EIE artikkelbilde
Artikler / Arkiv

Dette er de dyreste gatene på Majorstuen

Dagens «Majorstuen-kjøpere» er ressurssterke og vet veldig godt hva de er ute etter, ifølge Vegard Eidså Andersen, som er daglig leder og partner ved Eie Eiendomsmegling Majorstuen.

De siste seks årene har boligene i dette området steget til himmels. Dette har resultert i en farsott av artikler om boliger som går over takst, ofte svimlende summer.

- I dagens marked mener jeg alt kan selges, forutsatt riktig pris. Det finnes en kjøper til alt. Innflytningsklare leiligheter med solrik balkong og beliggenhet i en av de mest attraktive gatene går først. Mindre leiligheter med bredere målgruppe omsettes raskere enn større leiligheter, sier han.

Spørsmålet mange stiller er hvilke gater som er mest attraktive å bosette seg i. Eidså Andersen mener at Fearnleys gate, Daas gate, Uranienborg terrasse, Jacob Aalls gate, Sorgenfrigata og Gydas vei er blandt de mest populære.

De mest attraktive områdene ligger tilbaketrukket, men likevel sentralt - og befinner seg både vest for Bogstadveien mot Vestkanttorget, og øst for Bogstadveien mot Suhmsgate, ifølge Eie-megleren. Han nevner også området nordvest for Kirkeveien, mellom Majorstukrysset og Marienlyst.

Lyse, hyggelige leiligheter med solrik balkong er mest etterspurt.

- Hadde du spurt meg i januar, ville jeg svart «en varm og lun leilighet med peis». Dette varierer nemlig noe med sesong, selv om balkong alltid vil være viktig. Leiligheten bør ha god standard og være innflyttingsklar. Klassiske detaljer som originale tregulv, fløydører, god takhøyde, rosetter og stukkatur er dessuten noe som mange er ute etter, forteller Vegard Eidså Andersen.

I de nyere byggene er toppetasjene mest attraktive.

- Disse leilighetene, med fasiliteter som heis og garasje, vil alltid være attraktive, og det er her vi finner den høyeste kvadratmeterprisen. Eksempler på slike leiligheter finner vi blant annet i Marienlyst park (Gydas vei), sier Eie-megleren.

Trafikkerte gater og leiligheter i 1. etasje er mer utfordrende

På den andre siden av skalaen er leiligheter i trafikkerte gater som Bogstadveien og Kirkeveien mer utfordrende å selge. Leiligheter som ligger i 1. etasje kan også være litt vanskeligere å selge, men så lenge de er priset riktig er de likevel attraktive fordi de ligger på majorstuen.

Les. orginalartikkel her

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: