Bilde 1 av Rosterudstubben 4Bilde 2 av Rosterudstubben 4
Digital salgsoppgave
Rosterudstubben 4

2040 Kløfta • Ullensaker kommune

Prisantydning

kr 4 800 000

Omkostninger: kr 129 020Totalpris: kr 4 929 020
Innbydende og usjenert halvpart av tomannsbolig med garasje, stor terrasse og inngjerdet hage. Barnevennlig og sentralt.
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgave
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
2
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
114 m²
Bruksareal (BRA)
115 m²
Kommunale avgifter
kr 977 / Mnd
Prisantydning
kr 4 800 000
Omkostninger
kr 129 020
Totalpris
kr 4 929 020
Byggeår
2004
Tomt
Eiet tomt 742 m²
Oppdragsnummer
32220079
card-default

Ellen Celine Heireth

Eiendomsmegler | Partner
Les om Ellen
Visninger
Søndag 09. okt.
16:00 - 17:00
Meld deg på visning
Prisantydningkr 4 800 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 800 000,-)kr 120 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
  
Totalpris kr 4 929 020
Eiendom
Rosterudstubben 4, 2040 Kløfta

Matrikkel
Gnr. 29 Bnr. 1032 Snr. 2 i Ullensaker kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 115 kvm
Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
2004

Tomt
Eiet tomt 742 kvm

Prisantydning
4 800 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Joachim Tollefsen Takstdato: 20.09.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 120 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 800 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 121 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 921 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 929 020,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 11 724 pr. år Inkluderer: Vann og avløp, renovasjon, feie-/tilsynsgebyr.

Eier
Christian Rene Kvist

Parkering
Det er parkering ute på gårdsplassen. I tillegg disponerer boligen en halvpart av en dobbelgarasje. Garasjeplassen måler ca. 32 kvm. Øvrig parkering skjer etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Tomannsboligen ligger i barnevennlige omgivelser på Kløfta i Ullensaker kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er under 1 km inn til Kløfta sentrum, hvor du finner togstasjon og et godt utvalg av servicetilbud. Kløfta er sentralt plassert, ca. 10 min kjøring fra Oslo lufthavn, og har enkel adkomst til E6 med 4-felts motorvei direkte til Oslo og Hamar.

Kløfta har en rekke naturskjønne friluftsområder. Hiltonskogen er et av de mest besøkte turområdene, med oppkjørte skiløyper om vinteren. Rundt Ullensaker kirke er det kultursti, via den Wingerske kongevei og til Lautenbakken. For golfentusiaster kan Miklagard Golf skilte med en anerkjent 18-hullsbane. Om sommeren er det turveier på banen og om vinteren er det oppkjørte skiløyper der.

Ved ungdomsskolen ligger nye Kløfta Idretts- og Aktivitetspark - et fantastisk anlegg for sport og lek. Her finner du svømmebasseng, skateanlegg og baner for tennis, løping, volleyball og fotball. Det er også multi-idrettsanlegg og parkområder med turstier og lekeplasser. Kløftahallen holder til i samme område, og er en toppmoderne idrettshall etter utvidelse som ble ferdigstilt i 2020. En tur til Jessheimbadet kan anbefales, nyåpnet i 2021 med 6400 kvm og 6 bassenger.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, eller Rema 1000 og Meny som ligger inne på Romerikssenteret, kun 3 min kjøring unna. Kjøpesenteret byr på et bredt utvalg butikker, flere spisesteder og andre servicetilbud. Jessheim, Lillestrøm, Strømmen og Oslo ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Tomt
Eiet tomt, 742 kvm
Gjeldende seksjon ligger i den innerste delen av tomannsboligen. Ut mot gaten er tomten opparbeidet med gruset gårdsplass og en skjermende tujahekk. Langs siden av boligen er det etablert en lettstelt, inngjerdet hage, hvor små og firbente kan leke trygt og godt. Hagen er beplantet med gressplen, bed og prydvekster, i tillegg til hekk.

Sommerens finværsdager nytes best på en terrasse med adkomst fra hagen og stuen. Arealet på ca. 27 kvm gir god plass til sittegruppe, grill og soling. En bred markise skjermer for solen. Her sitter man forholdsvis usjenert til, med levegger på begge sider og hekk i front. Terrassen er oppført i trevirke og har et rekkverk i sotet glass.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Fra eiendommen er det litt over 1 km til Bakke barneskole og Vesong ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, og nye Jessheim vgs skal stå ferdig i 2024. I tillegg har Kløfta et godt utvalg av både kommunale og private barnehager. Nærmeste barnehage er Trollungenes familiebarnehage, som ligger på boligfeltet.

Offentlig kommunikasjon
Kløfta har togstasjon, men det er også et godt busstilbud i området. Det tar ikke mer enn 5 minutter på sykkel inn til sentrum og Kløfta stasjon. Ved å benytte bil fra Kløfta tar det ca. 11 min til Jessheim, 12 min til Oslo lufthavn, 18 min til Lillestrøm, 20 min til Strømmen og 30 min til Oslo S.

Inneholder
Planløsning:
1. etasje: Entré, bad/wc/vaskerom, kjøkken og stue.
2. etasje: Trapperom/gang, bad/wc, 3 soverom og kott.

Velkommen til Rosterudstubben 4:
- Innbydende og pen bolig.
- I vertikaldelt tomannsbolig.
- 850 m fra Kløfta stasjon.
- Parkering ute og i garasje.
- Skjermet og velstelt hage.
- Fin terrasse på ca. 27 kvm.
- Helt usjenerte uteområder.
- Stor, luftig stue med vedovn.
- Delvis åpen kjøkkenløsning.
- Tidløst og praktisk kjøkken.
- Flere integrerte hvitevarer.
- Et flislagt bad i hver etasje.
- Opplegg til vaskemaskin i ett.
- Tre soverom, garderobe i ett.
- Skyvedørsgarderobe i entré.
- Lagringsplass i diverse kott.
- Balansert ventilasjonsanlegg.

Byggemåte
Utvendig byggemåte:

Yttertak:
- Betongtakstein fra byggeår.
- Undertak, takstoler med su-plater.
- Vindskier i malt tre.
- Gesimser i malt tre.

Renner, nedløp og beslag:
- Takrenner i lakkert metall.
- Nedløp i lakkert metall.
- Beslag, blekk.

Yttervegger:
- Bindingsverkvegger kledd med liggende panel utvendig og plateslått på innsiden. Yttervegger antatt isolert med mineralull/isolasjon etter kravet på oppføringstiden.

Tak:
- Saltak av takstoler.
- Loft, adkomst via innvendig luke i 2.etasje.
- Luftet med gavlventiler med 2-lags glass.

Vinduer og ytterdører:
- Boligen har malte trevinduer med 2-lags glass.
- Isolert, fabrikkmalt inngangsdør med vindu.
- Terrassedør med isolerglass.

Etasjeskiller:
- Støpt plate på mark og trebjelkelag mellom 1.- og 2. etg.

Terrasse:
- Det er en markterrasse på ca. 27 kvm. med utgang fra stue og inngang fra hage. Det er også en terrasse/repo med overbygg ved inngangspartiet på ca. 4 kvm. Terrassene er i trekonstruksjoner.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 114 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg: Gang, bad, kjøkken, stue.
2.etg: Gang, bad, svoreom, soverom 2, soverom 3.

Bruksareal
Bruksareal: 115 kvm

Standard
Entré:
Boligen har et overbygd inngangsparti med en hvit ytterdør som har glassfelt og kodelås. Entreen innenfor er romslig og gir et godt førsteinntrykk. Gulvet er hensiktsmessig flislagt, veggene er slette og gråmalte, mens himlingen har downlights. Entreen holdes enkelt ryddig ved hjelp av en innfelt skyvedørsgarderobe.

Stue:
En dør med glassfelt leder inn til stuen og kjøkkenet, som sammen skaper et innbydende og sosialt allrom. Her er det en fint gjennomlys fra gode vindusflater til alle tre kanter, deriblant en dør ut til terrassen. Rommet har ikke bare vedovn, men også en varmepumpe. I stuen er det god plass til både sofagruppe og langbord. Gulvet er lagt med trestavs parkett, mens veggene er i en kombinasjon av hvitmalt panel og slette flater malt i beige.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger godt tilbaketrukket i sin egen krok og har en barløsning med sitteplass til tre ut mot stuen. Kjøkkeninnredningen er holdt i en klassisk pen stil med hvite profilfronter, vitrineskap og vinhyller.

Det er benkeplate i mørkt laminat, med nedfelt oppvaskkum i stål og koketopp. Over benken er det hvite fliser og en fritthengende ventilatorhette i børstet stål. Stekeovn og mikrobølgeovn er praktisk montert i et høyskap. Ellers har kjøkkenet opplegg til oppvaskmaskin og en nisje til kjøleskap. Downlights og et vindu over benken gir godt arbeidslys.

Bad/wc/vaskerom:
I boligen er det to bad - ett i hver etasje. Badet i første etasje har pene, brune gulvfliser og hvite veggfliser. Det er utstyrt med gulvvarme, downlights, frittstående toalett, et badekar med glassvegg, samt opplegg til vaskemaskin. Baderomsinnredningen består av et dobbelt speilskap og en sort skuffeseksjon med heldekkende servant.

Bad 2:
Badet andre etasje har skråtak og er flislagt i duse toner. Her er det gulvvarme, vegghengt toalett og et dusjhjørne skjermet av en skyvedør i glass. For øvrig har badet en hvit skuffeseksjon med heldekkende servant og et trippelt speilskap med overlys.

Soverom og garderobe:
I boligen er det tre soverom, som alle ligger praktisk samlet i andre etasje. Soverommene er malt i pene farger og har god plass til møblement. Hovedsoverommet har en skyvedørsgarderobe, mens et annet har en åpen garderobeløsning. Disse to rommene har også dører inn til kott i kneveggene. Ytterligere oppbevaringsplass finnes i entreen.

Teknisk:
Et balansert ventilasjonsanlegg sikrer et sunt inneklima. Det er avtrekk fra badene, mens kjøkkenet har avtrekk ut. Sikringsskapet har automatsikringer og er plassert i entreen. Boligen har en CTC-varmtvannsbereder på ca. 200 liter og rør-i-rør-opplegg, med fordelerskap i entré.

Følgende har fått tilstandsgrad 3:
Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
- Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall).

Følgende har fått tilstandsgrad 2:
Utvendig > Taktekking:
- Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.
Utvendig > Veggkonstruksjon:
- Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Utvendig > Vinduer:
- Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
- Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
- Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
- Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad:
- Det mangler drenering fra innebygget sisterne.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
- Automatsikringer. Sikringsskapet er plassert i gangen.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger følgende på eiendommen:
- Midlertidig brukstillatelse, nybygg, tomansbolig, datert 19.05.2004

I følge kontrollerklæringen fra ansvarlig kontrollerende er det registrert følgende mindre vesentlige mangler:
- Listing, utforing og utomhusarbeider.

MOTTATT BYGNINGSTEGNINGER - SAMSVAR
Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 05.07.2003. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen er oppvarmet med elektriske varmekabler i baderomsgulvene og panelovner i andre rom. Gangen i andre etasje og stuen har hver sin luft-til-luft varmepumpe. Stuen har i tillegg vedfyring.

Energimerking
Energiattest med energimerke

Kommunale avgifter
Kr. 11 724 pr. år Inkluderer: Vann og avløp, renovasjon, feie-/tilsynsgebyr.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Ullensaker fakturer per dags dato ikke for eiendomsskatt.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 1 048 595,- Som sekundærbolig Kr. 3 774 940,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Tinglyste heftelser:
2005/2766-3/10  Erklæring/avtale  
14.03.2005  
Denne seksjon har tilleggsdel - areal.
Gjelder denne registerenheten med flere
Formål: Det fremkommer i seksjoneringsbegjæringen hva som er fellesarealer på eiendommen.

2005/2766-2/10  Seksjonering  
14.03.2005 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Det fremkommer i seksjoneringsbegjæringen hva som er fellesarealer på eiendommen.

Sameiebrøk: 1/2
2002/12878-1/10  Bestemmelse om veg  
23.10.2002 
Overført fra: 3033-29/1032
rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:29 Bnr:1032  
rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:29 Bnr:1032 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:29 Bnr:1032 Snr:2  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3033-29/1032
Formål: Eier av gnr 29 bnr 123 gir eier av gnr 29 bnr 1032 vegrett over sin eiendom. Rettigheten gjelder ikke uten videre seinere fradelte parseller.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Eiendommen har ingen godkjent utleiedel, men deler eller hele kan fritt leies ut.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.
(Hvis det er tilfellet): Det er i vedtektene fastsatt at styret skal godkjenne ny seksjonseier eller leietaker av en seksjon. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 24, tredje ledd.
Seksjonseiernes rettslige disposisjonsrett over seksjonene kan begrenses i vedtektene dersom de som berøres, samtykker i begrensningen. Slike begrensninger kan også fastsettes i avtaler mellom seksjonseiere eller i avtaler mellom seksjonseiere og tredjepersoner.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Vedrørende vei er det tinglyst veirett over bnr. 123.

Vannmåler er ikke installert.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel, datert 23.03.2012.

Område:
- Radonutsatt område, middels til lav aktsomhet.
- Støysoner. Støy fra vei, gul støysone.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 120 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 800 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 121 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 921 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 929 020,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.3 000)
Tilrettelegging (Kr.13 900)
Provisjon fastpris (Kr.44 900)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.8 444)
Markedspakke 1 (Kr.24 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.104 156)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
32-22-0079

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Lørenskogmegleren AS
EIE Lørenskog
Org. nr:929031334
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Ellen Celine Heireth

Saksbehandlere
Ellen Celine Heireth
EIE Lørenskog
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 90 50 85 51 / E-post: eche@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Rosterudstubben 4
For mer om objektet
Rosterudstubben 4

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: