppdragsnummer
20210094
card-default

Christian Brodshaug

Partner | Eiendomsmegler
Les om Christian
card-default

Sebastian Prestby

Partner | Eiendomsmegler
Les om Sebastian
Prisantydningkr 2 840 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 71 000,-
  
Totalpris kr 2 920 020
Eiendom
Hvetevegen 26, 2055 Nordkisa, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 102 bnr. 146 snr. 5 i Ullensaker kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 73 kvm
Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2018

Tomt
Eiet tomt 1190 kvm

Prisantydning
2 840 000

Totalpris inkl. omkostninger
2 840 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
71 000,- (Dokumentavgift)

80 020,- (Omkostninger totalt)

2 920 020,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 000,- pr. mnd.

Kommunale avgifter
Kr. 4 800 pr. år De kommunale avgiftene inkluderer gebyr og forbruk for vann og avløp, renovasjon, samt tilsyn/feiing pipe.

Eier
Frida Rødal Wennemo Marte Rødal Wennemo

Parkering
Det følger med egen carport i felles rekke.
Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten ligger i et landlig og barnevennlig boligområde på Nordkisa i Ullensaker kommune. Hauerseter sportsklubb har et bredt idrettstilbud som favner de fleste. Klubben har blant annet en flott flerbrukshall, ballbinge, kunstgressbane og fotballhall.

Det er umiddelbar nærhet til flotte turmuligheter i marka, og om vinteren har området en lysløype som gir gode rekreasjonsmuligheter. Sommerstid kan man legge turen til badeanlegget på Råholt, eller til Langtjernet - en usjenert skogsperle der du kan ta en forfriskende dukkert. Legg også gjerne turen til Jessheim og Nordbytjernet.

Nordbytjernet ligger ca. én km fra Jessheim sentrum og er et av de flotteste friluftsområdene i kommunen. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med turveier for rullestolbrukere og folk med barnevogn. Her er det flotte badeplasser med strender, volleyballbaner, badebrygger og fiskebrygger.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, som ligger kun 6 min unna til fots. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Jessheim Storsenter, Amfi senteret Vormsund og Amfi Eidsvoll et rikt og variert utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Tomt
Eiet tomt, 1190 kvm
Omgivelsene er rolige og barnevennlige, med umiddelbar nærhet til flotte turområder i marka. Fra stuen er det utgang til en herlig balkong på ca. 6,7 kvm, med fint utsyn over nærområdet. Her er det belysning, utestikk og elektrisk markise.

Mot naboen er det montert en levegg, og balkongen innbyr til lange, sosiale kvelder. Sameiets fellesområde er pent opparbeidet med grøntarealer, prydbusker, sittegrupper, diverse beplantning og asfalterte internveier. Til barnas store glede er det også en lekeplass på fellesarealet.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Rett ved leiligheten, på andre siden av et lite skogholt, ligger Nordkisa barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Allergot eller Nordby ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Nordkisa, som ligger ca. 7 min unna. Videre er det ca. 4,5 km til Hauerseter stasjon. Ved å benytte bil tar det ca. 12 min til Jessheim, 13 min til Råholt, 12 min til Oslo lufthavn, 6 min til Brårud, samt 36 min til Oslo sentrum.

Inneholder
Planløsning:
2. etasje: Entré/gang, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue, 2 soverom og bod.
Annet: Disponibel utebod på ca. 5 kvm ved inngangen.

Velkommen til Hvetevegen 26:
- Moderne 3-roms selveier i 2. etasje.
- Leilighetsbygget ble oppført i 2018.
- Det følger med carport i felles rekke.
- Herlig balkong med elektrisk markise.
- Fellesområde med fine grøntarealer.
- Landlig og barnevennlig beliggenhet.
- Utstrakt bruk av downlights i leiligheten.
- Entreen er utstyrt med varme i gulvet.
- Tidløst kjøkken med mye skapplass.
- Integrerte hvitevarer på kjøkkenet.
- Åpen og luftig stue med gulvvarme.
- Det er god plass til spisebord i stuen.
- Stilrent bad med vegghengt toalett.
- Gulvvarme og dusjhjørne på badet.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- To delikate soverom, ett med skap.
- Lagringsplass i bod og utebod.
- Balansert ventilasjon i leiligheten.

Byggemåte
Bygning generelt:
Lys og romslig bolig. Leiligheten fremstår som tiltalende og er malt i lyse, tidsriktige farger. Åpen og luftig stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong/veranda. Boligen fremstår med en normalt god standard fra byggeåret. Forøvrig er boligen innenfor forventbar stand ut fra alder og det vedlikehold som gis inntrykk av. Foruten om normal bruksslitasje, ble ingen vesentlige feil eller avvik observert eller gjort kjent med for takstmann på befaringsdagen. Tilstandsgrader er vist under en detaljert teknisk tilstandsbeskrivelse. Boligen har ellers en praktisk planløsning med normal god utnyttelse av bruksarealet. Boligen gir generelt et normalt godt helhetsinntrykk og er å anse som et attraktivt salgsobjekt i dagens marked.

Grunn og fundamenter:
- Det er ikke foretatt noen geoteksniske undersøkelser, og er dermed kun svært begrensede muligheter for nøyaktig kunnskap om byggegrunn og stabilitet som kan innhentes. Antatt fundamentert til fast grunn.
- Støpt betongdekke antatt isolert i henhold til forskrifter som var gjeldende da boligen ble oppført.
- Ringmur i støpt betong (ringmurselementer).

Veggkonstruksjon og utvendige fasader:
- Yttervegger i bindingsverk, antatt isolert med mineralull i henhold til forskrifter som var gjeldende da boligen ble oppført, innvendig kledd med plater og utvendig kledd med malt stående trepanel/kledning.

Vinduer og dører:
- Vinduer med ramme og karmer i tre med 3- lags isolerglass fra anno 2017.
- Hvitmalte glatte lister/gerikter rundt vinduene.
- Tidsmessig fabrikkmalt hvit ytterdør (B30/30dB).
- Balkong/terrassedør med 3- lags isolerglass, karm og ramme i tre.

Etasjeskillere:
- Etasjeskille i trebjelkelag.

Takkonstruksjon:
- Flatt oppforet tak antatt tekket med takpapp/folie.

Terrasse, balkonger, trapper ol.:
- Balkongen er belagt med impregnerte terrassebord og malt/beiset rekkverk.
- Elektrisk markise på balkongen.


For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 63 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 66 kvm

Standard
Entré:
Leiligheten ligger i andre etasje og har adkomst via en utvendig trapp opp til et overbygget inngangsparti. Entreen er innbydende med lysegrå gulvfliser og veggflater malt i den samme duse gråtonen som stuen. Her er det gulvvarme og downlights i himlingen. Om ønskelig er det plass til skap eller andre garderobeløsninger, og tilliggende entreen er det en bod - perfekt for oppbevaring av yttertøy og utstyr. 

Stue:
Stuen er et åpent og luftig allrom med flotte lysforhold via store vinduer. En glassdør fører ut til balkongen, og dagslyset suppleres ypperlig av downlights i deler av himlingen. På gulvet er det flott 1-stavs laminat med varme, mens veggflatene er malt i en dus, tidsriktig gråtone. Det er åpen kjøkkenløsning i rommet - sosialt og arealeffektivt. Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord utenfor kjøkkenet.  

Kjøkken:
Et tidløst kjøkken har åpen løsning mot stuen, men ligger likevel noe skjermet fra deler av rommet. Innredningen har hvite, glatte fronter og laminatbenkeplate med dobbel oppvaskkum av rustfritt sta°l. Det er godt med skap- og skuffeplass på kjøkkenet.

Over benken er det belysning og mønstret tapet, og over kokesonen er det montert en ventilator og en glassplate. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og en kombinert kjøl/frys.

Bad/wc/vaskerom:
Badet er stilrent med grå gulvfliser og hvite veggfliser. På badet er det gulvvarme, downlights i himlingen og opplegg for vaskemaskin. Badet har ellers vegghengt toalett og et dusjhjørne med innfellbare glassdører. Den øvrige innredningen består av servant med hvite skuffer, et høyskap og et speilskap med belysning.

Soverom og garderobe:
Leiligheten har to delikate soverom med 1-stavs laminatgulv og veggflater malt i en lys, trendy jordtone. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, og langs den ene veggen er det en stor, plassbygget skyvedørsgarderobe med dels speilfronter. Ekstra lagringsplass finnes i en bod ved entreen og i en disponibel utebod.

Teknisk:
 I leiligheten er det et balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, og en 200 liters varmtvannsbereder er plassert på badet. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og er montert i boden. Leiligheten er påkostet med downlights i entreen, i stuen og på kjøkkenet. Det er opplegg for kabel-tv og internett fra Telenor/Canal digital.

Alle bygningsdeler har fått tilstandsgrad 1.
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger følgende for eiendommen:
- ferdigattest for nybygg Hvetevegen 22-28, datert 26.02.2019.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert xxxxxx. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.

Oppvarming
Leiligheten oppvarmes med gulvvarme på badet, i stuen og i entreen. Det er videre varmegjennvinning via balansert ventilasjon, samt elektrisk oppvarming med stedvis panelovner.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Kommunale avgifter
Kr. 4 800 pr. år De kommunale avgiftene inkluderer gebyr og forbruk for vann og avløp, renovasjon, samt tilsyn/feiing pipe.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Ullensaker Kommune fakturerer ikke for eiendomsskatt.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 000,- pr.mnd.
Felleskostnadene inkluderer tv/brebånd fra Telenor, felleskostnader til Kisamoen huseierforening, drift og vedlikehold.

Forsikring med polisenummer
Fremtind Polisenummer: 18573095

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 682 706,- Som sekundærbolig Kr. 2 457 743,-

Sameie
Sameie: Hvetevegen BKS7,
Informasjon om sameie:
Sameiets navn er Sameiet Hvetevegen 22- 30, og består av 6 boligseksjoner. Sameiet har til formål å ivareta sameiernes fellesinteresser og administrasjon av eiendommen Hveteveien 22-30, Gnr. 102 Bnr. 146 i Ullensaker kommune, med fellesanlegg av enhver art. For så vidt ikke annet følger av disse vedtekter, gjelder reglene i lov om eierseksjoner av 23.05.97 nr 31.

Den enkelte sameier rår som eier over sin seksjon.Fellesarealet disponeres av alle og skal opparbeides etter sameiernes ønske. Kostnadene
ordeles etter sameiebrøken. Hver seksjon disponerer 1 stk. P-plass i felles carportanlegg. Vedlikehold deles likt mellom seksjonene.

Det er pliktig medlemskap i velforening- Kisamoen huseierforening. Kostnad forbundet med medlemskapet må påregnes.

Forretningsfører
Økonomiavdelingen ØST AS

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Tinglyste heftelser:

2016/762540-1/200  Best. om vann/kloakkledn.  
24.08.2016 
Rettighetshaver:ULLENSAKER KOMMUNE  
Org.nr: 933649768
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om kabelskap, stolper for veg-/gatenavnskilt og kumanvisere
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 3033-102/146
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/762540-3/200  Erklæring/avtale  
 24.08.2016 
Rettighetshaver:Bolig Partner AS  
Org.nr: 967524514
Rettighetshaver:BOLIGPARTNER FINANS AS  
Org.nr: 958071515
Rettighetshaver:HELLVIK HUS ROMERIKE AS  
Org.nr: 985637083
Bestemmelse vedrørende byggeplikt til boliger levert av en av rettighetshaverne
Overført fra: 3033-102/146
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/762540-4/200  Erklæring/avtale  
24.08.2016 
Alle boliger/bygninger skal ha farger som er i jordfarger, herunder hvit. Tak skal ha grå farge
Overført fra: 3033-102/146
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/762540-5/200  Erklæring/avtale  
24.08.2016 
 Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
Overført fra: 3033-102/146
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/1080822-1/200  Erklæring/avtale  
22.11.2016 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Overenskomst om rettigheter og plikter ved oppføring drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om beplantning
Overført fra: 3033-102/146
Gjelder denne registerenheten med flere

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Eiendommen har ingen godkjent utleiedel, men deler eller hele kan leies ut. Forutsatt at det er tillatt i sameie.

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Eiendommen er tilknyttet privat vei. Det er flere eiere av veien fra hovedvei opp til sameiet. Veien eies blant annet av Kisamoen Huseierforening og Ullensaker Kommune.

Regulering
Eiendommen er regulert etter reguleringsplan for "B1 og B2 Nordkisa", datert 03.11.2014.
Regulert til konsentrert småhusbebyggelse.
Reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan- detaljregulering for b1 og b2.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 840 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
71 000,- (Dokumentavgift)

80 020,- (Omkostninger totalt)

2 920 020,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Oppgjør (Kr.7 000)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.250)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Tilrettelegging (Kr.15 000)
Visningshonorar (Kr.3 000)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.3 188)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.10 451,20)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 950)
Provisjon (Kr.45 000)
Markedspakke 3 (Kr.18 900)
Totalt kr. (Kr.106 909,20)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
20-21-0094

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Øvre Romerike Eiendomsmegling AS
EIE Jessheim
Org. nr:826962992
Saggata 7
2053 Jessheim
Tlf: 40 40 65 84

Ansvarlig megler
Partner | Eiendomsmegler Christian Brodshaug

Saksbehandlere
Christian Brodshaug
EIE Jessheim
Partner | Eiendomsmegler
Mob: 99 55 97 62 / E-post: chb@eie.no

Sebastian Prestby
Partner | Eiendomsmegler
Mob: 95 29 75 78 / E-post: sp@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Hvetevegen 26
For mer om objektet
Hvetevegen 26

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: